Keresés

Részletes keresés

lacoste28 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 703

El kell vinnem valahova eloszor az asszonysagot,hogy utana durci nelkul visszaengedjen. :) En tartom a nadragot,de fair vagyok vele szemben.:)))

Az egyik baratom akar velem D-ra jonni,varom,hogy O mikor er ra.Mondtam neki,hogy legalabb 3 hettel elore szoljon,h En is tudjak elore tervezni.Ha hmarosan nem jelentkezik,akkor megyek nelkule is.

Ja!Es O is szereti a vizeseseket.....   :)

Előzmény: Dom_Guss (700)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.18 0 0 702
PUNTA CANA-ra is, ez valahogy kimaradt
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.18 0 0 701

DOMINIKÁRA UTAZOKNAK!!

Felfedeztem egy új légitársaságot amely indít charter járatokat a dominikai köztársaságba, igaz csak LA ROMANA-ra. Ez a repülötér kb 80 km Punta Cana-tól, és 110km Santo Domingo-tól. A legitársaság neve:

LIVINGSTON

A LUADA AIR leányvállalata, VERONA, BOLOGNA, MILANO, ROMA városokból indul.

500 Eurotól indulnak a jegyek oda-vissza, érdemes átnézegetni.

http://www.lauda.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/IT/IDPagina/1

Pont Altos de Chavón-ban voltunk amikor lefényképeztem a repülögépet és mivel ilyen "repülös" örült vagyok gyorsan elkezdtem utánanézni, végül is amikor itthon kinagyítottam a fényképet akkor már láttam az olasz lajstromjelet.

Remélem tudtam segíteni.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.18 0 0 700

Szia Zozo!

Igen, volt 3 csoport is, nemrég értek haza, aztán van aki még itt van. Biztosan lesz beszámoló. Te mikor jössz?? :-))

lacoste28 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 699

Jok a kepek.Volt mostanaban valaki Dominikan Mo-rol??

Kepzeld,egy jo ismerosommel kartyazgattam a minap,erre kiderult,hogy ok is voltak egy eve Punta Cana-n.Megbeszeltuk a dolgokat.

Előzmény: Dom_Guss (698)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.07 0 0 698
Előzmény: Dom_Guss (697)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.07 0 0 697

Helo Zozo,

Persze hogy van most épp ott vagyok. :-)

Előzmény: lacoste28 (696)
lacoste28 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 696

Dom Guss!

Mi a helyzet a szigeten?

Vannak kepeid Santiagorol?

Lacoste

Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.02 0 0 695
Azt elfelejtettem hozzátenni hogy az utak összeállításánál arra törekedtem hogy olyan helyeket látogassunk meg ahová egyáltalán nem vagy nagyon kevesen jutnak el, ill ahova a  hotelekböl sem lehet eljutni. Azoknak ajánlom akik az igazi Dominikára kíváncsiak, de sokan vannak olyanok akik mielött pihennének egy hotelben egy kicsit körbejárják a szigetet, vagy esetleg utána.
Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.02 0 0 694

Elkészült a dominikai körútról a pontos terv és árlista. 1 személytöl (igen van olyan is aki egyedül jön) 18 személyig. A körutak idötartama 2 töl 8 napig terjed, természetesen van lehetöség ennél hosszabb útra is, volt már példa aki 30 napos útra jött.

Az árak tartalmazzák a szállást és 3x étkezést. A szállodák 2 csillagos kategoriába tartoznak, inkább az útra összpontosítunk, de hotelek minösége megfelelö, tiszták és biztonságos környéken találhatók.

Az útak Santo Domingo.-i indulással vannak tervezve, de rövidesen átdolgozom PUNTA CANA/BAVARO, PUERTO PLATA, SAMANA-i indulásokkal attól függöen ki hogy tud repülöjegyet szerezni, ezen már ne múljon a dolog. Természetesen a rövidebb utak 2-3-4-5 napos körutaknál vannak további lehetöségek hogy ki merre szeretné venni az irányt.

Van 1 napos út Santo Domingóra, igyekeztem úgy összeállítani hogy a lehetö legtartalmasabb legyen, bár sikerült új dolgokat felfedezni igazából most már 2 napra bövíthetö Santo Domingo.

Santo Domingo az inkább azoknak érdekes akik ide érkeznek vagy innen távoznak.

Rövidesen felrakom a honlapra és ide is teszek fel majd ajánlatokat.

Még annyit hozzáfüznék hogy a 3-4-5-6 fös csoportok a leggazdaságosabbak.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.05.02 0 0 693

HOTEL RIU NAIBOA,

Nagyon rossz az értékelés róla, minda a spanyol, mind a német fórumokon.

Az 1-7 skálán a következö értékeléseket kapta:

Szobák: 2,5

Gasztonomia: 2,0

Szolgáltatások: 2,0

Sportolási lehetöségek: 4.0 (ez kapta a legtöbbet)

Hotel elhelyezkedése: 3,0

Vélemények róla: "öreg, elhanyagolt épületek, meg sem közelíti a 4 csillagos szintet"

Remélem tudtam segíteni....

Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.30 0 0 692
Május végéig még jó az idö, ami azt jelenti hogy nincs annyi csapadék, május végétöl október elejéig csapadékos és meleg. Ettöl függetlenül nagyon sokan jönnek június, július, augusztus hónapokban ugyanis sokkal kedvezöbb ára van a Resort-oknak. Az esös idöszakban elöfordulhat hogy napokig esik az esö, de igazából még nem találkoztam olyannal aki panaszkodott volna aki ebben az idöszakban volt itt.
Előzmény: lacoste28 (691)
lacoste28 Creative Commons License 2009.04.30 0 0 691

Dom Guss!

Milyen az ido majusban?

Előzmény: Dom_Guss (690)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.30 0 0 690

Szia Nila,

Sikerült megnézni a repülöjegyet??? Amikor megjelent az üzenet a Condor-os repülöjeggyel akkor én megnéztem de már májusra nem engedett foglalni, ezért vagyok nagyon óvatos az ilyen ajánlásokkal és pontosan ezért célszerü jóval elöre foglalni. Remélem azért sikerül megoldani. A dominikai kiruccanás még érdekes??

Előzmény: Nila 1 (689)
Nila 1 Creative Commons License 2009.04.19 0 0 689
Nagyon köszönöm a segitségedet.üdv.NILA
Előzmény: volvo s80 (688)
volvo s80 Creative Commons License 2009.04.19 0 0 688
Szia Nila
Condor.com Maj06-21 Frankfurt-Santo Domingo 539 EUR
Maj05-22 Frankfurt-Puerto Plata 664 EUR
Az LTUR.COM-on kpl utakat találsz 800-eurotol
Előzmény: Nila 1 (684)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.19 0 0 687

Hello Zozo,

Mikor szeretnel jonni?? Remelem jol vagy.

Udvozlet:-)))

Előzmény: lacoste28 (686)
lacoste28 Creative Commons License 2009.04.19 0 0 686

Hi Dom Guss!!

Azert remelem hamarosan lesz par napod  es mehetunk a vizesesekhez is!! :)

Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.18 0 0 685

Szia Nila,

A Punta Cana-i repülöjegyek ára az sajnos mindig magas, de talán a Thomas Cook vagy az LTU , AIR BERLIN (LTU, AIR BERLIN most már egy társaság) amelyek Németországból indulnak, esetenklént Ausztriából, a Thomas Cook pedig Angliából, bár sokszor repül Németországból is.

Olcsóbb repülöjegyek azok Santo Domingra találhatók és az AIR EUROPA az egyik legkedvezöbb, viszont a május az már majdnem itt van nem hiszem hogy lesz sok esély olcsó repülöjegyre, azt legalább hónapokkal elötte kell megvenni, bér néha azért lehet szerencsénk. Tudnám még ajánlani az IBERIA-t és az AIR FRANCE-t.

Az elsö kettö Madridból a második az Párizs-ból indul.

[www.thomascook.com]

[www.ltu.com]

[www.aireuropa.com]

[www.airberlin.com] (magyarul is)

[www.airfrance.com]

[www.iberia.com]

Van még két lehetöség a

[www.edreams.com] vagy a [www.terminala.es]

Természetesen a foglaláshoz hitelkártya szükséges.

Egyébként csak megjegyzésként hogy a CARABELA már nem olyan mint régen, ugyanennyi pénzért jobb hotelek vannak, bár ezt mindenki maga tudja hogy melyik hotelt válassza.

A dominikiai köruttal kapcsolatban tudnom kellene hogy hány napos túra és melyik idöpontban mert nagyon sok a foglalás. Egyébként ha több napos körutat szeretnétek akkor pedig erre az idöre felelesleges a hotelfoglalás, általában elöször a körut és utána a hotel, legalábbis ez a bevett gyakorlat. Szeritnem már leveleztünk emailben, oda esetleg elküldhetnéd hogy mi az elképzelés.

Köszönöm,

Előzmény: Nila 1 (684)
Nila 1 Creative Commons License 2009.04.18 0 0 684
Szia én Nila vagyok Debrecenből Magyarország.Május 5 től 21ig szeretnénk menni a párommal Punta Canára a Carabella Hotelbe.Tudsz e segiteni olcsó REpjegybe és a szállásba.Ha már sikerülne kijutni szeretnénk elmenni veled valami őserdei kirándulásra vizesésekkel.Várom mielőbbi válaszod.ÜDV:NILA
Előzmény: Dom_Guss (682)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.16 0 0 683

Sziasztok,

Sajnos az utobbi idöben többször és fájó szívvel kellett mondanom hogy nem tudom vállalni a körutakat túljelentkezés miatt éppen ezért egy új megoldáson dolgozok ami azt jelenti hogy napokon belül egy olyan programmal fogok elöállni kizárolag magyar honfitársaim részére ami lehetövé teszi hogy többen induljunk ha minden igaz akkor 8 fötöl 16 föig és az ára is messzemenökig versenyképes lesz. Viszont továbbra is fenntartom azt az elvemet hogy nemzetiségeket nem szeretnék összevonni. Remélem lesz megfelelö számu érdeklödö, természetesen akik részt szeretnének venni a programon azoknak fogok segíteni a kiutazásban is. Részletek hamarosan....

Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.16 0 0 682

Szia Golfindia!

Természetesen, irjátok meg légszives hogy hány napra, mi lenne az elképzelés meg ilyenek. A fiuk körében nagyon népszerüek a "vízesések" ha visszanézed a forumot akkor tudni fogod hogy mit jelent.

Irjatok egy e-mailt a muchoviaje_rd@live.de hogy milyen programokat szeretnétek.

Üdv, DG

Előzmény: golfindia (681)
golfindia Creative Commons License 2009.04.16 0 0 681
Szia Dom Guss.Május 6-án érkezünk a haveromal.A Grand Paradisóba szállunk meg.14 napra megyünk.Tudsz esetleg néhány programot szerkeszteni nekünk és persze sok jó tanácsot is szeretnénk kapni.Előre is kösz.
Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.15 0 0 680

HIREK, hogyan is telt a húsvét Dominikán.

COE ( El Centro de Operaciones de Emergencias) jelentése szerint 48 személy  különbözö rendezvényeken, összejöveteleken, balesetben  vesztették életüket, 13 pedig a tengerbe fulladtak. Több mint 280 személy szenvedett sérüléseket szintén ezen felsorolt okoból.

84 közlekedési baleset történt, a közlekedési rendörség több mint 87 gépjármüvet és 1512 motorkerékpárt foglalt le különbözö okok miatt. A közuti balesetben sérülést szenvedett személyek száma 253 volt, 32 pedig életüket vesztették.

Nem hiába mondom mindig hogy csak óvatosan.

Nicki25 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 679
Alulról a második képen az Iberostar Grand Bavaro hotel látható (a bal szárnya az épületnek lemaradt de ugyanolyan mint a jobb).

Mi ebben voltunk, az arany árát meghaladja... Az a tipikus koktélruhát veszek fel a vacsorához hotel. Összebarátkoztunk pár alkalmazottal, kipuhatolandó mi is a helyzet az országban meg a parton úgy általában, és mindenki egybehangzó állítása szerint nincs még egy ilyen hotel a parton, ami a fullos felszereltség mellett megkülönbözteti a többitől az a szerviz.

Ha érdekel valakit pakolok fel képeket.
Előzmény: Dom_Guss (678)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.13 0 0 678

Punta Cána és Bávaro még mindig lázba hoz, ezeket a képeket tegnap készítettem.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.13 0 0 677

Másik dilemma hogy hova menjünk?? Punta Cana/Bávaro, Boca Chica, Puerto Plata, Sámana?????

A turizmus 65 %-a Punta Cana és Bávaron összpontosul, saját véleményem is hogy ide érdemes eljönni.

A második helyen sokat kellene gondolkodnom mert nem tudom eldönteni hogy Puerto Plata vagy Sámana.

Igazából Puerto Plata (Sosua, Cabarete) egy jól kiépitett infrastruktúrával rendelkezö üdülöövezet, Sámana pedig most kezdett el fejlödni amióta az El Catey nevü repülöteret átadták, aki nem szereti a tömeget annak Sámana-t ajánlom, a hömérséklet is kicsit enyhébb egész évben, amiért sokan választják hogy innen az ország többi pontja is jól megközelíthetö.

Boca Chica mára elvesztette fontosságát az idegenforgalom terén. Tudom nagyon jól hogy sokat Santo Domingó-ra tudnak olcsóbb repülöjegyet foglalni és ezért próbálják Boca Chicá-t választani de sajnos a víz nem olyan tiszta mint régen, az újonnan épült kikötö rontja a látványt, este veszélyes kimozdulni, igazából újra a "dominikaiak" birtokolják.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.13 0 0 676

Természetesen ez a saját véleményem a hotelekröl nem akarom ezzel azt mondani hogy csak ezekböl a hotelekböl érdemes választani. Munkám során mindig lehetöségem van különbözö Resort-okban megszállni és remélem hogy ezekkel az információkkal tudok segíteni a döntésben.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.13 0 0 675

Véleményem szerint a 3 legjobb hotel:

Paradisus Palma Real

Majestic Colonial

Moon Palace

Természetesen az árak is a top 3 ban vannak, ma jelenleg 366 U$D fejenként egy éjszakára a Paradisus Palma Real. Természetesen irodákon keresztül, foglalással  olcsobb.

A szolgáltatás és árarány kategoriában a legjobb hotelek:

Grand Palladium

Bavaro Principe All Suites

Mélia Caribe

Grand Paradise

A RIU hotelekröl  NAIBOA/BAMBU/TAINO/MELAO szintén jó vélemények vannak, szintén nagy területen helyezkedik el de a Grand Palladium sokkal szervezetteb ezért lett nálam az elsö.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.04.13 0 0 674

Sziasztok,

Eddig nem nagyon szoktam véleményt mondani a hotelekröl, ennek volt több oka is, de most hogy sikerült megismerni az összeset közelebbröl nagyon kritikus leszek:

HOTEL CARABELA BEACH RESORT

1, Rögtön a megérkezéskor szemet szúrt hogy az elökert ápolatlan, gazos, elhanyagolt.

2, Több szobában is állando problémákat jeleztek a klimaberendés miatt.

3, Recepció. Nagyon közel egyes szobákhoz és a medencéhez, sokszor zavaró tud lenni.

4, Telefon nem müködött, sem szobát sem készüléket nem tudtak cserélni.

5, Az ételek minösége is romlott a tavalyi évhez képest.

6, A portás nagyon "okos" volt, túljátszotta a szerepét, mindenkivel fontoskodott akinek belépöje volt. (Ez már nem az elsö eset volt)

Ez nem csak saját véleményem, barátaim akik itt voltak szintén másnap átmentek egy másik hotelbe.

Nálam ez a hotel fekete listára került.

GRAND PALLADIUM BAVARO

Csak 5 dollárral került többe egy éjszaka fejenként itt mint a CARABELA-ban, de kifejezetten ajánlom mindenkinek, maximalis elégedettség a részünkröl.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!