A honlapon lévő képtárakból nagyjából következtetni lehet, hogy kik azok, akik a nevüket adták a dologhoz, Krampuszkától külön engedélyt kértem (az ő képtárát is szívesen látnám), a te személyes (mások által nem ismert) tanácsaidat meg nem használtam fel, de ezegyszer nyílvánosan követem a tanácsodat és már fel is írtam azokat, akik aktívan résztvettek a honlap létrejöttével, ezúton is elnézésüket kérem eddigi figyelmetlenségemért!.
Igen. Ő az leander magháza. Majd február körül érik be, és akkor kinyílik. Kiröppennek belőle az apró ejtőernyővel ellátott magok. Aztán bővebben itt olvashatsz, és gondolom, ha el is akarod vetni, akkor majd A.I.-vel konzultálsz, mert neki már van gyakorlata ezen a téren.
Most újra megnéztem, hogy mi is olyan különleges rajta. Pl. a 9 ábrán egy egészen tipikus eső utáni rozsdásodás van, amit bizonyít, hogy a frissebb, mellette lévő virágok tökéletesek, ha tripsz lenne, akkor azok miért szépek( mert ugye azt tudjuk, hogy nem mindegyik virág sérül az esőtől, csak a már elnyíló félben lévők). A mellette lévő ábrán a levéltetvek nem is látszanak, persze ki ne ismerne fel egy levéltetvet..., hát volt már itt a fórumon is olyan, aki nem ismerte fel! Aztán azt megelégedéssel konstatáltam, hogy nincsenek károsodott magtokok lefényképezve, úgyhogy akkor megnyugodhatunk. Megnyugodhatunk??? Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ez sem a legmegbízhatóbb forrásanyag szerintem.
Amit én összeszedtem a rákról és egyebekről a honlapra, azokat is mind másoktól tanultam, rászántam jó pár órát és igyekeztem összeszedni valami érthető anyagot a neten, meg az általatok elmondottakból, lefényképezettekből, tehát nemhogy nem szégyellek mástól tanulni, de rá is vagyok szorulva mások tudására. Ez a link viszont engem semmire sem tanított, bocsánat, talán nem tudok a sorok között olvasni. De ezzel a véleményemmel senkit nem szeretnék megbántani, csak elmondtam.
Nem igazán értelek, hiszen ha gyógyíthatatlanok, akkor mégis mit tegyünk? Szerintem annál jobban, mint ahogy a te igen látványos képeiddel felhívtuk a figyelmet, nem nagyon lehet. Most hogy ezeket a kórokat minek nevezzük, pláne ha gyógyíthatatlanok, akkor ez nem hiszem, hogy sokat változtat a dolgon. Baktériumos fertőzésnek mondja (sosem leanderráknak) mindegyiket, csak egyik ilyen, másik olyan latin névvel illetve. Ha gyógyíthatatlan, akkor annyi a teendőnk, hogy a vásárlás, cserebere esetén felhívjuk a figyelmet, ezt megtettük.
Viszont a kezdő leanderesek legtöbbjének szembe kell néznie legalább egyszer az atkákkal, amik akár el is vihetik az állományt, de mindenesetre maradandó károkat okoznak. Állítom, hogy a fórumokon megjelenő leanderesek 50 %-a azért kereste fel a fórumot, mert nem tudott mit kezdeni az atkáival és aztán elégedetten végezte a munkáját a mi tanácsaink után. Én ezt találom súlypontibbnak, mert hiába sírnánk naphosszat, hogy jön a globális felmelegedés, attól még jön, ha jönnie kell, ez a rák is olyan, ha beüt, hát sírunk, de nem fogunk minden leandernek külön ollót használni és állandóan fertőtleníteni. Én azt mondom, amíg lehet élvezzük őket és ne rémüldözzünk egyfolytában.
Hi! Leandervölgyiek! Ő lenne az leánder magháza? (Nem szeretném, ha félreértenétek a képet.) Feltéztelezem vagy ki fog nyilni, vagy le fog esni és úgy fog kinyilni. Nos, a kérdésem az lenne, mi a megfelelő módja a mag gyűjtésének, tárolásának, kezelésének?
Nos, mégsem adósodtam el a leandervásárlástól...:) Vettem ugyan egy sötétbordó törpének mondottat, ami aprócska, még bimbós - de legalább megfizethető volt, és vettem egy barackvirágszinűt.
A sárgák nem igazán voltak szépek, a lazacszinűből pedig csak nagyméretű volt, én drágállottam. Majdcsak lesz nekem is olyan, igaz krampuszka?
Szinte hihetetlen, hogy itt van mindjárt a nyár vége. Megint szinte teljes virágzásban kell bevinni a teleltetőhelyre őket.
Remélem, igaz, amit a honlapon írtok, hogy teleltethetők majdnem sötét pincében is, mert az lesz a sorsuk az idén.
A virágkarnevál előzményekent a főtéren árusok ütöttek sátrat, köztük sok virágos.. Tele vannak gyönyörűségekkel. Mivel én megfogadtam, hogy kemény önkorlátozással a leanderenél maradok, a szobanövényeket pedig nem szeretem, szerencsére a csábítás elég korlátozott.
De azért van.
Szóval biztos, hogy holnapra gyarapodni fogok 1-2-3 eddig nem birtokolt fajtával, amik csak számomra újak.
Tőletek biztosan előbb-utóbb be tudnám szerezni, mert semmi olyat nem láttam, ami itt a fórumon ne bukkant volna fel mostanában, de nem tudok ellenállni egy már virágzó gyönyörűségnek.