Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2005.11.07 0 0 239
A Lovell-sisters-ben az első sorban áll három csaj. Egy mandolinos, egy hegedűs és egy gitáros. A gitáros egy hagyományos dreadnought western-gitáron játszik, de úgy, mintha citerázna. Vízszintesen tartja a gitárt, és felülről fogja le a húrokat a fogólapra.
A jobb kezének ujjain pengetők vannak.
Előzmény: levil (238)
levil Creative Commons License 2005.11.07 0 0 238
Lattam azt a Sam Bush felvetelt. Nem egyszeru a kis csaj. Meg gondoltam hogy megemlitem ot is. A Gitaros az ha jol lattam a videokon akkor ferfi, szova nem lehet nover. A Dobros az nover de teljesen szabalyszeruen fogja a hangszert.

En most tkp. teljesen itthon vagyok ugy Januar 4-5-6-7ig. Az urge azt igerte hogy Januarra tudja csak elkeszuteni legkorabban a hangszert, akor en gyorsan mondtam hogy azt ne tegye, akko inkabb Junius mert akkor jarok legelobb Europaban. Erre azt mondta hogy ma elkezdi azt meglassuk. Remelem kesz lesz meg iden. December 26 es Jan 6 kozt jon 2 Amerikai ismerosom aki amugy is akar a Csehekhez menni. Ha kesz a hangszer akkor elmegyek veluk es szemelyesen hozom haza. Indulasom elott szokasos Polo Pubi mulatszas lesz, elore vetithetoen januar 5diekn. Ott remlem megtekintheto lesz a hangszer.
Előzmény: Stms (234)
TheRover Creative Commons License 2005.11.07 0 0 237
De jó Neked... azért a fotót majd megnéznénk, élőben meg főleg! Te most tkp. Madjarországon is előfordulsz, vagy kintről írsz? Koncserto itthon esetleg, ahol meg lehet nézni?
Előzmény: levil (231)
PETYUS Creative Commons License 2005.11.07 0 0 236
A gitáros Lovell-nővér érdekesen tartja a gitárt.
Előzmény: levil (233)
Stms Creative Commons License 2005.11.07 0 0 235
Na, nem ő az (megnéztem a linkeket). :)
Mindegy, a többi része igaz amit mondtam.
Előzmény: Stms (234)
Stms Creative Commons License 2005.11.07 0 0 234
Gondolom a csaj neve Ciera Hall (vagy valami hasonló), és az elmúlt években Sam Bush-al turnézgatott.
Nyugodj meg, ha ő az, akkor már 9 évesen négyszer olyan jól játszott mint te. ;) Lásd a Sam Bush-os Woodsong videót.
Előzmény: levil (233)
levil Creative Commons License 2005.11.07 0 0 233
Talaltam valamit ami egyideju orommel es banattal toltotte el a szivem, gondoltam megosztom veletek a hozzatartoo tortenettel egyutt.

Iden ossze volt szerencsem sokadszorra ellatogatni a Winfield, KANSASi Wallnut Walley Bluegrass Fesztivalra ahol tobbek kozt kulonbozo zeneszek merkoznek meg egymassal kulonbozo hangszereken. Az idei mandolin versenyen egyalltalan nem voltam ott es nem hallottam az nyertesek kis feloras jamjet sem amit a nagy szimpadon szoktak tartani, de a fesztival napilapjaban (mert ilyen is van) lattam hogy az elozo napi mandolin verseny dobogosai kozt volt egy fiatal lany is. Szamomra mindig jo latni hogyha lanyok kiemelkedoen teljesitenek hangszerukon. Foleg mikor a zsuri vakon egy fuggony mogul ertekeli a resztvevoket (vagyis, nem latja hogy lany).

Mondjuk a sz@r minosegu foto alapjan nem hittem volna hogy a lany 14 eves. S itt jon a szomorusag, hiszen mikor valakinek csak fele annyi ideje volt elni mint nekem es nem 2x olyan jol jatszik mint en az gaz... Mondjuk ebben a nalam ugyancsak fiatalabb Thiele mar annyira kiakasztott hogy mar semmi nem lep meg...

Szoval keresgeltem a mandolincafen ahogy szoktam es raakadtam egy elado mandolinra.

Irja is hogy 2005ben nyerte a fesztivalon (3 mandolint ajanlanak fel mindig a dobogosoknak, az elso helyezett elsokent valaszt, a masodik masodikkent, stb.) es a feltuntetett webcimbol egyertelmuen kiderul hogy noi zenekar. Akkor jutott eszembe hogy ott valami csaj volt a dobogos. Gondoltam elnezek az oldalra. A zenekar oldala es vannak fent zene anyagok amibe erdemes belehallgatni. Teljesen rendben vannak. Alul van video is par perces riportfilmel es ket koncert notaval.

Enjoy
Stms Creative Commons License 2005.11.06 0 0 232
K*vára sajnállak. :D
Előzmény: levil (231)
levil Creative Commons License 2005.11.06 0 0 231
Megrendeltem a mandolat a cseh hangszeresztol (Sucek). 17e korona. A Thiele mandolaja alapjan lesz elkeszitve, minimalis valtoztatasokkal. Egyszerubb szegely. Koptatolapot nem kap. Remelem ezt a lakkot meg tudja csinalni. De kb ennyi, s ha jol megy akkor meg iden kesz lesz. :)) Ha nem akkor csak a nyaron fogok hozza jutni :(

A belso merevites lehet hogy tradicionalis lesz. Eppen most probalok kommunikalni Thiele hangszereszevel hogy kuldene-e par kepet a belso merevitesrol. Talan. Nagyon segitokesz volt a mandolincafen, leirt mindent a mandolarol. Ott magyarazta hogy hogyan is fut a felfuggesztes. Sucek kepet kert (ami ertheto).

De szar lesz allandoan transzponalni attol fugoen hogy melyik hangszer van a kezemben, bar tudom ezert senki nem sajnal.
levil Creative Commons License 2005.11.05 0 0 230
A kerdes egyaltalan nem rossz.

Megfejtes keppel es sok angollal (remelem nem gond, de ha igen akkor is latni fogod a kepen) itt.
Előzmény: TheRover (229)
TheRover Creative Commons License 2005.11.04 0 0 229
vlszleg hülyeséget fogok kérdezni, de áruljátok már el, hogy a mandolin húrlábon a húrok beakasztására való kis kampók mellett/alatt miért vannak keresztirányban is kampók??? (Lehet, hogy ez olyan értelmes kérdés, mint hogy miért van a férfiaknak mellbimbójuk...) 
TheRover Creative Commons License 2005.11.04 0 0 228
85.000... ha jól számolom, a lakásom árából kijönne kb. a fele... pedig télleg gyönyürű, mindegyik.
Előzmény: levil (227)
levil Creative Commons License 2005.11.02 0 0 227
AAAAAAAAAAAAAAA Sirva Fakadok

Azt a sort nezd ami azt mondja hogy 1939 Gibson H-0

Mondjuk osszehasonlitas keppen itt egy csavaros

Ennivel nem erhet tobbet. Azt megertem mikor az F5 duplaja az A5nek. Ezt nem ertem meg :)
levil Creative Commons License 2005.11.02 0 0 226
Megneztem. A masodik lemezen a Pat Flynn 4 notaban jatszik. A tobbiben a Bryan Sutton... :)) Errol ennyit.
levil Creative Commons License 2005.11.02 0 0 225
Eppen Greencardsot hallgatok. Volt oket szerencsem latni eloben Szeptember kozepen, s nagyon nagon bejott. Nem osszehasonlithatoak az albumon hozott onmagukkal, de ezt utolag vettem csak eszre (a koncerten vettem meg a CDjuket)

STMSel beszelgettem erol es o annyival elintezte hogy latszik hogy a Pat Flynnre van kihegyezve a dolog de ez nekem valahogy nem igy jott at. Ez foleg azert mert a Pat Flynn csak a studio muzsikusuk aki nem tagja a zenekarnak. Annyira nem hogy nem is o jatszott veluk a koncerten hanem egy Robbie Gjersoe nevezetu tag aki igencsak toltelekzenesznek jott le nekem. Ugyes, de felejtheto (foleg egy bluegrass fesztivalon). Persze aki gitaros az lehet hogy automatikusan azt hallja hogy a gitarosra van kihegyezve a dolog. KEdvem lenne elo turni a masodik CDjuket hogy megnezzem ki jatszik rajta. A websiteon egy koncert kep sincs Pat Flynnel, de ugy nez ki sok trios koncertjuk van es ha van gitaros az eleg cserelheto. (Azt is tudjuk hogy gitarosok nincsenek hozzaszokva hogy nem roluk szol a muzsika... :))

Szoval ez a mandolinos nagyon ott van. 2 szam utan oda is szoltam haveromnak (aki hasonlo zeneket hallgat mint en) hogy nem-e emlekeztet valakire a jateka :)) Nem kerdezett vissza hogy kire gondolok. Meg rohogtunk hogy valyon ismerik-e egymast. Bar a stilusjegyek egyertelmuen egyedi mind nala mind a Thielenel, az egyertelmu hogy mindket jatekos bolod es nagyon... Tovabba mindketten lagy fogasu (inkabb sebessegre kihegyezett alacsony hurfekvessel jatszik mint hangero, rofoges, ritmus, jo magas hurokkal, stb.

Eremes oda figyelni erre a mandolinos sracra is. (Erre a fesztivalra ahol lattam oket 97 ota jarok egy nagyobb megszakitassal. Eddig 2 emberre mondtam hogy ennek megjegyzem a nevet, s jobb ha oda figyelek ra. Az elso a Cody Kilby volt aki 97ben 16 evesen masodik es 98ban elso lett a flatpicking bajnoksagon. Azota a Ricky Skaggs es Kentucky Thunder gitarosa :) A masik az meg a Tommy Emmanuel volt...

Szerintem ezt a faszit is erdemes figyelni a jovoben. (S ez vegre egy mandolinos.) A lemezeiket meg melegen ajanlom minden mukedvelonek.
levil Creative Commons License 2005.11.01 0 0 224
Azt hiszem ejemben mar megszuletett a dontes es felvettem a kapcsolatot a kivalasztott hangszeresszel. Neve: Pavel Sucek es nagyon rendes aron dolgozik es a vegeredmeny minoseget a vilag legjobb mandolinjai kozt emlegetik. Gondltam most ami rendes aron tudok szerezni valamit tole. (csak zarojelbe jegyzem meg hogy erdemes megnezni a Cseh oldalat is ahol Cseh koronaban adja meg az arakat. xe.com is jo segitseg)

Szoval a nap fenypontjai.
Hala istennek tud angolul.
Irta hogy oneki volt nagyon jo magyar Bluegrasse LPn. Valami 100 Folk Celsius :))))))
Aszem ala kell iratnom apammal parat az ujonnan kijott CDk kozul es kikulenem Cseh orszagba PR cimen... Hatha jobb arajanlatot ad :))

Egyelore egy olyat szeretnek mint ez a Thiele mandola. De ha az bejon akkor aszem egy F5os is lesz...
levil Creative Commons License 2005.10.31 0 0 223
Stms Creative Commons License 2005.10.31 0 0 222
Nyugi. Jó munkához idő kell, a lassúhoz meg még több. ;)
Előzmény: inch (221)
inch Creative Commons License 2005.10.31 0 0 221

Tőlem csak ilyen tellet!

De van egy barátom, aki majd ha elhozza az esküvőmön készített képeket, akkor talán a mandolinonmat is lefényképezi! :)

by Matthew Inch

Előzmény: Stms (220)
Stms Creative Commons License 2005.10.31 0 0 220
A villanyt is felkapcsolhattad volna. ;)
Előzmény: inch (216)
inch Creative Commons License 2005.10.30 0 0 219

-kimarták a fogólap alsó részét, így nem akad el a pengető

-leszedettem a pickguard-ot

-budozás

-pick-up belülre került

-(és ha megjön az endpin jack) lekerül az a ronda külső aljzat

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (217)
Stms Creative Commons License 2005.10.30 0 0 218
Na, ezen jót röhögtem. :)
Előzmény: levil (214)
TheRover Creative Commons License 2005.10.30 0 0 217
Jól néz ki! A bundozáson kívül mit csináltak még rajta? A pick-up azelőtt is rajta is volt, nem?
Előzmény: inch (216)
inch Creative Commons License 2005.10.30 0 0 216

Na megtaláltam a fényképezőgépem, úgyhogy felrakok pár képet a Kentucky-ról, a hangszerészbeavatkozás után!

(a jack aljzat ideiglenes (max két hónap) megoldás, mivel az edpin jack nem jött meg!

1. kép

2. kép3. kép
inch Creative Commons License 2005.10.29 0 0 215

Mi van Levi?

Kicsit agresszívebbnek tűnsz a sokévi átlagnál! :)

Egyébként se bántsd stms-t, nagyon sok jó tulajdonsága is van. Például .....

Na de haddjuk! :D

Térjünk vissza a mandolinokra!

A tőled kapot levél alapján neked nem kell az az f-lyuk.

Bár szerintem a hangzásban biztos más képet ad, hiszen keskeny volta miatt, nem sok frekvenciát enged ki a dobozból. Bár egyszer meg kéne hallgatni egy ilyen mandót.

ezt külde a Levi

Na nézzétek, és csorgassátok!!!

by Matthew Inch

Előzmény: levil (214)
levil Creative Commons License 2005.10.29 0 0 214
Mert hulyek... Azert bame... Tudod hanyan kerdeztek mar szuloktol Pesti est alapjan hregi ismeroseik hogy meghaltam-e?

Irni sosem tudtam. Foleg ezen a bszott kocsog uj laptopom feher kandzsival diszitett billenuzeten. Szoval nem volt mit elfelejteni. Ez mas.

Tanulni vagyok kint es nem zenet tanulok. Zenekarom nincs. Alltalaban enekelni is tudo szolistakhoz szoktam tarsulni gyakran tobbed magammal (bar ez itthon is igy van). Ilyen betarsulos formaciom volt kint ketto de ott egyelore csak gitaron (Januartol van betervezve a madolinra valtas), s itthon is van egy ilyen... (Az itthoni formaciojanak tobbedmagamjaim nagy resze a listan meg is talalhatok... -na ez utan lehet beszolni hogy nem tudok magyaru- Bar az egyik, aki elobb beszolt, szerintem azt sem tudja hogy van a mandolin hangolva szoval nem tudom mit keres itt...)
Előzmény: TheRover (212)
Stms Creative Commons License 2005.10.28 0 0 213
Az utóbbira egyszerű a válasz:
Olyan sűrűn láttuk, hogy ildomosnak véltük zenekart alapítani emlékére. ;)
Azóta volt már "LL Emlékzenekar Tribute Band" koncert is. :D
Előzmény: TheRover (212)
TheRover Creative Commons License 2005.10.27 0 0 212
Zenével foglalkozol odakint? Vagy hobbi? És miért neveznek el Rólad emlékzenekart stms-ék...?
Előzmény: levil (208)
TheRover Creative Commons License 2005.10.27 0 0 211
Köszönöm, hogy időt fordítottál rá! A 3-4-5. számokról írt kritika túlnyomó részével egyetértek, a dinamikával is igazad van. Engem ezek a dolgok viszont nem zavartak annyira, mert a közléskényszer jóval erősebb volt annál, mintsem hogy várjak, amíg jobban "kidolgozódnak" a számok. Sokkal fontosabb volt a tartalom, mint a forma. Ez az oka, hogy az 50 példányt inkább barátoknak, ismerősöknek osztogattam. Nem is lesz ebből sokszorosítás, csak maradt még 8-10 darab, és a kedves érdeklődőknek (mint Ti) is adtam belőle. Sokat számít a visszajelzés (kinek nem), abból lehet tanulni, a legközelebbi biztosan tisztább, kidolgozottabb lesz. Egyébként soha nem tanultam klasszikus gitárt, teljes mértékben autodidakta vagyok. Ha tanultam volna, azt hiszem nem lennének ilyen technikai problémáim, mint amiket írtál, és vlszleg nem 50 pld-ban készülő családi cd-ben gondolkodnék... Akkor tehát várjuk a Te anyagaid közkinccsé tételét, hogy azt is hasonlóképpen értékelhessük! :-)
Előzmény: Stms (207)
toxic_twin Creative Commons License 2005.10.27 0 0 210

klasszikus gitár? hm, a Jolana-m valóban egy klasszikus darab... most már több darab.

Érdekes, én imádom a húrnyikorgás zaját (még egy BLS lemezen is - T.A.Z.).

A szóban forgó CD megértéséhez érdemes ellátogatni a Vödör-völgybe, és ha nem harapnak meg a kutyák, a lényeg a technika helyett a hangulatra tolódik át. Sok szánkó összetört ott.

TT

Előzmény: Stms (207)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!