Amerikai kutatóknak sikerült egy élő szervezet, a Mycoplasma genitalium nevű baktérium teljes
örökítőanyagát (genomját) mesterségesen megalkotni. A kutatás eredményei a Science című
tudományos folyóiratban láttak napvilágot.
Elesett az utólsó védőbástya is!
"Már nagyon sok hasonló próbálkozás volt. Ez egy jelentős új technológiát jelent, ezek szerint meg lehet
valósítani, hogy nem élő anyagból, hanem szerveskémiai eljárásokkal lehessen működő örökítőanyagot
gyártani" - emelte ki Falus András.
Aki mellesleg tüntetően hívő !
Jó, ez eddig rendben, de ez miért zárja ki a teremtés lehetőségét? Hiszen ez még nem magyarázza az értelem megjelenését, az öntudatét, stb..
Különben Philip K. Dick, (akit skizofréniásnak tartottak), író, több novellájában, regényében írt már ennek a lehetőségéről és ráadásul olyan hitelesen, hogy már csak az idő volt kérdéses, hogy mikorra valósul meg. A sci fi irodalom tele van még hasonló "jóslatokkal", mint pl.: a térben megjelenített 3 dimenziós kép, aminek alapjait nemrég japán tudósok már meg is valósították. Sikerült nekik foton részecskéket megjeleníteni 3 dimenzióban, körbejárhatóan, csakúgy, mint a csillagok háborújában a 3d-és kivetített kép.
Na most valamit nem értek. Az evolúció elmélet egy történelemtudományi dolog, ami nem attól lesz bizonyítva, hogy maga az evolúció elmélet működik-e. Pontosabban ha az evó elmélet nem működhet, hamis, akkor logikus, hogy nem történhetett meg, azonban ha kiderül, hogy működőképes*, az még így önmagában nem bizonyítja hogy a történelemben ez történt.
Magyarul ez a topik ilyen kis középiskolás fröcsögőgyerek szint. Két bulizás meg kötelező tananyag undorral való magolása közötti fröccsentés.
*Pl. szerintem az evó elmélet működő dolog, de nem így lett a világ, az élővilág. Lám lám még a kreacionisták közül is kilógok. :)
Az embernek megadatott a teremtés képessége, (csak az ítélkezés nem) ez elég nyilvánvaló. Ez szerintem éppen a teremtésre bizonyíték, hogy az ember is tud teremteni életet. Legalábbis egy mesterségesen előállított élet nem értem miért cáfolná a teremtést, szerintem éppen, hogy igazolja.