Keresés

Részletes keresés

kardio1 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 273
Hát igen, van azért különbség a nagyvárosi, főleg párizsi és vidéki kórházak között. Akikkel én dolgozom, elég "öreg rókák", donc, van néhány berögzült szokásuk. Jelen állás szerint ők néhány év múlva nyugdíjba mennek, és ha még mindig itt leszek, akkor enyém a világ :) Ma egyébként két orvosi szaklap is érkezett a kórházban a nevemre, mindkettő professeur megszólítással. Szóval gyorsan haladok a ranglétrán  :)
Előzmény: ad5lib (269)
ad5lib Creative Commons License 2009.01.28 0 0 272

Az en szakmamban (onkologia) soha. Itt is csak megyeget. A franciak ket csucs onkologia intezeteben, amiket eleg jol ismerek, 3 es 20 millio euros hianyok vannak. Csak a francia allam, mint a bankokat, vegul ugyis megsegiti oket.:)

Otthon akkor lesz majd mutuelle, meg mukodo maganklinika ha megvaltoztatjak az adorendszert. Bar nem hiszem, hogy a magan rendszer fontos. Szvsz lehet jo kozellatast is csinalni ha normalisan van szervezve a rendszer.

Előzmény: punasok (270)
Dobri Creative Commons License 2009.01.28 0 0 271

Abban a 29-30 euros csomagban csak vezetékes hivàs korlàtlan. Jelenleg Orange-os mobilom van, prépayé, és azon gondolkozom, az internetet hogyan oldjam meg jövö honaptol. 

................................................

Ennyiért mit adnak a szolgáltatók?Valamennyi tv csatornát,internet hozzáférést és egy francia vezetékes telefont.Néhánynál a vezetékesen ingyen tudsz magyar vezetékest hívni.Pl:Neuf,numericable,Free.Orange-nál ha jól tudom nincs ez  a lehetőség.Nekem Neuf van,ezzel magyar vezetékes felé 2 óra után kellene fizetni.Ha a 2 óra elött leteszed,majd újrahívod az otthoni számot,elöről kezdi mérni az időt.

Mobilt meg simán átválthatod előfizetésessé úgy,hogy a régi számod megmarad.

Előzmény: kardio1 (268)
punasok Creative Commons License 2009.01.28 0 0 270
Sajnos az nem olyan biztos, hogy a Neufboxxal ugyan olyan jo szolgaltatast tudnak nyujtani itt videken, mint neked Parizsban, tapasztalatbol amikor Toulouseban laktunk sokkal jobb, es gyorsabb volt a kommunikacio, s miota videkre koltoztunk(50 km Toulousetol)lehet erezni a valtozast. Vihar szempontjabol, koszi nalunk minden ok. A faluban sajnos vannak olyan csaladok akinel  meg mindig nincs villany. Nalunk csak a drotkerites egy resze dolt ki, tul lehet elni!Intranet nalunk is jol mukodik, a dokik egy resze eleg jol hasznalja , viszont nalunk is van egy_ketto aki nem tudja eldobni regi kis dictafonjat.  Es szerintetek mikor jon el a maganklinikak ideje  (polyclinique)Magyarorszagon, meg a mutuelle?
Előzmény: ad5lib (267)
ad5lib Creative Commons License 2009.01.28 0 0 269

Well, ha a csaladdal akarsz beszelni minden este, akkor a vezetekes azert nem rossz.:)

Nekem Virgin prepaye van. Amugy Franciaorszagban mindenhova ingyen telefonalhatok a korhazbol. A tobbit meg megoldom mailel.

Mobil internettet szeretnel?? Mert az nekem tul draganak tunt.

Most mar tenyleg hideg van.:) Hetfo ota meg van egy rakat gastroenteritises/rhinitises beteg es kollega. Az utobbi zavar, mert helyettesitenem kell oket, plusz a sajat munka. 

Előzmény: kardio1 (268)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 268

Szia ott fen a hideg északon ! :))

Itt a vihar nagwobb kàrt nem okozott, néhol volt àramkimaradàs. Ugy tudom, a tengerparthoz közelebb, Gironde-ban, Landes-ban voltak nagyobb kàrok.

Abban a 29-30 euros csomagban csak vezetékes hivàs korlàtlan. Jelenleg Orange-os mobilom van, prépayé, és azon gondolkozom, az internetet hogyan oldjam meg jövö honaptol. 

Előzmény: ad5lib (267)
ad5lib Creative Commons License 2009.01.28 0 0 267

Udv

Nekem Neufboxom van. Azon kivul, hogy a box sokszor hibas, jo dolog. Nekem ketszer kellett cserelni. A rendszer Europaban alapbol VOIP-on megy (mint a legtobb orszagban, csak elfelejtik megmondani). ezert ha megveszed a 29.99 euros csomagot abban benne van a korlatlan telefonalas x orszagba, koztuk Magyarorszgra is. Ezert nem is kell SKype, bar korabban eleg sokat Skype-oltam. Nem hiszem, hogy ez csak Pariszban lenne igy.

A burokracia tenyleg kevesebb. Nalunk minden digitalizalva  van azaz a beteg kor lapja, osszes adata, gyogyszer feliras, kemo feliras, rontgen, scanner Tep keres, minden digitalizalt. Meg a specilis ellatas mint USP, UMA, SS, kiné, dietecient is digitalisan kell kernem. Masreszt itt egy titkarnore egy orvos jar es ami tok jo, hogy a zarot meg hasonlokat az intranetten kell javitanom es nem kezzel.

Viszont csak akkor lehet feljebb jutni a rangletran, ha a megfelelo helyre nyalsz. ez nagyon otthoni hangulatot ad:):(

A protokolokat viszont kovetjuk, mivel egy reszet ez a korhaz adja ki.:)

Ti megusztatok a vihart? Mert innen nagyon sulyosnak tunt.

Igaz erre fele meg jon a sztrajk. Eddig 3 nagyobb sztrajkot lattam koztuk egy interne es egy nover sztrajkot. ;) Erdekes szokott lenni.

Minden jot!

Előzmény: punasok (266)
punasok Creative Commons License 2009.01.28 0 0 266
A, ennek nagyon orulok, hogy valaki olyan mondja akinek van  magyar es egyben francia tapasztalata is az egeszsegugyben. Mivel a csaladomban levo egy_ket emberke aki szinten egeszsegugyes, nem mindig akarja elhinni amit meselek, hogy pl. itt egy szuleszno egyedul levezethet egy szulest, vagy, hogy a noverkek mennyi minden csinalhatnak, na meg csinalniuk is kell.Az teny , hogy a franciaorszagi korhazi es klinikai munkaleiras kozott is hatalmas a kulombseg.Pl.en , mint segedapolo egy korhazi mutoben a takaritason kivul nem sok minden mast csinalhatnek.Itt viszont benne van a munkakori leirasban , hogy koteles vagyok a sebeszt es az altatoorvost segiteni, ugyan az csinalom, mint egy IDE, kiveve nem bokhetek,- sauf urgence.
Előzmény: kardio1 (261)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 265
En csak azt tudom, hogy a szolgàltatok àltal adott specifikàcioban szerepel, hogy VOIP ezek igénybevételekor tiltott. Hogy ez a gyakorlatban mit jelent, nem tudom. Az jo; ha a Skype nem ilyen elven müködik.
Előzmény: digicat (264)
digicat Creative Commons License 2009.01.28 0 0 264
Pontosabban Voice Over Internet Protocol, de a lényeg ugyanaz, internetes telefon (a Skype is egy internetes telefon, de nem VOIP). Szintén az internetes telefonhoz kapcsolódik a SIP.

Nem látom, hogy ehhez mit kellene engedélyezzen a mobilszolgáltató, ezt tőlük függetlenül is kell tudd használni, csak adatkapcsolat szükséges hozzá (a GPRS túl lassú, 3G, EDGE jó).
Explicit módon lehet tiltani, bár értelmét nem látom, de azt hiszem a Fring-et a tiltás sem zavarná (ez egyébként a Skype-ot is tudja kezelni, segítségével a mobilodon is lehet Skype).

Ha nem mobilról használod akkor próbáld ki a Zoiper-t.

VOIP szolgáltatóknál szoktak lenni akciók, melyek keretében vezetékes számokat (néha magyarországiakat is) ingyen lehet hívni, ha valakinek van ideje figyelni ezeket, akkor ingyen tud beszélni Magyarországra.
A Neophone és más magyar szolgáltató előnye nem csak az olcsó hazatelefonálás, hanem az, hogy kapsz egy magyarországi számot, melyen az otthoniak helyi tarifával hívhatnak.
Lehet kapni olyan adatpereket, melyek egyik vége az interneten van, a másik végére pedig rá lehet csatlakoztatni egy rendes telefont, egy ilyennel számítógép nélkül lehet magyar "vezetékes" telefonod.

punasok: így távolról nehéz lenne segíteni, de biztos kerül egy ismerős a közelben, aki megnézi a routered beállításait (ha van routered).
Előzmény: kardio1 (263)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 263
A VOIP a voice by internet roviditése. Ahogy elnéztem, ezt egyik itteni mobilszolgàltato internetes ajànlata (Livebox az Orange-nàl, Neufbox az SFR-nél) sem engedélyezi.
Előzmény: punasok (262)
punasok Creative Commons License 2009.01.28 0 0 262
Koszi szepen a tanacsokat, majd kiprobalom.Annyit viszont hozza kell tenni, hogy nagyon bekepzelt lennek ha azt mondanam , hogy minden szavat ertettem az uzenetednek. Te milyen nyelven  beszelsz, s irsz?...szamitogepul!  
Előzmény: digicat (260)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.27 0 0 261

Vegyesek a benyomásaim. Számomra a papírmunka lényegesen kevesebb, mint otthon volt, a nővérek, főleg az IDE-k nagyon sokat segítenek, kezem alá dolgoznak, az interne-ek szintén. Ugyanakkor sokkal több minden megy kézzel írva, mint otthon, ez nem nagyon tetszik. Otthon ált. magam írtam pl. a zárójelentéseket, ki is nyomtattam magam. Itt minden orvosnak van egy diktafonja, abba diktálja a leleteket, courrier-ket, és a titkárnők (egyszerre kettő dolgozik három orvosra, otthon egy adminisztrátor volt 8 orvosra) nyomtatott formában hozzák aláírásra.

Amúgy általában valóban elég nagy a bürokrácia itt, de ez nem volt újdonság, tudtam előre, hogy így lesz.

Előzmény: punasok (259)
digicat Creative Commons License 2009.01.27 0 0 260
Beszéd közben ne használd másra az internetet (le-feltöltésre sem), ill. ha olyan routered van, akkor állítsd be rajta, hogy a VOIP/SIP forgalomnak legyen elsőbbsége.
A képminőséggel is lehet kísérletezni, felbontás és frames/sec beállítások minél alacsonyabbak, annál kisebb sávszélesség szükséges - cserében rosszabb lesz a képminőség.

Másik megoldás a szimmetrikus internetkapcsolat, de lakossági szektorban ez nagyon ritka és nem is olcsó. Általában a letöltés gyors, de a feltöltés lassú.

Ha nagyon rossz a Skype akkor VOIP szolgáltatókkal kell kísérletezni (pl. web.neophone.hu), ezek között ritkább az ingyenes, cserébe majdnem mobiltelefon hangminőséget lehet elérni. Nem kötelező a szolgáltató programját használni, pl. a Zoiper több előfizetést is tud kezelni.
Előzmény: punasok (258)
punasok Creative Commons License 2009.01.27 0 0 259
Es mit szolsz a francia egeszsegugy burokratikus reszehez, Magyarorszagon is ennyi papirmunka van a betegellatas korul?
Előzmény: kardio1 (255)
punasok Creative Commons License 2009.01.27 0 0 258
Milyen megoldast javasolsz, hogy ne recsegjen?
Előzmény: digicat (257)
digicat Creative Commons License 2009.01.27 0 0 257
A képátvitel sok sávszélességet igényel, mellette nem jut elég a hangnak, azért akadozik. Ráadásul ez küldő oldalon feltöltésnek számít, aminek alapból alacsonyabb a sávszélessége (pl. UPC Gold letöltés 20 Mbit, feltöltés 3 Mbit).
Hasonló történik, ha beszélgetés közben megy egy letöltés a háttérben.
Előzmény: punasok (251)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.27 0 0 255

Nàlunk a korhàzi koszt elfogadhato, mennyiségre is, minöségre is. A napi munkàt illetöen normàl, üzemmodban, ha itt vannak az interne-ek, akkor 5-6 felé végeznék. Azért a 8-9 h nem ennek megfelelö idöpont.

punasok Creative Commons License 2009.01.26 0 0 254
Azt en nem tudom, hogy otthon egy orvos mennyit dolgozik, de az teny , nalunk a klinikan ott vannak reggeltol estig.Eleinte nehez, mivel a fejed meg magyarul forog, de meglatod egyre konnyebb lesz. Eleinte az is faraszto, hogy idegen nyelven kell beszelni. 
Előzmény: kardio1 (252)
punasok Creative Commons License 2009.01.26 0 0 253
kenyer helyett mit eszem? Csak reggel eszem kenyeret, delben meg este csak akkor ha sajtot eszem, egyebkent nem. Az anyukam szerint teljesen megvaltoztak az etkezesi szokasaim, - amikor otthon vagyunk nyaralni, akkor sem tudom megenni a sonkas reggelit meg ilyenek-, de nem is baj. Ha jol belegondolunk a magyar konyha finom de nem igazan egeszseges.Egyebkent mindent kajalok, s nem is keveset, mivel meg szoptatom a picit . Az teny Franciaorszagnal kaja szempontjabol, nincs jobb. Nem igen hiszem, hogy ehen fogsz halni , ha nem is eszel sok kenyeret.Es amit en meg imadok itt kint, hogy talalhatsz minden fele restot, indiai, kinai, vietnami...stb.es az teny, amikor en kijottem ilyen restok meg nem igazan voltak otthon, vagy csak pesten, ott sem igazan.Es az tudod, hogy az egyik legjobb regioban vagyunk kaja szempontjabol, confit canard, foie gras, cassoulet. Es nem kell elfelejteni a jo borokat sem, un petit verre de gaillac ou fronton ou fitou(j'adoreee...)Mondjuk az teny, hogy nem a korhazi kaja segitsegevel fog beleszeretni a francia konyhaba.Nalunk a klinikan sodexo szolgaltatja a kajat, ok annyira nem rosszak, de emlekszem amikor gyakorlaton voltam, egyik-masik korhazba annyira rossz volt a kaja, hogy inkabb nem kajaltam.
Előzmény: kardio1 (250)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 252

Arra én is rájöttem, hogy a webkamera nagyon sokat ront a hangminőségen. Sajnos! Vagy látni, vagy hallani lehet...

Ma kutya nehéz napom volt, este majdnem 9-ig dolgoztam, regel kilenctől. :(

Előzmény: punasok (251)
punasok Creative Commons License 2009.01.26 0 0 251
oszinten megmondva nekunk nincs TNT, mivel mi TV-t nagyon keveset nezunk, van egy sima internet elofizetes HD-vel, mivel a parom neten keresztul (is)dolgozik, ha a Duna Tv-t akarom nezni-interneten elerheto, a magyar radiok interneten elerhetok, magyar ujsagokat neten olvashatom. Miert akarsz te TNT-t?Ha viszont Skypen nem jo a vonalad ; sajnos nekunk is neha ez a problemank, amikor a noveremet hivom, mi bekapcsolhatjuk a kamerat, viszont ha o is bekapcsolja akkor nagyon rossz a vonal o igy csak mikrozik. Azt mondta egy nagyokos, hogy az miatt van mivel a ket débit nem egyenlo, azt nem tudom, mennyire igaz.Pedig ahol a noverem lakik eleg jo a débit(fejer megye)
Előzmény: kardio1 (249)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 250
Kenyér helyett te mit eszel? :))
Előzmény: punasok (246)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 249

A Skype-ot persze ismerem, használom is most naponta, bár itt nagyon lassú a wifi, ahol vagyok, így nem a legjobb a vonal.

M. Lerclerc-t nem ismerem, ezek szerint szerencsére :)

Ha az ember TV-t vesz, csak az a fontos ugye, hogy TNT-je legyen, a HD nem nélkülözhetetlen?

Előzmény: punasok (248)
punasok Creative Commons License 2009.01.26 0 0 248
Bocs lahagytam ket betut, de buta vagyok SKYPE, de szerintem ismered te is, egyebkent talan Orange-France telecom a legjobb, mivel o nekik van legtobb helyen hautdébit-uk, amikor toulouseban laktunk mi neuftelecom-nal voltunk, ok sem voltak rosszak. Viszont az teny, hogy arban szinte mindenki egyenlo. De ha a csaladodnak van otthon szamitogepe es internet, nem fontos  neked a percdij ? E.leclerc nem rosszabb, mint a tobbi , en elvbol nem ertek egyet Mr. Leclerc-el, o az egyik legpofatlanabb nagy fonoke a franciaknak, alahuzom szerintem.
Előzmény: kardio1 (247)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 247

A Lerclerc miért rablobanda? Atvàgnak, vagy rossz minoségu àrut adnak?

Telefon, internet: szoval Sky jo, Freet viszont keruljem?

Előzmény: punasok (246)
punasok Creative Commons License 2009.01.26 0 0 246
e.leclers igazi rablo banda, viszont auchan nem rossz es nyugodtan vasarolhatod az o sajat termekeiket(marque auchan-es ha van vasarlokartyad meg ebbol az arbol is adnak vissza amit kesobb elkolthetsz), eleg jo minoseguek es joval olcsobb , mint a markas cuccok. Tejet, joghurtot... mindent, viszont egyaltalan nem ajanlom a "premier prix" markat sem auchannal sem sehol; olcso husnak , hig a leve.Pocsek!!!Itt a kenyer tenyleg nagyon draga, de majd leszokik rola a doktor ur, egyebkent is nem jo az egeszsegnek a sok kenyer.Viszont amit meg ajanlok bevasarlo kozpontot, leader price, nem draga es jo minoseg sokkal jobb, mint az otthoni penny vagy lidl es aldi.Piac szempontjabol ha talalsz ott a varosban egy arab kereskedot, ok altalaban nem dragak, s turheto a minoseg. Telefon szempontjabol nem tudom ki a legjobb, de majd megkerdezem a ferjemet. Az teny en az anyuekat hetente egyszer hivom, kb 60 perc es alig fizetunk 5-6 eu_ot. Egyaltalan nem draga, viszont a noveremmel, akinek van internet es szamitogepe otthon vele msn-en, es sky-on dumalunk ami ingyenes mivel bele szamit az internet elofizetesbe. Sky ajanl, hogy veszel nala elovizetest es annyit telefonalsz magyarorszagra amennyit akarsz, 4_5 eu.Viszont FREE , vigyazat_danger!!!_mi nagyon rosszul jartunk veluk. 
Előzmény: kardio1 (243)
Dobri Creative Commons License 2009.01.26 0 0 245

Üdv!

A szolgáltatóknál elég sokféle csomag van.29,90/hó szinte mindegyiknél a következő:TV,internet és a vezetékes telefon.Eltérések csak abban vannak,hogy néhánynál ingyen lehet hívni magyar vezetékest.Ha jól tudom,akkor az Orange-nál éppen nem.Esetek többségében vezetékes vonallal kell rendelkezni,de olyan is van ahol ők kötik be az optikai kábelt,ha azon jön a szolgáltatás.Szerintem a mobilt jobb külön beszerezni.Nagyon jó lehetőségek vannak a szolgáltatóknál.

Előzmény: kardio1 (244)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.25 0 0 244
Még valami. Jelenleg egy kártyás, prepayé mobilom van (Mobicarte, Orange). Ha beköltözöm a lakásba, vezetékes vonalra, ennél olcsóbb mobilra, internetre, TV-re is szükségem lesz. Úgy tudom, pl. Orange-nál vannak csomagban ilyenek. de a részleteket nem nagyon ismerem, hogy megy ez.
Előzmény: kardio1 (243)
kardio1 Creative Commons License 2009.01.25 0 0 243
Jöhet minden ötlet! Azt már észrevettem, hogy a kenyér sokkal drágább, mint Magyarországon. élelmiszert eddig Leclerc-ben, Auchanban vettem, bár hozzá kell tegyem, eddig még nem főztem, mert itt csak szobám van, konyhám (hűtőm!) nincs. Na majd jövő héttől. Itt hetente 2x van piac, kedden és szombaton délelőtt.
Előzmény: punasok (242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!