Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Ja ... hát innen nézve elég masszívnak tűnik . Lehet hogy ez nem hajlik be , majd kiderül . Attól függ mivel fűtesz de gondolom csak fát használsz majd attól nem fog . Én szénnel is fűtöttem nálam lemez rostély van hogy ne potyogjon le a szén az meghullámosodott .
Meggyire jövedelmező a kajszi termesztése megélhetés céljából. Én főállású mellett gazdálkodok de kajszival szeretnék nagyban foglalkozni. Meggyszezon nekem 3 hetes munka és a napszámosok egyre kevesebben vannak. Barackot szívesebben eljönnek szedni az emberek. Nálatok milyen a helyzet ilyen téren?
Ismertek olyan gazdát Csongrád megyében vagy környékén, aki jó minőségű (nem féléretten leszedett) kajszit árul szezonban és szükség esetén a házhozszállításban is tud segíteni?
2-3 mázsára vevő lennék. Természetesen a benzint is fizetem.
A távolság ellenére is ide jár. Hol érdemes kajszi csemetét vásárolni? Korai érdekel ami május vége, június eleje körül érik a meggyszezon előtt. Lajosmizsén a mizse kért kft-nél viszonylag jó áron vannak a csemeték. Szerintetek?
Nagyon pöpec lett a gép . Én azt javaslom hogy a rostélyt alulról is támasszátok meg ( ha nincs , nem látom ) mert ha rendesen be lesz fűtve akkor úgy el fog lágyulni hogy behajlik . Utólag nehezebb lenne korrigálni . Nálam is elhajlott a rostély a melegtől .
Üdv. Új tag vagyok nagyon jó tanácsokkal látjátok el egymást
Van próbaképpen 100 db kajszi, gönci magyar és Ceglédi óriás. 3 évesek. Mozolai Jánossal beszéltem további telepítés el kapcsolatban. Ő ajánlotta az index fórumot. Bízok benne hogy további jó tanácsokkal látjuk el egymást. Ha valakit esetleg érdekel jó minőségű Tokaji borok érdeklődjön bátran posta megoldható. Hobbiként szőlő termesztés és borkészítéssel is foglalkozom. Eddig főként alma és meggy termesztéssel foglalkoztam, kialakult 10 éves piaci kapcsolattal. 2-3 éve kezdtem kajszira és őszibarackra át állni alma helyett.
A kajszi ilyen... vagy kipusztul. Válogatni lehet belőlük, nem érdemes mindet, mert megint nagyon sok lesz , vagy "megunja" és nyekk. A maradékot 1/3-ra visszacsipni max. Persze ez általános tanács, és nyáron még egyszer lehet válogatni. Kép nem ártana. Én mesziről nem tudok, még közelről is "gondolkozni kell melyiket szeressem", mostanában sok ilyen fához volt másoknál "szerencsém". üdv PJ