Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Szomorú, így is alig van parkoló a lakótelepeken. A fák kivágása meg külön dühítő. Jó lenne, ha belátnák, hogy a trolibővítés a megoldás, nem a villamos.
Amúgy milyen monitorok ezek? Gondolom ugyanaz, mint a Cívisekben. Miért erőltetik ezt a típust? Újabb Volánbuszos Credokban és a Lion's Citykben semmi baja a monitoroknak (az valami más típus), pedig azok régebb óta futnak, mint az új Conecto-k. Viszont ezek az ITK-s monitorok mindig is ilyen sz*rok voltak. Nem is értem miért is nem váltanak.
A jelenlegi állás szerint a dízelesekből a következő adag majd július 1. körül érkezik, de előtte április-május környékén jön a 12 ECitaro is.
Nem jár még az összes, csak kb. a fele, de két héten belül az összes forgalomba áll.
A 033-ason és a BKV-sokon kívül minden Volvo megvolt mostanáig, bár mindig van egy pár, aminek komolyabb baja van, vagy donor, ezért nem használják hosszabb ideig. A régi buszok leállításánál szerintem az általános műszaki állapotot veszik figyelembe első sorban, legalábbis úgy vettem észre, hogy azokat vonták ki, amikkel a legtöbb baj volt (pl. 029)
Az MAN-ek elvileg a napokban mennek vissza Kecskemétre, a Volvo-k sorsát még nem lehet tudni.
A Víztorony u. még hagyján, elég széles zöldfelület, járda van + 2 parkolósáv, de a Munkácsy már tényleg érdekes. Ott két kis keskeny járdával szerintem elférne 2+2 sáv. Ha tényleg menni fog ott villamos, akkor zöldfelület nem is marad szinte, és kb. az összes fa ki lesz vágva. Bónuszként megszűnik vagy 50 parkolóhely is.
Izgalmas ez a dupla kanyar a sínek alatt, az egész Dobozi a kerékcsikorgástól lesz hangos. :)
Ez a betekergés a Dobozira újabb hátrány lenne a Vámospércsi útról érkezőknek, min. 4-5 perc plusz menetidő a felüljáróhoz képest.
A másik hogy a villamos a Lidl előtt megállna, a buszok meg csak a túloldalán? Nem lenne közös peronos átszállás, hanem egy kis séta a parkolón keresztül?
Nem rossz ötlet, de hogy férne el az 1-es/2-es között még a 3-as villamos is a Kossuth téren? Reggel van amikor 2 percenként mennek már most is, de a 2-4 perces követés jellemző egész nap. Ide nem férne be még egy sűrűn járó villamos, max ha ritkítanák az 1/2-est, de az már vicc kategória lenne. Egyymást tartanák csak fel, a 2-esen már így is rendszeres a több perces késés.
Nem alkalmas, de nem is kel alkalmasnak lennie. Az új "tervek" szerint nem ott haladna a 3-as, hanem a Ceglédi utcán, aztán a Víztorony és Boka Károly utcákon, egy aluljárón átmenne a vasút alatt (!), és úgy kötne ki a Falóger körül.
Ha már mindenáron ragaszkodnak a 3-as villamosos agymenéshez, akkor a Segner tér után mehetne a Hatvan utca felé is a Széchenyi utca helyett, és akkor mehetne a Segner tér - Hatvan utca - Kossuth tér - Piwc utca - Kossuth utca útvonalon is.
Egyrészt a Hatvan utcán szerintem jobban elférne, mint a Széchenyin (főleg a kritikus Kistemplom környéki szakasz), valamint így a Belvàrossal jobb kapcsolatot adna az új vonal, mert így megállna a Kossuth tér és Városháza mglegállókban is.
A faraktár utcai híd alkalmas egyáltalán a villamos pályára?tudom a helyszüke miadt lehetetlen de a 3.as villamos faraktár utca fellől a piac utcára rákanyarodhatna és a 2.s villamos nyomvonalára meg a klinikákig lehetne + járatot létre hozni + a toci fellőlről is.
Szerintem a MAN LION'S CITYk egyes VOLVO 7700A.tól jobb állapotban vannak.először a rosszab állapotú 7700A.tól szabadultam volna meg.A új REFORM flottát a nagyállomási vonal csoportba raktam volna kivéve a 10.es járat,meg a csúklos járatot igénylő vonalra.a SEGNER TÉR,VINCELÉR UTCA,DOBERDÓ utcai járatokba meg CONECTO szólokat.de a legjobb a C2.es CITAROK lettek volna.A város helyébe meg a zöld busz projekt keretén bellül + uniós forrás segitségével a 2-3-4.es trollibusz jármű parkját lecserélni új SOLARIS 4.generációs trolikra és 6.7 csuklós trolit 5 vagy 6 szólo helyet.
Most, hogy megérkeztek és átadásra kerültek az új buszaitok, a járműállomány kapcsán lenne néhány kérdésem:
- Következő adag új busz mikor érkezik várhatóan, és mennyi? (nem tudom volt-e valamelyik cikkben, annyit jegyeztem meg, hogy '24 nyaráig kell leváltaniuk az összes Alfát/Volvo Cívist)
- A most átadottak közül mind a 34 forgalomba állt már?
- Helyettük mennyi Alfát/Volvót selejteztek már eddig, és melyeket? (Vagy ha úgy könnyebb, melyek amik még biztosan járnak?)
- Van-e valamilyen leállítási sorrend a régi buszoknál, úgy értem valami szisztéma szerint?
- Volt-e már előzőleg selejtezett, és/vagy huzamosabb ideje leállított, donor, eladott, stb Alfa/Volvo a leégett 033-ason, és a 16 db pár éve BKV-hoz került példányon kívül?
- Az új buszok miatt selejtezett Alfáknak/Volvóknak mi lesz a sorsuk? Eladják őket, vagy irány a bontó?
A Vámospércsi úton befelé csúcsidőben már így is dugó van. Erre a Faraktár utcában akarnak P+R parkolót építeni, ami oda fogja vonzani az autósokat? Hát az biztos nagy segítség lesz levezetni a befelé áramló forgalmat...
Lassan másból sem áll ki a város, csak autóparkolókból, meg 2x3 sávos belvárosi autópályákból. Mindeközben iskolaidőben tanszüneti menetrenddel operál a DKV, a trolibuszhálózat a megszűnés határán egyensúlyoz, és az önkormányzat minden eszközzel próbálja leszoktatni azt a maradék utast a közösségi közlekedésről, ami még használni szeretné, vagy nem szeretné, csak nincs más választása.
Szerintem nem. Jelentős végállomásokról volt szó. Lehet, a jövőben több összevonás lesz, és kevesebb járat "pihenne" a Nagyállomáson. És őszintén szólva nem is lenne baj.
Ez még ők se tudják. Egyszer a Vincellér utcát írják végállomásnak, egyszer a Tócóvölgy vasútállomást. A kettő egyszerre nehéz lesz. Aki a Tócóvölgy vá-hoz akar utazni (van ilyen?), az nem akar kerülni a Tóci felé, és időben nem is éri meg.