Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Bejelöltem egy hármas ágcsoportot. Ez egy 5. éves gönci magyar kajszi Van egy függőleges felfelé törő és baloldalán egy balra - délnek- hajló villás elágazás.
1./Ezt a balra hajló villást ugye tőből el kell távolítani ne hogy később berepedjen
Szeretnék érdeklődni hogy a szabad gyökerü gyümölcsfát meddig lehet vizben tárolni????
Igaz a gyökerét vissza csipkedtem ahogy szokták és a sérült részt is,és a koronáját is visszáb vágtam ha megindul kevesebb legyen a párologtatás és kevesebb rügyre keljen dolgoznia mivel szabad gyökerü.
Meddig nem késő kiültetni a végleges helyére??? meddig lehet vizben tartani?
Nehogy már meg a sokáig vizben lét okozza a vesztét a kis oltványoknak!
PL: nektarin barack,jonagold alma,és besztercei szilva oltányokrol van szó.
Nagy valószínűséggel az! Már hetekkel ezelőtt elkezdett hajtani, mostanra pedig több ágán egérfüles állapotban vannak a hajtások, de van olyan ág rajta ami meg bimbós állapotban van csak.
Az alanyát nem tudom, mert nem én ültettem (kb. 10 éves lehet a fa), de valószínű vadkajszi alany. Vélhetően már rég óta fitoplazmás lehet, mivel értékelhető termést nagyon még nem hozott, de most jártam utána csak a dolgoknak. Érdeklődnek ha kiszedem a helyére ültethetek kajszit vagy őszit? Nem áll fenn a veszély, hogy az helyére ültetett fa is fitoplazmás lesz?
Meggy csak néhány fányim van, de még ifjak nagyon. Talán idén lesz először valami kis termésem, mert átültetés is volt, meg keményen metszem is :-) Magoncom semmi, meg gyökérsarjam sincsen még. Majd lesz.
Üdvözlöm a kertgazdákat! Látom a lemosó permetezés most téma,kb mennyi idő alatt szárad meg +6 fok körül.Csütörtökön délelőtt tudnám kijuttatni,de péntekre esőt mond. Van néhány kajszi fám ami pirosbimbós ,de a többi még el van maradva.Érdemes több lépcsőben lemosózni? Mivel kiskertről van szó megoldható csak az előrehaladott fák lemosózása is,kevesebb permetszer tudna lemosni az eső ha nagyobb mennyiségű érkezik.
Tarcali vagyok, hobbi szinten kertészkedem, 40 db fával a kiskertemben. Abból van számomra elég befőtt, és kifőtt! De ha szeretnék valamilyen gyümölcsöt venni , akkor jó ha tudja az ember mit hol kell esetleg keresni, ami nincs túl messze! A neved mellett vannak különböző ikonok , arra kattintva tudsz válaszolni konkrét illetőnek , és akkor nem kell totózni esetleg hogy kinek szántad a mondanivalód , csak jó tanács .
Meggyel kántorjánosi van, gönci magyar kajszi, Ceglédi óriás, mutsu alma jonathán alma és idarad.0.5ha szőlő Tokajban. Te mivel foglalkozol? Helyileg pontosan?
Hát nem tudom mi lesz még az idei tavaszon ...de úgy néz ki az aszálytól nem kell tartanunk . Tavaly ilyenkor már kétségbe volt esve mindenki az aszály miatt .
Sziasztok. Van olyan kajszi termesztő a fórumon aki Gönc és vonzáskörzetében gazdálkodik? Én Gönctől 70km re vagyok Tokaj mellett. Szeretném a kapcsolatot félve ni valakivel erről a környékről.