Sajnos sokszor nem lehet kikerülni a permetezést,de próbáljunk tanulni egymástól!Ha hozzáértéssel csinálja valaki,akkor szinte"művészet".Kártevő gondok+megoldások,módszerek,eszközök...Szóval minden!
Üdv! Valaki tudna nekem segíteni? Sajnos nem vagyok hozzáértő a témában. Akkus permetezőt szeretnék vásárolni Hecht 416-ot nézegettem, de az összes webáruházban hiánycikk. Esetleg a drágább árfekvésű Hecht 9415 jó gép lehet?... vagy tudnátok javasolni olyat ami bevált? Köszönöm!
Nézz körül a gazdaboltokban, mert már láttam ott. Ha nincs, akkor a Jófogáson és a Vaterán is találsz. Ezer pár száz forint szórófej, szár, markolattal együtt.
Üdv. Nem tudja valaki honnan szerezhetnék ehhez a műanyag Straus 16 literes permetezőhöz csövet szárral együtt?A szürüfejnek a csavaros kupakját elhagytuk sajnos, de OBI-ban, Praktikerben nem adnak ilyet csak úgy
Ehhez keresnék akár a csővel együtt ha van valakinek illetve ha tuja hol tudnám beszerezni azt megköszönném, vagy az is jó ha hasonló de jó hozzá. mi is úgy raktuk át egyikről a másikra.
Jó napot mindenkinek. "Ökológiai" gazdálkodást folytatok kis családi gyümölcsösben, kb 70 fánk van, minden jól megy de a szilvafák esetében a zöld levéltetűvel szemben rendre alulmaradok.
Eddig káliszappant, Neem olajat használtam, de most olyan invázió van, hogy ez nem segít.
Nemrég járt le az eurytoma schreineri (magyar nevét nem találtam) elleni védekezés, melyet Laser 240 -el végeztem, de az nem hat a levéltetvekre. (mellesleg csodálkozásomra ennek a kártevőnek nem találtam meg a magyar nevét de még szakirodalmat sem magyarul, itt erdélyben 100 százalékos hullást okoz ha nem védekezel, évek óta)
A zöld tetvek a földből is jönnek, a ragasztószalagokat naponta cserélem bizonyos fákon, mert a testükkel áthidalják, emellett a levegőből is a szárnyas egyedek.
Azt szeretném kérni, hogy adjatok tanácsot, ha van ezzel tapasztaltotok, mert én nem találtam megoldást - eddig. Semmilyen szintetikus felszívódó meg komplex kontakt szert nem használok, kizárólag olyat melyeknek a lebomlása megoldott és ismert. (mészkénlé, réz vegyületek , kén, olajak, szappanok stb).
A tetvek miatt sajnos a lombozat nagyrésze tönkremegy, indirekt módon a korompenész miatt is, meg a friss hajtások is leállnak.
Sziasztok egy kérdésem lenne alma és szilva permetezéshez kaptam signum és mospilan szert a kérdésem az hogy ezekhez lehet, érdemest adni nonit van itthon nekem köszönöm
Igen. Erre én is gondoltam. 10 liter vízzel töltöttem föl próbaképpen, így stabilnak tűnt. A régi karosat csurig töltöttem még tavaly(kb 20 liter). Kukoricát akarok gyomirtózni, most jár 4 sziklevélnél, 8-ig lehet. Viszont ez kényelmesebb lesz, igaz dupla kör, de egyletesebben terít. Mégegyszer köszi a segítséget!
Köszönöm. A problémám a szűrővel volt, nem mertem nagyon passzossan megnyomni, gyenge műanyagnak tűnik a tartály a régi vegyépszereshez képest. De aztán mégis sikerült. A többi már pikk-pakk. Köszi mégegyszer!
A töltőtől jobbra látható kis szűrőt a tartály aljában lévő kis lukba kell bele dugni, ahol a szívattyú szívja a permetlevet a tartályból. Oda nem jár semmi tömítő gyűrű. Egyszerűen csak passzosan bele van dugva. Legalább is, az én "CSAK" akkusomnál. A sárga "lópikula" ránézésre a permetezőszár tartója lehet, bár nem nagyítható eléggé a fotód, ezért nem biztos, hogy jól látom. Ha az, akkor azt a tartály felső oldalán kialakított képződményre kell felülről rácsúsztatni, és ebbe lehet a permetező szárat bele pattintani. De mint írtam, nem látni elég jól a fotódon...
Szia! Igen. Én is így kerestem rá, mégis főleg webshopok oldalait dobja csak ki, többek között azt is ahonnan rendeltem. Más ötlet esetleg? Az a legnagyobb bajom vele, hogy a szűrőt nem tudom a belsejébe belevarázsolni. Pár nap és már gyomirtóznom kellene a kukoricámat, már most 4-5 sziklevélnél tart...
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy kis konyhakertem pár gyümifával, és adott egy akkus permetező, nevezetesen KrafTech KT/SPRA-16BT AKKU16LP Akkumulátoros Permetező 16Liter . Eddig a retró sárga-piros karosat referáltam, de ő kilyukadt a 30 év alatt, és gondoltam akkor rendelek már egy modern akkusat. Vagyis túinvan, mivel kézipumpa is van hozzá. Meg is jött, de el is akadtam az összeszerelésében. Tudom h kínai, de leírás nincs, és a neten sem találok hozzá. Pl a szűrőbetétjét nem tudom a belsejébe rögzíteni. Talán hiányos lenne? Gondolom azért mert a fotón látható sárga kis lópikulából is csak 1 db van, sztem kettő kellene. Tudtok segíteni valamelyes infómal az összerakásáról? Köszönöm előre is!
az jutott még eszembe, hogy ha veszek, akkor lehet, hogy az akkut feltöltve tartom mindig és télre kiveszem majd belőle, hogy ne a hidegben legyen. Talán ezzel hosszabbítok valamennyit az akku élettartamán
utánanézek. Végül is kipróbálom a hátról permetezést de ha súlyos lesz akkor van egy kis molnárkocsim, majd meglátom, van-e értelme ráraknom. Most már csak azt kell megnéznem, hogy hosszabb 4 méter körüli tömlő van-e hozzá. Mert akkor a töltet maradna a földön a molnárkocsin én meg szaladgélnék a fa körül a hosszabb tömlővel :-)
Ilyen gépem van + vettem hozzá egy nagy szájú 60 literes ballont abból szívja ,egy molnár kocsi szerűségen húzom ahová kell ! A permetezőfejet a 61cm-est kell venni hozzá amit hátúlról lehet tekergetni a porlasztást lehet vele szabályozni teljesen jó szerkezet ! Agrimotor a gyártó ! A permetező szivattyúját lehet külön is venni komplett ami meghajtható bármilyen villany motorral is !