Zsolti, ez nem mindig járható! Sokszor a régi szoftverek pont nem mennek már az újabb oprendszerekkel. A B4/I-et mondjuk én is még utóljára XP-n használtam, de közel nincsenek olyan opciói mint a II-esnek, így én tuti nem állnék vissza rá, mert normális Leslie plugint vagy külső effekt pedált is kéne rá keresni. Szerintem a saját kezdetleges effektje az I-esnek elég ótvar minden szempontból. (Bár kinek a pap, kinek a lánya...) :)
De neki tán a W7 32 bites nem? Rosszul emlékszem? Nem XP-t írt hogy avval próbálkozik. A modernebb gépeken ahol már eleve W7-el jön ki a vas a gyárból 8/16 gigára bővíthető alaplappal, ott az XP korlátait is szerintem lekezelték már hogy csak 4 giga a max. Bár nyilván ezt nem olvastam még sehol, csak logikusan mondom, sőt utána is kérdezek majd haveroknál, de nem hiszem hogy 32 bites rendszeren ezt a féket is bennehagyták még volna. Ez olyasmi mint hogy anno az Emu samplerek nem látták csak 10 gigáig a HDD-t. Aztán jött az update és a későbbi 40 gigások is berakhatók voltak.
Csak egy kis apróság: a 32 bites windows nem kezeli le a 8 GB memóriát, tehát kb 5 GB-od lekezeletlen. Ez biztosan nem egészséges, ilyen procival, memóriával csak 64 biten lehet jól dolgozni.
Hú! Az érdekes! Megnézem akkor én is a B4l és ll-t is (ha megtalálom az instalt vhol...)
Nem kéne amúgy a 64 bites rendszernek ez gondot jelentsen, mert a Cubase is úgy települ, hogy csinál 32 bites legacy és új 64 bites VST kategóriákat is. A Charlie nekem is megvan, de még törtként sem tudtam authorizáltatni és elindítani! Ráadásul a legnagyobb szívás vele amit nekem mondtak, hogy nem fogadja midin a #PC utasításokat, azaz nem tudsz midin preseteket váltani csak egérkével!!! :((((
Annyit hozzá tennék, hogy anno az Asio4All-t az integrált alaplapi hangchipekre találták ki, ami nem Asio-támogatott. Elvileg nem kéne baja legyen ennyire, bár tény hogy zenéléshez a windowst nem árt optimalizálni, hogy ne utolsó legyen a rangsorban prioritásilag a hangkeltés és midi események rész.
(Zafipapa, esetleg van nálam egy profi ASIO-s eladó audio interface, ha érdekel! Emailem publikus a nickemre kattintva...) :)
Kezd erősen offos lenni, de, mivel én is ezzel bajlódom egy ideje, gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
B4 II nálam is beragad. Laptoppal használom, a konfig: I5 proci, 4 giga ram, plusz egy usb-s steinberg ur22 mk2 hangkártyát használok. A hangkártya drivereiről mindenhol ódákat zengtek. Más egyébbel nincs bajom (kivéve, hogy a teljes latency roundtrip 9 ms felett van kicsivel). Más szofthangszer billentyűje nem ragad be. Csak a B4 II. De az sokszor, szóval használhatatlan. Talán még arra tudok gondolni, hogy 64 bites oprendszert használok, és a b4 II idejében szerintem még bőven nem írtak vsti-t 64, csak 32 bitre.
VB3 tényleg szép és jó, bár néha kicsit lassúnak tűnik, a b4 attackja sokkal jobban tetszik.
Amivel még meg fogok próbálkozni, az a "Charlie", sample alapú Hammond Vsti. Egy Elkatone lesliem van, megnézem majd milyen, ha ráengedem.
Ne viccelj, avval a konfiggal a képen repülnie kell mint a táltos a gépnek! 15 évvel ezelőtti vasakon is futtattak több sávon szoftvereket. Inkább valami más gubancra lehet ott gondolni. :(
Most van időm, azért most küzdök a B4-gyel, mert úgy nézz ki, hogy a kisebbik fiamnak Hammond orgona hangok is kellenek az egyik kisfilmjéhez. Művészeti középsuliba jár, ahol még a wc-ben is van zongora, de orgona vagy megfelelő klón egyáltalán nincs. Ezért itthon próbálkozunk. Ha ez nem megy akkor djuice és I.csaszar topoiktársak által javasoltakkal fogom folytatni. ON.
A képeken lévő értékekkel játszadozok, de változatlanul beragad valamelyik billentyű. "midi interface és driver valamint a lassú proci" valamelyik kakukktojás lesz.
?
Esetleg a Lenovó T480-as sem alkalmas a feladatra ?
Érdekes módon az FL Studió használatakor változatlanul nincs beragadás, a késleltetést nem zavaró, csak a kezelő felülete nem a barátom.
A késleltetés kizárólag az audio interface-től és annak driverétől függ. Gyors procival és jó audio inteface-el a B4 II is elműködik 2 ms késleltetéssel. A windows hangkártya driverek nem képesek gyors megszólaltatásra. Nekem - mivel Cubase-t használok - az ASIO driverekkel van tapasztalatom. Jó audio interface esetén egy közepes procinál is elérhető az 5,6 ms késleltetés, ami már nem zavaró. Sajnos, azonban sok audio interface képtelen 15-20 ms-nál kisebb késleltetéssel dolgozni.
A hangok beragadása sem a B4 II hibája, hanem a midi interface és driver valamint a lassú proci együttes bűne. Sok olyan olcsó midi interface van forgalomban amelyek produkálhatják ezt a hibát, különösen egy gyors glissandó esetén.
Bár nem vagyok szakértő ebben a tekintetben, de azt gondolom, ha galvanikusan leválaszt egy transzformátor, akkor az egy leválasztó trafó. Az már részlet kérdés, hogy a primer tekercs, vagy a szekunder tekercsnek hány kivezetése van. Szerintem a képen jól látható, hogy vastag huzalból készült az egy, vagy több soronkénti tekercs, hogy minél kisebb legyen a tekercsenkénti különbség. Nem lehetetlen egy lemásolás. Szerintem..