Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Az euPOD az ITunesDB-ben változtat (a volume mezőt), ennek szerintem semmilyen kockázata nincs. A másik megoldás az iPod firmware-ének módosítása - ezt csinálja a goPod -, ami szerintem problémásabb, elvégre ki garantálja, hogy egy újabb firmware verzióban a módosítandó rész ugyanúgy néz ki, mint az előzőben.
A _show_voltage file mérete és tartalma érdektelen, ha létezik ilyen nevű file, numerikus lesz a kijelzés.
Egyszer beszéltem telefonon az Andrássy úti Apple képviselet szervízesével és Ő azt mondta, hogy ha a külföldön vásárolt iPod-omhoz olyan számlám/blokkom van amin található vonalkód és serial number akkor nincs semmi probléma, a garanciát tudom érvényesíteni náluk is.
A sorszám alapján tudják megnézni a garanciát. Világgarancia, tehát blokk nélkül itthon is érvényesítheted. Elméletileg! A gyakorlatban szeretnek kötekedni.
Mivel ezzel kapcsolatban egymásnak ellentmondó városi legendák terjengenek, íme a HDSys (magyarországi Apple képviselet) válasza:
"Van lehetôség a külföldön vásárolt iPod készülékek garanciális javíttatására Magyarországon is, ehhez azonban valóban szükség van a vásárlást igazoló számlára vagy okmányra -- melybôl ki kell hogy derüljön a vásárlás idôpontja és helye (ország, város), a vásárló kiléte valamint a viszonteladó üzlet neve. [...] Szeretném tájékoztatni, hogy ebben az esetben a magyarországi partnereink közvetítôként lépnek fel a külföldi garancia érvényesítése ügyében -- az ilyen garanciális javításokhoz minden esetben az Apple jóváhagyását kell kérnünk."
Amit te mondasz, az az EU-s hangkorlát megváltoztatása - ezt nem tudom mi módon csinálja (szvsz az adatbázisba nyúl bele)
Amiről pedig én, az a töltés kijelzőjének megváltoztatása ceruzaelemről numerikusra. Ehhez elég (szvsz) az ipod Device könyvtárába belepakolni egy _show_voltage nevü filet (nem 0 byteos, hanem 4 byteos, bocs), aminek a tartalma nálam hex 22 22 0d 0A
És Kedves Gabesz, az én gyári fülhallgatóm pedig pont eladó! Kétszer használtam, ugyanis rögtön vettem hozzá egy másfajtát! És megvan mindkét fekete fülhallgató borítás hozzá!
És a tiéd lehet 5990Ft+postaköltségért, ill. ha Szegeden jársz valamikor, akkor ezt is megspórolhatod!
Ha pesti vagy, meg tudjuk oldani postázás nélkül is!
Az iPodhoz adott fülhallgatók elég gyorsan elvesztik a szivacsukat... :( Gondolom ezt már mindenki tapasztalta... Hol lehetne ezt a fekete szivacsot pótolni?
A sorszám alapján tudják megnézni a garanciát. Világgarancia, tehát blokk nélkül itthon is érvényesítheted. Elméletileg! A gyakorlatban szeretnek kötekedni. A fülhallgató az iPodhoz tartozik, tehát vele együtt arra is egy év a garancia. Itt sem egyszerű cserélni. De, mint írod, több mint egy éve vetted, ezért már nincs garanciád. Vehetsz újat.
Pedig megváltoztatja a hangkorláttal együtt a gyári beállításokat, tehát elvész a garancia is. :) Szerintem mi nagyon más-más esetekről beszélünk, mert ritka a Japánból importált iPod itthon.
Bocs h nem olvasom végig de...recseg az egyik oldalon a füllhallgató, és nem tudom pontosan mik a lehetőségeim garanciális szempontból. Egy kicsivel több mint egy éve vettem (nem tudom mennyi ideig van garancia egyáltalán), és persze amerikából való, nem nagyon van hozzá "blokk".
Mit lehet tenni, egyáltalán a füllhallgatóra vonatkozik a garancia?
Így leosztva nem gáz. Teljesen elviselhető ár. :) Erről már sokat vitatkoztunk korábban is, hogy bonyolultabb a helyzet. Amíg az iPod árában benne van egy igen magas Artisjus-díj, de ugyanígy bármelyik cd árában is, illetve amíg ezek nem reálisan kerülnek kiosztásra az előadók között, addig a kiadók sem várhatnak sokat. Ez tényleg hosszú probléma, meg kicsit OFF is, de megéri róla vitázni. Ez részben elv, részben gazdaság...
No itt azért van egy hangyányi különbség, ha egyszer végigtolod a rongyot az asztalon, az egész más, mintha a pod felületén napi x alkalommal rángatod a zoknit, és a benne levő homokkal dörzsölöd a krómot (amin mellesleg sokkal jobban meglátszik a finom karc, mint az üvegen)
Létrehozhatod kézzel is a 0 byte-os filet, ha félsz az eupodtól. Legközelebb ha rákötöm a gépre, megmondom, hol és milyen néven van. Garancia pedig nem vész el attól, ha egy filet rámásolsz, ui. az egész ipod lényege az, hogy filekat másolsz rá :-))
´97 ota töltöm az mp3-akat a netröl. Vegülis ha elosztom 8 evre ezt az összeget, akkor havi 17,70 jön ki, ami 4425,- Ft. Mintha havi 1-2 cd-t vennek. Szajiz kerdese.
Ja... A videohoz adott gy?ri tok sem karcolja a kijelzöt... oszt - nezzenek oda - megis... Lehet itt komolyan ervelni mindenfele dologgal, en a sajat szememnek es tapasztalataimnak hiszek! Es ezek azt mondatjak velem, hogy az iPod elülsö boritasa gyenge!
De az egész program nem egy nulla megabájtos fájl...A garanciafeltételekben epdig benne van, hogy mitől lesz érvénytelen a jótállás. Ez pont olyan eset. Még magyar iPod-os fórumon is lehet olvasni, hogy vége lett a lejátszónak, megsérült, elvesztek adatok stb...