szia topik :o) nincsen eppen turista szezon errefele, latszik el is ult a tema kicsit. es jol van ez igy, ilyenkor lehet itt fagyasi seruleseket szenvedni :)
végül is az elmúlt napokban azzal töltöttem az időmet, hogy olvasgattam a topikot és jegyzeteltem különös kérdésem nem maradt, s már nagyon izgulok, holnap hajnalban indulunk azt nézem, most ott rosszabb idő van, mint itthon :-(
Nektek is és mindenkinek ajánlom, hogy a Lisszabon - Sintra utat ne az autópályán (IC-19) tegyétek meg, hanem az N6-oson, közismert nevén a Marginal-on. Nagyon szép útvonal, kb. a Praça de Comercio-tól indulva végig folyó ill. tengerparton halad, Lisszabon és Cascais között. Cascais után ( ott érdemes megnézni a Boca do Inferno-t) Guincho felé kell menni, majd fel a Serra de Sintra-ra Colares és Sintra felé. Itt már nem N6, hanem N 247. Arra van az elágazás is, ami a Cabo de Roca-hoz vezet, azt is kár kihagyni.
Ez a dísztárcsás dolog furcsa, ilyet még nem hallottam. Amit látni az az, hogy parkolás után a visszapillantó tükröket behajtják, hogy a gyalogosok vagy egyéb parkoló jármûvek ne sértsék meg a szûk utcákban. Szerintem amire inkább oda kell figyelni az a hely ahol megállsz, hogy ne legyen olyan könnyû "meghúzni" a kocsi oldalát. A közbiztonság, úgy általában, szerintem a rosszidôvel és a túristák eltûnésével javult.
Nem hiszem hogy nagy télikabátra szükség lenne, de azért egy kommersz kabát elkel. Persze ez függ az illetôtôl is, mennyire fázós :o) Az esernyôt ne hagyd otthon, arra szinte 100% hogy szükséged lesz. Ma is volt egy kellemetlen, pár órás zuhé.
Ha messzebb megyünk, akkor megpróbálunk rétegesen öltözködni, és viszünk ernyôt.
mi nov 15-22 közt leszünk Portugáliágban, Fly-and-drive utazással. Első két éjszaka Lisszabon, ekkor szeretnék Sintrába menni, majd elindulunk északra, Portoig. Közben minden nap máshol alszunk, persze összesen csak 7 éjszaka az egész.
Bérelt autóval megyünk. Első kérdésem, már volt is szó a közbiztonságról, de igaz amit az utikönyvek írnak, hogy még a dísztárcsát is le kell venni a kocsiról, mert ellopják? Másrészt milyen idő lesz kb, kell télikabát, vagy ott még november közepén is jobb idő van? Ezenkívül ha bármi jó tanáccsal, látnivalóval el tudtok látni, nagyon örülnék.
Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni? Szükségem lenne az augusztusi portugál slágerek címére, előadóira. Épp akkor voltam kint egy körúton kocsival, és vissza akarom idézni a jó zenéket, de nem megy:(
Ezen az oldalon szinte mindent megtudhatsz a szigetröl. Ha nem megy a portugál, akkor is érdemes megnézni, mert sok-sok szép kép is van, kedvcsinálónak is nagyon jó.
Peniche mellet van egy kis falucska, Baleal, ami azért érdekes, mert egy kis félszigeten van és az odavezetö út dagálykor víz alá kerül. Modjuk én ezt csak hallottam, mikor ott voltam, apály lehetett, mert száraz volt az út és a mellette levö homok se látszott nedvesnek, de nyáron úgy tünik egyébként is lentebb van a víz.