A táblázat szerint nekem 2 fiam és 1 lányom van (a valóságban pont fordítva), bár lehet, hogy azért, mert szerinte én is fiú vagyok, a párom meg lány? Vagy csak mi adjuk azt a bizonyos 1%-ot?
Van valaki köztetek, aki látogatja a Babavár.hu-t? Ugyanis ott van egy 700 éves kínai táblázat, aminek a segítségével állítólag 99%-os pontossággal megjósolható, hogy a baba fiú lesz-e, vagy lány. E szerint nekem fiacskám lesz. Egyáltalán nem lepődnék meg rajta, mivel már vagy hatodjára álmodtam azt, hogy fiú lesz a kicsi. (Azt is megálmodtam, hogy terhes vagyok, amikor még nem tudtam róla.) Vagy ez csak az ún. "anyai megérzés?!" Azért ha van kedvetek, nézzétek meg ezt a táblázatot, nagyon egyszerű a használata, és kíváncsi lennék, ki az, akinek bejött a dolog.
A héten én is túl vagyok az AFP-n, kedden megyek az eredményért, aztán a "nagy ultrahangon" talán már látni fogja a doki a baba nemét. Nektek mikor mondták meg először, hogy fiút, vagy lányt vártok?
Annyira örülök, hogy én közölhetem veletek a jó hírt:
Csucsuka írta nekem: ma reggel 3,30-kor megszületett Dani fia. 3 kg-os, 51 cm-es 10/10 apgarral. Jól vannak mind a ketten. Sajnos többet nem tudok mert még nem akartam ilyen korán hívni.
Szilvi
Annyit még hozzátennék a képekhez, hogy éppen aznap jöttünk haza a kórházból és a képen Ferkó kereken 6 napos.
Azóta vannak újabb képek, éppen ma hívattunk elő egypárat és nagyon jók lettek azok is. Persze élőben még sokkal aranyosabb!! :-))
Babakocsihoz bevásárló háló kapható külön is, sőt esővédő akármicsoda is, amit sokan feleslegesnek tartanak, de közel sem az.
Mi Gracot vettünk, Cirrust és nagyon jó. Az valóban nem praktikus, hogy csak egy irányból tolható, de különben nagyon klassz. Igaz, ha még egyszer kocsit vennék és sokkal több pénz állna rendelkezésemre akkor felfújható kerekűt vennék, mert az mégiscsak simábban "fekszi az utat"
Az előbb elfelejtettem azt, hogy a háziorvosom azt mondta, hogy azoknak a terhességeknek a 30%-a, ahol egy baba születik ikerterhességnek indul. Tehát ami velünk történt nem olyan szokatlan. Ezt viszont legtöbbször nem is tudják az anyukák, mert általában nem csinálnak olyan korán UH-t, mint nálunk. A másik, amit mondott - megnyugtatásként - hogy az anyaméh mégiscsak egy babára van "tervezve" (persze ikreket is ki lehet szépen hordani, közöttetek is van példa erre:-)
Mi is abban bízunk, hogy most már minden rendben lesz:-)
Eleinte nekem is azt mondta ismerősöm, hogy sokat, igyak, mert ha nem iszom sokat, akkor a szervezetem visszatartja a vizet, és attól van a vizesedés. Na én ittam is rendesen. Nem tudom, mi áll ennek az elméleti hátterében, azt mindenesetre tudom, hogy amióta visszafogtam az ivászatot, elmúlt a vizesedés, nem zsibbad a kezem, és a súlynövekedésem is megállt. Előtte, volt olyan hogy 4 hét alatt 5 kilót hiztam. Amióta abbahagyztam, 8 hét alatt 1 kilót hiztam. Ez igy 32 hetesen nem olyan rossz.
Gica, sajnálom ami a másik babócával történt, de hidd el a természet tudja mit kell csinálni. .
Mi szerencsére örököltük a babakocsikat, ezért nem kell ilyesmiken törni a fejünket. Azt viszont hallottam, hogy hordozónál, illetve babaülésnél arra kell figyelni, hogy könnyű legyen, mert azt cipelni kell!
Nem tudjátok, lehet a babakocsihopz külön is kapni ilyen bevásárló hálót meg ilyesmit?
Köszi Susok, kicsit kezdem átlátni, de messze vagyok még attól, hogy kiokosodjam:-) Mivel okt.30-án várható a babóca, így a mózeskosarasat látom célszerűnek, nehogy megfázzon. Tömegközlekedni nem fogok vele, viszont jó lenne, ha beférne a kocsiba. Tárolni meg végképp nem tudom hol. A Mega-ban az a jó, hogy az eladók nagyon kézségesek, és felkészültek. Na majd meglátjuk.
Estee,
Épp azon gondolkodtam kik lehetnek ők. Nagyon aranyosak, Mosómami is, és a pici Mosómaci is:-)
Gica, nagyon sajnálom, nagyon kettős érzés lehet:( Szoritok, hogy most már minden a legnagyobb rendben legyen és a kisbabád egészségesen és szépen fejlődjön@@@@@@
Gica, nagyon sajnálom:( Remélem, hogy most már minden rendben lesz Veletek. Nagyon szoritok, hogy a kisbabád egészségesen és szépen fejlődjön továbbra is@@@@@@@@
MosoMama! Ezek a képek csodálatosak, és tündéri a kis Ferkó:))) Milyen aranyos hajasbaba!
Monix! Mi nagyon sokat szenvedtünk a babakocsi és az ágy körül.
Az ágyból a nagyobbat érdemes választani, ha van hely, viszont a 140*70 -es ágyakból nehéz szépet találni. Mi végül egy fenyőágyat néztünk ki a Mega-ban, ami gyerekheverővé alakitható, igy kb. 6 éves korig jó lesz (Philipnek hivják). Az ára is viszonylag jó, a kifejezetten fenyőbútorokat árusitó boltokban kb. 20e-rel drágábbak a kiságyak.
A babakocsira inkább szempontokat mondanék, mert mindenkinek más lehet az igénye (hol, hova és hogyan mész babakocsival), és ezen szempontok alapján érdemes kérdezni a boltban, igy kiderülhet, neked melyek közül kell választani.
- hány funkciós (kell-e mélykocsirész mózessel vagy sem), ha nem kell, le lehet-e vizszintesre dönteni a háttámlát, és hány lépésben,
- van-e hozzá lábzsák, ha télen is kell használni,
- milyen nehéz a babakocsi (a 8kg és a 14kg között igen nagy a különbség), ez a tömegközlekedésnél fontos,
- lehet-e 2 irányból tolni (ha szemben süt a nap, vagy fúj a szél), viszont ezek a babakocsik mindig sokkal nehezebbek a más szerkezetű váz miatt,
- kerekek: kicsi, nagy, vagy nagyon nagy, felfújható vagy nem, bolygósitható-e,
- mennyire összecsukható (autós szállitásnál, vagy otthoni tárolásnál)
- milyen könnyen úgymond "egy kézzel" összecsukható-e vagy inkább kétkezes,
- van-e hozzá bevásárlókosár alul,
- állitható-e a lábtartó része (vizszintesből, függőleges helyzetbe),
- van-e hozzá autósülés-babahordozó, ami rákattintható.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de a gyakorló anyukák biztosan ki tudják még egésziteni:)
Nálunk a Graco babakocsik felelnek meg a számunkra fontos szempontoknak. Legalább három alkalommal kérdeztük ki a babakocsi eladót, mire megvilágosodott előttem, hogy miért van az, hogy a látszólag egyforma kocsik ára között, akár 50e Ft különbség is lehet és mindegyik Graco.
Mi eleve a TS (Travel System) változatokat nézzük, vagyis van hozzá a bébihordozó. De vigyázni kell mert legalább 7-8 tipusú Graco kocsi van, és mindegyik lehet TS is. Ezek a fenti szempontok valamelyikében különböznek egymástól. Segitségképpen felsorolok néhány tipust, de biztosan nem fog mindegyik eszembe jutni (egyszóval jól meg kell nézni, melyik miben különbözik a másiktól): Cirrus, Mirage, Voyager, Ultima, Sterling, Metrosport. Ezek közül az Ultima és a Sterling tud a legtöbbet a fenti szempontokból, de az idén megjelent egy újabb, ami két irányból is tolható (ennek nem tudom a nevét, de ez az egy tulajdonság 15e Ft-ot jelent pluszban).
Gica,
Sajnálom, hogy az egyik babócád nem növekedett tovább:-( De így problémamentesebb lesz a terhességed, és egy baba is nagy öröm:-)
GYömbér, Susok,
Köszi a megnyugtatást. Akkor majd megmutatom a dokinak. Addig eszem a grapefruitot. Bár akkor lehet hogy nem is vizesedés. A vérnyomás eddig jó volt. Mondjuk azt én sem értem Gyömbér, hogy miért nem lehet inni. Azt azért elég nehéz lehet megállni, hogy ne igyál ebben a nagy melegben. 3 lityi nekem is simán lecsúszik egy nap:-)
Voltam tegnap a BNA-ban. Én nem estem hasra tőle, valahogy jobbra számítottam. Aki még nem volt, szerintem nem érdemes elmenni a Pannónia útra, a Soroksári Megatoysban nagyobb a választék, és ugyanannyiba kerül. Legközelebb megnézem a Zenzerot.
A Mária nagyker. viszont nagyon tetszett.
Hát babakocsiból választani nagyon nehéz. Ti hogy csináltátok? Bár még bőven van időm ezen gondolkodni, de én már úgy venném a pici dolgait. Persze felesleges lenne kerülgetni még 4 hónapig, főleg hogy a mi hálószobánkban lesz helye. Pedig olyan jó lenne egy külön kis szoba neki.
Napóráéknak sok szeretettel gratulálok!
Susok, Piglet listáját ismerem, pár hete néztem utoljára,tényleg nagyon jó, csak ez a steril vatta/gézlap például kikerült a látókörömből, vagy már elfelejtettem.
Köszönöm a nyomatos tippeket. Bár én most már nem megyek a szülésig az orvoson kívül sehova, úgyhogy lehet, hogy majd az után marad, ha majd valamikor lélegzethez jutok :-) bár lehet, ha a kispapa arra jár megnézetem vele.
Gica, sajnálom és örülök….
Azért leírom, ha nem haragszol, hátha vannak még ikerterhesek, akik olvasnak minket: szerintem sokkal hasznosabb az Ikrek könyve, mint amennyi "ijesztgetés" van benne.
Sziasztok!
Ma voltunk a második UH-n. Az egyik babácska 16 mm-esre nőtt, szépen kivehetőek a fejecskéje, kezei, lábai és látszik ahogy dobog a szive. Nagyon édes:-) A másik babácska sajnos most csak 5mm-es (két hete 4mm-esek voltak mindketten) és nem működik a szive, úgyhogy Ő nem fejlődött tovább:-( Emiatt egy nagyon picit szomorú voltam, sajnáltam Őt. Annak nagyon örülünk, hogy a másik babánk szépen fejlődik, bízunk benne, hogy ez továbbra is így marad!
Így aztán az Ikrekről szóló könyv nem is aktuális.
Estee, küldtem neked emailben beszkennelt képeket a Ferkóról!
A vizesedéssel kapcsolatosan én azt nem értem miért kell napi egy litert fogyasztani folyadékból. Én is felpüffedtem a terhesség utolsó pár hetében, de éppen azt mondta az orvosom, hogy semmiképp se csökkentsem a bevitt folyadékmennyiséget, ami nálam bizony gyakran három liter fölött volt. Mindegy, hát ahány orvos, annyi vélemény.
U.i. ma készült újabb sorozat a kicsi fiunkról...abból is küldünk majd.
monix
a rudgosás miatt tényleg ne aggódj, ebben az időben én is csak akkor éreztem a mozgást, ha este otthon nyugiban voltam. Majd később fog még akkor is mozogni, ha nem kéne!!
A vizesedéssel vigyázz, azzal én is kb 4 hónapos korom óta küszködök. Nekem az egyik kezem zsibbadt teljesen. Egyébként a vizesedést arról lehet megismerni, hogy ha megnyomod a bőröd az ujaddal, akkor ott marad az ujjad fehér nyoma, de ez már egészen kicsi nyomásnál.
Nekem sómentesen kellett étkeznem, és nem ihatok többet napi egy liter folyadéknál, abból is nagyrészt a tejnek kell lennie. Ami még jó vizhajtó hatású, és nekem be is jött, reggelente egy grapefruit leve kifacsarva, illetve zeller. Csak simán megfőzöd és megeszed. Amióta ezekre odafigyelek, határozottan elmúlt a vizesedésem, és már nem zsibbad a kezem, és a súlyomat is tudom tartani. Érdemes rá odafigyelni. A vérnyomásodat is legalább kéthetente ellenőizd, mert ha magas, a toxémia jele lehet.
Monix! Szerintem a lábdagadáshoz nagy mértékben hozzájárul a nagy meleg. Nekem most egy kicsit javult a rossz idő miatt. Egyébként a bal lábam jobban dagad mint a jobb. És egyáltalán nem biztos, hogy a dagadás= vizesedés. Régen, anyáink idejében, minden lábdagadásra ráfogták, hogy vizesedés. Nekem mikor a dokim megnézte a lábam kb. 2 hónapja, azt mondta, hogy valószinűleg a baba nyom valamilyen vénát vagy eret és a rosszabb vérkeringés okozza a puffadást. Mindenképp meg kell mutatni dokinak, hogy eldöntse, mi van, mert a vizesedés(vizvisszatartás) lehet a toxémia egyik tünete is. Szerintem alaphelyzetben a legtöbb kismama lába kissé elváltozik a 9 hónap alatt. Én pl. nagyon nehezen találtam olyan lábbelit, amit megfelelőnek tartottam. Végül a La Halle üzletben találtam egy olyan szandit, ami úgy néz ki mint a Scholl gyógypapucsok (két csatos pánttal elöl) és van csatos hátsó pántja is, és ráadásul nem totál lapos sarkú, mint a papucsok általában, hanem 2-3 cm-re emelkedő telitalpú. Ez utóbbi állitólag fontos a gerinc tartása miatt, hogy ne fájjon a derék vagy a hát.
A magzatmozgások miatt ne izgulj, még nagyon picurka a babád, sok helye van mozogni, ezért leginkább még csak a magzatvizet kavarja (bugyborékoló érzés) és csak néha ütközik "falnak". Ahogy nő egyre jobban és többet fogsz érezni. És 1, 1,5 hónap múlva néha már hullámvasúthoz fog hasonlitani a pocakod:) Igazán muris érzés, amikor kidugja mondjuk a térdecskéjét és úgy kidudorodva arréb húzza 10 centit:)))
Biztos, hogy nem lusta, az UH-n látszódik, milyen kis aktivak tudnak lenni!
Mi tegnap voltunk újra 3D UH-n, igazán nagy élmény volt! Sajnos képet nem tudok prezentálni, mivel a kisfiunk megint nagyon bújósnak bizonyult, de a videófelvétel nagyon klassz lett. Az arca előtt szinte állandóan ott volt mindkét kezecskéje és az egyik lábi is, igy felváltva cumizta a hüvelykujjait ill. a nagylábujját:)))
Ilyenkor a 34. héten már ki-kinyitja a szemét is és elképesztően aranyos pofikat tud vágni, amikor épp nincs tele valamilyével a szája:)
Sara
Tényleg úgy volt, ahogy Monix írta: mindig elolvastam, hogy mi történik itt és szorgalmasan írogattam is és lám, most már én is kismama vagyok:-)
Remélem hamarosan még többen leszünk a Babavárban:-)
Monix, Nyúlanyó
Látom figyeltek a "legifjabbra" is:-) Hamarosan majd én is megkérem majd Estee-t, hogy hivatalosan is írjon fel a listára:-) Viszont az már régóta eszemben van, hogy MogyiKriszti nincs rajta a listán! Neki márciusban sikerült, csak otthon nincs internetje, így azóta nem tud írni, de Mankától majd elkérem a pontos adatait és aztán Őt is fel kellene venni a kismamák listájára!
Gyömbér, Susok
Én már most is azt érzem, hogy elég tempósan múlik egyik nap a másik után, telnek szépen a hetek ...:-)
Bie
Köszi a beszúrást! Éppen ezen gondolkodtam a napokban. Most majd szépen alakul a stimulációd és akkor, Neked is lehetnek ilyen "gondjaid":-)
Noa, Berku
Van egy ikerszülés nevű topic is és ott olvastam, hogy (többen is írták) ebben az ikres könyvben kicsit túl sokat ijesztgetik a kismamákat, magyarul egy csomó negatívumot sorolnak szinte minden oldalon! Ez igaz??? Mert, ha tényleg így van, akkor én lehet, hogy inkább meg se veszem, bár biztos vannak benne jó dolgok, de negatív dolgokra nem szeretnék gondolni és azt sem szeretném, ha ilyeneket sugallnának.
Sziasztok,
Egy kicsit nyavajgok. Milyen az a vizesedés? Ha a zokni árkot vés a lábamba, ami órák múlva sem múlik, az az? És nektek mikor lettek határozottak a magzatmozgások? Én most vagyok a 21. héten, és csak este, vagy reggel érzem, amikor hanyatt fekve rákoncentrálok, és fogom a hasam. Akkor rúg egy kettőt, és kész. Vagy csak lusta a drága?