Keresés

Részletes keresés

noa2 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1324
A szülés előtt állóknak szerettem volna irni egy dolgot, ami a saját tapasztalat alapján szerintem hasznos lehet. Arról van szó, hogy például én nem számitottam rá, hogy a szülés utáni vérzés annyira erős, amennyire... Persze vannak eltérések nő és nő között, mindenesetre nekem minden várakozást felülmúlt. Annyira, hogy a létező legnagyobb eü. betét sem lett volna elég. Viszont nagyon bevált a Tena betét. Patikában kapható, vizeletvisszatartási gondokkal küzdők számára. Lehet hozzá venni hálós bugyit is, mert bizony a rendes bugyi nagyon kényelmetlen lehet közvetlenül a szülés után, különösen a császárosoknál a seb miatt. A másik bombabiztos betét a Libero pelenkabetét, amit babék számára árulnak.
Ja, és vigyetek be a kórházba Garmastan kenőcsöt a kisebesedett, fájdalmas mellbimbó ápolására. Patikábab recept nélkül kapható, kb. 1000 Ft. de sokáig elég.
Előzmény: noa2 (1323)
noa2 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1323
Sziasztok!

Primera! Miden csodálatunk a babádé, egyszerűen gyönyörű.

Csucsuka! GRATULÁLUNK és sok boldogságot kivánunk az egész kis családnak! (Ja, és sok tejecskét valamint kitartást az első hetekhez :-)))))

Susok! Nem semmi, amit itt egy-egy témában lavágsz! Hát ez a babakocsi dolog, le a kalappal! :-)))) Nekünk sajna kimaradt a mazsolázgatás a tipusok között, mert a kocsivásárlás a következőképpen zajlott. Elmentünk a Megatoysban, kérdezzük, hány ikerkocsi van. Felelik: nulla, egyes kocsi kb. 150... Szülés után kispapa újra elmegy, van kettő, teljesen egyforma, csak az egyik tizezerrel drágább... Végül a Hauck Shopper Duo-t vettük meg. Ez is horribilis összeg volt, ahányszor ránézek, arra gondolok, hogy mi a jó ... tudott ennyibe kerülni rajta.
Amit mégis hozzá tudnék tenni a témához, hogy a két irányból tolhatóság szerintem nagyon klassz dolog, nekem nagyon hiányzik, mert gykran van szél vagy erős nap, ilyenkor bizony jól jönne. De ikerkocsiknál ilyen luxus nemigen van ...

A Margit körúti Kenguru Gold-ban akció van (talán még tart), ujjatlan rugik 800-ért, body-k, napozók 550-ért kaphatók és nagyon jó minőségű könnyű pamut mind, mosást 100%-ban birja.

Mosómasa! Még egyszer a fejésről: eleinte én is féltem fejni, mert úgy gondolkodtam, hogy ha kifejem, nem marad... De azóta rájöttem - illetve elhittem - hogy a dolog nem igy működik, mert a lefejt mennyiség 100-ban pótlódik a következő szoptatásig, sőt, inkább fokozottabb működésre serkeni a tejmirigyeket. A lényeg, hogy közvetlenül a szoptatás után kell megtenni. Persze nem szükséges, most már én sem csinálom, de csak azt akartam mondani, hogy nem kell félni tőle!!!

gyomber Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1322
Sziasztok,

csucsuka
gratulálunk a hirhez, és várjuk a személyes élményeket.

Én sem nyúlok kisbabához mosatlan kézzel, de szerintetek a maszk az tényleg túlzás? Van egy ismerősöm, aki mesélte, hogy utálja ha puszilgatják a gyerekét. Aztán eszembe jutott, hogy amikor megérkeztem én is megpusziltam őket. Azt hittem ez természetes. Lehet, hogy majd engem is ennyire irritálni fognak dolgok, ha anya leszek?

timcsi, szép időt és jó hangulatot az esküvőhöz.

üdv
gyömbér

mosomasa Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1321
Engem is nagyon irritál, amikor mosatlan kézzel nyúlkálnak a kisfiamhoz. Ha még csak a lábát fogdossák, az elmegy, de a kezéhez és fejéhez ne nyúlkáljanak még mosott kézzel sem szerintem.

Én most kissé pocsékul vagyok, mert elkaptam (minden óvintézkedés ellenére) egy kellemetlen gyomorvírust, amitől égtelen gyomorfájásom volt és Zaláni futást rendeztem párszor. Szerencsére a szoptatást nem kellett miatta felfüggesztenem, de gondos orvosi tanácsokat kaptam és bizony szigorú higiénés intézkedéseket kell magamnak is végrehajtanom minden egyes szoptatás előtt.

Mindenki vigyázzon magára és a babájára, mert ez a gyomrot megtámadó vírus iszonyú rossz, szerencsére gyorsan elmúlik, de addig is...:-((

mosomasa

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1320
"Ugyanis volt olyan ismerősöm, ahol a babalátogatás alkalmával csak úgy mehettünk be a szobába, hogy maszkot vettünk fel, és az anya is csak ebben érintkezett a babájával. "
NO COMMENT hacsak nem volt a babának immunproblémája de akkor idegeneket még maszkban sem engedek hozzá. Amúgy én más gyerekét se mosott se mosatlan kézzel nem fogdosok meg, én is utálnám ha óriási idegenek felkapkodnának, csókolgatnának stb. Ez a gyerek belügyeibe való durva belemászás. Semmit nem csinálok meg egy kisgyereknek amit egy felnőttel meg nem tennék. Ha már verbális korban van megkérdezem hogy felemelhetlek vagy ilyesmi de csak ha megengedi akkor nyúlok hozzá. Sajnos sokaknak nincs semmi gátlása ha gyerekekről van szó. Különösen a kisbabákat tekintik "babának".

idi

Előzmény: TIMCSI (1313)
Sara_ Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1319
Timcsi!

Nagyon szép esküvőt, és a továbbiakban is nagyon sok boldogságot kívánok Nektek.

Előzmény: TIMCSI (1313)
gzsofi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1318
Kedves Gica !

Köszi az érdeklődést, jól vagyunk. Gzsófi hétfőn töltötte be a 8. hetet. Legközelebb júl. 3-án kell UH-ra mennünk, reméljük minden rendben lesz. Súlygyarapodás egyelőre nemigen van, de hányinger, szédülés, ájulás (B6 vitamin és Elevit ellenére), mellfeszülés annál inkább.
Primera-baba nagyon aranyos!

Üdv mindenkinek!
Gzsófi férje

mzsperx Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1316
mert eszébe sem jut! bennem sem merült fel, amíg itt nem olvastam...
Előzmény: Gica70 (1315)
Gica70 Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1315
A kézmosáshoz akartam még én is írni.
Amikor az egyik barátunkhoz mentünk babát látogatni, a férj köszönés utáni következő mondata ez volt: "Tudjátok itt a fürdőszoba, légyszi mossatok kezet!" Mi pedig teljesen természetesnek vettük ezt.
Tehát nyugodtan kezdjed Te is ezzel, ahogy belépnek a vendégek!!! Ha utcán vagytok, akkor pedig szerintem nyugodtan szólj rá bárkire, hogy legyenszíves ne fogdossa a gyereket mosatlan kézzel. Ha zavarban vagy emiatt, akkor esetleg fogd rá a védőnőre, hogy ő javasolta mindezt.
Én egyébként soha nem fogok meg pici (vagy akár nagyobb) babát úgy, hopgy ne mostam volna kezet és ha nincs mód kézmosásra inkább meg sem fogom. Nem tudom ez másnak miért nem egyértelmű!
Gica70 Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1314
Csucsuka
Gratulálok a kisfiadhoz! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok Nektek!

Primera
Nagyon aranyos a kisfiad:-)

Sihaya
Köszi a biztatást.

TIMCSI Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1313
Sziasztok!

A kézmosáshoz és a többihez annyit fűznék hozzá, hogy nem is olyan nagy hülyeség, amit gyömbér említett, miszerint jó, ha maszkot nem kapnak. Ugyanis volt olyan ismerősöm, ahol a babalátogatás alkalmával csak úgy mehettünk be a szobába, hogy maszkot vettünk fel, és az anya is csak ebben érintkezett a babájával.

Ma voltam az AFP eredményéért, és minden rendben van. Az egyik érték 33,5 a másik 0,95. A védőnő szerint mind a kettő normális. Már csak arra várok, hogy megtudjam, fiú avagy kislány lesz-e a pici. Reggel annyira izgultam az eredmény miatt, hogy elhatároztam, ha minen oké lesz, szuvenírként veszek valamit a babának, mert eddig nem mertem semmit még nézni sem. Úgyhogy a párommal meglátogattunk egy bababoltot, ahol vettünk egy takaros kis fehér rugdalózót, mert az semleges szín.
Végre kötetlenül olyan boldog vagyok! Igaz, hogy azt sem tudom lassan, hol áll a fejem, mert jövőhéten lesz az esküvőnk. Ebben a pillanatban mindenkinek azt kívánom, hogy olyan jó kedve legyen, mint nekem!!!

Timcsi

susok Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1312
Monix, én is szoktam hasonlót tapasztalni, főleg amikor hirtelen állok fel. Akkor néhány lépésig ezt érzem, majd elmúlik. Szerintem ez az a bizonyos megkeményedés. Nem fáj, de kellemetlen érzés. Én más jellegű keményedést nem szoktam érezni, ezért gondolom, hogy ez lehet az.
Előzmény: monix (1311)
monix Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1311
Sziasztok,
Nektek volt olyan, hogy járáskor úgy érzitek leszakad a hasatok. Ha ülök, fekszem, állok semmi, csak ha lépek, akkor úgy húz lefelé. De rövid távon is, nem kell hozzá sokat gyalogolnom. El kell ezzel menni dokihoz? Vagy csak nő a méhem?
Sara_ Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1310
Csucsuka gratulálok, nagyon sok örömet kívánok Nektek.

Mosómamika, Primera
Csuda aranyosak a babócáitok. Köszönjük a képeket.

susok Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1309
Primera! Gyönyörű a kisfiad:))) Gratulálok!
Jere Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1308
ELőször is CSucsukának szeretnék gratulálni a babához, legyen sok-sok örömötök az apróságban!

Primera, jó, hogy jelentkeztél és küldtél képet is, nagyon szép baba a "kis" Roland!
Mosomasa, a te fényképeid is édesek, én is nagyon szeretnék már így szundikálni a babócámmal! :-)

Sihaya Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1307
primera: vagy kezdheted azzal is: "van kint külön törülköző a vendégeknek a fürdőben" :) Erre azt hiszem nem nagyon tudna mit mondani.
snoepjes Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1306
Sziasztok,

gratulálok Primerának ehhez a gyönyörűséges kisfiúhoz!!!
A kézmosáson kicsit csodálkoztam, hogy vannak olyan emberek, akiket erre figyelmeztetni kell?
De ha magától nem azzal kezdi, akkor szerintem igenis figyelmeztetni kell. Én valahogy úgy képzelem, hogyha hozzánk jönne valaki / már amikor lesz babánk /, és nem a fürdőszobába indulna, akkor megkérdezném tőle, hogy "Megmosnád a kezed?" aztán próbáljon nemet mondani, úgysem fog. Vagy ha közeledne a baba felé, akkor szintén egy elegáns "Mostál már kezet?" -tel intézném el.
Bár már itt tartanánk...

Madzag Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1305
Primera!

Ne csinálj belőle gondot, ahol a keresztlányunk van, kiírták egy papírra, hogy mi rögtön kezet mosunk, ha hazaértünk! Aki nem tudja fölfogni, ne babázzon!

Estee Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1304
Primera Rolandja (nagyon edes! :)

Sihaya Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1303
Sziasztok! :-)

Igaz, hogy nagyon ritkán jelentkezem, de gyakran olvaslak Benneteket és nagyon jó látni, hogy egyre többen vagyunk, akiknek sikerült és ahogy cseperednek a gyermekek. Gratulálok minden pocakosnak és mosomasának, csucsukának és napórának pedig külön a gyermekekhez!! :-)) mosomasa, nagyon tündéri Ferkó! :-)

noa: mérleg-szoptatás ügyben teljesen egyetértek Veled! Biztos írtam már, de le a kalappal minden ikres anya előtt. Megnyugtattál kicsit, mert az én fiam is felkel éjjel szopizni, mire megjegyzik, hogy "ejnye.."

Gica70: ne aggódj, az én fiam is ikreknek indult, de a 6. hét körül már látszott, hogy az egyiket elveszítjük sajnos, de a lényeg, hogy van egy egészséges (és persze tökéletes :-) kisfiam!

primera: ujjszopás: nálunk is ez van. A cuminak is, ennek is vannak előnyei, hátrányai. Akár az is, hogy ezt sosem kell keresned, mindig ott lesz, akkor használja, ha akarja, nem kell újat venni, azt újra megszoknia. Erről persze nehezebb lesz leszoktatni, de még nem láttam 18 éves ujjszopó felnőttet.. úgyhogy szerintem nincs okod az aggodalomra.
kézmosás: én óvatosan szóltam mindenkinek, aki jött hozzánk. Mindjárt ezzel kezdtem: " ha meg szeretnéd fogni, kérlek moss előbb kezet", persze mindenki szerette volna kicsit megfogni, így mentek is a fürdőbe. Ezt meg kell érteniük kisbabánál. Azt nehéz kikerülnöm, ha az utcán találkozunk valakivel, akkor ne fogdossa meg a kezét, sosem értem, miért épp azt akarja. Van nálam kis lemosókendő, utána letisztítom Neki.
gyümölcslé: én még nem adok Neki semmit, azt mondta a doki, hogy a kánikulában is legfeljebb forralt vizet kapjon kb fél éves koráig, ha nem kell neki tea mondjuk a hasfájás miatt. A tej úgyis mindig a baba igényeihez alakul.
babafürdető: eddig az ACO szappant használtuk, nbagyon bevált, de sajnos nálunk hiánycikk lett. Nem minden fürdetésnél használunk fürdetőt, hisz nem sárban játszik, így jóval kevésbé szárad ki a bőre is, úgyis érzékeny szegénykémnek.

Bie1: a kaali.org átkerül 1 másik helyre, 1 hónapon belül más lesz teljesen. Nagyon köszönöm a cikkeket és várom a többit. :-)

Kisfiam 2-n lesz 5 hónapos, 7,5 kg körül van és sokat nevetgél, két kézzel fogja a tárgyakat már, sőt, a földre tett "legelőjén" szeret nagyon forogni, hemperegni és a közel levő tárgyakat már meg tudja ragadni. Hason lenni még mindig nem szeret.

Mindenkinek jó Babázást kívánok!
Bocs, hogy hosszú voltam.

quizas Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1302
Sziasztok!

Gratulálok Csucsukának! Ez igen!

Mosómasa,
Nagyon aranyosak vagytok.

Primera,
Mekkorának született Roland, hogy már most ilyen nagy?
Szerintem ne bánd az ujjszopást, megakadályozni úgysem tudtad volna (gondolom, nem akartad paprikával bekenni...). Kisbulcsú is most kezd rákapni, és én bizny örülök neki, mert könnyebbé teszi mindkettőnk életét. Aztán egyszer csak leszokik róla, ha lesz valami érdekesebb is. :-)
A kézmosással egyetértek.

quizas

susok Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1301
Drága Csucsuka!
Dani fiadhoz szivből gratulálok és nagyon-nagyon sok boldogságot, örömteli babázást kivánok:)))
monix Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1300
Csucsuka
Nagy nagy gratula a pici fiadhoz:-)) Jó babázást Nektek! Remélem jól vagytok.
gyomber Creative Commons License 2001.06.25 0 0 1299
Sziasztok,

A kinai naptárhoz fűzném hozzá, hogy az unokatestvérem kb a születésnapja körülre várja a babát. Ez azt jelente, ha egyhéttel előbb születik fiú, ha egy héttel később lány? Az ikreknél is elég vicces. De gondolom ilyenkor arra fogják, hogy biztos nem jól tudta a fogantatás pillanatát. Nekem egyébként fiút jósol, és úgy tünik az is lesz:-)) Az ikrek tényleg jó kérdés! Már nekem is eszembe jutott.

primera,

szerintem nyugodtan, mielőtt a vendégek bemennek a babaszobába, kérd, hogy mossák meg a kezüket. És akkor örüljenek, hogy maszkot nem kapnak. Bár kell a gyereknek egy bizonyps mennyiségű kosz, de szerintem azt ráér később is összeszedni.

üdv
gyömbér

primera Creative Commons License 2001.06.24 0 0 1298
Sziasztok!
Nagyon hamar repül az idő. Már 10 hetesek voltunk szombaton. :)
Pár napja a manónak sikerült megtalálnia a hüvelykujját /nagy munka volt, mire most már egyből megtalálja, amikor akarja. :)/ és nagy átéléssel szopizza. Egy kicsit jobban szerettem volna, ha a cumira szokik rá /de nem szereti, nagy grimaszokkal kiköpi /, vagy ha épp nem szokik rá egyikre sem. Persze, ha tetszik neki…. :) /Nagyon jól elalszik rajta./ /vagy nem igazán jó dolog, hogy rászokott? /
Viszont annál jobban idegesít, hogy bárki, aki jön babalátogatóba a kézmosást felejtve, egyből a baba kezét fogja meg. Nem tudom, hogy ti hogyan vagytok vele, de én mindig is, ha babához mentünk látogatóba kézmosással kezdtem, és akkor sem a kezét fogdoztam, amit tudok, hogy állandóan a szájában van. Aztán persze, ha szólok, hogy mossanak kezet, micsoda tekinteteket kapok! Dehát ez nem természetes ??? /most főleg mérges vagyok, mert ma is volt egy ilyen, meg már ha megfogta a kezét már jókor is szólok, hogy mosson kezet, de hát nem kezdhetem, ahogy belép, hogy kézmosás, nem?! /
Na nem mérgelődök…
A manó már nagyon sokat vigyorog, és kezd, ha nagyon örül valaminek, már kis hangot is adni. :) Nagyon sokat „beszélget”, kedvence egy naptárból kivágott Micimackó, félórákat „elbeszélget” vele. Imádja a tükörben is nézegetni magát. Ha észreveszi, hogy megy a tévé egyből rátapad, de ugye nem jó ha hagyjuk, hogy nézze?
A második havi oltással egy kissé megszenvedtünk, mert hiába mondják, hogy ez amelyikkel nem igazán van gond: - délutánra csupa piros lett a combija, és elég szépen becsomósodott neki. Vizesruházhattuk nagy hévvel, Ő pedig annyira elhagyta magát, hogy még azt a lábát sem mozgatta kb. fél órát, ami elég nagy szó az állandó rúgkapálásai mellett…. :)
Amúgy nagyon szépen hízik a manó , már 6 és fél kiló. Szerencsére tejem van, de nagy hévvel iszogatom a Laktoherb teát, mert néha érzek szűkebb napokat….
Az éjszakát is már-már átalussza: 8-kot elalszik és hajnali 4 körül kel fel legközelebb, és ha szerencsés napom van, akkor akár azonnal vissza is alszik kb. negyed 7-ig. Napközben még 3 óránként eszik, csak éjszaka tart ilyen nagyobb szüneteket.
Hallottam, hogy van olyan gyümölcslé, amit már 2 hónaposan lehet adni a babának, mi a véleményetek, jó ilyen korán elkezdeni ezt? /csak a nagy meleg miatt izgulok, hogy akkor gyakran szomjasabb. /
Milyen babafürdetőt használok? A Rolandnak a gyógyszertári fürdető is kiszárítja a bőrét…
Gratulálok Naporának, Csucsukának a babához! :)
Nagyon jó babázást és babvárást kívánok mindenkinek!
Estee küldtem neked mailt, amelyben elküldtem az akkor 7 hetes Roland baba képét, megkérhetlek rá, hogy feltedd??
:)
mzsperx Creative Commons License 2001.06.24 0 0 1297
lovászi!
vagy lehet, hogy nem téved? ;-)
Előzmény: Lovászi (1293)
mzsperx Creative Commons License 2001.06.24 0 0 1296
jó kérdés!
ezt még nem gondoltam át. haha ikrek.
amúgy nekem a táblázat, eg ymásik és a gyűrűs módszer is fiút mondd a tervezett fogantatás isőpontjára. muszály akkor összejöjjön, nem? a következő hónapra már ellentmondóak a vélemények, lehet, hoyg ekkor jönnek az ikrek és akkor mindkét verziónak igaza lehet. tehát az első hónapot kell megcélozni! :-))
Előzmény: snoepjes (1295)
snoepjes Creative Commons License 2001.06.24 0 0 1295

Sziasztok,

a kinai táblázatot én is láttam, bennem rögtön az merült fel, hogy mi a helyzet az ikrekkel?

Csucsukának itt is gratulálok, jó egészséget kivánok,
sziasztok, Snoepjes

Estee Creative Commons License 2001.06.24 0 0 1294
En meg annyit tudok Csucsukarol, hogy 9 ora volt az egesz es termeszetes uton szuletett meg a kis vasgyuro.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!