Keresés

Részletes keresés

Ványi Norbert Creative Commons License 2020.06.28 0 0 1084

Igen, abban lehet valami, hogy ha az esés gyorsan jött az alap árfolyamában, az egyébként gyors korrekció meg lassan jelenik meg, akkor ott már valami más lesz a kilábalás menete, és tényleg összejöhet a több év is. 

Még tavaly novemberben dobtam a Suprát, csak azért, mert hiába volt kiemelkedően jó év, és ment elég jót az ő árfolyamuk is, olyan 10%-ot azért lecsíptek maguknak. Azóta figyelem összehasonlítva ezt és a helyette választott passzív részvénzpiaci befektetést, és február végéig szépen látszott, hogy az aktív alapkezelés szakad le a passzívtól. Aztán a válsággal mindkettő beszakadt, de a passzív indexkövetés már pluszos novemberhez képest, az aktív alap meg nagyon lassan korrigál.

Ha opció a pozíció lezárása, és elfogadja, hogy x ideig az állampapír csak a veszteség ledolgozását fogja kitermelni, akkor hajrá. Nem biztos, hogy ez a jó megoldás, de ezzel vége az idegeskedésnek, onnantól már kiszámítható lesz.

Előzmény: JeeEm (1083)
JeeEm Creative Commons License 2020.06.28 0 0 1083

Nagyon sajnálatos, hogy a banki ügyintézőknek ki van adva, hogy mikor mit kell eladni, és mennyit, ezért mindenkit megpróbálnak rábeszélni. Semmilyen tanácsadósdi nincs benne. Egyszerű porszívó ügynökök teljesímény kényszerrel.

Köszi, sajnos mindkettő alapvetően rövid kötvényalap. Egyedüli esélye, ha lesz következő kamatcsökkentés és feljebb megy a kötvények árfolyama, addig viszont többet visz a kezelési költség mint a kötvények hoznak. Ráadásul alapok alapja mindkettő.

1, A PRÉMIUM AKTÍV az FUNDMANDT és OPTIMA-t tart.

A fundmanról egy aktívan kezelt alap, amikről amúgy is megvan a véleményem. Indulástól számítva évi 3.55% hozamot tudott felmutatni részvénybefektetésekkel, wow. Gondolom sokat dolgoztak rajta. Az OPTIMA éves 1.15% hozammal büszkélkedhet, de ez tovább fog csökkenni, nem lepődnék meg konstans negatív hozamon.

2, A PRÉMIUM TREND az (70%) OPTIMA-t tart amit írtam az előbb, és (15%) TREND-et, melynek kockázata jelentős, de talán az egyedüli ami tud korrigálni, mivel USA részvénypiacba fektet (és sajnos németbe is) és még 15% feltörekvő országokba fektet. Mivel a tőzsde már jelentősen korrigált az alap még mindig nem ezért a jualék, számlavezetés, visszaváltási költséggel együtt nem hiszem, hogy nagyon tudna pozitívba fordulni a közeljövőben.

Inkább átraknám pmápba, vagy máp+-ba ahol majd kb 9-10 hónap alatt behozza a teljes veszteséget, és így kb 1 év alatt csak az inflációt bukja, de legalább nem bukik még többet, vagy legalábbis nominálisan nem bukik rajta.

Előzmény: Ványi Norbert (1082)
Ványi Norbert Creative Commons License 2020.06.28 0 0 1082

Sajnálatos, hogy ilyen idős korban ebbe behúzták, de az tuti biztos, hogy le van papírozva (egyébként a teszten sem kötelező megfelelni, akkor is eladják, csak odaírják a szerződésbe, hogy nem felel meg, de az ügyfél kérésére engedik).

Ez az alapkezelősdi egyébként már önmagában egy visszás dolog, mert az ügyintéző ilyenkor átvált ügynök módba, és csak olyat ajánl, amivel a bankcsoport (vagy akár személy szerint ő is) jól fog járni. És még az a szerencsés eset, ha a pénzügyi tervezést nem csinálja meg ~10 ezer forintért, hanem magától ajánlja ugyanazt a terméket ahelyett, hogy a géppel sorsoltatná ki.

Azt hozzá kell tenni, hogy pont a válság berobbanása előtt szállt be, és ha jót néztem, akkor -12%-ig esett, most pedig -5% körül áll. Ha van türelme, és nincs szüksége a pénzre, akkor ebből azért előbb-utóbb lehet pozitív eredmény is (jó esetben még idén, rossz esetben évek, mert azért az alapok a saját dijaikat akkor is beszedik, ha veszteséget termelnek, és mivel itt alapok alapjáról van szó, több alapra van szétszórva a pénz, ahol mindnek van díja, és a számlavezetés sem ingyenes).

(Hogy ne legyen meglepetés: az téves, hogy bármikor kiveheti a pénzét, az Aktív alapnál 4 munkanapot láttam az elszámolásra, de amúgy a 3 a szokásos).

Előzmény: JeeEm (1080)
blueye Creative Commons License 2020.06.27 0 1 1081

Gondolom mindent rendesen lepapirozott az ugyintezo. Erre nincs esély. 

Előzmény: JeeEm (1080)
JeeEm Creative Commons License 2020.06.27 0 0 1080

Elképesztően arrogáns ügyintézők vannak ebben a bankban, nem véletlen nincs már náluk számlám több mint 15 éve.

Viszont sajnos egy idős hozzátartozó kért segítséget ügyintézésben.

Kiderült, hogy februárban az ügyintéző azzal hitegette, hogy ha nyit értékpapír számlát, és vásárol rá OTP PRÉMIUM TREND KLASSZIKUS, meg OTP PRÉMIUM AKTÍV KLASSZIKUS befektetési jegyeket, akkor az majd szép hozamot fog termelni, és bármikor kiveheti a kamatot a számláról, egyből hozzáférhető, mint egy betét. Természetesen minden megtakarított pénzét berakta ezekbe a papírokba.

Azóta jelentős vesztséget halmozott fel ez az AKTÍV, de a Trend sem tudott pozitív hozamot felmutatni.

Szerintetek van lehetőség/bármi módja annak, hogy a bankra hárítsuk a felelősséget az elszenvedett veszteségekért?

Sajnos a MIFID kérdőív alapján bárkinek eladható alacsony, és mérsékelt kockázatú befektetési jegy, tehát ha az ember még sosem csinált semmilyen befektetést akkor is rábeszélhetik ilyenre. Mennyiben okolható a bank azzal, hogy visszaélt egy 80+ éves idős nyugdíjas bizalmával és ilyen ügyleteket köttetett vele?

svedmalac Creative Commons License 2020.06.17 0 0 1079

De már elmúlt...

Előzmény: Törölt nick (1078)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.16 0 0 1078

Leállt az OTP netbankja

Nem működött az OTP internetes fizetési rendszere, leállt a Simple, a netbank, a vámfizetés sem működött kedd délután egy darabig. 

Koródi Judit Creative Commons License 2020.05.23 0 0 1077

Tisztelt Halek! Minden szavával egyetértek.

Előzmény: Halek (1072)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.05 0 1 1076
Draganovic Creative Commons License 2020.03.23 -1 0 1075

Sziasztok 

Pénzt kell félteni a számlán a kialakult helyzet miatt ,ami lehet sokkal súlyosabb is .Nem lehet egy roham hogy mindenki szalad kivenni a pénzét a bankból?

colonia70 Creative Commons License 2020.03.22 0 0 1074

Szia! Nem tudom miért húzod le ennyire az OTP-t. A mi családunknak 3 folyószámlája, és 3 hitele van náluk. Meg vagyok elégedve minden szolgáltatással. Igaz, elismerem nem tudom a többi banknál mi a helyzet, mitől lehetnek (esetleg) sokkal jobbak mint az OTP??. 

Nem tudja valaki, ha én továbbra is szeretném a megszokott módon tovább törleszteni a hiteleimet, vagyis nem szándékozom igénybe venni a kihirdetett hitelmoratóriumot, konkrétan milyen teendőm van?? 

Előzmény: Halek (1072)
-Smiley- Creative Commons License 2020.03.14 0 0 1073

Valaki mondja már meg, hogy a picsbe van az, hogy ad az ember az OTP netrbrókeren egy megbízást 113 euróra Volkswagen részvény vásárlásra, aztán a rendszer b..szik megvenni. Milyen szarul működik ez, ki fogja kifizetni a kárt amit ezek okoznak?

Halek Creative Commons License 2020.02.26 -1 3 1072

Olvastam itt az előzményeket. Vicces. Van aki osztja az észt ugyanolyan bunkó módon, mint némelyik OTP-s "ablaktündér". Az én véleményem az, hogy az OTP-t el kell felejteni! Ott vágják át az ember, ahol tudják. Az ügyfelet egy vödör takonynak tekintik, épp csak rá nem hánynak, az ügyfél nem egy üzletpartner, hanem egy lehúzandó barom pancser a szemükben. Milliószor volt probléma az ügyintézéssel. Az utalásokon rendszerint ülnek 1-2 napot, még bankon belül is, sőt, saját számlák között is. Ha van benn pénzed nem adnak egy fillért sem rá, ha tartozol szabályellenesen úgy számolják el, hogy a lehető legtöbbet fizess. Ha hibáznak.... akarom mondani, amikor hibáznak (a ha fel sem merül, tuti hogy hibáznak) annyit sem mondanak hogy fapapucs, értesíteni nem értesítenek, neked kell észben tartani ami az ő kötelességük lenne és utána menni a dolgoknak. Egy esetben járnak el (de csak minimálisan elvárható módon), ha panaszt teszel... persze ilyenkor nincs más lehetőségük. Azért panaszt sem személyesen bankfiókban kell tenni, mert "elveszik". Nekem sokáig sosem ajánlották fel, hogy tegyek panaszt, de amikor már kivertem a balhét, az első esetben bepróbálkozott az ügyintéző, simán az orrom alá dugott egy üres A4-es lapot, hogy írjak panaszt. Gondolom amint kitettem volna a lábam a bankfiókból repült volna a kukába. Egy szó mint száz, aki korrekt üzleti partnerként szeretne bankkal kapcsolatba kerülni, messze kerülje el ezeket! Sajnos én már belefutottam, most keresem azt, ahova átszerzőzöm. :(

dptrsk Creative Commons License 2020.01.19 0 0 1071

Rosszul mondtam, akkor a letiltási/pótlási díjat fizeted ki.

De ha kérsz egy második kártyát(pl szülőnek/párodnak), az már fizetős lesz.

Előzmény: leckonszev (1069)
ezileb Creative Commons License 2020.01.18 0 0 1070

A "Mondjon igent az érintéses fizetésre” nyereményjáték (https://otpmindennap.hu/erintokartya/doc/jatekszabalyzat.pdf?1572268561) során ugyan megfeleltem a feltételeknek (legalábbb húszszor használtam OTP bankkártyát ApplePay fizetéssel) mégsem kaptam meg sem a garantált mozijegyet, sem a pénzjóváírást. Írásban (e-mailben) tudakoltam, mi lehet az oka, egy hónap után postai levélben (az OTP-nél lehetetlen elérni az elektronikus kommunikációt) értesítettek, hogy a Bonus hitelkártyámmal nem teljesítettem a feltételeket. De a szabályzatban nemcsak a Bonus hitelkártya van feltüntetve, hanem még további 25 (!) másik kártya is! Miért pont azt az egyet csekkolták? Újabb e-mail ment, s gondolom, majd egy hónap múlva kapok egy postai levelet a válasszal...

Előzmény: leckonszev (1069)
leckonszev Creative Commons License 2020.01.04 0 0 1069

Miért kéne külön éves díjat fizetni, ha elvesztem a kártyámat?

dptrsk Creative Commons License 2019.12.31 0 0 1068

A kártyának van díja, mert pl. elvesztés esetén ki kell fizetned.

De a hirdetmény alapján a díjcsomaghoz díjmentesen biztosítják jelenleg.

Előzmény: leckonszev (1067)
leckonszev Creative Commons License 2019.12.29 0 0 1067

Sziasztok!

Mekkora éves díja van egy MCO Junior kártyának? Többféle információt találtam, de nem sikerült megértenem.

KP61 Creative Commons License 2019.12.10 0 0 1066

Sziasztok.

Azok akik rendelkeznek OTP vállalkozói számlával, tudnak bankkártya limitet állítani online? Nálunk csak személyesen megy a dolog, és az ügyintéző elmondása szerint "nem is tervezik" hogy beveztnék az online limit módosítást. Ez csak szerintem gáz 2019-ben?

Arról nem is beszélek, hogy a magán számlán engedi a limitállítást, de szépen levonnak 25 forintot érte:-D

Kinek milyen tapasztalatai vannak? Köszi előre is.

Ványi Norbert Creative Commons License 2019.12.06 0 0 1065

Jól elhúzták. Igen, a K&H-s topicban én is szoktam írni, hogy nem adnak hitelkártyához netbankot, de már nem zavar. Egyszer próbáltam hivatalos úton (nem az ügyintéző hangulatára bízva) kijárni, de nem sikerült. Inkább küldözgetik az sms-eket, meg postázzák a papíros számlakivonatokat, minthogy adjanak net/mobil bankot.

Előzmény: ezileb (1064)
ezileb Creative Commons License 2019.12.05 0 1 1064

No, nem kapkodták el a válaszadást... A november 8-ai e-mailes megkeresésemre tegnap érkezett csigapostás válasz: lehet kérni/nyitni netbankot (OTPdirekt-et) a hitelkártyához, rosszul tudták a fiókos munkatársak. Menjek egy fiókba (másikba mentem), s lobogtassam a válaszlevelüket. Így lett, s most már van végre netbankom. :-) Mondjuk, nagyon körülményes ez így (elhajtanak, írni kell, nagyon lassan válaszolnak, a fiókban a levelet kell mutatni stb.), nem értem, miért lehet ezt rögtön első körben... (Olvasni, hogy sokakat a K&H is elhajt, nem nyitnak hitelkártya mellé netbankot. Nekem anno ott gond nélkül adtak hozzá.)

Előzmény: ezileb (1060)
csiriz Creative Commons License 2019.11.13 0 0 1063

Előkerült egy személy végre.

Előzmény: csiriz (1062)
csiriz Creative Commons License 2019.11.13 0 0 1062

Közben a menűtérképet megtaláltam nagy nehezen, de ebből sem derül ki melyik gombnál rejtőzik az ügyintéző.

Előzmény: csiriz (1061)
csiriz Creative Commons License 2019.11.13 0 0 1061

Sziasztok,

Tudja valaki, hogy ha az 1/366 6666-os telefonszámot hívom, melyik számot kell nyomni, hogy élő emberrel lehessen beszélni?

Telefon menü térképet sem találok sehol.

ezileb Creative Commons License 2019.11.08 0 1 1060

Nagyon köszi, akkor az Üzletszabályzat vonatkozó pontjára hivatkozva újfent nekifutok. :-)

Előzmény: Ványi Norbert (1059)
Ványi Norbert Creative Commons License 2019.11.07 0 0 1059

Az üzletszabályzat szerint lehet. Az a lényeg, hogy az OTPdirekt szerződés egy Vezérszámlához igényelhető, a Vezérszámla pedig lehet Hitelkártya számla is (10. oldal).

A 25. oldalon van még egy bekezdés egyértelműen arról az esetről, amikor valaki a Hitelkártya számlához kérte az OTPdirektet, de később bevont mellé más számlatípust is:

"A Szerződő Fél tudomásul veszi, hogy amennyiben a Hitelkártya számlához, illetve Személyi kölcsön hitelszámlához megkötött OTPdirekt szerződésének számlakörébe egyéb, a vezér-, illetve költségviselő számla feltételinek megfelelő számla kerül bevonásra, akkor az OTP Bank Nyrt. automatikusan módosítja a szerződés vezér-, illetve költségviselő számláját."

Keress másik ügyintézőt, vagy ha nagyon nem megy, akkor tegyél panaszt írásban, amiért nem tartják be az üzletszabályzatban vállaltakat (lehet amúgy valós technikai akadály, de akkor azt majd javítják, vagy átírják az üzletszabályzatot).

Arra figyelj az igénylésnél, hogy ne teljes jogosultságot, hanem kizárólag lekérdezési jogot állítsanak be a számlához, és csak internetes szolgáltatást kérj (telefonost ne), mert jelenleg így ingyen lehet, egyébként havi 112 forint.

Előzmény: ezileb (1057)
dptrsk Creative Commons License 2019.11.07 0 0 1058

Elég gáz lenne, ha így működne... de nincs kizárva, K&Hnál is hasonló a helyzet, ahogy hallottam.

Előzmény: ezileb (1057)
ezileb Creative Commons License 2019.11.06 0 0 1057

A hitelkártyás topicban is feltettem előbb a kérdést, de itt is előhozakodom vele... Most kértem OTPS-s hitelkártyát, de Netbankot ("OTPdirekt"-et) nem lehetett beállítani hozzá. (Amikor igényeltem, még kecsegtettek, a kártyaátvételkor már előjöttek a farbával.) Ha nyitok egy Smart csomagot (első pár hónapban teljesen ingyenes) Netbankkal, majd a folyószámlát később megszüntetem, a Netbank ("OTPdirekt") - a hitelkártya-számlához - attól még maradhat? Az OTPdirekt egyenleglekérdező funkciója a csupasz hk-osknak is használható, s a Simple alkalmazásban is látható az egyenleg, de a konkrét tranzakciók és jóváírások nem. Nem is értem, miért lehet vonzó ma bárkinek is egy olyan hitelkártya-termék, amire online nem "lát rá"... (Hosszú távon OTP-s folyószámlát nem tartanék fenn, mert jövedelemérkeztetés nélkül - másutt felvett lakáshitel miatt ez nem opció - az itt meglehetősen drága.)

dptrsk Creative Commons License 2019.09.18 0 0 1056

Arra van lehetőséged, hogy nem kérsz netbankot vagy csak lekérdező jogot kérsz.

Ha ellopják a felhasználónevedet, jelszavadat és még az SMSed is eltérítik, akkor ott nagyobb a baj.

Az applikációt szerintem könyebben feltörik, minthogy célzottan az SMseidet eltérítsék.

Előzmény: Fredrik A (1050)
Fredrik A Creative Commons License 2019.09.18 0 0 1050

Az OTP-nél létezik olyan beállítás, hogy SMS-sel többet ne lehessen belépni a netbankba, csak valami erősebb azonosítással?

(az SMS könnyen eltéríthető az SS7 security flaw miatt)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!