Keresés

Részletes keresés

Estee Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1338
Timcsi, ha az orvosodban megbizol, akkor ne aggodj! De hozza ragaszkodj, es ha kell, csapj hisztid. A te eletedrol es a babaerol van szo, raadasul jogod is van hozza.

Szoval a csabai korhaz? Szornyu :(((( Orulok, hogy a babus jol van, iszonyat, mit muveltek :(

Előzmény: TIMCSI (1337)
TIMCSI Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1337
Ja, a fogadott orvosomban jelenleg száz százalékig megbízok, de sajnos hozzá is hosszú vezetett, mert előtte orvost kellett váltanom szintén az érdektelenség miatt.
TIMCSI Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1336
Estee!

Neked is köszönöm a jókívánságokat. Aranyos vagy!

Az előbb említett babával szerencsére minden rendben, most öt és fél hónapos, ha jól számolom, Bálintnak hívják. Igen, végül nem lett komolyabb zűr a dologból, de mi van, ha az anya nem megy be a kórházba és nem csinál hisztit?! Erre volt szükség, hogy végre észbe kapjanak?! Na mindegy, nem akartam elijeszteni senkit a szüléstől, nyilván ez egy egyedi eset volt, meg gondolom rajtam kívül nem sokan járnak a csabai kórházba.

Timcsi

Estee Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1335
Az eskuvohoz csodas idot, hangulatot es a tovabbiakra egy szekernyi boldogsagot kivanok!
Előzmény: TIMCSI (1333)
Estee Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1334
Jezusom, Timcsi, ez aztan a horror-sztori!!! Mi lett a kicsivel, egeszseges? Mennyi idos most, nem tudod?

Szerintem a kek babakocsi kislanynak is nagyon jo :)

Az UH-gal kapcsolatban: minel feljebb van a doki a rangletran, annal nemtorodomebb, sajnos. Egyutterzek veled...

A femur a combcsont hossza, ha jol remlik. A masikat sajna nem tudom.

Az orvosodban megbizol?

Előzmény: TIMCSI (1332)
TIMCSI Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1333
Sara, Gyömbér!

Nagyon szépen köszönöm az esküvővel kapcsolatos jókívánságokat, tényleg rettenetesen izgulok az idő miatt. De épp most hallottam a rádióban, hogy csütörtöktől 30 fokot mondanak. Hát, én nem bánom, csak esni ne essen! Hova tennénk több mint száz embert a menyasszony kikérésen?! Egyre izgatottabb vagyok, már csak négy nap. Holnap megyek ruhát próbálni, méretre igazítják. Hagyományos nagyszoknyás menyasszonyi ruhám lesz, az jól takarja a pocit deréktól.

Timcsi

TIMCSI Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1332
Sziasztok!

Gyorsan kérdezni szeretnék valamit, hátha válaszoltok rá, amíg gépközelben vagyok, addig elolvasom az eddigi hozzászólásaitokat, amikről rendesen lemaradtam. Nem is emlékszem pontosan, írtam-e az AFP eredményéről. Jó lett, az egyik érték 33,5 a másik 0,95. Ma voltam ultrahangon és nem vagyok tisztában két orvosi szakkifejezéssel, mi az a TAD: 36mm és Femur 26 mm. Tudnátok segíteni?
Különben nagyon nem voltam megelégedve a vizsgálatot végző orvossal (aki nem a fogadott dokim, mivel ő kérte, hogy egy magasabb rangú orvos végezze ezt a nagy UH-t). Egy perc alatt elintézett, és amikor megkérdeztem, hogy nem látszódik-e, hogy a baba kislány vagy kisfiú-e, vagy ezt egyáltalán mikortól lehet tudni, akkor tisztára kiakadt, rá se nézett a picire, pedig pont felülről látszódott, és ezt mondta (idézem): " a következő ultrahang 32 hetesen lesz, ha akkor látjuk, megmondjuk". Hát köszi, nekem pedig két hétig eltettek egy szupi kék babakocsit, ami tetszik, mert az összes ismerősömnek megmondták kb. a huszadik hét körül, mire számíthat. De ez a doki még csak a fáradtságot sem vette, hogy odanézzen. Még valami: egyáltalán nem biztató dolgokat hallok mostanában erről a kórházról. Egyöntetűen azt állítja mindenki, hogy érdektelenek az orvosok és csak a pénzre hajtanak. Kb. 10 perccel ezelőtt mesélte egy ismerősöm, aki a negyedik gyerekét várta, hogy január 6-ra volt kiírva, már túlhordta a kicsit, érezte a fájásokat, de az orvosok meg sem nézték, jól van-e a baba. Azt mondták, hogy ezek csak jósló fájások, holott a negyedik gyerekével azért már csak meg tudja különböztetni a valódiaktól. Már 21-e volt, amikor önkényesen bement a kórházba (bent sem tartották) és azt mondta, hogy ha aznap nem csinálnak semmit, akkor elmegy máshova és őrült nagy botrányt kavar. Ekkor hajlandóak voltak megnézni a baba szívhangját, ami alig volt hallható. Azonnal megműtötték, 3 órán keresztül a műtőasztalon feküdt, utánna semmit nem mondtak neki, de saját elmondása alapján nagy gáz lehetett, mert még vért is kapott és a zárójelentésről tudta csak meg, hogy a gyermekét 45 fokos lázzal emelték ki belőle, mert fertőzést kapott a magzatvíztől. Ráadásul az is a zárójelentésből derült ki számára, hogy azért nem szült meg a kiírt időpontban, mert hátra volt hajolva a kicsi feje, nem tudott beilleszkedni. Hát ezek az orvosok nem normálisak, még csoda, hogy életben maradt az a pici!
Ne haragudjatok, hogy így kifakadtam, de elrettenetenek ezek a dolgok. Remélem nektek több szerencsétek lesz az orvosokkal.

Timcsi

simine Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1331
Sziasztok!

Olvasgattam itt a kezmosas temaban es ugy erzem egy pozitiv elmenyrol be kell, hogy szamoljak. Van a szomszedban egy 11 eves ! lany. Szeret atjonni babazni es mindig elso utja a furdoszoba visz, megy kezet mosni. Es en soha nem mondtam Neki.
simine

Csucsuka Creative Commons License 2001.07.01 0 0 1330
Halihó Mindenkinek!

Nagyon szépen köszönjük a gratulációkat! Ma vagyunk egy hetesek, és kezdünk belejönni a dolgokba. Csütörtökön jöttünk haza a kórházból és egyre ügyesebbek vagyunk.
Ennyire futotta, mert Apa felvette a Kicsit, és rája rabolt, úgyhogy megyek szoptatni (szerencsére van mit ennie Dániel úrfinak:)))

Pusszantás!

berku Creative Commons License 2001.06.30 0 0 1329
Csucsuka, gratulálok és további sok boldogságot! :-))))))) Remélem hamarosan kapunk újabb híreket, ha más nem közvetítőn keresztül.
Nagyon helyesek a babás képek!
Gzsofiék, gratulálok és szép, gondtalan várandósságot kívánok!
A Tena bugyit + betétet én is beszereztem, a bugyiból 300 valamennyi Ft 2 db, azt hiszem, ennyit már az is megér, hogy az ember ne a jobb minőségű fehérneműit kenje össze.
Ami engem illet, most már érzem, hogy befordultunk a célegyenesbe (34.betöltött hét) kezd bejönni a "most már sehogy se kényelmes" állapot. Bár nem panaszkodom, mert örülök, hogy eddig ilyen jól voltunk, meg hát különben is. :-))) Az azért bosszant, hogy újabban nem tudok elaludni olyan hajnali2-ig 3-ig. Valamit olvastam arról, hogy a szervezet így készül a szülés után szükséges éberségre, hát én inkább úgy készülnék, hogy aludnék, amíg lehet. :-) Pedig kirohangálnom (eddig) nem is kell, szerintem azért, mert a babák feje fönt van, így nem nyomják a hólyagot, cserében viszont a tüdőmet és a bordáimat igen. :-) Sajátságosan fekszenek egyébként: átlósan: a fejük balra fenn, lábuk jobbra lent. Nem hiszem, hogy innen már jelentősen el tudnak mozdulni.
Balletje Creative Commons License 2001.06.30 0 0 1328
Sziasztok!

Primera, mi vettünk (az első gyereknél) szélcsövet, hidd el, hogy szükség esetén a hőmérő kíméletesebb!
Szintén az első gyerekünk nagyon erősen szopta az ujját. A nap 24 órájában. Aztán 1 éves korában leszokott róla MAGÁTÓL. Az ujjai, fogai tökéletesek, semmi nem deformálódott a gyereken. (Mi is próbáltuk cumira szoktatni mind a kettőt, egyiknél sem sikerült.)

A vendégek ruhavédése tetszett. :-)))

Előzmény: primera (1327)
primera Creative Commons License 2001.06.29 0 0 1327
Sziasztok!
Ritkán tudok fellépni és írni, de olvasni rendszeresen olvaslak Titeket /a férjem letölti és hazahozza nekem. / Előre is bocsánatot kérek, ha kicsit hosszú leszek…/
Úgyhogy most visszatérnék még egy kicsit a kézmosás témához: Nem is gondoltam volna, hogy milyen sok olyan ember van, aki babalátogatáskor nem mos kezet. Most már így az ajtóban megkérjük Őket a kézmosásra, persze eddig is megtehettem volna, ha nem hiszem azt, hogy ez mindenkinek természetes.… /Köszönöm az ötleteket. :)/ Viszont az főképp mérgesített még, hogy amikor az unokatestvérem, aki a saját babáját annak idején még az anyukájának sem engedte megfogni /persze kézmosás után sem / és a látogatókat is visszautasította, na szóval Ő mire észbe kaptam már mosatlan kézzel a Roland kezét fogta és mondta, hogy fel is venné egy kicsit. :-/ Anyukám szerint már biztos elfelejtette, hogy milyen kisbabával, hát most én nem akarok rosszindulatú lenni, de 4 év alatt nem hiszem, hogy az ilyen felejthető. /na persze neki a más gyereke… / /most mégis rosszindulatú voltam…./
Visszatérve még egy picit az ujjszopira is: A gyerekorvosnak is elmondtam, hogy rászokott, Ő pedig nagy hévvel mondta, hogy az baj, és ha meglátom vegyem ki a szájából a kezét, és inkább cumira szoktassam, mert ahogy mondta, eldeformálódik mindene a hüvelykujjától kezdve, a fogig… Meg még azt is mondta, hogy ugye később nem akarom, hogy drasztikusabban kelljen leszoktatni, mint például gyógyszertárban kapható lakk, meg ilyesmi…
Hát mindenesetre én nem igazán akarom kiszedegetni a kezét, mert olyan aranyosan elcuppogtatja, és nagyon jól elnézelődik, majd elalszik rajta. :) Meg hiába rakom a szájába olyankor a cumit nagy grimasszal kiköpi, sőt volt olyan, hogy a hüvelyujját is betuszkolta mellé. :)
Hallottam nemrégen egy érdekes dolgot: - egyik este úgy jártunk, hogy nagyon nyűgős volt a manó és ezért megmértük a lázát a kis fenekében, majd rá kis időre jött egy nagy rotyi és megnyugodva elaludt. Úgyhogy nem tudtunk másra gondolni, minthogy a hasa fájt és a hőmérőzés segített rajta. Ezt meséltem egy ismerősömnek, akivel egyidős a babánk, és Ő erre azt mondta, hogy én ezt nem tudtam?!, Ő ezt minden nap megcsinálja, akkor is, ha nem nyűgős a baba, hogy legyen tojgli. /hozzá kell tennem, hogy tápszeres a kisbaba, és akkor még hasfájósabb, de hát szerintem ez elég érdekes megoldása a dolognak, nem? Aztán hallottam, hogy a gyógyszertárakban lehet, úgynevezett „szélcsövet” kapni, ami valami ilyesmi szolgálatot tesz. /ezt pedig egy csecsemőosztályon dolgozó ismerősömtől hallottam. / Szerencsére a Roland nem hasfájós, de ezt csak úgy érdekesképpen meséltem el. :)
Quizas a Rolandnak 3670 g volt a születési súlya, gyorsan hízásnak lendült. :) /mondjuk nőni is sokat nőt, de hát az apukája is igen magas, úgyhogy nagyon jó, hogy a legtöbb kisruhánk 62-esnek lett beszerezve. /, a védőnőnk szerint simán elmehetne, egy anyatejes kampány reklámjának. :) A gyerekorvos is megkérdezte rutinosan, mennyit eszik egy alkalommal, és van-e tejem, majd ránézett a babára és azt mondta, hogy akkor hagyjuk ezt a dolgot, vizsgáljunk mást. :) Igazából nem is mértem még, hogy mennyit eszik alkalmanként, hetente mértük eddig, ezentúl pedig havonta mérjük, mivel szerintem, amíg ilyen szépen gyarapszik felesleges méregetni….
Balletje én úgy tudom, hogy a tampont nem javasolják, mert úgy szerintük nem tud az ember lánya normálisan tisztulni, meg fertőzés forrása is jobban lehet, meg olyat is olvastam, hogy sokaknak még nem is igazán marad benn a kitágult helyzet miatt... Nálunk a kórházban még az alsóneműt sem engedték, persze Tena bugyi volt nálam, mert anélkül nem bírtam volna közlekedni. :)
A pelenka vállra terítésével én is egyet értek, igazából ha valakinek odaadtam a babát csak így, hogy a vállára pelenkát raktam. Ezt még jobban elfogadták, mint a kézmosás kérését. /Lehet, hogy azt hitték, hogy az Ő ruhájukat kell védeni a bukástól?!/ :)
Most bfejezem, mert nem győztök olvasni, mindenkinek kellemes babavárást és babázást kívánok.
:))

snoepjes Creative Commons License 2001.06.28 0 0 1326
Sziasztok,
ezt a Babanetről másoltam nektek.

Down-kór szűrés anyai vérből

A Down-kór olyan kromoszóma rendellenesség, amely jellemző küllemmel járó értelmi fogyatékosságot okoz. Gyakorisága az anyai életkor előrehaladtával növekszik, így a 35 éves és e feletti várandósokban, hazánkban is mód van a magzat kromoszómavizsgálatára. A magzati sejtek nyerése (magzatvízvétel, illetve magzatburokvétel) azonban a várandósok 1-2 %-ában terhességmegszakadást: spontán vetélést okozhat. Jelenleg a Down-kórosok döntő többségét a 35 éven aluli várandósok szülik, náluk a magzati kromoszómavizsgálatra nincs mód, mivel a Down-kór előfordulásának kockázata náluk elmarad a beavatkozás okozta spontán vetélés kockázatától.

A fejlett egészségügyi kultúrájú országokban ezért olyan anyai vérvizsgálatot vezettek be, amelynek segítségével életkortól függetlenül becsülhető a Down-kór előfordulásának kockázata. A 15-23. hetes várandósoktól levett vérminta vizsgálata alapján 70-90%-os biztonsággal állapítható meg a Down-kór esetleges jelenléte. A vérvizsgálatot a világhíres angol Wolfson Intézet végzi, a quartett-teszt: - az alfa-fetoprotein (AFP), az egyik a női nemihormon (ösztriol), a lepényhormon egyik frakciója (human choriogonin: HCG béta egysége) és az inhibin hormon szintjének megállapítása alapján. Az Angliába kiküldött vérminta vizsgálatának az eredménye egy héten belül megérkezik.

Önköltséges alapon (40.000 forint) a quartett-teszt hozzáférhető, az érdeklődők a 06-20-945-3558-as telefonszámon ismerhetik meg a részleteket.

Balletje Creative Commons License 2001.06.28 0 0 1325
Sziasztok!

Lányok, tul.kép. szülés után nem szabad tampont használni? Vagy csak nem merik a nők?
Az első szülésnél pont úgy jártam, mint Noa. Elképesztett a dolog. A másodiknál bizony vittem magammal egy doboz extra tampont, és semmi gondom nem volt... Nem kérdeztem, hogy szabad-e használni, vizsgálat előtt kivettem.

Maszk ügyben azért tegyük hozzá, hogy vannak esetek, amikor talán van értelme. Az első gyerekünk decemberi, féltünk az influenzától, ezért mi is vettünk -nem használtuk.
Viszont aki jött, azt azonnal a fürdőszobába irányítottuk, és Neomagnolos vízben leöblíttettük a kezét. A gyereket úgy vehette föl, hogy egy tiszta pelenkát terített a vállára. (Anyósom át is öltözött, nem akart abban a ruhában lenni, amiben a tömegközlekedésben volt.)

Előzmény: noa2 (1324)
noa2 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1324
A szülés előtt állóknak szerettem volna irni egy dolgot, ami a saját tapasztalat alapján szerintem hasznos lehet. Arról van szó, hogy például én nem számitottam rá, hogy a szülés utáni vérzés annyira erős, amennyire... Persze vannak eltérések nő és nő között, mindenesetre nekem minden várakozást felülmúlt. Annyira, hogy a létező legnagyobb eü. betét sem lett volna elég. Viszont nagyon bevált a Tena betét. Patikában kapható, vizeletvisszatartási gondokkal küzdők számára. Lehet hozzá venni hálós bugyit is, mert bizony a rendes bugyi nagyon kényelmetlen lehet közvetlenül a szülés után, különösen a császárosoknál a seb miatt. A másik bombabiztos betét a Libero pelenkabetét, amit babék számára árulnak.
Ja, és vigyetek be a kórházba Garmastan kenőcsöt a kisebesedett, fájdalmas mellbimbó ápolására. Patikábab recept nélkül kapható, kb. 1000 Ft. de sokáig elég.
Előzmény: noa2 (1323)
noa2 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1323
Sziasztok!

Primera! Miden csodálatunk a babádé, egyszerűen gyönyörű.

Csucsuka! GRATULÁLUNK és sok boldogságot kivánunk az egész kis családnak! (Ja, és sok tejecskét valamint kitartást az első hetekhez :-)))))

Susok! Nem semmi, amit itt egy-egy témában lavágsz! Hát ez a babakocsi dolog, le a kalappal! :-)))) Nekünk sajna kimaradt a mazsolázgatás a tipusok között, mert a kocsivásárlás a következőképpen zajlott. Elmentünk a Megatoysban, kérdezzük, hány ikerkocsi van. Felelik: nulla, egyes kocsi kb. 150... Szülés után kispapa újra elmegy, van kettő, teljesen egyforma, csak az egyik tizezerrel drágább... Végül a Hauck Shopper Duo-t vettük meg. Ez is horribilis összeg volt, ahányszor ránézek, arra gondolok, hogy mi a jó ... tudott ennyibe kerülni rajta.
Amit mégis hozzá tudnék tenni a témához, hogy a két irányból tolhatóság szerintem nagyon klassz dolog, nekem nagyon hiányzik, mert gykran van szél vagy erős nap, ilyenkor bizony jól jönne. De ikerkocsiknál ilyen luxus nemigen van ...

A Margit körúti Kenguru Gold-ban akció van (talán még tart), ujjatlan rugik 800-ért, body-k, napozók 550-ért kaphatók és nagyon jó minőségű könnyű pamut mind, mosást 100%-ban birja.

Mosómasa! Még egyszer a fejésről: eleinte én is féltem fejni, mert úgy gondolkodtam, hogy ha kifejem, nem marad... De azóta rájöttem - illetve elhittem - hogy a dolog nem igy működik, mert a lefejt mennyiség 100-ban pótlódik a következő szoptatásig, sőt, inkább fokozottabb működésre serkeni a tejmirigyeket. A lényeg, hogy közvetlenül a szoptatás után kell megtenni. Persze nem szükséges, most már én sem csinálom, de csak azt akartam mondani, hogy nem kell félni tőle!!!

gyomber Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1322
Sziasztok,

csucsuka
gratulálunk a hirhez, és várjuk a személyes élményeket.

Én sem nyúlok kisbabához mosatlan kézzel, de szerintetek a maszk az tényleg túlzás? Van egy ismerősöm, aki mesélte, hogy utálja ha puszilgatják a gyerekét. Aztán eszembe jutott, hogy amikor megérkeztem én is megpusziltam őket. Azt hittem ez természetes. Lehet, hogy majd engem is ennyire irritálni fognak dolgok, ha anya leszek?

timcsi, szép időt és jó hangulatot az esküvőhöz.

üdv
gyömbér

mosomasa Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1321
Engem is nagyon irritál, amikor mosatlan kézzel nyúlkálnak a kisfiamhoz. Ha még csak a lábát fogdossák, az elmegy, de a kezéhez és fejéhez ne nyúlkáljanak még mosott kézzel sem szerintem.

Én most kissé pocsékul vagyok, mert elkaptam (minden óvintézkedés ellenére) egy kellemetlen gyomorvírust, amitől égtelen gyomorfájásom volt és Zaláni futást rendeztem párszor. Szerencsére a szoptatást nem kellett miatta felfüggesztenem, de gondos orvosi tanácsokat kaptam és bizony szigorú higiénés intézkedéseket kell magamnak is végrehajtanom minden egyes szoptatás előtt.

Mindenki vigyázzon magára és a babájára, mert ez a gyomrot megtámadó vírus iszonyú rossz, szerencsére gyorsan elmúlik, de addig is...:-((

mosomasa

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1320
"Ugyanis volt olyan ismerősöm, ahol a babalátogatás alkalmával csak úgy mehettünk be a szobába, hogy maszkot vettünk fel, és az anya is csak ebben érintkezett a babájával. "
NO COMMENT hacsak nem volt a babának immunproblémája de akkor idegeneket még maszkban sem engedek hozzá. Amúgy én más gyerekét se mosott se mosatlan kézzel nem fogdosok meg, én is utálnám ha óriási idegenek felkapkodnának, csókolgatnának stb. Ez a gyerek belügyeibe való durva belemászás. Semmit nem csinálok meg egy kisgyereknek amit egy felnőttel meg nem tennék. Ha már verbális korban van megkérdezem hogy felemelhetlek vagy ilyesmi de csak ha megengedi akkor nyúlok hozzá. Sajnos sokaknak nincs semmi gátlása ha gyerekekről van szó. Különösen a kisbabákat tekintik "babának".

idi

Előzmény: TIMCSI (1313)
Sara_ Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1319
Timcsi!

Nagyon szép esküvőt, és a továbbiakban is nagyon sok boldogságot kívánok Nektek.

Előzmény: TIMCSI (1313)
gzsofi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 1318
Kedves Gica !

Köszi az érdeklődést, jól vagyunk. Gzsófi hétfőn töltötte be a 8. hetet. Legközelebb júl. 3-án kell UH-ra mennünk, reméljük minden rendben lesz. Súlygyarapodás egyelőre nemigen van, de hányinger, szédülés, ájulás (B6 vitamin és Elevit ellenére), mellfeszülés annál inkább.
Primera-baba nagyon aranyos!

Üdv mindenkinek!
Gzsófi férje

mzsperx Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1316
mert eszébe sem jut! bennem sem merült fel, amíg itt nem olvastam...
Előzmény: Gica70 (1315)
Gica70 Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1315
A kézmosáshoz akartam még én is írni.
Amikor az egyik barátunkhoz mentünk babát látogatni, a férj köszönés utáni következő mondata ez volt: "Tudjátok itt a fürdőszoba, légyszi mossatok kezet!" Mi pedig teljesen természetesnek vettük ezt.
Tehát nyugodtan kezdjed Te is ezzel, ahogy belépnek a vendégek!!! Ha utcán vagytok, akkor pedig szerintem nyugodtan szólj rá bárkire, hogy legyenszíves ne fogdossa a gyereket mosatlan kézzel. Ha zavarban vagy emiatt, akkor esetleg fogd rá a védőnőre, hogy ő javasolta mindezt.
Én egyébként soha nem fogok meg pici (vagy akár nagyobb) babát úgy, hopgy ne mostam volna kezet és ha nincs mód kézmosásra inkább meg sem fogom. Nem tudom ez másnak miért nem egyértelmű!
Gica70 Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1314
Csucsuka
Gratulálok a kisfiadhoz! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok Nektek!

Primera
Nagyon aranyos a kisfiad:-)

Sihaya
Köszi a biztatást.

TIMCSI Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1313
Sziasztok!

A kézmosáshoz és a többihez annyit fűznék hozzá, hogy nem is olyan nagy hülyeség, amit gyömbér említett, miszerint jó, ha maszkot nem kapnak. Ugyanis volt olyan ismerősöm, ahol a babalátogatás alkalmával csak úgy mehettünk be a szobába, hogy maszkot vettünk fel, és az anya is csak ebben érintkezett a babájával.

Ma voltam az AFP eredményéért, és minden rendben van. Az egyik érték 33,5 a másik 0,95. A védőnő szerint mind a kettő normális. Már csak arra várok, hogy megtudjam, fiú avagy kislány lesz-e a pici. Reggel annyira izgultam az eredmény miatt, hogy elhatároztam, ha minen oké lesz, szuvenírként veszek valamit a babának, mert eddig nem mertem semmit még nézni sem. Úgyhogy a párommal meglátogattunk egy bababoltot, ahol vettünk egy takaros kis fehér rugdalózót, mert az semleges szín.
Végre kötetlenül olyan boldog vagyok! Igaz, hogy azt sem tudom lassan, hol áll a fejem, mert jövőhéten lesz az esküvőnk. Ebben a pillanatban mindenkinek azt kívánom, hogy olyan jó kedve legyen, mint nekem!!!

Timcsi

susok Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1312
Monix, én is szoktam hasonlót tapasztalni, főleg amikor hirtelen állok fel. Akkor néhány lépésig ezt érzem, majd elmúlik. Szerintem ez az a bizonyos megkeményedés. Nem fáj, de kellemetlen érzés. Én más jellegű keményedést nem szoktam érezni, ezért gondolom, hogy ez lehet az.
Előzmény: monix (1311)
monix Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1311
Sziasztok,
Nektek volt olyan, hogy járáskor úgy érzitek leszakad a hasatok. Ha ülök, fekszem, állok semmi, csak ha lépek, akkor úgy húz lefelé. De rövid távon is, nem kell hozzá sokat gyalogolnom. El kell ezzel menni dokihoz? Vagy csak nő a méhem?
Sara_ Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1310
Csucsuka gratulálok, nagyon sok örömet kívánok Nektek.

Mosómamika, Primera
Csuda aranyosak a babócáitok. Köszönjük a képeket.

susok Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1309
Primera! Gyönyörű a kisfiad:))) Gratulálok!
Jere Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1308
ELőször is CSucsukának szeretnék gratulálni a babához, legyen sok-sok örömötök az apróságban!

Primera, jó, hogy jelentkeztél és küldtél képet is, nagyon szép baba a "kis" Roland!
Mosomasa, a te fényképeid is édesek, én is nagyon szeretnék már így szundikálni a babócámmal! :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!