Keresés

Részletes keresés

bazookabill2 Creative Commons License 2016.10.26 0 0 18164

A B4 I-re már nem is igen emlékszem, viszont szerintem a II-es leslie szimulációja is elég ótvar. Felismerhető és idegesítő.

más: miért adod el a steinbergedet?

Előzmény: djuice (18162)
ozjo Creative Commons License 2016.10.26 0 0 18163

Nézd meg a 18137 hozzászólás középső kép alsó részét!

Előzmény: djuice (18161)
djuice Creative Commons License 2016.10.26 0 0 18162

Zsolti, ez nem mindig járható! Sokszor a régi szoftverek pont nem mennek már az újabb oprendszerekkel. A B4/I-et mondjuk én is még utóljára XP-n használtam, de közel nincsenek olyan opciói mint a II-esnek, így én tuti nem állnék vissza rá, mert normális Leslie plugint vagy külső effekt pedált is kéne rá keresni. Szerintem a saját kezdetleges effektje az I-esnek elég ótvar minden szempontból. (Bár kinek a pap, kinek a lánya...) :)

Előzmény: tehtube (18160)
djuice Creative Commons License 2016.10.26 0 0 18161

De neki tán a W7 32 bites nem? Rosszul emlékszem? Nem XP-t írt hogy avval próbálkozik. A modernebb gépeken ahol már eleve W7-el jön ki a vas a gyárból 8/16 gigára bővíthető alaplappal, ott az XP korlátait is szerintem lekezelték már hogy csak 4 giga a max. Bár nyilván ezt nem olvastam még sehol, csak logikusan mondom, sőt utána is kérdezek majd haveroknál, de nem hiszem hogy 32 bites rendszeren ezt a féket is bennehagyták még volna. Ez olyasmi mint hogy anno az Emu samplerek nem látták csak 10 gigáig a HDD-t. Aztán jött az update és a későbbi 40 gigások is berakhatók voltak.

Előzmény: ozjo (18159)
tehtube Creative Commons License 2016.10.26 0 0 18160

Nem egyszerűbb előbb B4 / 1-el megpróbálni? Az nem kerülne semmibe és lehet hogy az is tetszene neked. Az ment 20 évvel ezelőtti gépen is.

Előzmény: Zafipapa (18151)
ozjo Creative Commons License 2016.10.26 0 0 18159

Csak egy kis apróság: a 32 bites windows nem kezeli le a 8 GB memóriát, tehát kb 5 GB-od lekezeletlen. Ez biztosan nem egészséges, ilyen procival, memóriával csak 64 biten lehet jól dolgozni.

Előzmény: Zafipapa (18137)
djuice Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18158

Ja! A r.tip latenyt hogy mérted ki?

Ebbe a windows is beleszól. Talán egy Mac-en más lenne (nem tudom). Nekem jól viszi az UR22-ma midit.

Előzmény: bazookabill2 (18155)
djuice Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18157

Hú! Az érdekes! Megnézem akkor én is a B4l és ll-t is (ha megtalálom az instalt vhol...)

Nem kéne amúgy a 64 bites rendszernek ez gondot jelentsen, mert a Cubase is úgy települ, hogy csinál 32 bites legacy és új 64 bites VST kategóriákat is.
A Charlie nekem is megvan, de még törtként sem tudtam authorizáltatni és elindítani! Ráadásul a legnagyobb szívás vele amit nekem mondtak, hogy nem fogadja midin a #PC utasításokat, azaz nem tudsz midin preseteket váltani csak egérkével!!! :((((

Előzmény: bazookabill2 (18155)
djuice Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18156

Annyit hozzá tennék, hogy anno az Asio4All-t az integrált alaplapi hangchipekre találták ki, ami nem Asio-támogatott. Elvileg nem kéne baja legyen ennyire, bár tény hogy zenéléshez a windowst nem árt optimalizálni, hogy ne utolsó legyen a rangsorban prioritásilag a hangkeltés és midi események rész.

(Zafipapa, esetleg van nálam egy profi ASIO-s eladó audio interface, ha érdekel! Emailem publikus a nickemre kattintva...) :)

Előzmény: Törölt nick (18149)
bazookabill2 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18155

Sziasztok!

Kezd erősen offos lenni, de, mivel én is ezzel bajlódom egy ideje, gondoltam megosztom a tapasztalataimat.

B4 II nálam is beragad. Laptoppal használom, a konfig: I5 proci, 4 giga ram, plusz egy usb-s steinberg ur22 mk2 hangkártyát használok. A hangkártya drivereiről mindenhol ódákat zengtek. Más egyébbel nincs bajom (kivéve, hogy a teljes latency roundtrip 9 ms felett van kicsivel). Más szofthangszer billentyűje nem ragad be. Csak a B4 II. De az sokszor, szóval használhatatlan. Talán még arra tudok gondolni, hogy 64 bites oprendszert használok, és a b4 II idejében szerintem még bőven nem írtak vsti-t 64, csak 32 bitre.

VB3 tényleg szép és jó, bár néha kicsit lassúnak tűnik, a b4 attackja sokkal jobban tetszik.

Amivel még meg fogok próbálkozni, az a "Charlie", sample alapú Hammond Vsti. Egy Elkatone lesliem van, megnézem majd milyen, ha ráengedem.

Üdv!

Előzmény: mokusmisi (18136)
tehtube Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18154

Volt B3. Meg Leslie 122XB. Jól szólt. Inkább rokk, meg prog volt ez, kevésbé funk.

Ugyanezzel a dobossal júniusban Pozsonyban sokkal élvezetesebb koncertet adott.

Előzmény: szekcsi123 (18139)
tehtube Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18153

Esetleg kicserélni azt a kontaktot? Huzalellenállással.

Előzmény: temero (18152)
temero Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18152

Kösz a tippet.

Előzmény: Zafipapa (18147)
Zafipapa Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18151

Köszönöm, megpróbáljuk majd másik hangkártyával. 

Előzmény: Törölt nick (18149)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18150

Ja, és a didzsúsz kolléga által feltett VB3 pedig a legjobb Hammond klón a piacon!!

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18149

Egyértelműen az Asio4all driver a ludas. Az semmire sem jó csak arra, hogy idegeskedjen a használója.. :)

A középső képen lévő gép tulajdonságai bőven elegendőek ezekhez a vsti-k meghajtásához.

Itt csak az ASIO driverrel vannak gondok. Feltételezem nincs Asio driveres hangkártyátok, azért kínlódtok az Asio4all szutyokkal?

Javaslom egy akár olcsóbb de a drivert kezelni tudó hangkártya beszerzését és minden ilyen jellegű gondod hamarabb fog megoldódni!!

szekcsi123 Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18148

A dél afrikai gyártáson én is meglepődtem.

Ez ügyben szeretnék is tanácsot kérni tőletek.

Elgondolkodtam egy valamilyen ABC beszerzésén otthonra magamnak.

Külföldön (pl. Angliában) elég jó áron találni egy-egy példányt de az, hogy miként éri meg behozni számomra még járatlan út.

Esetleg akinek lenne tapasztalata ebben és akár megoszthatná velem megköszönném...akár itt vagy akár privátban. (szekcs@gmail.com)

Előzmény: tehtube (18144)
Zafipapa Creative Commons License 2016.10.24 0 0 18147

A "letvasszert" próbáltad ?

Sósavba helyezz egy horgany darabot. Nem horganyzottat mert könnyen összetéveszthető.  Amikor már nem pezseg a pohárban akkor jó.  

Bekened vele többször is a felületet és lehet forrasztani vasat a vassal. Általában nem lesz szép a forrasztás de a két anyagot összetartja.

OFF: A bádogosok ezzel forrasztották össze a lekopott horganybevontú,  használt horganyzott ereszcsatornákat. ON.

Előzmény: temero (18146)
temero Creative Commons License 2016.10.23 0 0 18146

Egy kis szakmai segítségre szorulok:

Van valakinek ötlete,hogy a klavi szakadt huzalellenállás kábeleit mivel és hogyan lehetne összeforrasztani?

Mindennel próbálkoztam,de sehogy sem tapad rá az ón.Még háztartási sósavval is megpróbáltam felérdesíteni,de hasztalan.(ezt egy műszerész javasolta).

Egy vezeték volt,amit a "foam" megmart azt simán forrasztottam.

Egyetlen-egy vacak kis drótszakadás maradt hátra,amit nem a hab mart szét.Ez csak egy mehanikus szakadás,de nem akar összeforrni.

Ha van valakinek tapasztalata,megköszönném a segítséget.

djuice Creative Commons License 2016.10.23 0 0 18145

Very nice!

Előzmény: tehtube (18144)
tehtube Creative Commons License 2016.10.23 0 0 18144

Egy érdekes, sőt, nagyon érdekes származású orgona miatt összegyűjtöttem pár kevésbé szokványos gyártási táblát. Csakis az ABC kategóriából.

Amerikai beltartalom helyi gyártású szekrénnyel, összeszereléssel. Így gazdaságosabb több szempontból is.

1, Talán ez a legkülönlegesebb, Dél Afrikában gyártották!!

2, Amelyik Belgiumban készült, az sem gyakori.

3, Dániábai A100. Itt még szekrényt sem készítettek, azt Hamburgból hozták.

4, A kissé gyakoribb hanxer, melyet (nyugat) Németországban raktak össze. Egyedi szekrénnyel.

5, Kanadában a háború előtt raktak össze ilyen orgonákat.

6, Angliában is gyártottak már a háború előtt orgonát, a B3 elődjét, a BC-t.

7, B3 az angoloktól. Elég ritka

8, A102 szintén angol. Nagyon ritka

tehtube Creative Commons License 2016.10.23 0 0 18143

Professzionális minőségű Jimmy Smith bootleg:

https://www.youtube.com/watch?v=0-M0Qd5kyjE   Jimmy Smith Trio - Live at Nick Vollebregt's Jazz Café in Laren 1988

Valószínűleg rádiófelvétel. Már csak az 56 perces hossz miatt is a szokásos óránkénti hírek, reklámblokk miatt.

Itt meg német A100-ason játszik:

https://www.youtube.com/watch?v=5CA-5MqVD3g

tehtube Creative Commons License 2016.10.22 0 0 18142

Örülnék ha holnap valami ilyesmit hallhatnánk. Lesz ami lesz, kíváló előadó szintin is meg jól énekel.

Ez a bigbandes felvétel számomra Billy Preston reinjarnációja

https://m.youtube.com/watch?v=YlxxmNP2MKw

Előzmény: temero (18141)
temero Creative Commons License 2016.10.22 0 1 18141

Egy Cory Henry video:

Előzmény: tehtube (18138)
djuice Creative Commons License 2016.10.22 0 0 18140

Ne viccelj, avval a konfiggal a képen repülnie kell mint a táltos a gépnek! 15 évvel ezelőtti vasakon is futtattak több sávon szoftvereket. Inkább valami más gubancra lehet ott gondolni. :(

szekcsi123 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 18139

Lehetséges, h most nem Hammond központú lesz Cory műsora.

Legalábbis a Funk Apostles zenekarral én még nem láttam orgonálni. 

Előzmény: tehtube (18138)
tehtube Creative Commons License 2016.10.22 0 1 18138

Hétvégén ilyenkor, 9-11 közt esik legjobban az orgonálás. Talán a friss fejjel, kávé után?

Minimál stílusban. Hiányos harmóniák, stop leslie, suttogó orgona minimál hangerő.

Holnap meg Cory Henry a MűPa-ban!

Zafipapa Creative Commons License 2016.10.22 0 0 18137

Szervusz Misi !

Köszönöm a tanácsokat.  

Most van időm, azért most küzdök a B4-gyel, mert úgy nézz ki, hogy a kisebbik fiamnak Hammond orgona hangok is kellenek az egyik kisfilmjéhez. Művészeti középsuliba jár, ahol még a wc-ben is van zongora,  de orgona vagy megfelelő klón egyáltalán nincs. Ezért itthon próbálkozunk. Ha ez nem megy akkor  djuice és I.csaszar topoiktársak által javasoltakkal fogom folytatni. ON.

A képeken lévő értékekkel játszadozok, de változatlanul beragad valamelyik billentyű. "midi interface és driver valamint a lassú proci" valamelyik kakukktojás lesz.

Esetleg a Lenovó T480-as sem alkalmas a feladatra ?

Érdekes módon az FL Studió használatakor változatlanul nincs beragadás, a késleltetést nem zavaró, csak a kezelő felülete nem a barátom.

Üdv:

Zoli

Előzmény: mokusmisi (18136)
mokusmisi Creative Commons License 2016.10.21 0 0 18136

A késleltetés kizárólag az audio interface-től és annak driverétől függ. Gyors procival és jó audio inteface-el a B4 II is elműködik 2 ms késleltetéssel. A windows hangkártya driverek nem képesek gyors megszólaltatásra. Nekem - mivel Cubase-t használok - az ASIO driverekkel van tapasztalatom. Jó audio interface esetén egy közepes procinál is elérhető az 5,6 ms késleltetés, ami már nem zavaró. Sajnos, azonban sok audio interface képtelen 15-20 ms-nál kisebb késleltetéssel dolgozni.

A hangok beragadása sem a B4 II hibája, hanem a midi interface és driver valamint a lassú proci együttes bűne. Sok olyan olcsó midi interface van forgalomban amelyek produkálhatják ezt a hibát, különösen egy gyors glissandó esetén.

Üdv:

Misi

Előzmény: Zafipapa (18124)
szimizso1 Creative Commons License 2016.10.21 0 0 18135

Bár nem vagyok szakértő ebben a tekintetben, de azt gondolom, ha galvanikusan leválaszt egy transzformátor, akkor az egy leválasztó trafó. Az már részlet kérdés, hogy a primer tekercs, vagy a szekunder tekercsnek hány kivezetése van. Szerintem a képen jól látható, hogy vastag huzalból készült az egy, vagy több soronkénti tekercs, hogy minél kisebb legyen a tekercsenkénti különbség. Nem lehetetlen egy lemásolás. Szerintem..

Előzmény: LittleBig4 (18133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!