Keresés

Részletes keresés

panwest Creative Commons License 2005.05.10 0 0 7
Sarajevoban az Óvárost érdemes megnézni, Euro-t mindenhol elfogadnak és a bankkártyát is.
Előzmény: DieM (6)
DieM Creative Commons License 2005.05.10 0 0 6

Koszi a kepet! Tenyleg gyonyoru! (Biztos van meg 1-2 :) Nincs fenn a neten valahol?

Szarejevoban mi az amit mindenkepp erdemes megnezni. (Mivel en meg nem jartam arra, igy csak egy-ket kep marad meg bennem a legutobbi haboru idejerol...  a focipalya(?) ami temetove valtozott.) De biztos nem ez a legfobb nevezetesseg... gondolom talan lehet bazarsor is...

Fizetni milyen modon lehet? Euroval.... bankkartya?

Előzmény: tomcat73 (5)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 5
Annyit veszel észre, hogy a szerb részen cirill betűs feliratok vannak, semmi különös. Én nem vettem észre semmi különöset azért mert magyar vagyok. Turistáskodás is lehet. Szerveznek már raftingot meg minden vackot.

Ami nem tetszett Szarajevoban az hogy sok a koldus.
Előzmény: DieM (2)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 4
A Neretva völgye

Előzmény: tomcat73 (3)
tomcat73 Creative Commons License 2005.05.10 0 0 3
Nyugodtan mehetsz. Már 7 éve járok arra felé semmi gond. Menjél Tuzla felé, arra nagyon szép az út. Hegyes meg minden de a látvány kárpótol. Az emberek segítőkészek, a kaja nem vészes a rendőrrel meg mindig meg lehet alkudni:)

Hajrá.
Előzmény: DieM (-)
DieM Creative Commons License 2005.05.10 0 0 2

Akkor ezekszerint a turazasrol egyenlore meg le kell mondani :( Nem gondoltam volna, hogy a tarfipax veszelyre fogja valaki a figyemet felhivni... gondolom okkal :)

S a nemzetisegi viszalykodas mennyire jellemzo? Ha latjak a magyar rendszamot, akkor nincs tul nagy ellenerzes? (Gondolok itt elsosorban a helyi szerbekre.) Egyaltalan hogy vannak megoldva a kantonok? Mintha kis orszagok lennenek? Lathatoak, erzekelhetoek  a hatarok? (Bocsanat a sok kerdesert... de nem nagyon van errol hir egy-ket ujsagcikket leszamitva.)

Sarajevo-t lehet, hogy betervezzuk Banja Luka helyett... nem lenne nagy kerulo Mostarbol... 

Előzmény: panwest (1)
panwest Creative Commons License 2005.05.10 0 0 1
Ja,FONTOS! A kikövezett útról ne térjetek le! A mai napig számtalan aláaknázott terület van az országban. Mára a legtöbb helyen már sárga kordonszallaggal jelölik,de nagyon sok kis méretű akna van, amiket az esőzés után a viz más területre mos le, igy előfordul az is, hogy már a megtisztított területen történik aknabaleset.
Előzmény: panwest (0)
panwest Creative Commons License 2005.05.10 0 0 0
Szia! Négy évet töltöttem el Boszniában az ENSZ-szel és az EU-val, mint rendfentartó, tavaly januárban jöttem haza. Az ország gyönyörű,feltétlenűl érdemes átutazni rajta. Mostar környéke és maga a város is csodaszép. Itt-ott még látszik a háború nyoma,de évről évre oriási a változás. Banja Luka teljesen más. Egy közepes nagyságú város,olyasmi,mint Miskolc,szerintem feelingre is. Viszont nagyon nagy éjszakai élet zajlik a városban. Én azt tanácsolnám, hogy Mostar után Sarajevo felé vegyétek az irányt. Sarajevo óvárosa is egy gyöngyszem és itt már találkozhattok közelről a muszlim kultúrával is. Sarajevoból Tuzla felé kell elindulnotok, ha hazafelé veszitek az irányt. Az utak állapota mára már jobb,mint nálunk,viszont a közlekedési morál,az hagy némi kivánnivalót maga után. Nagyon oda kell figyelni vezetés közben! A szállások rendben vannak, valmivel a horvátországi árak alatt. Autópálya dijat nem kell fizetni,mert nincs pálya. A közbiztonság is jó, mert annyi nemzetközi rendvédelmi szerv figyeli a bosnyák rendőrség munkáját, hogy állandóan toppon dolgoznak. Arra vigyázzatok, hogy sok helyen mérik a sebességet kézi radarral!
Előzmény: DieM (-)
DieM Creative Commons License 2005.05.10 0 0 topiknyitó

Junius elejen szandekozok egy cimborammal Horvatorszagba menni egy konferenciara, am visszafele szeretnenk benezni Boszniaba. Elso blikkre Mostar, Banja Luka erdekel. Mivel nem jartam meg sohasem arra, igy barmi erdekel... utak, arak, szallas, kozbiztonsag. Talan a haboru vegevel ez az orszag is egyre kevesbe lesz a katasztofaturistak egyik celpontja. Ha valakinek van tapasztalata e targykorben, akkor kerem irjon-e topicba...

DieM

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!