Hát azért szerintem, illetve inkább a fizika törvényei (gravitáció) szerint egyáltalán nem mindegy.hogy alulról vagy fölülről távozik a fölös víz. Utóbbi esetben alul még megmarad a mocsár.
Kösz a sok reakciót, még ha nincs is egyöntetű javallat. Nos, a tetejükről leöntöttem a vizet,de ettől még jó cuppanós a földjük.. Az egyik, rózsás virágai meg már most kicsit fonnyadnak tűnnek, mint amikor például éppen kezdenek víz után szomlyadoni (a lyukas cserépben lévők nem ilyenek, tehát nem attól van ez, mert vízesek lettek). Úgy döntöttem, mást egyenlőre nem teszek. Mivel elég nagyok, hamar kiszívják majd a fölös vizet, pláne, ha nem lesz hideg. Úgyhogy 1 elázásból talán még nem lesz még baj. Viszont ha kapunk még egy ilyen zuhét, akkor asszem már kénytelen leszek furkálni. Csak hát olyan macerás, hogy csak végszükség esetén tenném. Egyébként AI, nálad nem tocsognak?
Probléma vagy nem probléma, nekem még olyan szépek soha nem voltak a nagy virágaim, mint azóta, hogy lyukatlan cserépben tartom őket. Max. annyi hátrányról tudok beszámolni, hogy gyakran kétségeim vannak, kell-e locsolnom, vagy syem, elég volt-e annnyi nekik, vagy sem? Ilyenkor, eső után kicsit gázosabb a dolog valóban, valahogy le kellene önteni. Mostmár nem mindegy, hogy az alján csurgott volna ki a víz, vagy most a tetejéről öntöd le? Inkább talán az a gáz, hogy a friss föld vsz. úszkál a vízben, így tényleg lehet, hogy mocsarasodni fog.
Nálam is ilyen dézsákban vannak és az idén már volt ilyenre példa, de semmi bajuk nem lett. Leöntöm a felesleges vizet róluk és legfeljebb 1-2 napig nem öntözöm őket. Vagy csak szerencsém van.
De biztosabb az elvezető nyilással ellátott dézsa, cserép az biztos.
Jó, hogy végre Érden is esett. Itt Zuglóban is óriási zuhé volt végre. Ebből van a problémám: Pár hete a legnagyobbakat át kellett ültetnem, és csak lyukatlan aljú dézsát kaptam nekik. Mivel nem volt megfelelő méretű alátét, nem lyuljkasztottam ki őket. Már csak azért se, mert itt mondta valaki, hogy az nem gond. Nos, az éjjeli zuhé viszont akkora volt, hogy most aztán tocsognak a vízben, a tetejükön még kis tó is van. Most mi van? Ez tényleg nem probléma??
Még az is felborult, ami nem szokott... A dupla sárgám szinte összes virága a földön volt reggelre, egy kisvödönyi szirmot szedtem össze... :(
De a port lemosta, az tuti!
Mindenkinek köszönöm a teleltetési jótanácsot, akkor szeptember-októberben még lepermetezem őket atka ellen megint, meg kapnak tetű ellen is. Idén tavasszal nekem tiszta atka volt mind... :(, na de majd jövőre! ;)
Végre esett! Egész éjjel (már amennyit hallottam) és most is szakad. Ennek ellenében viszont az internetem nem megy folyamatosan, már tegnap este nem tudtam belépni, pedig csak a szél fújt.
Zalában, Somogyban jó nagy zuhik lehetnek ahogy a radarképet nézem! Délpesten is, egyfolytában hallani a dörgést.
Nálunk még eddig semmi, tegnap sem. Pedig én is felkészültem egy nyugis napra, aztán locsolhattam ismét. Bizony, fárasztó már ez az állandó készenlét, de azért nagyon fáj a szívem a szép virágzásért. Valamikor gondolkoztunk fedett teraszon, de most már burok kellene az egész kert fölé:-) Meg aztán virágzás ide, vagy oda, nekik is nagyon hiányzik már egy alapos fürdés a sok lerakódott por miatt!