Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Szerintem inkább azon kéne agyalni, hogy hogyan lehet vonzóbbá tenni a tömegközlekedést az emberek számára, nem pedig azon, hogy mit miért nem lehet megvalósítani, és hogyan lehet még több embert megbüntetni, vagy kizárni az utazásból.
Ha tényleg beteg és ennie kell, besétál a DKV-hoz orvosi papírokkal a Malomparkban és nem hiszem, hogy méltányosságból nem mondanák azt, hogy akkor rendben.
A busz nem étkezde, nem vagyok köteles más szendvicsét szagolni, esetleg ha olyan van benne rosszul lenni tőle, meg utána a morzsájába ülni. Számomra ez rongálás.
Anno volt olyan HV-s sofőr, bár lehet, hogy vidékit csinált, aki megállt leszállította az utast és továbbment ha étkezett. És milyen igaza volt.
Ja, az helyközis volt. Amúgy én is idegbeteg vagyok attól, ha valaki a buszon zabál. Utazik max. 15-20 percet, de nem birja ki evés nélkül. Legszivesebben leszállítanám, de nem merem, mert nem tudom mi lenne a következménye. Láthattuk mi volt mikor az ellenőr megbüntetett egy zabálóst. Mindenki fel volt háborodva, hogy mert szegény biztos beteg. Az hát, betegesen zabálós.
A 19-es a Rakovszky utcán található lyuk miatt ma minimum 5 perces késésekkel közlekedtek, de a 10 perc is előfordult. Mi lesz itt majd hétköznap, ha hétvégén ennyit késik???
Plusz most olvasom a HAON-on, hogy hétfő este a Derék utcán hatos karambol történt, na erről sincs a DKV honlapján semmi hír, pedig biztosan befolyásolta némileg a buszközlekedést...
1-2 perces késést okozott csak az a baleset. A forgalom lassan, de haladt és dugós sem alakult ki. Emiatt modst tényleg nem kellett semmit kiírni a DKV honlapra.
A balesetes hírek tényleg későn kerülnek ki, sokszor már csak akkor amikor a helyszínelés nek vége. Igazából úgy lenne értelme, ha az utasokat SMS-ben értesítenék és kb. azonnal amint lehet.
Elkészítettem városunk tömegközlekedési menetrendjét. Ha kell valakinek, akkor írjon nekem egy e-mailt a vanyi94@freemail.hu-ra. Szívesen elküldöm mindenkinek vizslatásra.
De igen. Jobb hátsó kereke teljesen eltünt a kráterben.
Én is láttam, hogy elég ferdén áll, és megállás nélkül ment a szintező.
Megoldhatatlan.
Miért? Amikor még a HV-s korszakban villamost kellett pótolni, egyik napról a másikra meg tudták fordítani az Egymalom utca egyirányúsítását, hogy a pótlók vissza tudjanak fordulni. Csak akarni kéne. Most pontos közlekedésre, és kiszámítható szolgáltatásra hivatkozva képtelenek egy ilyen "problémát" megoldani.
De ha a Dobozi utca nem jöhet szóba, akkor a Víztorony utca is jó alternatíva. Egy megálló kimarad, cserébe nincsenek 20-30 perces késések. Kreativitás kérdése lenne az egész.
Igazából az ilyen balesetes híreknek semmi jelentősége hogy felkerűljön a honlapra. Ezek gyors lefolyásu problémák. Mire eljut a hír az utashoz, és reagálna, már vége is van. A Rakovszki esete más. Ott beszakadt az út egy busz alatt. Ott még vagy egy hétig lezárás lesz.
Na igen, az Epreskert utcai cikk napokig olvasható volt a weblapon (a főoldalon), a Rakovszky-ról még most sem írnak semmit. Jellemző. Pedig óriási a torlódás. Valószínűleg ami 18:50-kor húzott el az orrom előtt, az a 18:05-ös volt, a 18:55-kor érkező pedig a 18:15-ös. Abban az időpontban a 18:35-ösnek kellett volna érkeznie, de az még valahol a Mátyás Király utcán lehetett, köszönhetően a kialakult helyzetnek.
Keddi eset, a dkv.hu-n megjelenik 10:30-kor a hír, miszerint a Mikepércsi út és az Epreskert utca sarkán baleset történt, és emiatt az arra járó buszok a műszaki mentés ideje alatt kerülőútvonalon közlekednek, majd 10 perccel később megjelenik az, hogy a forgalmi rend helyreállt... Nem tudom, hogy pontosan mi történt, mert a HAON-on is csak a DKV honlapjáról vették át a hírt, de nekem elég furcsa ez is, szóval sztem jókora késéssel rakták ki az információt erről a balesetről is... Plusz most olvasom a HAON-on, hogy hétfő este a Derék utcán hatos karambol történt, na erről sincs a DKV honlapján semmi hír, pedig biztosan befolyásolta némileg a buszközlekedést... :@ Eléggé zavaró ez az igénytelenség!