Keresés

Részletes keresés

Jackopower Creative Commons License 2008.10.30 0 0 316
Persze a honlap behalt, ugyhogy call centeren adtam meg.
Jackopower Creative Commons License 2008.10.30 0 0 315
Na átraktam 4000 re. Az 14% emelkedésnél van. meglátjuk.
Jackopower Creative Commons License 2008.10.30 0 0 314
Töröltem a limitárat. 9:15 kor megtudom....
Jackopower Creative Commons License 2008.10.30 0 0 313
Van egy feltehetőleg nagyon buta kérdésem. Ha nyitáskor 4000 kezdene és az én limitáram 3800 akkor úgye a 4000 adja el?
Előzmény: Híd (311)
Jackopower Creative Commons License 2008.10.30 0 0 312
2 hét múlva kell a pénz hogy befizesem a lakás vételi árát és nem sezretném ha belefutnék egy lefutó ágba.
A www.otp.hu -n most 3800 -re állítottam a limitárat. Meglátom. Minden módosítás 500-Ft de ha nagyon elintul akkor módosítom. Elméletileh hogy 3550 nyitóról elérje a 3800-at az 9% emelkedésnek kell lennie.
Meglátom....
így is nyertem már 520.000,-Ft ot. (bár még lemegy az 20% kamatadó + eladási jutalék).
Ha nem kéne a pénz megvárnám hogyfelmegy 5000 6000 -re is 1 -2 hónapon belül. persze ez csak a tippem.
Félek, hogy sokan most az IMF et lovagolják és gyorsan kiveszik. Sokan vettek tegnap. Nehogy valami külföldi megint kivegye....
Persze most Én is ezt tezsem, ez van.
Azért megvárom hogy 9 kor mi lesz.
Én a portfolion követem nyomon késleltetéssel. Van egyébb tipped?
Előzmény: Híd (311)
Híd Creative Commons License 2008.10.30 0 0 311

Én ma is nagy emelkedésre számítok az ázsiai piacok alakulása alapján.

http://money.cnn.com/data/world_markets/index.html

Amúgy szerintem tartsad, ez még mindig irreálisan alacsony árfolyam. A jen is szépen gyengül.

Előzmény: Jackopower (310)
Jackopower Creative Commons License 2008.10.30 0 0 310
Na eddig 36% ot nyeretem az otp részvényen. Szereintem ma már eladom.
Szerinttek még megy feljebb? (elkövetkező 2 hétben!)
Bad Joe Creative Commons License 2008.10.22 0 0 309
Hát persze, hogy a héten se lett kész... Gondolom karácsonyi meglepinek szánják :(
Előzmény: Bad Joe (307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.17 0 0 308
Ha ez mindenkinel ennyi idobe kerul itthon, sosem lesz normalis bankrendszerunk. Azert gratulalok, hogy 15 ev utan sikerult rajonnod, kivanom, hogy legyen batorsagod megvalositani is.

Meg meg par millio masik embernek.
Előzmény: Bad Joe (307)
Bad Joe Creative Commons License 2008.10.17 0 0 307
15 éve van lakossági számlacsomagom az otp-nél. Kedvet kaptam némi online vásárolgatásra, ezért kértem, hogy alakítsák át internetes számlacsomagra a hozzá járó mastercard webkártyával. A kártya elkészültét másfél- max. két hétre ígérték. Azt mondták, hogy majd levélben értesítenek, ha elkészül. Három héttel a szerződéskötés után bementem érdeklődni, hogy mi a szitu, mert még nem kaptam meg az értesítést. Kiderült, hogy még el sem küldték a megrendelést a kártyára. (Nyilván időgéppel dolgoznak...) Magyarázatot nem tudtak adni, hogy miért. (Ha nem megyek be, akkor még megvárták volna a hó végét vele, mert csak akkor készül valami hibalista... Érdekes, előző hónapban nem készült?) Az ügyintéző megígérte, hogy sürgősséggel feladja a rendelést, és így megjön a kártya 5 napon belül. Ma ismét felkerestem őket, mert eltelt az 5 nap, meg még kettő, de a kártyának nyoma sincs. A rendelés október 10-én le lett adva, de a kártya még nincs itt, várjak türelmesen. Valószínű jövő héten itt lesz, de az ünnepek miatt csúszhat a dolog, és előfordulhat, hogy csak huszonsokadikán jön meg...
Mondom akkor megszüntetem a számlacsomagomat, és megyek másik bankhoz, ahol érdemben foglakoznak a dolgaimmal, és nem csak a határidők tologatásához értenek. Kiderült, hogy mivel aktív a kártyarendelésem, nem szüntethetem meg, csak ha méltóztatnak végre megemelni a seggüket, és kiküldeni azt a nyamvadt kártyát... De a számlacsomag díját olyan precízen levonták, hogy csak na. Hogy használni nem tudom már egy hónapja, az őket nem nagyon érdekli.
Azóta persze szépen bedőlt a forint is, amit október elején meg tudtam volna venni 250 Ft-os euro árfolyamon, azt most majd vehetem 270-280 Ft-ért, ha egyáltalán ideér még az idén...
Holnap leveszem az összes lóvét a számláról, ne a Csányi-féle léhűtőknek kamatozzon.
erzsi18 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 306
Rövidhír: negatív figyelőlistára tette az OTP-t a Standard & Poor's

MTI
2008-10-16 18:30
cikktárba levél nyomtatás

A Standard & Poor's hitelminősítő csütörtökön leminősítést valószínűsítő, negatív figyelőlistára tette az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank "BBB plusz" hosszú távú és "A-2" rövid lejáratú besorolását.
erzsi18 Creative Commons License 2008.10.16 0 0 305

Jelentősen szigorít a hitelezésen az OTP

Az OTP Bank jelentősen szigorít a hitelbírálaton, de továbbra is folytatja a jelzálog alapú devizahitelezést – derül ki az Index.hu birtokába került belső levelekből. Megszűnik például a Jelzáloghitel Biztosítás, melynek keretében a magasabb keresettel rendelkező ügyfeleknek magasabb összegű lakáshitelt adtak, a szolgáltatás igénybevételével a hitel akár a hitelbiztosítéki érték száz százalékáig terjedhet, egyes hiteleknél pedig akár nulla forint önerővel is hitehez lehetett jutni.

A hitelbiztosítéki érték a többi hitelnél is csökken, vagyis nagyobb önerőt követelnek meg az ügyfelektől. A hitel/hitelbiztosítéki érték arány maximumok forint alapú hiteleknél 15 százalékkal, deviza alapú hiteleknél 20 százalékkal csökkennek. (A levelekből az eddig elvárt hitelbiztosítéki érték nem derül ki.)

Deviza alapú hiteleknél felfüggesztik a fedezet alapon történő, minimálbér igazolása melletti hitelezést, vagyis átmenetileg nem nyújtható be Gyorshitel.

Jelentősen szigorodik a Világhitel is. E konstrukció lényege, hogy az ügyfél minden hónapban szabadon, külön díj befizetése nélkül dönthet a meglévő devizahitel átváltása mellett a három kínált devizára: jen, svájci frank, euró. A mostani változás, hogy a konstrukciót csak azok az ügyfelek vehetik igénybe, akik a banknál privátbanki szerződéssel rendelkeznek, és az ügylethez fedezetül felajánlott ingatlan egyikének a hitelbiztosítéki értéke meghaladja a 20 millió forintot.

Nem nyújtható be hitel jövedelem igazolása nélkül és nem fogadható be hitelkérelem azoktól, akik a KHR-ben (régen BAR-lista) passzív mulasztással rendelkeznek, vagyis szerepelnek a banki feketelistán. Adósságrendező hitel is csak az OTP ügyfeleinek adható a jövőben.

A településeket településminősítési kategóriákba sorolják, a minősítés aszerint történik, hogy az adott településen milyen az ingatlanok forgalomképessége. Mostantól a III-as településminősítési kategóriába tartozó ingatlanok nem fogadhatók el ingatlan hitel fedezetéül.

Módosul az egyes forint- és deviza alapú lakás- és jelzáloghitelek kamata, október 16-tól a már befogadott, illetve november 1-től a forint, november 4-től a meglévő devizahiteleknél. A hathónapos akciós kamatperiódus valamennyi, 2008. október 16-tól befogadott deviza alapú hitelnél megszűnik.

A bank visszavonja az akciós díjkedvezményeket és az eredetileg november 28-áig meghirdetett Őszi hitelakciót is. Mától tehát az új hitelkérelmek esetén valamennyi, a hitel felvételével összefüggő díj és költség megfizetése az ügyfelet terheli.

A változtatások egyébként már megjelentek az OTP Bank honlapján, levették az akciókat hirdető képeket és szövegeket, az egyes hiteleknél megjelennek az újdonságok (a Világhitelnél például, hogy privátbanki ügyfelek vehetik igénybe). Október 16-tól megváltoztak a banki hirdetmények is, és már az új feltételeket tartalmazzák.
erzsi18 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 304
Vannak akik már túl vannak a helyzeten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sajnos!

Megvannak a hitelválság első magyar áldozatai

* Index

| 2008. 10. 10., 08:08 | Frissítve: 4 órája

Lehman Brothers kötvényeket lehetett venni Magyaroszágon a Citibanknál. A cég csõdje után a pénz elveszett, A Citibank nem téríti meg a veszteséget, de minden ügyfélnek leírta, hogyan "gyakorolhatják jogaikat". Azt a bank nem árulja el, hány ügyfelét érinti a Lehman csõdje, és azt sem, összesen mennyi pénzt fektetettek lenullálózodott kötvényekbe.

A Citibank 2004 júniusa és 2008 áprilisa között többféle, forint, euró és dollár alapú, 2-6 év közötti lejáratú, a Lehman Brothers Treasury Co. B.V. hollandiai leányvállalat által kibocsátott strukturált kötvényt forgalmazott a magyarországi ügyfelek számára. Ezeknek a kötvényeknek a Lehman Brothers Holdings Inc. volt a garanciavállalója.

Miután szeptember 15-én a Lehman Brothers csõdvédelmet kért Amerikában, szeptember 19-én egy holland bíróság engedélyezte az LB Treasurynek a hitelezõk részére történõ kifizetések felfüggesztését.

A Citibank azt mondja, hogy a csõdvédelem bejelentése után telefonon felvették a kapcsolatot az érintett kötvénytulajdonosokkal, hogy tájékoztassák õket a helyzetrõl. Az Indexhez fordult ügyfelek azonban pont azt sérelmezték, hogy ezen kívül nem kaptak tájékoztatást a banktól. Egészen a mai napig.

A bank ugyanis arról tájékoztatott, hogy az azóta eltelt idõszakban, a Citi New York-i és londoni szakértõi, külsõ csõdjogi szakértõkkel együttmûködve egy tájékoztató levél megírásán dolgoztak, hogy ebben a levélben részletes információt tudjanak adni ügyfeleinknek az aktuális helyzetrõl. Arról is tájékoztatják õket, hogy a strukturált kötvények befektetõjeként miképpen gyakorolhatják jogaikat. A levél magyar változatát tegnap küldték el postán az érintett ügyfeleknek.

A termékleírásban foglaltak szerint bármilyen tõkevédelem vagy kamatgarancia, ha van ilyen, egyedül a kibocsátó kötelezettsége, nem pedig a Citibanké. A Citibank nem vállalhatja a piaci események által bekövetkezett veszteségek megtérítését.

A Citibank szerint lehetetlen elõre megjósolni, hogy mi lesz a végleges kimenetele a most zajló eseményeknek, és annak milyen hatása lesz a Lehman Brothers kötvénytulajdonosok befektetéseire. A helyzet folyamatosan bontakozik ki, és ez így fog történni amíg a Lehman Brothers elleni csõdeljárás le nem zárul. A banknál azt is hangsúlyozták, hogy a szeptember közepétõl zajló globális pénzpiaci események példa nélküliek, a Lehman Brothers befektetési bank 158 éves múltra tekint vissza.
Havana Club Creative Commons License 2008.10.10 0 0 303

Nekem van egy kis pénzem itt a szlovákiai OTP-ben.Vegyem ki?

Helyzet van?

erzsi18 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 302
Sajnos már pár Holland papírokkal rendelkező CITI s bedölt! Ök bukták a pénzt!

Apámnak a Questorban van. Szerintetek rakja át KKJ be?
agi82 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 301
a jó válasz a HÁRMAS és szerintem nem demagóg, hanem szüksége is van a piacnak most a megnyugtató szavakra az ilyen időkben, amikor semmi más nem hajtja az embereket, mint a pánik. Semmi fundamentum nem támasztja alá az ilyen mértékű OTP-eladást, ez csak a pánik hatása. (meg a stopoké és kényszerlikvidálásoké)
Helló :)
Előzmény: AnonymMouse (300)
AnonymMouse Creative Commons License 2008.10.09 0 0 300
Mi ez a nagy OTP propaganda az indexen?

Feljövök délután és a következő hírek a címlapon:

http://index.hu/gazdasag/blog/2008/10/09/urban_laszlo_otp_reszvenyt_vett
(najó, ilyen horderejű történésekről azért muszáj tudósítani :D)

http://index.hu/gazdasag/blog/2008/10/09/onmagat_vette_az_otp_1

Aztán most több mint másfél órája címlap:

"Egyvalaki az OTP ellen, mindenki mellette

Spekulációs támadás áll az OTP részvények drasztikus zuhanása mögött. A bank helyzete stabil, de a részvények esésével valaki sokat nyerhet."

A cikk tartalma még durvább, az átlag kurucinfós véleményformáló demagógián is messze túltesz, ami azért ilyen szinten nem jellemző indexre. WTF?

Szerintetek mi van a háttérben?
1. Valami indexes főember(ek) elfelejtett(ek) időben túladni az OTP részvényeken?
2. Csányi szólt ide, holnaptól 2 éves OTP reklámkampány indul az indexen, mint anno a T-Online al az ADSL botrányok idején?:)
3. Csak azért próbálják ilyen demagóg módon befolyásolni a közvéleményt hogy ne essen össze a magyar gazdaság? Na valahogy ezt nem nézem ki indexből:)
4. ...?

Helló:)
erzsi18 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 299
Illetve. :-(
Előzmény: erzsi18 (298)
erzsi18 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 298
Köszi.

:-)
Előzmény: SD1pécs (296)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.09 0 0 297
Miert nem kerdezed meg a ferjedet?
Előzmény: erzsi18 (295)
SD1pécs Creative Commons License 2008.10.09 0 0 296
Tessék:
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=2&k=2&i=103875
Előzmény: erzsi18 (295)
erzsi18 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 295
Sziasztok!

Ma hol végzett az otp?
Feljebb ment?
Híd Creative Commons License 2008.10.08 0 0 294
Miért, szerinted a többi kassza hogy áll? Azok szopóágon vannak, csak nem teszik közzé naponta. Majd jövőre...
Előzmény: Jackopower (293)
Jackopower Creative Commons License 2008.10.08 0 0 293
Nyugi!
Én is szopom az MNYP és ÖNYP nél!
Még jó , hogy nem kell kivennem!

Már 20% kal kevesebbet ér!
Előzmény: Híd (292)
Híd Creative Commons License 2008.10.08 0 0 292
Előzmény: Jackopower (291)
Laslow Creative Commons License 2008.10.08 0 0 283
Reméltem hogy nem ezt a linket rakd be. ;) Majd holnap végigolvasom a nem létező pénzügyi angolom összeszedésével! :)
Jó éjt.
Előzmény: Híd (281)
Híd Creative Commons License 2008.10.07 0 0 282

Itt vannak hírek más bankokról, hogy melyiknek mennyi

http://news.google.com/news?hl=en&ned=us&q=tier+1

Előzmény: Híd (281)
Híd Creative Commons License 2008.10.07 0 0 281
A tőkehelyzetét jelző egyik mutató. http://en.wikipedia.org/wiki/Tier_1_capital
Előzmény: Laslow (280)
Laslow Creative Commons License 2008.10.07 0 0 280
(Mi az a Tier 1?)
Előzmény: Híd (279)
Híd Creative Commons License 2008.10.07 0 0 279
Akkor is 11,2% a Tier1-e, ami nem rossz.
Előzmény: Jackopower (278)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!