Keresés

Részletes keresés

Adamwarlock Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4871

"bigott vallásos, globalizációellenes, Amerikát állandóan fikázó tory banda", ami egyébként hülyeség is ebben a formában.

Nem.

deliriousnomad Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4870

Nézd, nem én vagyok az utóbbi 10 év Metallicájának a legnagyobb rajongója, de talán nem ártana egyszer alaposan belemélyedned mondjuk a Ride The Lightningba vagy a Masterbe, hogy megértsd, mitől lettek csúcsbanda - már a mainstream áttörésük előtt. Nem igazán értem, minek kell összehasonlítgatni ezt a Maidennel, az ő jelentőségükből és eredményeikből semmit sem vonnak le a Metallicáék sikerei (akik egyébként szintén nagy Maiden rajongók a mai napig). Pláne felesleges belekeverni ilyeneket, hogy "bigott vallásos, globalizációellenes, Amerikát állandóan fikázó tory banda", ami egyébként hülyeség is ebben a formában.

Előzmény: Adamwarlock (4869)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4869

,,De egyébként mindenképpen rosszak a példáid, mert a Maiden kimondottan sok lemezt ad el ma is. "

Most melyik példa rossz? A Dolly-s? Má' mér? Csak érzékeltetés, hogy Dolly Pardont sokan ismerik, de nem igazi rajongók. Tudják kicsoda, talán még az amcsik vettek is egy lemezt tőle, mer ,,ő a mi nagy country hősnőnk", de hogy egy darab számcímet nem tudnak mondani az tuti.

Igazából csak azért hasonlítottam volna őket össze, mert a Metallicát túlértékelt zenekarnak tartom, csak azért mert van három olyan számuk, ami a emészthető a pouláris zenét hallgatóknak is, már ők a metal istenei. A maident, meg erősen leértékelt és kifejezetten elnyomott bandának. Ha nem lenne ilyen rossz sajtójuk, akkor simán lehetne az Afraid to shoot strangersből, a Wasting love-ból, vagy a Wasted Years-ból ugyanakkora sláger, mint a Nothing Else-ből, Dickinson Tears of, meg Navigate-ét meg egyenesen zabálná, hogyha játszanák a slágerrádión,úgy mint a Nothing else-t. De sajnos a mai rágógumi világba nem illik bele egy bigott vallásos, globalizációellenes, Amerikát állandóan fikázó tory banda...sajnos

Na részemről ennyi a téma, vágyakozhatunk tovább a 2007-es koncertre...

Előzmény: deliriousnomad (4868)
deliriousnomad Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4868

Világszerte nem, de Amerikában igen, és az a legnagyobb piac lemez- és koncertszinten egyaránt.

De egyébként mindenképpen rosszak a példáid, mert a Maiden kimondottan sok lemezt ad el ma is. A külföldi rock/metal előadók közül Magyarországon is a legsikeresebbek között vannak. Nem is értem, honnan indulunk ki, amikor koncerten is egyedül a Metallica meg a Deep Purple játszott több embernek ebben a műfajban az utóbbi években itthon, mint ők...

Előzmény: Adamwarlock (4866)
t-m Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4867

A lemezeladások mondjuk mai rendszerben nem a hallgatók(rajongók) számát tükrözik

mivel manapság már minden lemez és DVD letölthető.

Egyébént a Metallica valóban több lemezt adott el viszont a MAIDEN

egy igazi koncert zenekar!!!

Élő koncerteken összeségében sokkal több jegyet adtak el mint a Metallica!!(persze több koncert is volt)

Az élő fellépés a fontosabb ma már a letöltések miatt.

Egyébként már jóval meghaladta az 50milliót az eladott lemezek száma.

A 2003-ban Dance of Death című albumukkal és fenállásuk óta legsikeresebb koncertturnéjukkal verekedték be magukat a legazdagabb tíz közé. "Műfajtól függetlenül!!!!!!!!!"(Nagy Britannia)

18millió font (2004)

A siker alaposan megnövelte az érdeklődést korábbi lemezeik iránt is.

Egyébként semmi értelme hasonlítgatni a két bandát mert nem egy stilust játszanak,

és nem is lehet őket hasonlítgatni.

Adamwarlock Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4866

Az, hogy mennyit adnak el semmit se mutat a közönség méretéről. Nézzétek meg Dolly Pardon ott virít a 100 milla fölöttieknél, osztán kötve hiszem, hogy világszerte többen rajonganának érte, mint a maidenért. Amerikában esetleg, de világszerte semmiképp, az a különség, hogy az ő rajongói megveszik eredetiben, a maiden rajongók meg NEM!!!

Talán ha Harris beszőkülne és nagy szilikon mellei lennének mint Dolly néninek, ők is elérnék a 100 millát.

deliriousnomad Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4865
Ez a Sabbath-féle 100 millió mondjuk eléggé ellenőrizhetetlen adat, én hivatalos helyen sehol sem olvastam még ezt. Maximum úgy tudom elképzelni, ha Ozzy szólókarrierjével egybeszámítjuk.
Előzmény: seabeast (4863)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4864
Mondom, hogy támadható vagyok, de biztosra veszem, hogy nem telne meg a nagyszínpad előtti tér... De jó lenne, ha ki tudnánk próbálni, és megcáfolna engem...:)
seabeast Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4863
Azért az mégis csak nagy dolog, hogy a Sabbath pár súlyos doom lemezével(se klippek,se semmi) ott van 100 millió felett,mikor soha nem nyomta a MTV meg nem kisérte akkora mediafelhajtás mint a KISS-t,AC/DC-t vagy az Aerosmith-et.
Előzmény: kalmo (4859)
deliriousnomad Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4862

A Szigetre sokan elmennek, akik önálló koncertekre nem járnak, ezért voltak a Slayeren is 40 ezren úgy, hogy egy önálló bulijukra -amire kábé annyi a jegy, mint a szigetes napijegy- tizedennyien mennek el. Nem véletlen, hogy az általad említett Korn most nyáron is a PeCsa szabadtéren lép majd fel.

Meggyőződésem, hogy a Maiden rekordlátogatottságot hozna a Szigeten pont azért, mert mindenki ismeri, de aligha fogják idehozni őket. Minek is tennék, amikor náluk lényegesen olcsóbb bandákra is megtelik a Nagyszínpad előtti tér?

Előzmény: Adamwarlock (4860)
deliriousnomad Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4861

Hát szerintem máshogy nehéz mérni a népszerűséget... Lemezeladás és koncertlátogatottság. Ebben pedig a Metallicát senki sem veri rock/metal vonalon. A fekete lemez csak egyedül a jenkiknél 14 millió fölött jár már. A legkevesebb példányban a St. Anger fogyott, ez Amerikában 1,7 milla, világviszonylatban 4 millió körül jár. Összehasoníltásképpen: a Maiden legsikeresebb albuma, a Somewhere In Time 2 millió körül ment el Amerikában, összesen pedig kábé 4,5 milla fogyott belőle.

Előzmény: kalmo (4859)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4860

Én is ismerek 40-es öltönyös maidenfanokat(pl ahogy hallottam a PPKE-JÁK testneveléstanszékvezetője nagy fan és ott volt Debrecenbn is). Én csak a tapasztalatomat mondom el. Nagyon sok ismerősöm van aki maiden imádó, de nem ment el Debrecenbe, mert semmi lóvéja sem volt rá, és egy darab lemezt nem vett meg eredetiben, minden száma internetről van. Mellette ott van két metallicás ismerősöm, akiknek legalább 4 album meg van eredetiben, az egyikük meg pénzt nem kímélve olasz Metallica koncertre is kiment, csakazért, hogy lássa őket. És rz nemcsak az én tapasztalatom. A meallica célközönsége, nem azt mondom, hogy a gazdagok, hanem, azok, akik megtehitk maguknak, hogy meglegyen az összes lemezük eredetiben, meg belefér mindíg egy koncert, amikor a közelbe jönnek.

És, ha megnézed az örli déjszen az egyik koncertet, mikor vonul be a tömeg, láthatod, hogy a legöbb arc az kb épp az utcáról szedte föl a cigicsikket, olyan szinten lecsúszottak. Ráadásúl a saját példám is mutatja, hogy én sem veszek lemezeket, és ezerszer meggondolom, hogyha eldobok magamtól 6000-10000ft-ot koncertre. Legutóbb voltam Chris Rea koncerten, amit apám fizetett( Aki a maident már nem fizetné), és még ott is láttam 2 db embert Iron Maiden pólóban. Metallicásat egyet sem. Kint voltam a rockmarathonon ott is a Maidenpólósok voltak a legtöbben, ezt még a nem maiden-es haverom is szóvá tette. A Szigeten, ami már jóval drágább, már sokkal kevesebb maiden-est láttam, ám annál több Slipknot, Korn, Greenday, és igen sokkal több Metallic-ás póló arcot láttam. Tehát ebből azt vontam le, hogy maiden rajongó rengeteg van Magyarországon, s ezek a 5000 ft fölötti áron lévő fesztiválra már nem nagyon mennek el, sőt nekik a pólójuk egy ezresért kapható hamisítvány volt, míg a Metallicásoké headbangerben kapható eredeti.

Tehát a megalapozatlan fals kijelentésemet a saját hamis, becsapható érzékeimre és zsenge tapasztalatomra alapozom, aminek persze lehet ezer buktatója(pl. lehet, hogy rossz napon voltam kint a Szigeten, vagy nem az ár miatt nem mentek ki a szigetre a maidenfanok...), de én ezt így látom nem kötelező elfogadni, de legalább megy a topic, és megint írtam egy regényt ide... A Szigeten a Korn-on elég sokan voltak, szerintem a Maiden-re nem mennének el annyian, amennyien ott voltak, föleg úgy nem, hogy évről évre drágább a dolog, sőt ha ne addj Isten a Sziget szavazásán Dickinson elég szavazatot kapna, és leszerveznék, akkor is csak negyedannyian lesznek, mint mondjuk a Korn-on(mondjuk ez rossz példa, mert a Kornon jegyártól függetlenül többen vannak, akármi van), szóval Bruce bácsi elég gyér közönség előtt jáccana, és az életbe nem tudná megtölteni mondjuk az Arénát, ugyanúgy ahogy a maiden sem ,pedig biztos vagyok benne, hogy van Magyarországon vagy 50.000 ember, aki szívesen látná őket élőben, s ez kis ország, nem is kell annyit utazni, hogy ne érje meg az irszág bármely pontjából följönnie pestre, az árral van baja a népnek...

Akinek sikerüólt végigolvasnia emie irományt, és még emlékszik az elejére, annak gratulálok, és megnyerte a az Adamwarlock top 10 leghosszab hozzászólása című kiadványt...

Előzmény: deliriousnomad (4858)
kalmo Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4859
Meg az AC/DC és Aerosmith is. Meg még sokan. :)
De az 50+ ban is van mondjuk egy Kiss meg egy Van Halen.
És ez lemezeéadás. Nem feltétlenül azonos szerintem a népszerűséggel.
Előzmény: seabeast (4857)
deliriousnomad Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4858

Fogalmam sincs, mire alapozod ezt a teljesen fals és felesleges általánosítást. Ismerek öltönyös negyvenest is, aki szereti a Maident, és olyan oltári leszakadt arcokat, akiknek a Metallica a mindenük. Arról a két zenekarról beszélsz, akik a metal műfajon belül a legnagyobb közönséget vonzzák, a Metallica viszont egy szélesebb, mainstream közönség elé is kilépett a fekete lemezzel, Amerikában viszont már a Justice-szal lekörözték a Maident eladási szempontból.

Előzmény: Adamwarlock (4853)
seabeast Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4857
Black Sabbath is ott figyel több mint 100 millió lemezzel.
Előzmény: kalmo (4854)
seabeast Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4856
Nem így van. Már a 80-as években a thrash lemezeikből(Master,Justice) is sokkal több ment el mint az aktuális Maiden albumokból(Somewhere,Seventh Son).Ráadásul eleve a Metallica csak 8 studióalbumot adott ki,míg a Maiden 13-at.
Előzmény: Adamwarlock (4853)
Paul Di Anno Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4855

Mondjuk én a Matallicát istenítem, és ugyanannyira imádom, mint a Maident, de csak az első négy albumig! Addig egy tökéletesen kifinomult fifikás Thrast játszottak, és én azt gondolom, hogy a dalok kidolgozásában finom hasonlóság is felfedezhető! A Metallica csak a Black albumtól lett borzalmasan populáris, jellemző erre hogy 88-ig csak a One-ból készült videoklip. Na csak ennyit akartam a Metallica védelmében!

Előzmény: Rokakoma (4847)
kalmo Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4854
http://en.wikipedia.org/wiki/Best_selling_music_artists

A legtöbbet eladó művészek listája.
Ezek szerint:
250m +: Led Zeppelin
100m +: Metallica
50m+: Maiden
Előzmény: deliriousnomad (4851)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4853
Figyelj, ha lenne minden megjelenéskor 4000ft-om a lemz megvételére, akkor 1-el javúlna az eladási statisztikájuk minden albumnál. Ezzel szerintem a maidenfanok 60%-a így van. A Metallicát egy kicsivel gazdagabb réteg hallagatja.
Előzmény: deliriousnomad (4851)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4852
A ,,Tatlőben"- az a Tattoed Millionaire élőben, csak b*szakodott a billenyűzet.
deliriousnomad Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4851

Valszeg soha nem fogjuk kideríteni ki a népszerűbb

A Metallica, természetesen. Sokkal több lemezt adnak el, sokkal több ember jár a koncertjeikre.

Előzmény: Adamwarlock (4850)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4850

Egyébként az is nagyban hozzájárul, hogy a maiden rajongók nagyrészének egyáltalán nincs pénze koncertre, un. " csöves rocker"-ek( ne sértődjön meg senki nem rosszindulatból mondom, mer én is meggondolok minden koncertet). A Metallica mindenképp populárisabb, de a maiden soha nem is akart az lenni. Valszeg soha nem fogjuk kideríteni ki a népszerűbb. Az úgy néz ki tuti, hogy a Metallicára többen mennek el, de az is, hogy ha elmész egy rock rendezvényre itthon, legyen az koncert, fesztivál, mindíg az Iron Maiden feliratú pólósok vannak a legtöbben, legalábbis én ezt tapasztaltam. Monjuk szerintem északon a Maiden népszerűbb.

Azt azonban mind tudjuk melyik banda a jobb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dickinson koncert: Én elég sok forrásból hallottam, hogy fog játszani.

A Tyrrany of Souls megjelenésekor még azt mondta, hogy nyáron turné lesz, de úgy néz ki, hogy kevesen vették az albumot, mert erről lemondott. Valami francia lapnak nyilatkozta, hogy nyáron lesz valami. Később egy interjúban olvastam, hogy már úgy kérdezték tőle, hogy kikkel fog játszni a nyáron, meg mikor, erre ő azt felelte, hogy úgy néz ki elvávval pár fesztivált, turné talán jövőre, és hogy Roy Z-vel jön, a Chris Dale féle Skunkworks( Sack Trick) csapatával, vagy talán beszervezi Roy mellé Adrian-t.

Nem tudom ki hogy van vele, ha a nyáron lenne egy dickinson valahol max. egy határátkelésnyi közelben, én kibírnám jövő nyárig a maidenre várakozást. Nagyon szeretném már hallani a Tatlőben...

Justis_4_US Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4849
Nem tudjátok, van-e vmi szájt, ahonnan kiderül, hogy az egyes Maiden-állomásokra hol ill. hogyan lehet jegyet venni/rendelni?
seabeast Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4848
Metallica sokkal,de sokkal több embert vonz. Ők nyugodtan koncertezhetnek Münchenben a volt Olimpiai stadionban cirka 50.000 embernek,míg a Maiden egy 14.000-es csarnokba jár vissza. Nem is beszélve az USA-ról,legnagyobb baseball-stadionokat vagy autóversenypályákat is lazán majdnem megtöltik,míg a Maiden-nek a MSG a max.
Vagy elég megnézni hogy a Maiden összesen mennyi lemezt adott el az amcsiknál az elmúlt 15 évben(pár milla maximum),és mennyit a Metallica(szerintem a 30-40 milliót is).
Előzmény: Adamwarlock (4844)
Rokakoma Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4847
mondjuk azt hogy a talicska populárisabb.
The Evil Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4846
fegyenctelep? összekevered ausztráliával.
azért az 500 év sem kevés, ráadásul az elég gazdag... szerintem inkább más oka lehet annak, hogy a metal ott kevésbé népszerű, egyik pl. a média, másik meg a népzenei gyökerű műfajok (country, blues) nagy népszerűsége. Ami azért Európában nincs annyira jelen.
vsiivz Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4845
nem teljesen osszehasonlithato, hogy melyikuk "rock in rio" fellepesen voltak tobben
ami biztos, az az, hogy a metallica csak stadionturnet csinal
kisebb helyeken nem lepnek fel
az iron maiden joval tobbet koncertezik, viszont kisebb helyeken is fellepnek
Előzmény: Adamwarlock (4840)
Adamwarlock Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4844

Jó, de melyikük koncertjein vannak többen( szerintem is népszerűbbek metál körökön kívül, ráadásul a sajtót mindíg az USA irányítja, és ő természetesen a sajátjait nyomattja, akármilyen trágya. Például Harris egyszer egy koncertről úgy nyilatkozott, hogy eljött 25 000 ember, pedig Amerikában játtszottak. Tudják nagyon jól, hogy kisebb az amerikai közönségük, mint az európai. Amúgy az amerikaiakat sohasem fogta meg a kicsikt is misztikus mondanivalójú zene, hát igen egy bevándorló és fegyenctelepnek sohasem lesz hozzá megfelelő történelmi múltja...)

Szóval kinek a koncerjein vannak többen?

Rokakoma Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4843
és játszotta őket az MTV.
Előzmény: nomad von Fblodilovich (4842)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2006.03.10 0 0 4842
A talicska szerintem egyértelműen népszerűbb és ismertebb metal körökön kívül, van például nátingelzmedörzük. :)
Előzmény: Trooperoby (4841)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!