tavaly tavasszal ültettem mangót magról, és pár hónappal rá ki is kelt, és ahogyan egyre melegebb lett, ki is vittem a kertbe. és itt kezdődtek a bajok, egyik nap ronda foltok jelentek meg a leveleken, és késöbb az újonnan fejlődő levelek is "fertőzőttek" lettek, legtöbbször le is hullottak mielött rendesen ki tudtak volna fejlődni. küldök két képet, hogy néznek ki most a levelek, háha valaki tudna segíteni hogy mit lehetne tenni..
ugyan ekkor ültettem papayát is, volt vagy 100 magoncom, majd szép sorjában mindegyik elpusztult, még a sziklevelek is fent voltak a többségen... esetleg a talajjal lehetett a baj? ellenben az avokádók nagyon szépen nőnek, van egy pár darab:)
egyenlöre csak ez az egy.Egyet ugyis ingyen kaptam,bár attol még bánt.Sajnos már mint irtam,eleve gyengén és lágyan jött,igy ez várhato volt.Csak ennek nem volt fás a szára a többinek igen.
Szia Rágica!
Nem tudom biztosan, a virágát nem láttam. Nekem jó így is úgy is. Leanderből csak dupla rózsaszínem, illetve szimpla rózsaszínem van. Tippem szerint egyébként vmi ilyesmi lehet.
András
Én is erre tippeltem, de nem voltam benne 100%-ig biztos. De köszi a megerősítést. Pedig egész lelkesen drukkoltam neki egész nyáron. Gyanús volt a formája, de gondoltam, hátha ez vmi más fajta, mint amit én eddig láttam. No hát ízre tuti citrom, teába elfogyott. :-)))
András
A citrus házban láttam Pomelot, vettem már egyet Rappaiáktól, egész szép citromot kaptam helyette, pedig levél formára inkább pomelo volt. Elvileg szaporítottak sárga leandert, de két hete még nem volt szétültetve. Általában inkább csak beszélgetni indulok, és a végén mindig valami gazzal térek haza. :-))) Mindig van némi meglepetés. (Tényleg nincs Néked lila hibid?) Most inkább a virágzókra vadászgatok, de hely hiány miatt konkrétat nem is merek elképzelni se. :-)) De ha már ott van miért hagynám ott?
Ahogy néztem a cerberádból se lesz kis fa. 6-8 méter. Rendeltél még mást is?
Ha tudtam volna, hogy itt jársz a közelben találkozhattunk volna, na mindegy legközelebb.
András
Ja, ápolgatni kell a kapcsolatokat. Egyébként is jó fejek. Sok mindent onnan szereztem, még tervezek némi kuncsorgást, úgyhogy még kapnak gazokat. :-)) Holnap meg is látogatom Őket.
Sajna a Bauhinia Variegata 2 kelt ki eddig és az egyik azzal a lelkesedéssel be is adta a kulcsot. A Cinnamomumok és az Artabotrys se mozog, de nem adtam még fel a reményt. A többi egész jól elvan, habár szerintem nem örülnek túlságosabban ennek a ködös időnek.
Mi az ördög ez a nagy izé?
András
Üdv!
Bauhinia variegata. OK ha megmaradnak és nőnek egy kicsit akkor adok majd neked.
Gáborka, a licsik pont most 1 évesek, egyelőre semmi extra nincs velük. Van ami melegben van (25 fok, kicsit fűtött a lépcsőház egyik fele), van ami 10-15 fok körülin egyelőre mindegyik jól van. Tavaszra meglátjuk mi lesz velük. Akkor tavasszal visszatérünk a kérdésre, szívesen adok Passiflorát is remélem kel még több is.
András
A licsi, igen kipurcant nálam, már több is. Nálad hogy bírják? Ha még friss csemeték jók szoktak lenni, de aztán 2 év után megbolondulnak azt annyi nekik. Ha jövőre is jók még lehet hogy átveszek majd egyet.
A Passiflorák esetleg tavasszal érdekelnek , bár nálam nem szokták magukat jól érezni annyira, ezért nem is tartok nagyon. De hátha ezek jobban bírják. De ha mást jobban érdekel, akkor nyugodtan odaadhatod másnak.
A Cinnamomumok, amik igazán erősebben érdekelnénék ezek közük, de hát olvasom hogy nem akarnak igazán "feltámadni" magjaikból.
Jó teleltetést mindenkinek.
Cucurbia, te is vigyázz a növényekre nehogy sok elfagyjon, mint múlt télen.