Jobban megnézve nem csak a 'G'-vel, hanem az utána következő számokkal is gond lehet. A G helyére bármely számot írva nem fogadja el a rendszer.
Írd meg az autód felszereltségét (ABS, légkondi, immobilizer,stb. Mondjuk, ha az alvázszám jó lesz, akkor ezt tudni fogom úgy is, de ellenőrzésre jók lennének az adatok)!
Amennyiben a többi (a G előtti rész ) pontos, úgy a géped egy 2005-ös modellévű, Kunsanban öszeszerelt, Euro-III-as motorú kombi.
A szervónak normális (bocs) autóknál pont ellenkezően kellene viselkednie. Álló motornál koppan, működőnél az olaj nyomásának hatására a holtjáték megszünik>kopogás eltünik. Sajnos a Lacsikban sorban dobálják ki a kormányművet (az enyém már a szervízben vár). egyébként ez a kopogás (amíg nem túl erős) semmilyen gondot nem jelent. A kormány rendesen működik, az olaj nem folyik el. remélhetően a sok garis csere hatására előbb-utóbb a gyár módosít a konstrukción.
Szelepcsere elött ez az elvárt hibaelhárítási menetrend. A szervíz a GM-es körlevélből alvázszám alapján tudja, hogy a kocsid beleesik-e a szelepcserés történetbe. Kérdezz rá, és ha igen ragaszkodj a szelepcseréhez. Mondjuk ahogy tudom, olyan autókon is jelentkezett a probléma amelyik nem esett bele a listába, mégis ez oldotta meg a problémát. Ha túl rövid javítási időt igérnek (fél nap) kezdj gyanakodni, hogy nem végzik el a csere szakszerű kivitelezését. (hengerfej szét és összeszerelés + gépmunka nem kevés időt emészt fel)
Lehet, hülye a kérdés. Van összefüggés,kapcsolat a kormányszervó és a motor között? Itt a hajtásra gondolok,vagy teljesen független elektrohidraulikus? Mert ha álló autónál de járó motornál koppan, viszont a leglassabb haladáskor már nem, ez arra enged következtetni, hogy a rendszer (olajnyomás) magasabb (használt fordulaton, tehát 1000 felett) működik üzemi állapotban.
Álló motornál nincs koppanás a kormányt rángatva. Járó motornál (működő szervó) koppanás van ide-oda rángatásnál (álló autónál), útközben megint semmi. Ez a szervó holtjátéka lehet???
Akkor ha jól értem, nem a szervomotorral lehet gond, nem az kezd kikészülni, hanem egy porvédő gumi nyikoroghat? Az had nyikorogjon, nem érdekel! Majd bekenik a 15000-esen, oszt jóvan.
Mondjuk gondolkodtam egy kicsit és én is e felé tendáltam, mivel lassabb tekerésnél nem hallani. Bár ez nem egyértelmű így, mert gyors tekerésnél nyilván jobban kell dolgozni a szervomotornak, no meg több olajat is áramoltat, aminek szintén lehet hangja.
No mindegy. Kissé megnyugtató, ha így van és csak egy porvédő, mert anno az astra-g első szériáin sem volt egyszerű a komplett kormányszerkezet-szervocsere a hibás szériánál. No meg amit már egyszer szétszednek...nem haragszatok meg, ha nem bízom teljes mértékben a szervízes "szakemberekben"?:-))
Egyébként álló helyzetben ha lehet, nem szoktam tekergetni, kicsit mindig meggurítom, kímélem a rásegítőt, ha lehet.
Álló helyzetben lendületesen tekerni a kormányt a lehető legnagyobb terhelés, amit el kell viselnie a szervónak, nem csoda, ha ilyenkor sírdogál egy kicsit... :c)
Nekem más a véleményem: tegyük fel első széria ....
A megtett km 200 000! Ha ennyi vezetett km alatt tűrte a 14,5 l/100 km fogyasztást -megérdemli; ha tűrte, hogy nem tud előzni csak lovaskocsit meg haldokló autót- azt is megérdemli; a sok meghibásodás ezek után hab neki a tortán!
További ugyanilyen vezetett 200 000 km-t fog megetnni vele, mert a fentieket csak és kizárólag az Ő Lacsija tudja!
Gaus rég megmondta:"az átlag akkor valódi, ha a szélsőértékeket elhagyod a közép kiszámításánál!"
(De lehet hecc is, ahogy a közölt adatok sem férnek össze!)
Lehet hogy tényleg kifogott valami gázos példányt, de elég irreálisan hangzik amit ír. Ezzel viszont egyetértek: http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=53443
mármint amit a Blaupunkt "csodáról" ír, én is tervezem hogy eltávolítom mert már idegegesítenek a hülyeségei. Ha nincs benne lemez bekapcsol magától, viszont ha már van benne nem hajlandó kiadni a csak hosszas gombnyomogtás után stb... Na szal az autóval semmi gondom, de a német csúcstermék Blau tényleg egy trágya...
Biztosan egy 'hétfői' autót fogott ki, és szerintem ő is 'hétfői':-) Elvégre kinek van kedve hétfőn dolgozni! Üzenném neki irány vissza a szétfagyó motorú VW-hez!Hajrá német suzuki!
Sárga lámpára nem jön ki az assistance. Csak akkor, ha megáll a gép. Egyébként nem is tudna mit kezdeni vele, nincs műszerük hozzá. Az assistance szolgáltatást a Magyar Autóklubb adja (hasonlóan több, más márka ilyen szolgáltatásához). Alkatrészük nincs a kocsikhoz. Ettől függetlenül nagyon segítőkészek, csak jót tudok mondani róluk. Ezt a gondot azonban nem fogják tudni orvosolni az utcán.
Ez az ember szerintem beteg enyi baja nem lehet egy autonak sem! Ennek nem adnék a kezébe autót ez autó gyilkos! Amit leirt azt igy nem hiszem el! Csak le akarja járatni a Lacetti-t! Erről enyit!
Aha, max 3 és fél év alatt belepaszírozott 200.000 km-t, a leírtak alapján állat módon, és csodálkozik, hogy egy 1,4-es "gyereketiskolábavivős-bevásárlós" járgány ettől megfekszik.