Keresés

Részletes keresés

búvár-halász Creative Commons License 2024.04.03 0 2 4001

Én most már tudom, most, hogy utánaolvastam, hogy a kemény beef-ben ez benne van, eddig nem tudtam egyébként. Szerintem ettől függetlenül Puzsér nem gondolta át, mert megtaláltam a bírósági videóját a Hajdúval szemben, amikor szarnak nevezte, és a bíróságon is önkívületi állapotba esett, hisztériarohamot kapott. Emellett nem hiszem, hogy egyidejűleg lehet - vitatható filozófiai mélységű, de mégiscsak komoly-metafizikai könyvet írni és mindennap minimum 2-4 órán át fulllban közélettel is foglalkozni. Nagyon két végén égeti a gyertyát, és nagyon nem gondol át semmit közéletileg, szvsz. Szerintem nem is lesz ennek jó vége, minimum idegösszeomlás jelei mutatkoznak rajta, persze ne legyen igazam.

Előzmény: Törölt nick (3978)
búvár-halász Creative Commons License 2024.04.03 -1 5 4000

Nem. Ez a terelés. Mert ez 2-2,5 millió embert, aki Fidesz szavazó, hülyének, bunkónak, sőt tisztességtelennek és becstelennek állít be. Na emiatt a szinte primitív leegyszerűsítő gondolkodás miatt- is- tartunk itt, ahol.

Előzmény: Rendszer.hiba (3972)
MrJones512 Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3999

Ó, én fejben egész jól éneklek.

Meg egyedül a kocsiban.

Vagy elsöprő erejű hangcucc mellett, unplugged. :)

Előzmény: Törölt nick (3998)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3998

Hallani hallottam, ezért a poén referenciája megvolt, csak nem énekelve olvastam fel. :D De nem is igen szoktam énekelni a kappanhangomon, még fejben se.

Előzmény: MrJones512 (3997)
MrJones512 Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3997

Egyébként ez lett volna (de közben bedobta nekem Rick Astley-t, és akkor már nem bírtam kihagyni): Carl Douglas Kung Fu Fighting (Original Music Video)

Szerintem te is hallottad már - ha máshol nem, akkor a Kung-fu panda valamelyik részének asszem a végén.

Előzmény: Törölt nick (3995)
MrJones512 Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3996

Háhááááá!!!! Bejött!!! :DDDDD

Előzmény: Törölt nick (3995)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3995

Kérlek szépen, még pár év és Y generáció lennék! :D Méghogy boomer! De a rickrollingra rákattintottam. :D

Előzmény: MrJones512 (3993)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.03 -1 3 3994

"nem emelem magam sehova"

Dehogynem!

"mert vajon mi történne, ha minden nézetbeli különbséget félretéve közös pontok mentén elkezdődne valami"

Előzmény: tadadadaaaam (3992)
MrJones512 Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3993

Azér'... nem teljesen, mert https://www.youtube.com/watch?v=dda3QXNeVhI&t=199s. :P

Előzmény: Törölt nick (3987)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.04.03 -5 2 3992

nem emelem magam sehova

szemben az itteni felsőbbrendűségi tudatosokkal pl...

Előzmény: Nyúlszájú (3977)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3991

Ja, azt hittem, hogy valami komolyabb oka van. Vakarózni egyáltalán nem illendő társaságban, gondolom, hogy ebbe belefér a székely asszonyok társasága is. Smelléket nem ismerem, de a muszlim nőknél is az van, hogy ha a férjükkel jönnek, akkor is a férjre illik figyelni, amikor a nő fordít neki. Meg nem az asszonyokat mi kezeljük, mert a dokinak se vetkőznek le.

Előzmény: Nyaky Z. (3988)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3990

Ld. kik szavazták meg Erdogant. :)

Előzmény: pákosztos cica (3973)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3989

Pont ezért. A nagymamám még kendőben járt, most meg hisztizzek azon, hogy a muszlim nők is? :)

Előzmény: Nyúlszájú (3986)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3988

Bizonyára nem élsz, mozogsz, dolgozol köztük.

Ha viszont úgy értendő, hogy miért nem tehetek ilyeneket, akkor azért, mert mondjuk egy nő előtt vakarózni illetlenség, ha nem vagyok rokon, a szíjbefűzés csak a nőd elött illő, Smeléknél pedig másodrangú az asszony.

S azért tartom be, mert tisztelem őket, a hagyományaikat. ((az pedig elgondolkodtató, hogy pl Gábor vajdának még nem sikerült jóelőre köszönnöm, ahogy Smelnél is csak a döntetlenig jutottam, pedig mindketten jóval idősebbek nálam)) 

Előzmény: Törölt nick (3984)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3987

Pfuh, ezt megúsztam. :)

Előzmény: MrJones512 (3970)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.03 0 2 3986

Ha a 19-20. században nem lettek volna Európában harcias nőmozgalmak, a mai napig nem lenne szavazati jogod.

Előzmény: Törölt nick (3985)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3985

Én ezeket simán el tudom fogadni. :) Amíg ott csinálják ezeket, ahol ez a szokás. Nem is értem azokat a nőket, akik boldogan vigyorognak, hogy Egyiptomban meg akarták őket venni tevéért.

Előzmény: Nyúlszájú (3967)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3984

"...székelyföldi cigányasszonyok előtt nem vakarózom, a sokac barátnőm nővére előtt nem fűzöm be az ővem, vagy Smelnek köszönök előbb, csak utána a nejének..."

Ezeket a szokásokat nem ismerem, miért?

Előzmény: Nyaky Z. (3965)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3983

:_D Ez jó!

Előzmény: Nyúlszájú (3961)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 1 3982

Az anyám meg a nagynéném Fidesz-párttag (rendesen, igaziból), a keresztapám meg KDNP-tag, még képviselőjelölt is volt, meg minisztériumi tisztségviselő. :)

Előzmény: Nyúlszájú (3946)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 -1 3 3981

Érdekes amúgy, hogy ez elvileg csak pletyka, de mégis mindenki elhiszi. Semmi bizonyíték nincs rá. És ha ki is jönne egy videó vagy előkerülne egy zárójelentés (ami egyébként büntetős lenne, ergo újságíró nincs, aki a nevén közzétegye, ehhez legalább egy ördög ügyvédje 2.0 kéne, ugyanis a betegaktára szigorú GDPR van), akkor O.V. simán elmenne a Frizbibe és szomorúan mondaná, hogy igazából őt verte Anikó, és mindjárt kiállna még Ráhel is, hogy anyu hazudik. De talán még maga Anikó asszony is.

Előzmény: Nyúlszájú (3979)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 2 3980

De ha nem vagy elég képzett, vagy elég "józan paraszt", illetve, ha egyedi preferenciák alapján direkte vak vagy az ilyesfajta ellentmondásokra, akkor ezek a dumák nem verik ki a biztosítékot. Ahhoz, hogy tudd, mekkora butaságot mondott egyes részeken, kellő ismeretek kellenek. Pl. hogy tudd, a közösségi platformokon a tartalomszolgáltatóktól nem várható el pártatlanság (ami a közmédiától elvárható, hiszen fizetünk érte), és amikor a médiatúlsúlyról beszél valaki, oda nem sorolhatja be a youtube-ot, mert a youtube nem média abban az értelemben, mint ahogy a szót a közszolgálati tévére vagy az újságra.

Egyszerűen egy platform, ahol bárki bármiről beszélhet. És elő sem fordulhat, hogy -- hacsak nem valami kirívóan közösségellenes dolgot propagál valaki --, hogy egy kormány kitiltassa vagy megvegye a feje fölül a youtube-ot. (Persze ilyennek nem kéne előfordulnia, de mégis.) Plusz ha megveszi, nagy ügy, majd lesz egy másik tartalomszolgáltató, ahova átmennek. És pont ők okozták, hogy a baloldali tartalomszolgáltatók ne jelenhessenek meg a közmédiában (amit az ő adójukból is tartanak fenn) és kiszoruljanak egy olyan platformra, ami felett nincs hatalmuk. Most meg médiatúlsúlyról hadoválnak. Hát, kérem, visszanyalt a fagyi.

Előzmény: búvár-halász (3950)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.03 -1 2 3979

Nem is haragszik rá senki, mindenki sajnálja inkább."

Na, hallod! A beles rendszeresen veri.

Ki vagyok áncsi, Bayer mikor publikálja, hogy 10 éve tudnak róla...:)

Előzmény: Törölt nick (3976)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 0 2 3978

Ez nem vitás, én se kevertem volna bele őket, de a rap műfajban az anyázás teljesen szokványos dolog. Ettől még Puzsérnak tényleg nem kellett volna, mert hát nem is rapper, és simán tudott volna intelligensebben anyázni, az ellenfele nemigen dicsekedhet az eszével. Szóval szerintem Puzsér átgondolta, hogy miért teszi, de a helyében még gondolkodtam volna, aludtam volna rá, nem mindig az első draft a legjobb. Lefogadom, másodjára most pár nappal később klasszisokkal jobbat írt volna. :)

Előzmény: búvár-halász (3949)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.03 -1 3 3977

Te azonos szintre emeled magad, s mondjuk egy rabszolgatartót?

Mi több, próbálnád megérteni?

Hát egy nagy lóizét, kérem!

A legelvakultabb állatvédő sem tűrné el a patkányt a gyereke hálószobájában.

Előzmény: tadadadaaaam (3974)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.03 -1 3 3976

És esze is van, megbúvik a háttérben, nem exponálja magát a szükségesnél jobban. Pláne nem beszél marhaságokat, mint Fülöpkálmán. Nem is haragszik rá senki, mindenki sajnálja inkább.

Előzmény: Nyúlszájú (3945)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.04.03 -1 3 3975

A bajom ezzel talán úgy tisztázható, vagyis magyarázható el, hogy akár Szamóca (ő mondjuk vad pápistasága okán), te is tagadod a másik igazságát, jogát és lehetőségét ahhoz, hogy (más) igaza legyen. Ha fideszes*, akkor ahogy ő látja a világot, a dolgokat jónak, az rossz. Punktum.

Az igazság és a jó nem mérnöki fogalom. 

*: és ide tényleg szinte bármilyen jelző beírható a fideszes helyett

Előzmény: Rendszer.hiba (3972)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.04.03 -5 1 3974

az igazi baj azzal van, hogy a magát felvilágosult, haladó szellemiségűnek hirdetők sem veszik észre, hogy ezzel a "te világnézeted nem egyezik az enyémmel, ezért gyűlöllek és cancel kultúrázlak" módszerrel pont a gyűlöletkeltők szekerére ültek fel, illetve azok szekerét tolják, akiik ennek a haszonélvezői.. lementek ugyanolyan aljasba...nem országokra szűkítve ezt a gondolatmenetet..hanem globálisan szemlélve

számomra az eleve red flag, hogy a másikat lenézem valamilyen szemléletéért, meggyőződéséért...bármi másért

(jah alaptörvénybe bele kéne kukucskálni, mit is ír az ilyen előítéletről)

hát pont erről a megosztásról szól a világ ezer évek óta, nb.

hívő vs hitetlen, katolikus vs protestáns, észak a dél ellen, konzervatív a demokratával szemben, bennszülött vs telepesek etcetc etc, hosszú a sor

mert vajon mi történne, ha minden nézetbeli különbséget félretéve közös pontok mentén elkezdődne valami mozgolódni...nah pont ezt vélték belelátni MP-be is sokan...hogy oldaltól függetlenül a közös ügyekért fog kiállni....aztán hogy mi lesz a sztori vége-ki tudja, sok jót nem sejtek

pákosztos cica Creative Commons License 2024.04.03 -3 1 3973

Kicsit kijjebb tekintenék. 

Számomra ez a legelgondolkodtatóbb ebben a véleménycikkben:

..a helyhatósági választások eredménye rámutat az egyre markánsabb globális trendre is. A vidék-város megosztottság mára olyan mértékű, hogy egy isztambuli, egy budapesti, egy tel-avivi, egy mumbai-i és egy New-York-i polgár valószínűleg jobban el tud beszélgetni egymással, mint egy olyan honfitársukkal, akivel ugyanazt a nyelvet beszélik, de akiétől viszont teljesen más az élet- és kulturális szemlélete. Szó szerint más világban élnek.

Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.04.03 -1 3 3972

Ez terelés. :)
Nem társadalmi igényről van szó, hanem nyilvánvaló  tényekről. Aki nem jött rá az elmúlt 14 év (ami az okosabbaknak legalább 30 év) alatt arra, hogy milyen a fidesz, milyen orbán és csipetcsapata, az valószínűleg igen komoly kihívásokkal küzd. Aki viszont tudja, hogy milyen, és mégis őket szereti, az  meg hozzájuk hasonlatos erkölcsi nívóval bír... Voltaképpen bármit megtehetnek orbánék, mert nem logikus elvárások, nem elvi és erkölcsi értékek sorvezetője mentén szavaznak, hanem nagyrészt már már vallásos szektahit által vezérelten, és az "erkölcsi"összetartozás vágyával...

Ez különbözteti meg a szoci vagy liberális szavazótábort tőlük. Mert Ők nem felejtik el azt, amit akár az emeszpé vagy az eszdéesz tett. S egy életre kiábrándultak ezekből, illetve ezek utódpártjaiból. Vagy el sem mennek szavazni, vagy néha próbát tesznek egy-egy új formációval, aztán igen gyakran ezekben újfent csalódnak...

A MP jelenség  (is) jól megmutatja a magyar néplélek csodaváró vágyódását. Szeretnének valami újat, jobbat, tisztábbat. Ezért olyat is pajzsukra emelnek újra és újra, aki nem az, aminek hiszik ...

Előzmény: Nyaky Z. (3965)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!