Már vágom a centit, hogy mikor tudok beszabadulni az Irattárba kicsit, ha majd a lábam is engedi a sok-sok üldögélést. Tavaly vettek egy naagy színes szkennert, a tervrajzokat majd színesben lehet megtekinteni (viszont a gép temp könyvtárába nem férnek be a fájlok). :)
Sajnos a főnök főnök nem olyan ember, akit mindenki kedvel, ennek ellenére az ott dolgozók próbálnak élni, túlélni. Nagyon sajnálnám, ha szétbombáznák azt a helyet.
Tegnap én is troliztam. Odafelé felszálltam a Dob/Izabella sarkon, a következő megálló a Király utca. Visszafelé hallom, Király utca, tök jó, a következőnél leszállok. Így keveredtem az Almássy térre, jóval túl a Wesselényi utcán. Szellemes.
És egyáltalán az elnevezések: Újbudaközpontmetrómegálló, egybemondva. És másutt is a metróállomásokat lélekzetvétel nélkül egybemondva.
A József körút és Baross utca sarka miért Harminckettesek tere és nem Baross utca. A Villányi úton a Villányi út- Pető intézet névhez miért kell a Villányi út?
Az a gyanum, hogy valakin úrrá lett a hatalommánia és közterület elnevezéseket akar előállítani.
Szokásomtól eltérően tegnap troliztam, mert sietős volt. Hát tényleg nagyon vicces kedvében lehetett az, aki elnevezte a megállókat. Vagy talán az imperialista kémek megtévesztésére adták a Klauzál utca sarkának a talányos Nyár utca nevet.
Közben rájöttem, hogy alighanem hülyeséget kérek, mert a nejednek még nem okos Sonyja van USB kábellel, hanem "rendes". Na, mindegy, bízzunk a boltban.
ööö... a Sonyhoz egy szivargyújtós töltőt esetleg betennél a kocsiba? Nekem megadta magát a kábelem, ma mondtam az egyik német kollégának, hogy olyan volt, mint egy hollywoodi B-movie fináléja. Már csak 9%-on voltam, amikor az utolsó pillanatban megérkezett a töltőjével. Csak sajnos olyanok ezek a kollégák, hogy visszakérik a saját cuccukat. Most megyek a városba kábelt keresni, de ha nincs, holnapra erősen félárbocon leszek.
Tájékoztatásul... nekem iPhone, nejemnek Sony. Minden, ami távirányítóra emlékezteti, eleve komoly handicap-pel indul nála.
A minap, autóvezetés miatt, neki kellett üzemeltetnie a zsebifont. Legnagyobb megdöbbenésére minden további nélkül ment a dolog. Az volt a véleménye, hogy ez (iPhone) nagyon intuitive, és szeretné tudni mikor dobhatja ki végre a Sony-t...
Jártam ma a MÁV irattárában, és mit mondjak: keserű irigység mardossa azóta a lelkemet. Egy normális hely, ahol normális munkát végeznek az emberek, békén hagyják őket és még értelme is van. Legszívesebben odaláncoltam volna magam valamelyik bútordarabhoz.
(Egyébként meg egyesítettük az irattárral a nálam lévő vasutas szolgálati táblát a náluk lévővel, és most már rend van, Szabó Balázs adatai hiánytalanul megmaradnak az örökkévalóságnak.)
Az szerencsére nem derül ki belőle, mi fán terem, de azt mondja magáról, már az új vonalhálózat szerint szerkesztették. (Persze az óta is voltak már változások).
Nem létezik, mert különféle, egymással nem kompatibilis rendszerek vannak. A gyakorlatban a két legnagyobb rendszer lefedi a piac 99%-át, ezek közül érdemes választani. Az egyik az iPhone (illetve az ő iOS rendszere), a másik az Android, amit a legtöbb nagy telefongyártó használ. Az appok nagyobb részét - és a népszerűbbeknek gyakorlatilag mindegyikét - ezen két rendszeren adják ki.
A bajom csak az, hogy annyit olvastam már az ilyen meg olyan app-ról. Van ami nagyon is tetszene, de létezik olyan okos telefon, amire az összes megjelenő app jó? Eddig nekem az jött le, hogy ilyen nincs. Így még várok. Talán majd a 90. születésnapomra kérek egy okos telefont. 10 év alatt még sokat fejlődhet a technika.:-)
Bölcs, megfontoltságra valló döntés lenne. És ez nem vicc. Az okostelefon egy piszok jó találmány, csak olyan, mint a Mastercard. Megspórolt térkép? 2000 forint. Unokák fotóinak mutogatása a barátnőnek? 2500 forint. Félórával korábban megjósolt eső az Időkép segítségével? Megfizethetetlen. Minden másra ott az ezeréves Nokia. Évek óta vágyom egy olyanra, hogy a sokéves, nyomkodós Nokiámmal telefonálhassak, SMS-ezhessek, de közben ott legyen az okostelefon "miniszámítógépnek". Csak hát egy ilyen megoldás senkinek sem érdeke a felhasználókon kívül. :-/
Nekem persze nincs okos telefonom, igyekszem én okos maradni.:-)
De tudom, hogy sokan erre is használják a telefont. Megjegyzem ha eszer mégis beszereznék egyet, biztos mindenre használnám csak telefonálásra nem, arra jó nekem a régi kicsike telefon. 80 gramm és kevés helyet foglal.:-)
A BKK térképein nincsenek rajta az utcák. :( Ugyanez a bajom a BKK honlapján lévő térképekkel.
Nekem olyan kéne (kellett volna), ami rendes Budapest térkép, lehetőleg nem spirálozott, hanem egy nagy papírlap, és azon minden tömköz. járat útvonala rajta van.
(Pedig tök jó dolog telefonon megnézni a menetrendet, útvonalat, vagy hogy hány perc múlva jön a következő busz. Éledezik a Futár app is, bár még nem tökéletes.)