Keresés

Részletes keresés

fönök Creative Commons License 2001.03.09 0 0 59
Nagyon nem ismerem meg kell valljam. Most készülök megvenni egy lemezüket. Viszont a Hatfield and the North jó bárzene...
Előzmény: gyere a papához (58)
gyere a papához Creative Commons License 2001.03.08 0 0 58
Azért a Caravannak van néhány húzós lemeze ám. De ami nem olyan húzós, az sem annyira country, mint inkább folkos beütés. Hát a National Health-hoz mit szólsz? Az se tetszik?
Előzmény: fönök (56)
fönök Creative Commons License 2001.03.08 0 0 57
Tegnap Evyand Kang. Új gitáros csillag a noise-ban. Nem olyan rossz, ha valaki szereti az inkább nyugodt zenét. Talán Zornhoz hasonlítanám negyed sebességen lejátszva egy kis zörgésssel megbolondítva.
fönök Creative Commons License 2001.03.08 0 0 56
Papa!
Mindet azért nem szeretem. A Soft a király, és persze a holdudvara, mint Maching mole, de ilyen Caravan meg Slapp Happy, ezek nem nekem valók. Ez már a country (kantri) kategóriába esik.
Előzmény: gyere a papához (55)
gyere a papához Creative Commons License 2001.03.07 0 0 55
Főnök, te úgy látom ismered a Carterbury bandákat. Mit szólsz hozzájuk, melyikeket szereted közülük?
fönök Creative Commons License 2001.03.05 0 0 54
Azért persze ez egy nem éppen új lemez, és így inkább közelebb áll a Softhoz. Tudod, amelyik borítóján két skorpió rohangászik. Csupa jó ember van rajta; ED, Mark Charig, Nick Evans, tehát a Soft majdnem teljes fúvós szekciója (amit Tippettöl szereztek), és mások (Babbington). Ezek alapján eleve nem lehet rossz.
Előzmény: gyere a papához (53)
gyere a papához Creative Commons License 2001.03.05 0 0 53
De mi lesz azzal aki szereti a SM-t, és nem szereti MD-t? Hmmmm?
Előzmény: fönök (52)
fönök Creative Commons License 2001.03.05 0 0 52
Tegnap Elton Dean: Just us. Aki szeretia Soft machine-t, és ráadásul Miles Davist, az nem csalatkozik!
Előzmény: fönök (51)
fönök Creative Commons License 2001.02.24 0 0 51
Sajna vizsgáztam aznap délután, és majdnem négyszáz kilométer választott el Pesttöl, de szívtam is a fogam rendesen. Nem tudom müködik e még a Crimsontv, ott is lehet(ett) a japán turnéról klippeket látni. Egyébként mi köze a fidesznek a huszonegyedik század emberéhez? :))
Cat's foot, iron clow, neuro surgeon screams for more....
Előzmény: odson forja (50)
odson forja Creative Commons License 2001.02.24 0 0 50
ahoj, főnök
nagy élmény volt, s bár látszólag ellentmondás, úgy is mondhaom: nem volt csalódás. és ez nagy szó, tekintve, hogy kc-n/frippen nőttem fel, és 94-ig remélni sem mertem, hogy valaha élőben is hallhatom, láthatom, szóval némi prekoncepciók fennforogtak. a kc-vel mindig az a gond, hogy határzenekar, még rockzene, de jól túl van feszítve benne minden. emlékszem, koncert előtt fripp soundscapejei mentek, sokan szörnyülködtek a környékemen, mi ez a zaj. egyébként persze "ott volt mindenki, szakma, intellektuel elit, meg még pár vezető fideszes is:)", viszont esett az eső, és elmaradt fripp tanítványainak (California Guitar Trio) állítólag jó, és egyáltalán nem kaliforniai ízű koncertje. aztán csak visszafordították a befordított hangfalakat, és volt crimson koncert. kicsit már összefolyik, vlami olyasmit játszottak, mint ami a japán vhs-dvd felvételen kiadott e turnéról, vagyis új és 80-as évekbeli zenék vegyesen, mutatóba a régi Red, sőt, e távoli régió kedvéért elhangzott a 21st c.s. is asszem. Belewt megtámadta egy tüzes magyar leány, és sikerült lesmárolnia. nem voltak olyan vészes imprók, mint a thrakattakon, említhető, úgyismint hájlájt egy stick-ütős levin-belew duó. Fripp békésen üldögélt a félhomályban a székén, és tépte a gitárt. jó volt. bár azt hiszem, a mostani felállás még jobb élőben. hátha.
Előzmény: fönök (49)
fönök Creative Commons License 2001.02.24 0 0 49
Nem ismerem...
Mellesleg ki volt ott az 1996-os Crimso koncerten? Nem tudtam elmenni, mert vizsgáznom kellett. Eg yélménybeszámoló nem ártana. Hagyj irigykedjek!
Előzmény: acidangel (48)
acidangel Creative Commons License 2001.02.19 0 0 48
Én is most tudok csak Zornt tölteni,pont egy Naked City-s felvételt.
Isemrős valakinek a Polytown project azaz a Torn/Karn/Bozzio lemez???Egészében örülnék neki,nekem csak a Horsemen-es dal van meg róla,de az elég érdekes.aa.Pattonnak Zornnal való kollaborálása meg nem lep meg.Patton egy beteg ember.(mondjuk Zorn is,de róla régebb óta volt ez köztudott)aa.
fönök Creative Commons License 2001.02.18 0 0 47
Most találtam egy igen jó lemezt! Cecil Taylor: The Quartet (FMP CD108 Nailed). Ez biztosan kell nekem!!!! Játszik még rajta Barry Guy, Evan Parker és Tony Oxley. Remek!
Előzmény: fönök (46)
fönök Creative Commons License 2001.02.17 0 0 46
Eszembe jutott; Napalm Death. Heavy...
Egyébként az új szerelmem Purple trap (Bill Laswell, Kenjo Haiji, Elliott Sharp?).
Előzmény: fönök (45)
fönök Creative Commons License 2001.02.12 0 0 45
Szia Odson!
Nekem csak a ConstruKtion szóló van meg. Nem olyan rossz, de a Thrakattak jobban tetszik. Négyes csomagolásban a Projektset ismerem még. Talán már egy kicsit száraz zene, holott a space groove tetszik (azt hiszem ez az élö), a masks nem olyan jó.
Üdv!
Előzmény: odson forja (42)
fönök Creative Commons License 2001.02.12 0 0 44
Aztán a hálón utánanéztem, és ezt találtam:
John Zorn/Elliot Sharp/Bobby Previte/Wayne Horvitz:

Downtown Lullaby
Jun 16, 1998

Time 47:28

Teljes szívemböl ajánlom, modern jó zene. Beleillik a New York scene -be. Ha hazamegyek rögtön meghallgatom (mármint, ha a zavaró tényezök hagyják...)

Előzmény: fönök (43)
fönök Creative Commons License 2001.02.12 0 0 43
Sajnos most dolgozóban vagyok, de holnapra utánanézek a pontos paramétereknek. Az elsö Naked cityn van rajta mint segítö a Blind idiot god, hallani még én sem hallottam, de gondolom olyasmi lehet, mint a többi, amiket felsorolnak. Sajna nem jut az eszembe melyiket vettem meg egyszer véletlenül, de ez csak heavy volt.
Merzbow-t csak a cdnow-n hallottam, de nem fogott meg igazán.
Előzmény: BlindIdiotGod (41)
odson forja Creative Commons License 2001.02.10 0 0 42
az új crimsonban má megint csak egy dobos van, viszont mind az öt korong, amit 2000-ben kiadtak remek. A Heavy ConstruKction 1szerűen kihagyhatatlan élmény, 2 cd koncert + 1 cd válogatott impro, meg még 40 perc video egy packban, hát... lehengerlően sűrű zene, miközben alig van rajta pár korábbi szám, az is csak a double trioból inkább.
Előzmény: fönök (39)
BlindIdiotGod Creative Commons License 2001.02.09 0 0 41
Mondjuk igaz, van egy-két albuma Zornnak is, amivel nem tudtam mit kezdeni, pl. az Absinthe, vagy még inkább a Weird Little Boy (egyébként Pattonnal-hatha AcidAngelt erdekli...), nem tudom, ezt hallottad-e. Szóval ez olyan Merzbow szintű noise, csak kevésbé struktúrált. Vagy legalábbis nekem úgy kicsit szétesik... Mondjuk nem vagyok otthon nojzban, szóval lehet, hogy másnak ez is bejön :), engem nem fogott meg. Egyébként a Downtown Lullabyt nem ismerem, tudsz írni erről?

Egyébként van valakinek Blind Idiot God?
:-) Lehet, hogy vicces, de én még nem hallottam őket, csak olvastam róluk, Zorn kapcsán. Szóval érdekelne a dolog, ha valaki össze tudna hozni egy albummal...

Előzmény: fönök (37)
fönök Creative Commons License 2001.02.08 0 0 40
Na, már megint progresszív hullámon vagyok, és éppen a nagyszerü Peter van müsoron; An angel lives inside me....
Előzmény: fönök (39)
fönök Creative Commons License 2001.02.05 0 0 39
David Torn, Bill Bruford stb.: Cloud about the ? c. lemeze nekem nagyon tetszett. Most jelent meg hasonló összeállításban egy lemez, azt még nem hallottam. Zappa nagy trilógiája a Waka Jawaka, Hot rats, a harmadik nem jut az eszembe, föleg az instrumentális számok. Mi van az új King Crimsonnal? Double Trio? Két dobossal? I'am a dinosaur?
Előzmény: acidangel (38)
acidangel Creative Commons License 2001.02.05 0 0 38
...David Torn???Nekem a Bust My Ass For Thinking c. darab van meg tőle egy jazzválogatásról(meg MArc Ribot is,bár ő annyira nem jött be),de az isteni!!Zappa Idétlenebb dolgai??(Welcome to the USA.pl.ami a The Yellow Sharkon van),de ha valakit érdekel,akkor abszolút free Archie Shepp-től az On this night c.lemeze.
Vagy a fémbarátoknak a Mr.Bungle,ill.a Fantomas.(Ugyanúgy a Faith No More-os Mike Patton énekel,de az az ember kezd egyre betegebb lenni.)Progresszíven belül engem utoljára a régi King Crimson bírt lekötni,.ami azóta prog.név alatt jön,az inkább matekfakt.(jazzben is).aa.
fönök Creative Commons License 2001.02.05 0 0 37
Hogyne érdekelne, hiszen ezért vagyunk itt. Painkiller király, Zornnak is vannak kevésbé jó dolgai, föleg amiket az utóbbi idöben csinál. Hiába, nem lehet minden Naked city. A Bride az jó, de hiszen azok régebbi zenék. Laswellel tényleg vigyázni kell, de ha belehallgatsz elég sok jó zenéje is van. Föleg, ha Frith is vele van :))
Zorn, Previte stb. Downtown lullaby-t biztos ismered...
Előzmény: BlindIdiotGod (36)
BlindIdiotGod Creative Commons License 2001.02.04 0 0 36
Üdv! Végre egy érdekes fórum (lehet ebből).
AcidAngel: a PainKiller isten! Főleg az Execution Ground, de a két EP is érdekes. Amúgy (majdnem) minden érdekel, ami Zorn. A Painkiller miatt aztán Laswell is érdekelt, őt amúgy ismeri valaki? Ő is csinált egy-két érdekes dolgot, már a PainKilleren kívül, pl. az első Arcana Derek Bailey-vel elég jó volt, a második is jó, de már nem annyira, mint az első, aztán meg elég sok szar Laswellt hallottam, szóval vele vigyázni kell azért, sok pop szart is csinált, pl. a Sacred System-el a Nagual Site szerintem nagyon gagyi.

Amúgy ami még NYC downtown és nagyon jó, az a Medeski Martin & Wood (orgona-dob-bőgő), most is épp őket hallgatom. Mondjuk indítanak egy számot egy tiszta jazz-funk témával, aztán elszabadul a pokol, mármint az impro, és akkor aztán hihetetlen dolgokat játszanak, de akkor is végig groove az egész. Medeski pedig elég sokat szórakozik a hangzással a Hammondjain és egyebein, az új CD-n pl. játszik Marc Ribot is néhány számban, de nekem úgy tűnt, mintha sokkal több helyen hallanék gitárt, mint ahány számnál feltüntették. Aztán sikerült eljutnom egy koncertjükre, és ott feltűnt, hogy csak egy orgona volt úgy széttorzítva, mint egy iszonyat fuzz gitár, persze a wah-pedál sem hiányzott. Amúgy életem legnagyobb koncertje volt, eszméletlen hangulatot csináltak.
Egyébként van két akusztikus lemezük is, zongorával, azok is nagyon jók.
Na jó sokat beszélek itt róluk, nem tudom, érdekel-e egyáltalán valakit :)

fönök Creative Commons License 2001.02.03 0 0 35
Elolvastam ezt a másik rovatot, és valaki megemlíti Tom Cora-t. Kiadtak egy lemezt remembering Tom Cora címmel, ezt mindenkinek figyelmébe ajánlom, mert keresztmetszetet ad az egészröl
Előzmény: gyere a papához (33)
fönök Creative Commons License 2001.02.02 0 0 34
Nem hittem én soha, hogy a nép dzsimmi helyett erre bukik majd, pedig nem ártana nekik :)))
Nem baj! Majd fenntartom ezt magamnak, és amit épp meghalgatam, arról írok szubjektív kritikát. Kár, hogy itt a munkahelyemen nem müx a napster, mert akkor küldhetnénk egymásnak zenéket.
Üdv!
Előzmény: gyere a papához (33)
gyere a papához Creative Commons License 2001.02.02 0 0 33
Főnök, már megbocsáss, de ez naívság. Én annakidején nyitottam egy "avantgarde-experimentális progresszív" című topikot, meg lehet nézni, hogy mennyien szóltak hozzá. Körülbelül ugyanazok, akik itt is (rajtad kívül persze). Ne legyenek illúzióid, ilyen zenét nagyon kevesen hallgatnak.
Előzmény: fönök (32)
fönök Creative Commons License 2001.02.02 0 0 32
Már örültem, amikor ilyen sokan hozzázsóltak, hogy ennyien szeretik a jó zenét, de sajnos mára teljesen befulladt az egész....
fönök Creative Commons License 2001.01.31 0 0 31
Találtam egy jó oldalt, csak linkelni nem tudok. Sajna.
Íme:
http://www.geocities.co.jp/Broadway/6763/discindex.html#tree
Előzmény: gyere a papához (29)
fönök Creative Commons License 2001.01.31 0 0 30
Tegnap Bill Dixon! Aki szereti a kultúrált modern jazzt, az ilyet hallgasson! Halk szabad imprós zene, szuper!
Előzmény: fönök (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!