Még egy dolog mi a gond ezzel a felállással! Tételezzük fel igaz amit irsz az út és a csőfelső vége kapcsolatárol. Igen, de föld utaknál ez nem igen jön be! Ez könnyen belátható!
Ha normálissan van megcsinálva nem nyomja A felálló csönek a taljszint alatt kéne végzödnie egy kupakkal. Erre kéne rájönnie egy müanyag, vagy jobb lenne egy öntötvas fedél, ami betonágyban van de nem érintkezik közvetlenöl a tisztitófüggöleges ágával. Igy terheléskor nem nyomja acsövet
Az also kép kitünöen mutatja az idomok elhelyezését, csak it Érdiában ezt a felső idomot nem nagyon látom. reménykedem hogy ezt is elfogják helyezni a végleges helyreállításnál.
Beszélgettem egy ismerősömmel, megemlítettem az érdi csatornázást. Többek között a "T" idommal felállított függöleges feláálásokat valamiféle fedéldarabkával.
Mondtam nem értem hogy lehet egy szabványtalan kitalációt odatelepíteni a gyári helyett.
Le fog süllyedni, összetörik, nyomja a visszintes fővezetéket stb. ( több helyen már most tönkrement)
Mondja anno náluk is kitalálták, alkalmazták. Megemlítette az ottani polgármesternek, azt mondta nincs ott olyan terhelés. Lett.
Nos nem tudom mennyiből állt volna a felállást az út mellett megcsinálni?
A kivitelező már árkon-bokron túl lesz, az átvevő a lecsóba ( jót röhögve) oszt lehet kiásni, javítani!
" Jelen időszakban nem lehet normális helyreállítást végezni az időre való tekintettel."
Sajnos ez igy van. Csak azért kérdeztem hogy te tudsz-e jobbat mert én nem. Tudom hogy el van cseszve az egész az elejétől fogva, de ez már megtörtént visszacsinálni nem lehet. A jelen állásból kéne kihozni a legtöbbet amit csak lehet, de szerintem most csak az ideglenes helyreállításnak van itt az ideje, a végleges csak plussz pénzkidobás lenne.
Egy vigasztaljon, legalább lessz csatornátok, én úgy szivok az útak állapotával hogy a mi utcánkban nem is csinálják a csatornát.
Maradva az Alsóvölgyi útnál, hogyan csinálták a csatornát?
Kb. 10 méteres szakaszonként kiásva,lefektetve,majd betemetve. Ha egyszerre csináltak volna mondjuk több száz métert, akkor biztos nem végeztek volna egy nap alatt, de a vízszintben nem lehetett volna hiba. Így meg ha csak maximum a cső átmérőjével megegyezően szint különbségek vannak, akkor rendszeresek lesznek a lerakódások, a víz eleinte átáramlik, de közben lerakja a szmötyit és jönnek a napi dugulások.
Ilyenkor a szar meg elkezd visszaáramlani és bugyog fel a mosogatónkba.
Ma mentem volna az Alsóvölgyi úton ( mert hogy arrafelé lakom ) de le volt zárva. Na nem az elején volt lezárva, hadd menjen a hülye autós a sáros úton, majd a közepén rájön, hogy nincs tovább. Jobbra zsákutca tábla ( vagy igaz,vagy nem ) én fölfelé mentem, az még rosszabb volt, de járható.
És miért van lezárva? Na miért ?
Mert csinálják az utat. Kellett nekünk panaszkodni, most itt van, megcsinálják. Hogy milyen lesz a hidegben, az majd kiderül. De nem ott kezdték, ahol a legrosszabb, hanem a még tűrhetőbb részen, de legalább valami történik.
Azt csak remélem, hogy ez csak ideiglenes javítás, az igazi majd tavasszal jön.
A tisztességes munkavégzést nem most kellene elvégezni, hanem akkor kellett volna, amikor a csatornát lefektették.
Igazad van! Jelen időszakban nem lehet normális helyreállítást végezni az időre való tekintettel.
Annak, hogy az ideiglenes javítások 2-3 napra szólnak, sok értelme nincsen!
Ha már idáig jutotta dolog, folyamatos ellenőrzésekkel és javításokkal elkerülhető lett volna ez az állapot, ami most uralja a települést. Nem megvárni azt, hogy teljesen járhatatlan legyen sok útszakasz.
Ha akkor nem csináltak volna minősíthetelen munkát, akkor nem jutott volna idáig a helyzet.
Sehol nincs arra példa, ha pl. egy csőtörés, vagy bármi miatt felbontanak egy útszakaszt, azt 4 hónap után állítsák vissza az eredeti állapotba. Vicc!!!
Ez is csak itt fordul elő:(:(:( Miért?
Megemlítem, bár lehet, nincs igazam:
Véleményem szerint, nem lett volna szabad így engedni a munkafolyamatokat.
Azon szakaszt amit elkezdtek, be kellett volna fejezni és úgy átadni, hogy azon szakaszon további munkákra nincs szükség.
Lehetetlen feladat? Nem hiszem!
Ami a Tárnoki utat illeti:
Jó pár hétig a Tárnoki-Murányi u. kereszteződésnél kint hevert a terelő tábla, mert azon szakaszon be volt szakadva az úttest.
Pár napja a terelőtábla eltűnt, helyette odakerült egy nagy púpozott mart aszfalt:(:(
Nem balesetveszélyes és tartós megoldás ugye?:(:(:(:(
A Tárnoki út lejebb eső része, pedig egy gusztustalan szakasz :(:(:(, mint sok más út!!!
Értem és tisztában is vagyok (voltam) ebben, sok minden nem ugy történt ahogy kellett volna. Itt voltam végig mig a felbontások voltak, nap mint nap közlekedtem én is. Biztos vagyok hogy sok pénz vándorolt zsebbe azért olyan amilyen az egész. A kérdésem csak az volt hogy Marussian a jelenlegi helyzetből hogy hozná ki a legtöbbet? Szerinte mi a teendő hogy napokon bellül jok legyenek az utak?
Mondjuk az lett volna a korrekt megoldás, ha a MEGBÍZÓ - ha már tök hülye hozzá, de legalább tudja magáról - megbízást ad egy szakértőnek (nem csókosnak, hanem aki látott már mélyépítést) a szerződés szakmai értékelésére. Nem árt, ha egy jogász is van a csapatban. Akkor valószínűleg bele került volna a kiviteli tervekbe - egyébként kötelező munkarészként - a forgalomszabályozási terv is. Azaz a gányoló sereg nem ötletszerűen szórja ki a behajtani tilos és zsákutca táblákat, hanem ütemterv szerint. És az ütemterv szerint történt volna a munkák kivitelezése, beleértve a helyreállítást is. Fel nem fogom, hogyan engedhették/engedélyezték(?) hogy a földvisszatöltést nem rétegenként tömörítették, hanem 4-6 hónapos konszolidációra (ülepedésre) hagyták. Ilyen még a dilettánsok meséjében sincs! Azaz itt mégiscsak. Az meg már csak hab a tortán, hogy előrelátó és a szakmát csak távolról ugató kivitelező is ősszel csak úgy áll neki felbontani egy utat, hogy a rossz idő beállta előtt helyre is tudja állítani. Persze ha megteheti, mert a Megbízó valamilyen oknál fogva áldását adja ehhez, akkor miért ne?
Ugylátszik elbeszélünk egymás mellett. Máskép kérdezem: Szerinted most hogy kéne normálissan megcsinálni? Ne azt mond hogy "tisztességessen" hanem hogy, hogy!
Félre ne érsd, én is Érden közlekedem, Postástelepi részen föként, a Tárnoki ut egy része egysávos, nem az lenne de másképp nem lehet közlekedni. Engem is idegesít de nem tudok megoldást hogy gyorsan meglehetne normálissan csinálni. Ha te tudsz akkor légyszives oszd meg velem- (ünk).
Lenne egy ötletem. Ha már mindet úgy plagizálunk(ötleteket lopunk) külhoni országokból-persze amik nem működnek főként-, akkor meg kéne nézni a skandináv országokban,ahol tél van ám csak úgy igazán, hogy ott hogyan csinálják a helyre állítást.
Mondjuk a módszert átvenni és helyi viszonyokra átültetni,oszt kész. ja nem a kormány és a helyi polgármester haveri köre által gagyi módon maszatolva történő elvégzéssel.
Értem a problémád, de szerinted mi lenne a jó megoldás? Az ideglenes nem jó, tiszta sor. Ebben a hidegben ráadásul ugy hogy nincs rendessen megülve a végleges megoldás sem jó, ez is tiszta, de akkor mi lenne a jó megoldás?
Áááááá látom már mi a legnagyobb baj. Hát nem tudsz olvasni! Hogy is tudnád megérteni a KRESZ mindenkire-még a luxusterepjárórokra is -egységesen hazánkban vonatkozó szabályokat.
Na akkor még egyszer írom régebben volt ilyen motorom,már az sincs,de van autóm azért. Igaz az is csak a szükség miatt van,de az is nagy költség számomra még ha csak ritkán használom is. Azért a szabályokat ismerem,mert nam autózok gyakran.
Aztán meg,ahogy olvasgatom máshol is mint nem is érdi polgár (bár az ide írogatást a máshol élés nem tíltja) élesen kötekedsz mindenkivel,aki nem a te szemszögedből igaz dolgoknak adnak helyt. Szóval nem én vagyok itt kötekedő igazán, hanem te vagy fórumozó társ az a valaki,aki úgy gondolja, hogy anyagi helyzetéből eredően törvényen felülinek tekinti magát. Sajna bárhogy küzdesz rád nem érvényes a kivéve a gyevi bíró elv.
Egy német harckocsi gyár ide szeretné telepíteni a tesztüzemét, mert itt vannak olyan olcsó mesterséges árkok, bombatölcsérek, amelyekről ott csak álmodoznak.
Rövidesen tankok fognak gyakorlatozni Érd útjain, persze csak ha bírják a megpróbáltatásokat.
Köszönöm a felvilágosítást. Valószínű, hogy azért sem halottam ezt a mondást,mert nekem valamikor évekkel ez előtt egy Babetta smkp.-m volt és amikor megadta magát,akkor elvitte egy ócskás lomgyűjtő.
A mondás az valahol ismert volt,de mostmár tudom, hogy miből indúlt.
Azt írod zavar az okoskodásom. Én azt tapasztalom, hogy csak az olyan embert zavarhatja a hibáinak a felhánytorgatása és a személyével szemben egy tükör tartása, aki nem tudja elismerni a nem tudását,illetve hibáit. Sajnos Érden is van nagyon sok ilyen lakó,mert ahogy írod te nem is érdi lakos vagy.
A másik írásodban azt írod, hogy a közlekedésben azonnalos döntéseket követel a forgalmi helyzet és a táblák útmutatása. Igen a közúti forgalomba közlekedőktől sajnos főként a gépi meghajtású járművel közlekedőknél ez egy elvárt szellemi képességi szint. Igen a sofőröknek a pillanat helyzeti töredék részében kell helyesen dönteni. Sajnos sok olyan ember van ma hazánkban is, aki ezt nem is képes átlátni és felfogni, hogy bizony a közúti közlekedés egy veszélyes üzem és a kor technikai előrehaladásával még veszélyesebb lesz,ezért dagad a balesetek számadati halmaza.
Csak úgy megjegyzem, még egy beírt dolgodra. A forgalomelzáró beton elterelő félgömb alakú beton elemek(amiket demszkigombóc néven ismer a magyar nyelvet jól tudő sok ember) az meg azért van, hogy nem kell még a luxus terepjáróval sem ráhajtani. Azért van,mert az egyszerű záróvonal nem elég a luxus autós földtől erugaszkodott ki ha nem én gondolkodásúaknak, hogy nem megyünk ám árkon bokron.
Ha meg zavar az, hogy szemedbe tükröt tartok, akkor több dolgot kell tenni.vagy nem belenézni és úgy élni létedet, vagy belenézni és elfogadni amit látsz, vagy tenni az ellen , hogy ne olyan legyél(fésülködjél,borotválkozzál stb. pld. képletesen megjelőlve.) Amúgy szép napot kívánok.
A felfogásod kedvéért leírom még egyszer. A Demszky buckák hiányáról és a döntési időről volt szó. Valamint arról, hogy a közúti jelzőtáblák kis hazánkban nem VEZETIK a delikvenst, hanem azonnali döntési helyzetet követelnek. Ez egy közlekedéspszihológiai dolog. Semmi köze a Kresz ismeretéhez.