Ez a 'rózsaszin rózsás' a teltvirágút jelenti? Kiváncsian várom a képét a 'rendetlen' virággal. Hogy számoljátok a 3 évet a virágzásig? A törpésítés nem is lenne nagy baj.
Na ne! Akkor kijelentem, hogy ez nem az én évem (de melyik lesz az?) és elbujdokolok! Az idén vassal már sikerült megkopasztanom 2 leandert (meg mellesleg egy kivit, amit nem találtam elég zöldnek, igaz, utána már levele sem maradt), amikből az egyiket aztán talpig visszavágtam, a másik teljesen ráment - ez lett volna dupla bordó :)
Az én ilyen bordóm is, amit persze pirosnak hirdetnek, a Starklból van, nekem is nehezen gyökeresedett, de néhány azért sikerült. Viszont kiváló magalany, bár tudom, hogy te ugyanolyanokat szeretnél, de nekem sokkal szebbek lettek belőle, gondolom ebből, mert más bordóm nem volt. Pl. az a pillátlan is onnan van, amit nemrég tettem fel, de az összes, ami a megtévesztési piros vagy bársonyosan sötétbordó, legalább nyolcféle és szerencsére egy sem olyan kicsi és zárt virágú, mint az anyja. De van egy hófehér, annak hasonló a virágformája. Igen, ez a játék tényleg úgy lenne a legizgibb, ha tudnám, kik a szülők:-)
Ja, tegnap annyira el voltunk foglalva a molytetűvel...
Nem újságoltam, hogy kinyílt az első rózsaszín rózsás magoncom, hát... parányi a virága és rendetlen, majd ha visszajön a gépem lefotózom. Az egész növény kicsi, olyan, mintha törpésítve lenne. Lehet, hogy majd megembereli magát, de így nem volt igazán érdemes várni rá, hogy ráadásul olyan átlagosan rózsaszín.
De ez a 25 fok a permetezéskori hőmérséklet, nem? Este permeteztem, 8 körül. Nappalra meg semminek nem tudok 25 alatti hőmérsékletet biztositani. Mást is kell nyáron is permetezni (pl. szőlő), este vagy hajnalban. Nappal meg állnak a helyükön.
Jó cikk, el is ment a kedvem az üvegházi molytetütől :) A narancssárgákat tegnap rögtön lekapargattam az érintett növényről, és mindent lepermeteztem talstarral meg rézzel. (A réz csak ráaadás volt, ártani nem árt manapság.)
Igen, egyszer a muskátlikkal kapcsolatban említettél valami szomszéd kertészt. Szóval nem is kertész, hanem mindjárt gazdabolt. Na, majd megnézzük valahol, bár szegénykéim már nem tudom meddig bírják a mérgezést:-(
Ja, most meg hülye vagyok, szóval a mostani hsz-edben. Ott olvastam, csak annyira ismeretlenek az összetevők, honnan találtad őket? Lehet kapni bárhol ilyeneket?
Nálam most már majdnem mindenhol vannak, de tény az, hogy a leginkább a kicsiken, és RDLnél is ha jól értelmezem a kicsiknek a friss leveleit szívogatják. Van ízlésük, de ez egy kicsit meg is könnyíti a dolgot, mert csak a friss hajtásokat kell permetezni. De mi is az a koktél?, még egyikről sem hallottam.
Igen, itt a teraszon csak muskátli, leander és citrom van. A friss hajtások világoszöldek (ahogy valaki már írta régebben), és azokon jelent meg. Itt olvastam róla, addig nem is foglalkoztam velük....
Szépjóestét kívánok! Most érkeztem egy osztálytalálkozóról, most nem az osztály voltam. Már akartam is írni, hogy van valami eredmény az üvegházi molytetvekkel kapcsolatban. Még a múltkor, amikor írtam is, hogy elegem van belőlük, szinte teljesen sikerült kiirtani őket. Azt hiszem akkor is írtam a koktélt. Applaud+Unifos / permet Chess / belocsolás Ez egyidejűleg történt. Szinte alig maradtak, mondhatom zéró. Ahonnan nem tudom kiirtani őket (Most figyeljetek!) az iskolás leandereim. Érdekes módon ezek külön vannak, mindentől, ők voltak az idei meglepetés virágvárományosok. Őket már azóta is locsoltam Chess-sel, de képtelenség kiirtani róluk. Marad a mechanikai irtás. A kezemmel ledörzsölöm őket.
Ilyen véletlenek nem nagyon vannak, hiszen a leander kártevői között gyakorlatilag sehol nem említik. Én is csak azért említettem a honlapon, mert már korábban is előfordult, hogy néhányon voltak, de nem nagyon vettem őket komolyan, mert nem is volt akkor komoly a dolog.