Megnéztem, a Liveboxszal csak Fro.-n belül illimité a telefon, Neufboxszal mo. is az, sok más ország mellett. A France telecom számát nem tudod véletlenül? A honlapjukon mindent megtaláltam, csak ezt nem :(
Ma vettem ezt-azt az új lakásba. Majd belehaltam, mire a lapraszerelt szekrényt (persze egy csomagban a kétajtós szekrény) felvittem az első emeletre. keskeny lépcső, ami még ráadásul kanyarodik is. Borzasztó volt. Tudom, nem mindenkinek lenne az :) Nekem is volt egykori légiós betegem, akit szívbaja miatt nyugdíjaztam, de nem volt egy leépült alkat. Igaz, fiatal még.
Sor szempontjabol eleg kritikusak vagyunk a parommal, mivel Franciaorszag elott Belgiumban laktunk egy kis ideig.Igy lehetosegunk volt arra, hogy felfedezzunk egy csomo nagyon jo sort, meg,- hogy en felszedjek egy-ket kilot, amit azota termeszetesen leadtam.
Elzászban elég sok kis sörfőzde van ami finom söröket állít elő.Talán a legismertebb a Meteor(1660-óta főzik),de mivel nincs pasztörizálva,így csak a környéken ismert.Dijonban is már alig tudtam beszerezni!.
Kaja szempontjából nem vagyok válogatós,almáspitén kívül mindent.
Egyedül élek és mivel szeretek főzni,így nincs okom panaszra.
Mikor franciába jöttem a konyhájuk katonai változatát ismertem meg először.:)
Azóta csak pozitívan csalodtam benne!:)
Korzikán már voltam valamikor a 90-es évek végén és nagyon tetszett.
Az Alpokban is megfordultam párszor,és annak ellenére,hogy szinte mindig kegyetlenül sz.ptunk,nagyon élveztem és tetszett!
GR20, biztos nagyon jo lesz,van egy bretagne-i haverunk aki 3 evig lakott Korzikan a baratnojevel , a mai napig is arrol beszel. Az teny, hogy Korzikan minden van, tenger, hegy-ho. Sportolas szempontjabol igazi paradicsom.
Sajnos etlap szempontbol, sem a legjobb helyre csoppentel. A felvagottakon kivul meg a rossz kaposztajuk, s meg a soruk sem jo. En azert azt nem mondanam, hogy rossz a kaja Franciaorszagban , nem tudom te kivel elsz, nekem a ferjem francia igy konnyebb volt felfedezni a francia konyhat, s raadasul tok jol foz.Bar az is igaz, hogy en csigan es bekan kivul mindent megeszek.
Volt szerencsém beutazni szinte egész franciát,és nem vagyok elragadtatva az"étlaptól"!:)
Hobbibol néha mászkálok a hegyekben,de munka szempontjábol soha.Mi épületeken lógunk.Ha minden összejön akkor idén ősszel vagy jövő tavaszal nekiugrok a GR20-anak.
Pireneusokban is mászkáltam párszor,de szinte mindig este.:)Így sokat nem láttam a tájbol.
Ah oui, most mar emlekszem. Az teny , hogy noi szepseg szempontjabol, nem a lejobb megyet valasztottad. Nem is igazi nemetek, nem is igazi franciak.Hobbibol szoktal hegyet maszni, vagy csak melobol? Mi mar alig varjuk , hogy a gyerekek nagyobbak legyenek , s vegre fel tudjuk fedezni a mellettunk levo Pireneusokat , de azt hiszem a Massif Central-lal kezdjuk, mivel a picinek(nem teljesen 10 honapos) a Pireneusok egy kicsit magas.
Vigyazat free. a ferjemnek volt egy internet elofizetese naluk, a munkaja kapcsan , miutan elkoltoztuk megszakitottuk a szerzodest veluk, eddig minden ok , viszont a szerzodes megszakitasa utan meg 6 honapon keresztul lehuztak a bankszamlankrol a majd 30 €. Raadasul a barataink ugyan igy jartak. Donc attention !!
A megkezdett beszélgetésnél 2 óra után fizetsz.Ha elötte leteszed és újrahívod ugyaazt a számot akkor előröl kezdi a számolást.
Nekik ilyen telefondugalj jutott.Nekünk meg szebb nők.Szerintem mi jártunk jobban!:)
Inkább intézd te a vezetékest,egyszer fizetsz érte kb 50 eurót.Egy ismerősöm a Freenél azt kérte,hogy ők intézzék a vonalat de nagyon megszopta.Kb 3 hónap múlva lett meg.
D'accord. Megnéztem a neufbox honlapot. Ez alapján, meg az általad írtak alapján már tisztább a kép. A vezetékes vonalról a honlapon azt írták, ha nincs rajta, vagy 6 hónapnál régebb óta nem használják, akkor nem is kell azt intézni, haenm ők adnak vonalat-számot. A HD-t illetően az szerepelt benne, hogy bizonyos csatornák csak HD-decodeur-rel nézhetők, de mintha ezt is adnák a csomagban.
Azt is megnéztem, hogy Villeneuve-sur-Lot dégroupé-e vagy sem, úgy néztem, az. Ez esetben az ár ha jól néztem 29.90 havonta, plusz 5 euro, ha internet sécuritét is kérek. Amit a telefonáláskor a 2 óráról írtál, az azt jelenti, hogy korlátlanul lehet beszélgetni vele, csak egy adott beszélgetés ne legyen hosszabb 2 óránál?
A telefoncsatlakozó nekem nagyon furcsa, ez a fejjel lefelé fordított T-alak. Bár az igaz, hogy nem csak ez tér el a magyarországitól itt...
Felhívod a FranceTelecomot.A címed megadása után ha van élő vonal azon a címen akkor azt,ha nincs akkor kapsz egy új vezetékes telefonszámot.Kb.48 óra múlva él a vonal.Ha ez megvan,akkor a Neufnél megrendeled a kiválasztott szolgáltatást.Itt azt a lehetőséget kérd,hogy ők intézzenek mindent.Ők a FranceTelecomnál lévő vonaladat megkapják használatra.Kb 1 hét után megjön tőlük a csomag.Ez 2db dobozból áll.Ezek tartalma vezetékek,távirányító meg a 2 doboz.Egyik a tvhez egy a számítógéphez.Érthető használati utasítás van hozzá.A megrendelés után kb 2 héttel él is a rendszer.TNT nem kell,se HD,csak egy vezetékes telefont venned!Mikor megjön a csomag összeszereled,és várod míg a számítógépre dugott dobozon bekapcsolodnak a kapcsolatot jelző LED-ek.
Akkor hogy is megy ez? A lakásban, amit kivettem, nincs természetesen fix telefonvonal. Van két telefoncsatlakozó, amiknek a formája teljesen eltér az otthonitól, de csak az lehet, a konnektor mellett van a falban. Előfizetek a Neufboxra, ehhez kapok egy "dobozt", veszek egy TV-t (TNT kell csak? HD ugye nem?), meg egy telefont és ennyi? Ezeket össze kell kötnöm valahogy? Ha a TV-adás a neufboxon át jön, akkor nem kell antenna, gondolom. Kapok egy "vezetékes" telefonszámot is?
Allitolag ilyen szempontbol is nagy a kulombseg korhaz es klinika kozott, en egy olyan klinikan dolgozom ami az ott dolgozo orvosok tulajdona 100%, donc nos patrons.Ennek ellenere eleg lazak, s mivel en a mutoben dolgozom igy kenytelenek kommunikalni velunk, egesz nap ossze vagyunk zarva.S raadasul tavaly erkezett hozzank 3 fiatal(35 ev koruli) ortho-sebesz, ez egy kicsit felfrissiti a legkort.Uj hus-ahogy mi mondjuk egymas kozott!Meg raadasul nalunk az altato orvosok nagyon jo fejek, en ha valamit nem ertek mindig o toluk kerek magyarazatot, mivel a sebesznek van egy rossz szokasa-maganak tartogatja a tudasat.Itt Toulouseban a legelismertebb palliativ osztaly a Hopital Joseph Ducuing-ben talalhato, viszont nagyon kicsi.Ez egy associativ klinika, nagyon jo hangulattal, voltam naluk gyakorlaton(sebeszet) egy honapig, egyszeruen zsenialis volt.
A toulous-i Canceropole jo lesz ha egyszer kesz lesz.:) A regi AZF gyartelep helyere epitik amit terroristak valszeg kicsit felrobbantottak. Meg egy csomo detoxifikalas kell mire egyaltalan epiteni lehet. Az epulet tervet lattam, nagyon szep lesz. Alapvetoen ez egy Sanofi Aventis kutato kozpont lenne nemi akademiaval megfuszerezve. Kb mint a Novartis csinalja Baselben az FMIal.
Mi mar egy ideje csinalunk komoly kemokat otthon de csak foleg palliativ helyzetben levoknel HAD (hopital à domicile) ken keresztul. Az aide soignant-okat itt kedvelem. Jol lehet dolgozni veluk es jol kiegeszitik a novereket. Parizsban az orvosok nagy resze nem kommunikal az aide soignantokkal ( az as elbeszelese szerint) de nalunk nincs ilyen gond es jo a hangulat. Nagy reszuk eszak afrikai vagy DOMbol valo.
A sztrajk eddig rendben csak reggel volt nehez parkolot talalni.
Van egy magyar fiatalok alapitvanya Parizsban , probalj kapcsolatba lepni veluk, cim: http://mardishongrois.blogspot.com/ sajnos en delfranciaban lakom, tul messsze. Sok sikert!!!Eljenek a magyar szep lanyok!
Sziasztok!SEGÍTSÉGet szeretnék kérni!Én jövő héten utazom Párizsba,egy munka kapcsán!A problémám csak annyi,hogy nem voltam még kint és Franciául sem beszélek :S !Egyedül megyek egy hónapra ( minimum ) !Segítséget szeretnék kérni a kint élő magyaroktól,hogy ha esetleg lenne rá lehetőség,hogy felvegyem valakivel a kapcsolatot végszükség esetére azt megköszönném!Előre is köszönöm!Melinda
Arrol hallottatok, hogy itt Toulouseban tervezik egy uj Cancéropôle megepiteset, centre de rechcherche, viszont amiben meg erdekes a dolog, hogy itt midi-pyre.-ben fogjak kiprobalni, hogyan mukodhet a legjobban, hogy a beteg otthon marad , meg sulyos terapiaval is. Abban teljesen egyet ertek veled, hogy maganklinika nelkul is meg lehet elni. Szemelyesen ugy erzem, hogy a mi szintunkon(aide-soignant, ide) viszont semmi elorehaladasi lehetoseg sincs, csak ilyen al tovabbkepzeseket fizetnek nekunk(ami torvenyhez kotott)De senkit sem akarnak abban tamogatni, hogy as-bol ide legyen, vagy ide-bol ibode vagy iade.Az mondjak oket nem erdekli, s foleg nem eri meg nekik. S termeszetesen en is gratulalok PROFESSEUR! A holnapi sztrajkhoz, pedig kitartas , Isten hozta Onnoket A sztrajkolok paradicsomaba, en igy 8 ev tavlattal, oszinten szolva unom egy kicsit!
Mindig is tudtam, hogy a PH es a PH-PU nem tul tavoli ket allapot.:))
Ez a kihalasa a francia orvosoknak ismeros. Parizsban is van egy par korhaz ahol az egesz onkologiat bezartak orvoshiany miatt. Vagy mas kepp szolva: szakmai erdeklodes hianyaban az ellatas elmaradt.:) Persze ezek a betegek is a centrumokban landolnak, ami jo a betegeknek de megterhelo a szemelyzetnek.