Na, pont lemaradtam a gyökereztetési továbbképzésről! :(
Erről szeretnék kérdezni:
pár saját hajtásom van vízben (tripla sárga), és azt látom, hogy olyan kocsonyás "izé", meg buborékok vannak az ágacskák végén a vízben... Gondolom, ilyenkor vízcsere, és visszavágás, vagy mi a teendő ilyenkor? Vagy idén már nem fog sikerülni a további gyökereztetés, túl késő van? (Mert az eddig kapott hajtások sikerültek... :D)
Nálatok télire is maradnak vízben hajtások?
Meddig kell földbe kerülniük az ezévi vízben gyökereseknek legkésőbb? Jól sejtem, hogy az idei földbe került ágacskák jövőre már virágozni fognak?
Bocsi a sok kérdésért, de még csak most szívom a sok infot, nincs sok tapasztalatom...
Gondolom, majd találkozunk a szerzeményeid fotóival itt. És azoknak legalább van/lesz nevük. Sok sikert hozzájuk! További jó dumcsit, én már megfőttem itt a gőzfürdőben, jó éjt nektek.
Elég nehéz igy fotók alapján választani. Van, amelyik a német oldalon meggyőzőbb, van, ami a francián. Nem? Úgy látom, rendesen belevetetted magad a leanderekbe :)
A GLS-t nem néztétek még? Ők úgy tudom vállalnak külföldi szállítást is. Vagyis, ha abban az országban is működik, akkor semmi gond. Azt tudom, hogy Lengyelországban működnek, és olcsóbb, mint nálunk.
Mástól is hallottam itt a környéken, hogy nem tudja gyökereztetni. A Starkl katalógusban az idén láttam, elég drágán, ha jól emlékszem, és még az sem volt eldönthető, hogy szimpla vagy dupla, mert a katalógusban szimpla volt, a webshop-fotón meg dupla. De a katalógusokban a fotók (mindegyiké) agyon vannak manipulálva szinben is, meg egyébként is.
Hogy zajlik a rendelés? Mekkorát küldenek és mennyi idő alatt? (Amikor a cimet feltettem, akkor csak az egyezményes nevek miatt érdekelt igazából. Ja, és találtam még egy érdekességet a nevekkel kapcsolatban: rózsák között is van Chopin elnevezésű, és az pont olyan szinhatású, mint az azonos nevű leander. Majd egyszer kinyomozom, hogy mennek ezek az elnevezések.)
Az első alapján én ezt pirosnak mondanám, bár sokat számit, hogy hátulról kap fényt. Ámde a másodikon is elég pirosnak látom, ott meg nincs hátsó fény. A harmadikon meg már egész bordós, próbáltam megpiszkálni a fotót, de akkor sem lett világosabb, szóval valószinü vannak piros időszakai, meg sötétebb időszakai. Mint az idén volt nagyon sok félének, hogy változott a szine.