Kérdezz utána a szolgáltatónál hogy mennyivel lenne drágább ha digitális hd adást kapnál. Adják hozzá a hdmi-s box-ot, és nem lesz ilyen problémád. Ha ilyen tv-t veszel, ezzel számolni kell hozzá, mert a gyenge adás nagy képernyőn és nagy felbontáson még gyengébb.
Adott egy Philips LX3900 házimozi, ami scart-on keresztül csatlakozik a TVre (KDL-40HX720). Mint korábban írtam, a TVvel csak ismerkedem, "állítgatom". Nos, Ákos koncert DVDjét néztük, és azt vettük észre, hogy a kép és a hang csúszásban van egymáshoz képest. A hang a házimozi hangszóróiból szól, delay-t állítani előre (időben) értelenszerűen nem lehet. Filmnél nem annyira zavaró, de koncertfelvételnél eléggé.
Nem tudod megnézni, de a frissítések egy része nem is látható dolog. Mostanában bekerült az internet videók közé a bbc csatorna, és még több 3d videó került föl. Érdemes néha az internetes videókat is frissíteni ha nem szoktad, ezt a hálózat menüpont alatt találod.
A net hálózat tökéletesen működik minden netes funkció jól megy. Az összes ellenörzés kábel csatlakozás , belső hálózat, internet elérés OK. Nem tudom miért a Skype nem találja a hálózatot?
Történt egy érdekes dolog a Braviával.(kdl-32ex520) A Skype funkció nem akar működni. A Tv kábelen csatlakozik a netre, minden netes funkció működik filmek, videók, honlapok mini alkalmazások mind működnek. A Skype is tökéletesen működött mostanáig hónapokon keresztűl.
Belépek a fő menüből a Skype-hoz beírom a skype nevemet, jelszót majd próbál is kapcsolódni a világhálóra de egy perc után kiírja, hogy nincs elérhető internet kapcsolat és nézzem meg a beállításokat. Holott minden egyéb netes funkció + a hálózati ellenörzések is OK.
Próbáltam egy rendszer visszaállítást mindent újra konfiguráltam, fent van a legújabb rendszer szoftver de a Skype továbbra is sem talál hálózatot magának és azt írja nézzem meg a beállításokat. Készítettem még egy Felhaszálói nevet a Skypehoz (gondoltam a régivel van a baj de az újjal is hasonló a probléma) A sz. gépen minde tökéletes ezt ellenőriztem.
Ha a Tv le van húzva a netről akkor a Skype szürke és nem is lehet bemenni a belépő menübe.
Több gondom is van, már ami megjelenítési gondokat illeti:
Ott kezdődik a dolog, hog az UPCs boxból scarton keresztül kapja a jelent egy olyan eszközből, ami nem tud HDt (értelemszerű). A kép méretével sem tud mit kezdeni a "szerencsétlen", mert a csoda box csak az alábbi három méretet tudja: 16:9, 4:3, letterbox. Nos ezekből értelem szerűen a 16:9re állítottam a BOXot. A TV nem tudja, mikor milyen beállítással dolgozzon, így vannak laposfejű emberek, meg vannak, akiknek a homlokuk hiányzik...
Először ezt a betegséget szeretném megszűntetni, hogy ne kelljen minden váltásnál nyomogatni a "zoom" gombot a megfelelő méretig.
A kép minősége is bőven hagy kívánni valót maga után, nagyon zajos, és van, amikor hidegnek érzek egy-egy csatornát, van, amikor semlegesnek. Ezek beállítása sem egyszerű, és nem igazán tudom, hogy ez a csodálatos box miatt van, vagy a TVt kellene "hangolnom".
Így nem kívánok véleményt nyílvánítani a képminőségről, mert én tehetek arról, hogy nem kap megfelelő jelet a TV.
Ha a hálózatról nézek (UTP-vel kötöttem az otthoni hálózatra) AVI-t, ott már sokkal jobb az eredmény.
Szóval, ha van tipp a képminőség beállítására vonatkozólag, azt szívesen veszem :)
Decemberbe vettem egy 40ex 720as tv. Márciusra el is jutottam addig, hogy megnéznék egy 3d-s filmet, mert végre a szemüveget is kiküldték. Vettem egy asus O'play mini médialejátszót is, mert a tv nem játsza le az mkv-t. A filmek olyanok, hogy két kép van egymás mellett, de a 3d beállításoknál csak olyan van, hogy szimulált 3d meg hogy "ki". Hogy tudnám végre használni ezt a funkciót?
Elég jó választás arra amire akarod, főleg hogy a fő konkurens Samsung hasonló árú tv-knél sokkal jobb (pl. 6500, 6550).
Nem tudom mennyi a keret, de a KDL 40 HX 720-at tudom még ajánlani ha belefér, de az ex720 szerintem a legjobb ár-érték arányú most.
Olvastam hogy wifi is kéne, ebbe pedig beépítve nincs, de próbáld meg ott ahol veszed kedvezményesen vagy ajándékba kérni hozzá a wifi stick-et, és akkor ez is meg van oldva.
Sziasztok,egyik ismerősöm panaszkodott,de én nem értek hozzá,ha valaki tudna segiteni,megköszönném.Kdl 32 EX 720-a van-3d-s.Kiválóan működik,de ha szemből nézzük,hátul,jobbra,valami-azt mondja-meglehetősen meleg.Ez normális dolog,vagy ez hiba?Nekem nem Sonym van,de hátul mindenütt hideg.Előre is megköszönöm!
(Azt mondja,ilyen közepes labda nagyságú a meleg terület)
A következő próblémám lenne egy 46W4500-zal. "Hidegen", bekapcsolás után pár percig függőlegesen csíkozódik, szellemképesedik.Ahogy bemelegszik abbahagyja, de úgy veszem észre, ehhez egyre több időre van szüksége. Ismert vki előtt az ilyen hiba oka?
Az a problémám, hogy a bal felső sarokban mindig kiírja h éppen melyik bemenetet használja... ez eléggé zavaró... Hogyan tudnám ezt eltüntetni... A menüben nem találok ilyen opciót, vagy nem tudom, hogy melyik az... Azt hiszem, hogy ez a típus: BRAVIA KDL-40V2500 lécci segítsetek...
A beállítások- Terméktámogatás menüpont alatt találod a szoftverfrissítést, érdemes beállítani hogy automatikusan keressen, és akkor mindig szól ha van új.
A 3D-hez mindenképp 3D tv kell, mert az kommunikál a szemüveggel, és min 200 Hz-es hogy a képeket tudja olyan gyorsan váltogatni. Ezen kívül kell egy olyan lejátszó amin fel van tüntetve hogy 3D, de enélkül is lehet usb-ről vagy hálózatról lejátszani. A 3. ami kell az a 3d szemüveg, Sony, samsung, Panasonic esetében aktív szemüveg, LG és Philips esetében passzív.
Pontosan ugy van , ahogy irod a bravia>internetes video>youtuben,mindent gyönyörüen visz.
Biztatató , hogy dolgoznak a fejlesztésén....vajon ha lesz ilyen frissités, akkor, majd Én is
megtudom csinálni a készülékemnek, mármint technikailag, hogyan?
Ha már itt vagyok..még egy kérdésem lenne.
Ha vásárolok egy olyan média lejátszót, ami simán tudja a 3D filmeket lejátszani és hdmi -vezetékkel összekötöm a full HD -s készülékkel, akor a készülék megjeleniti 3D-ben?
Nem szeretnék itt szakember lenni, aki tud szóljon hozzá nyugodtan. A Sony-nál a gyártó által kiadott infókat kapjuk meg itt Magyarországon, ugyanazt ami eljut a vevőhöz is, tehát mi sem tudunk alapból többet. Annyi előnyöm van csak hogy kipróbálok minden modellt amit csak lehet, és olvasok visszajelzéseket, de konkrét típusról valószínű többet tudhat az akinek van. Amúgy azért regisztráltam mert visszaolvasva sok olyan megválaszolatlan kérdés volt, amire tudtam a választ.
A videóhivatkozások közül leginkább csak a youtube-osok működhetnek, a többivel még nem kompatibilis, várni kell még rá. De ez a nagy előnye az internet tv-nek, hogy dolgoznak a Sony-nál a probléma megoldásán, és lesz rá ilyen frissítés.
Szóval, ha a tv-ét internetezésre használom és ott bármilyen oldalt beütök, akkor az megjelenik rendben.
Az oldalon található bármilyen hivatkozásra kattintva megjelenit mindent, kivéve ha videóra kattintok..
Tehát ha egy internettes oldalon van egy fotó és arra rákattintok, akkor azt külön oldalon megjeleniti...vagy éppen átirányit másik oldalra....de sajnos ha videóra való hivatkozás az nem megy :-(
Remélem sikerült elmakognom, hogy mit akarok kérdezni :-)