Keresés

Részletes keresés

tivadar Creative Commons License 2005.02.25 0 0 246

Most akkor az a kérdés, hogy hová akarunk (mi ketten + MO...) eljutni.

"szerintem 15 évvel a gengszertváltás után a komcsikra meg mnohácsra hivatkozni annyira adekvát mintha valaki a TelAviv - NewYork tengelyre kenné... (siralmas. Szerintem)"

Ismerős mondat, mindig balról hallom... talán nem véletlenül... ;-)

Nagyon sokan ebben az országban nem is sejtik, hogy ez a mi 45 évünk, itt a Kárpát medencében milyen tragikus hatással volt az ittlakókra.  Ez nem Szlovénia, és nem is Csehország. Ez itt MO, a maga 400 éves Habsburg uralmával 2 nagyon hátrányos kimenetelű VH-val, plusz az említett, orosszal súlyosbított 45 éves prolidikivel.

Két generáció úgy nőtt fel, hogy mesterségesen távol tartották mindentől, amit valós életnek nevezünk (csak pár pl.  önálló vállalkozás,  cégalapítás, érdekképviselet, szabd választás, ezoterikus tanok, természetgyógyászat nyílt politizálás stb.stb.)

15 év kevés ezeknek a bepótlására, ezeknek zsigerből kellene jönni.

Azt mondod siralma erre hivatkozni. Lehet, de ettől még így van ez.

Ha 40 évig gyalogoltál bele a szennycsatornába, 2 perc alatt nem tudsz kijönni...

De kívánom a maiaknak, hogy ne legyen igazam.

A politikusaink meg olyanok amilyenek. Én biztos nem vállanám.

Előzmény: tEKErcs (245)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.24 0 0 245
na most akkor ott nem volt ugye komcsiuralom sem? ( és mit tegyünk ha Mátyást és a felmenőit valaki nem alap nélkül lerománozza?)

szerintem 15 évvel a gengszertváltás után a komcsikra meg mnohácsra hivatkozni annyira adekvát mintha valaki a TelAviv - NewYork tengelyre kenné... (siralmas. Szerintem)

Vegyük tudomásul, hogy politikusnak CSAK az megy aki büntetlenül szeretne lopni.

Ellenpéldát nem tudok. (esetleg olyat akiről még nincs elég adat.)
Előzmény: tivadar (244)
tivadar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 244

;-))

Semmi infóm Szlovéniáról. Miniállam, hol osztrák, hol jugó uralom alatt.

De azt biztosan tudom, hogy se mohácsi vész, se tötrök mexállás, se orosz prolidiki, se 56 nem volt náluk.  Nem volt Don-kanyar, nem volt 56-os 200ezer távozás, se 3Mill. kitántorgás.

Az országoknak, népeknek is megvan a maguk karmája, keresztje, küldetése.

Nekünk ilyen, amilyen.

Amennyiben materiálisan, anyagi előrejutás szempontjából nézzük, MO Mátyás óta 1 csődtömeg.

Én mégis szeretem ezt az 1000 évet, és megtiszteltetés, hogy az életemet itt tölthettem.

tr.

Előzmény: tEKErcs (243)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.24 0 0 243
és mi újság Szlovéniában? szerinted
Előzmény: tivadar (242)
tivadar Creative Commons License 2005.02.24 0 0 242

Belőled (is) a keserűség beszél, mert valóban lopnak a jobboldalon is, és a 2 x 4 éves jobb kormányzás sem csinált csodát MO-on.

Csak sose felejtsük el,  az 50 éves megszállást, és az 56 utáni megtorlásokat. Ez a nép elveszítette a józan eszét - tisztelet a kivételnek.

Tudod,ha feltesszük (bár én nem fogadom el) hogy mind2 oldal 1formán szemét, még akkor is inkább a narancsot választom a szegfűvé varázsolt vörös csillag helyett.

Én már ilyen hülyén halok meg.

tr.

Előzmény: tEKErcs (240)
Mumu Creative Commons License 2005.02.24 0 0 241
Gyertek a Megbeszeldebe.
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.23 0 0 240
ez azért nem nagy mondás: -)))

"jónéhány ember a jobb oldalról ALAPVETŐEN más országot akar mind a ballib."

Ez még mindig az azonosságukat mutatja (hiszen ez vica versa, oda vissza érvényes, mást akarnak mint a másik)

én meg a különbségre akartam egyetlen egy kicsi példát...

ennek a más országnak a megteremtése a szómágián és a szemérmetlen rabláson alapszik... (a zsászlótól függetlenül)

Miért jó nekem ha narancssárga a regnáló rablóbanda zászlaja?

A politikai felvilág, nevéből eredően a törvények felett igazán virulens, és a törvényhozás, kormánytöbbség mentesíti a következmények alól. Ha meg bebukik az ügylet?
50-80-100 év titkosítás és a lapokat újraosztják...
Mi van ezen dicsekedni való?

Meséljetek már valami szaftos Szlovén politikai , vagy korrupciós, privatizációs botrányt?

Miért megy nekik jobban???

Előzmény: tivadar (239)
tivadar Creative Commons License 2005.02.23 0 0 239

;-))

Én már itt senkit sem akarok "megtéríteni" !

Nekem szilárd meggyőződésem (!), hogy Orbán Viktor és még jónéhány ember a jobb oldalról ALAPVETŐEN más országot akar mind a ballib.  És én ezzel egyetértek.

Ennyi.  Nem akarom odatartani a"másik orcámat" is materialista s...fejeknek, 50 év  primitív kisérletezés elég volt.

Legalább az unokámnak legyen jobb - nem (csak) anyagilag, lelkileg is!

:)

tr.

Előzmény: tEKErcs (235)
KanOne Creative Commons License 2005.02.23 0 0 238
"Sajnálatos módon piacra soha életemben nem jártam és nem is fogok járni."

Természetesen nem a piacról beszéltem, mi is üzletben vásárolunk élelmiszert, legtöbbször Intersparban, Plusban, Corában.

"A bio termékekről meg meg van a véleményem. Kukacos alma dupla áron, mert bio."

Az aszalt szilváról volt szó, de egyébként aki a biogyümölcsöket veszi, annak sem kell kukacossal beérnie.
A biogyümölcs bio voltáról megvan a véleményem, de ez más tészta.

"Nem vitás nyugateurópai izlésem van és szeretem ha kifli ropog és nem rágógumi szerü a kenyér héjja és ha a kenyeret még a harmadik napon is meg leht enni."

Nekem káeurópai ízlésem van, és én is szeretem a ropogós kiflit, a sarki Plusban ilyet árulnak. A kenyérből a 'magosokat' szoktam venni, Graham kenyeret vagy barna kenyeret. Nem rágógumi szerű a héjuk, de igaz, hogy csak annyit veszek belőlük, ami 2-3 nap alatt elfogy.
Gyakran a Fornettiből vásárolok reggelit.
Ismered a Fornettit ?

"A híres magyar pick szalámit már az enyja se ismerné meg, tudod én régen voltam gyerek és a szalámigyárral egy városban laktunk, így volt alkalmam megismerni az akkori magyar szalámi ízét."

Nekem a jelenkor Pick szalámija fincsi.
Ne felejstd el, hogy az ízlések különbözőek.

"A sonka legtöbbször só és víz túlsúlyal van csinálva. Na de biztos nekem van rossz izlésem."

Nem biztos, hogy rossz az izlésed.
Más.
A sós és vizes sonka is kapható, de nem olyat kell vásárolni.

"Azért ajánlom ha egyszer nyugat fele kerülsz csak az első osztrák faluig, vegyél már egy zsemlét vagy egyéb péksüteményt a falusi péknél. Utána folytathatjuk az eszmecserét az izlésemről.:-)"

Ezen 20 éve túl vagyok. :)
Ha jól számolom, 3-szor voltam Ausztriában, amikor kajáltunk is (1-1 alkalommal Németország és Horvátország felé csak átmentünk Ausztrián).
A péksütemény minősége különösebben nem vágott földhöz, nagyjából ezt kapom idehaza is.
(megjegyzem, az öcsém pék a miskolci Tesco-ban ... de mivel nem egy háztartásban élünk, ez nem jelent semmit)

Te hol is élsz jelenleg ?
Ha jól sejtem Pesten, és gondolom sem a bécsiek, sem te nem falura jártok péksüteményt venni, ugye ?
:)

Üdv
Gábor
Előzmény: Boszorka (237)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.23 0 0 237
Sajnálatos módon piacra soha életemben nem jártam és nem is fogok járni. A bio termékekről meg meg van a véleményem. Kukacos alma dupla áron, mert bio. Nem vitás nyugateurópai izlésem van és szeretem ha kifli ropog és nem rágógumi szerü a kenyér héjja és ha a kenyeret még a harmadik napon is meg leht enni. A híres magyar pick szalámit már az enyja se ismerné meg, tudod én régen voltam gyerek és a szalámigyárral egy városban laktunk, így volt alkalmam megismerni az akkori magyar szalámi ízét. A sonka legtöbbször só és víz túlsúlyal van csinálva. Na de biztos nekem van rossz izlésem. Azért ajánlom ha egyszer nyugat fele kerülsz csak az első osztrák faluig, vegyél már egy zsemlét vagy egyéb péksüteményt a falusi péknél. Utána folytathatjuk az eszmecserét az izlésemről.:-)
Előzmény: KanOne (236)
KanOne Creative Commons License 2005.02.23 0 0 236
"aszaltszilvát kétfélét lehet kapni az egyik francia a másik californiai."

Nem tudom hol nézted, ahol én vásárolok, ott van magyar is, jóval olcsóbban és azonos minőségben.
Annyi magyar biotermék van a piacon, hogy belefúlhatsz.

"Sonka ami jó francia, szalámi ami jó olasz,..."

Ez ízlés kérdése, nekem a magyar szalámik nagyon finomak, de sonkából is van tré minőségű, illetve 'deluxe'.
Nem az olcsók között kell válogatni...

"... sőt a csúcs a multkoriban felfedeztem valami igazi "békebeli" kenyeret. Kiderült, hogy olasz."

Na ez tényleg érdekes ...
Már annyifajta minőségű kenyér kapható, hogy mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
Rossz üzletben vásárolsz, illetve furcsa ízlésed van ... nem tudom.

"Arról már nem is beszélek, hgy még nyáron is a legtöbb gyümölcs külföldi, a saláta detto."

???
A sokak által kedvelt banán és narancs nehezen lehetne hazai, almát, körtét, barackot bőven találni hazait az üzletekben, legfeljebb azonos áron adják a göröggel és spanyollal.
Előzmény: Boszorka (232)
tEKErcs Creative Commons License 2005.02.22 0 0 235
...léccivess mutasd ki a különbséget a politikai felvilág parlamentben regnáló pártjai között, és én megtérek!

eke
Előzmény: tivadar (234)
tivadar Creative Commons License 2005.02.22 0 0 234

Egyszerúen nem engedhető meg, hogy 50 éves rémuralom után, a következő 50-et is az ateista baloldal uralja végig!

Az EU kedvéért nem fogunk a komcsiszármazékok kebelére borulni.

Ezt kellene neked is, meg a képmutató nyugatnak is megértenie.

De tényleg ne vesszünk össze ezen.  ;-))

szia: tr.

Előzmény: Mumu (224)
Mumu Creative Commons License 2005.02.22 0 0 233

Pont ugy erzem en  is.De mindjart hozza tennem:konnyu nekznk.Ha az elejen nagyon-nagyon nehez volt(ki nem allom a dicsekvo hazalatogato magyarokat akik mindent rozsaszinuen mutatnak be) kezdtem en is mint lohndinner,WC pucolo,"Herr Doktor Schuhe putzen,bitte"vel de azert annyi evet eltunk ott es tanultuk meg a szabad demokratikus eletet hogy plane mert megtarthatuk az anyagi onnalosagunkat alig tudunk empatiaval raerezni hogy a regi serelmek mennyit jelentenek egyeseknek es hogy nem akarnak addig tovabb menni mig  meg nem kapjak  az o szerintuk valo formaba a jogos elegtetelt.

Hogy ez nyugaton mar erthetetlen es elmaradottnak tartjak azt a nepet aki meg mindig a multjan ul, nem erthetik meg azzok akik mar feldolgoztak a tortenelmuket vagy azzok akik nem voltak kotelezve azt feldolgozni ahhoz hogy tovabb mehesenek.

Pont most mikor a kozosegen belul kellene poziciokat nyerni Mo-nak,mert most a legelasztikusabb meg a szisztemea,kerul Mo olan leertekelt heyzetbe hogy a legvidamabb barak valleregetos szimpatiajat is elveszti..Lehet hogy az nem valami ertekes volt de aki ismeros a PR-ben tudja ,mindegy hogy miert szimpatizalnak csak tegyek azt.

Előzmény: Boszorka (231)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 232
Ehhez a parszt dologhoz már végkép nem értek. Viszont azon állandóan fel vagyok háborodva, hogy minden külföldi ami lehetne hazai is. Csak néhány példa: aszaltszilvát kétfélét lehet kapni az egyik francia a másik californiai. Megéri behozni ide! Itt miért nem termelnek??? Sonka ami jó francia, szalámi ami jó olasz, sőt a csúcs a multkoriban felfedeztem valami igazi "békebeli" kenyeret. Kiderült, hogy olasz. Egyébként is állandóan izgat, hogy miért lehet mindenütt tisztességes kenyeret és péksüteményt kapni csak itt nem. A legvadabb Rákosi időben is finom zsömle, kifli meg kenyér volt. Tudom mert azon éltem. Arról már nem is beszélek, hgy még nyáron is a legtöbb gyümölcs külföldi, a saláta detto. Ma az ördögöt csinálnak a magyar parasztok???? Ja a krumpli se magyar ami tisztesséesen néz ki.:-(((
Előzmény: Mumu (229)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 231

Mumukám, szélmalom harcot folytatunk. Mi az hogy szenvedett a családja. Kié nem szenvedett. Az enyém is, neked magyarázzam??? De valamikor túl kell lépni a múlton. Rossz volt, de túléltük és most azt kellene nézni, hogy mi van előttünk. De ebben az országban csak a mohácsi vészig visszamenő séreleikkel vannak elfoglalva az emberek.:-(((

Örülök, hogy már öreg vagyk. Igaz ha fiatal lennék már rég elmentem volna innen, mert ez az állandó mocskolódás jobbra balra elviselhetetlen lenne ha nem élhetnék a "Yachtomon":-)))

Előzmény: Mumu (224)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 230
Hát adóügyileg igencsak vigyáztak ránk. Jól jött apám közgáz diplomája. Ő csinálta az adó dolgokat, nagyon óvatosan. Sok akkori "kollega" ráfázott a gyors autóvásárlással meg egyebekkel. Mi meghúztuk magunkat senki nem vette észre, hogy már kicsit jobban élünk. Ha jöttek foglalni, mindig felajánlottuk a zongorát mint egyetlen értéktárgyunkat. Nem is volt eleinte más.
Előzmény: schpenoth (223)
Mumu Creative Commons License 2005.02.22 0 0 229

Termeszetesen kulonbozo modon ertelmezuk a mai paraszt felvonulast Pestre.

Ami azzonban mindenkepen fontos lenne tudni.

Ok aprilis vegeig kellene megkapjak az eredmenyek bemutatasa utan azt a tamogatast amirol szo van.Igaz mas EU allamba ezt mar hamaarabb kifizetik (mert van penz a kaszajukba es mert mar tobbeve funkcional a szisztema).Termeszetesen a magyar parasztnak nincs annyi sajat penze hogy megkezdje a leszerzodott munkat,soknak nem hiszik el (mert van ra alap is ra) hogy el tudja vegezni es igy aztan visszaadni se tudja a tamogatast.

Egy rosszul felkeszult EU elokeszulrt  kovetkezmenye.

Itt mondom mint aki akkoriba benne volt az EU kiterjesztesenek monitorizalasaba ,hogy meg a Boros kormany utolso eveben tudni lehetet nagy vonalakba hogy fog kinezni egy  mezogazdasagi tamogatas az EU--ban.Mar a Horn kormany alatt tudtak milyen preferenciak eseten vana magyar mezogazdasagnak lehetosege:ipari es gyogynovenyek termeszteseben(ide szamitottak es ebbe ketsegtelenul nem kett volna problema a napraforgot is) akar  egesz EU piacon dominansak lehettek volna.Ami nehez s vedett lesz a regi EU allamoktol-mar akkor lehettt tudni az a gabona es zoldeseg termeles.

Az Orban kormany a rozsahegyi kisgazda Torgyannal a gazdak elen irtak ala a mezogazdasagi csomagot es egyeztek bele egy sor olyan hatranyos helyzetbe ami aztan csak 25%-os tamogataszt engedelyez a regi allamok 100% tamogatasahoz kepest...

Vegul mar a Medgyessy kormany  hanagolta el a mar utolsoperc elokeszuletet.

Igy nez ki a dolog.

A parasztok mai napig bnem ismerik azzokat a reseket ahoil igen jol befernenek es konszistensen javithatnanak a helyzetukon. 

Boszorka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 228
Tévedsz. Semmiféle komunnista kapcsolatunk nem volt. Volt 56 után egy pici enyhülés, akkor léptünk. Ennyi. Na és ott ahol léptünk egy szál maszek se volt, feltehetően ezért kaptam meg az engedélyt.
Előzmény: Törölt nick (220)
Boszorka Creative Commons License 2005.02.22 0 0 227
Háááát nem volt könnyű. Az én nevemre szólt az első engedély egy olyan kerületben ami a világ végén volt, de rokonok laktak ott és náluk lettem bejelentve. Ők meg kifejezetten jó kádernek számítottak. Ez ment egy darabig, aztán mikor már kezdett rendeződni a közigazgatás kb. 58 közepén, akkor már nem ment. Akkor viszont anyám aki addig három műszakban dolgozott egy gyárban megkapta saját kerületünkben az engedélyt én meg visszaadtam. Ehhez az is hozzátartozott, hogy minket már régen kirugtak a saját házunkból és egy igazi prolikerületben laktunk, angyalföld.:-(((
Előzmény: Törölt nick (217)
Mumu Creative Commons License 2005.02.22 0 0 224

Mit irhatok ezzek utan? Te nem vagy hajlando a sajatjaidat kritikus szem ala bvenni.A baloldaliak szinten az oveiket.Igy nemlesz a poartokon feluli kozvelemeny.Mindig ket tabor es harc.Egy kozosegbe mint az EU ezt mar a 21-ik szazadba nem ertik meg es igy ott ahol most kellene MO-nak valamipoziciokat elerni mert a mar konszolidalt Unioba aztannehez lesz,tekintelye mindket part szorgalmasga miatt csak kisebul.De ..minden orszag,nep megerdemli soresat,ha nem tud felemelkedni otthoni piti leszalmolasin..

Kulonben ha valobban szenvedett a csladot megertem indulatodat de nem ertem meg hogy ez az indulat fole nem tuidsz tenni olyan erveket amely most mar a jovoteket befolyasolna.

De-:)

Előzmény: tivadar (214)
schpenoth Creative Commons License 2005.02.22 0 0 223
"Mindössze azt jegyeztem meg, az annakidelyén JÓ (comi) kapcsolat nélkűl nem müxött."
Ezt kézből megkontrázom. Ha a Tanácsházán volt egy jó ismerősöd az hasznosabb volt, mint a pártkapcsolat. Ez utóbbi ahhoz kellet, ha a KIOSZ-nál, KETI-nél stb. akartál mint funkci nyomulni. A párttagok, funkcik nem szívesen "kompromitálták" ilyesmivel magukat. Egyébbként, mint tudjuk, mindenből hiány volt, az engedélyadással nem nagyon vacakoltak. Mindenesetre, aki erre adta fejét, számíthatott rá, hogy rendszeresen megmogyorózták adóügyileg.
ZsuR Creative Commons License 2005.02.22 0 0 222
Nem tudom - csak azt, hogy akkor is voltak maszekok, es jobban is eltek mint a tobbi a kornyeken.
schpenoth Creative Commons License 2005.02.22 0 0 219
Egy osztályidegennek leginkább csak meszekként volt esélye.
ZsuR Creative Commons License 2005.02.22 0 0 218
A mi kornyezetunkben is sok maszek volt - asztalostol szerszamkeszitoig, uzletek -persze nem nagyok - es fenykepeszek. . .nem volt konnyu a piacon maradni, de tudok joparrol, akiknek a gyerekei viszik a szuleik maganuzletet (Kadar korszakon keresztul).
schpenoth Creative Commons License 2005.02.22 0 0 216
"A forgolódásnak én a baloldalinak mondott MSZP politikusainak kétfelé nyilatkozását, és egyfelé cselekvését tartom."

>>>Ezt nem értem.

"...a fontosabb az lenne, hogy intézkedései mennyire szolgálják az ÉN érdekeimet."

>>>Ebből az ÉN-ből van úgy 10.000.000 db.

"Ezt Antall József jelentette ki sokak előtt..."

>>>Na ja! Antall József se volt egy karthauzi barát, aki szótlanságot fogadott. Mondott ő sok mindent. (Nekem a "politikai mikiegerk" tetszett a legjobban.

"u.i.: az Orbán-éra végén faszán vezettünk a legtöbb mutatóban a keleti blokk országai között, most faszán a végén kulgunk szinte minden mutatóban."

>>>Az ugye nyilvánvaló, hogy a gazdasági mutatók nem a választások napján változnak meg. A "Viki" a sokat fikázott Bokros csomag eredményeibők garázdálkodott néhány évig.

OFF

Ma hallottam egy nagyon jót Paul Lendvaitól: "Magyarország két részre szakadt. Az egyik Orbánban hisz és van a másik rész" Bölcs.
Előzmény: KanOne (209)
tivadar Creative Commons License 2005.02.21 0 0 215
Kösz, legalább EBBEN egyetértünk !   ;-)
Előzmény: KanOne (206)
tivadar Creative Commons License 2005.02.21 0 0 214

Mumukám, ne haragudj, de a te látásod is, onnan... kissé eltompult.

Az általad felsorolt emberek "dógait" a ballib sajtó próbálja steigerolni.  Szerintem egy pálfordulása még minden embernek lehet. De ezek a mszp-szdsz-ben úgy forognak mint a napraforgós grillcsirke.  Ausztriából ezt nem lehet észlelni???

Tessék már megérteni, MO-on 45 évig egypártrendszer volt, de a 10 millióból csak 800ezer exponálta magát! Aki aktivizálta magát, más pártba nem léphetett, mert nem volt más párt.  De nehogy már a volt KB tagok építsenek itt kapitalizmust!

Az meg, hogy Lovas ki akart menni izraelbe, az miért gond - jobbról ???

"A tanulsag:mindig ugyanazaok a foszereplok,mert nincs eleg eros kozvelemeny."

Mert 45 év alatt aki megszólalt, és nem mellettük, azt megölték, vagy lecsukták az etársak.  Ma pedig a ballib média teszi nevetségessé.

De nem lesz ez így mindig - megjósolom.

tr.

Előzmény: Mumu (210)
tivadar Creative Commons License 2005.02.21 0 0 213

Nézd, én tisztelem a korodat, bár csak 10 évvel vagy nálam idősebb. Ám a kor önmagában még semmit nem jelent. Sőt...

"Sajnos rendkívűl figyelmetlenűl olvasol" Ez nem ígyvan: én nem mondtam, hogy te is 56-ban mentél ki, csak azt hogy kimentél, az évszám itt, indifferens.

"Nem tudhatod, de akkor Sztálin éppenhogycsak meghalt" - ez sem igaz, én akkor második elemista voltam és én is vigyázzba állta március 5--n a suliban.

"Ha én kommunistáznék olyan lelkesen mint te, több jogom lenne hozz" - ezt miből gondolod ???

Az én apám 9 gyerekes család árva prolifia volt. Dolgozott, harcolt a II.VH-ban, tanult, majd 40 éves korára összekapart magának egy egyszemélyes illatszerboltocskát - merthogy 1838-ban itt MO-on kapitalizmus volt. 1952-ben ezek a szarjaánosok minden indoklás nélkül, áruval tele simán elvették az üzletet, egy fillér térítés nélkül...  Hát ennyit erről... 

Szeresd őket nagyon !!! És nézzél előre, a fényes gyurcsányos jövőbe!

" Na és nem szeretem ha valaki saját fészkébe piszkít"

Ebben a fészekbe már mindent telisz...tak a fent jelzett etársak,  nekem már nincs erre lehetőségem.

Számomra ez a langymeleg összemosás - ez gusztustalan.

Előzmény: Boszorka (204)
Mumu Creative Commons License 2005.02.21 0 0 211

Clinton ?

Eisenhower ?

Előzmény: KanOne (205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!