Hi, megjöttünk a Szlovák paradicsomból, ami leander szempontból OFF, de túrázás szempiontjából viszont fantasztikus hely. Holnap meg megyek sérvmúűtétre, ami leander szempontból szintén OFF, bár a feleségem szerint a leandercipelés miatt van az egész. Szerencsére most a szokásosnál jobban viselték a leanderek a a távollétünket. sajnos a különlegesebbek már abbahagyták a virágzást, (bár a legsötétebb bordó most kezdett rá istenigazából), de a folyton virágzók még tartják magukat, és ez remélem így is marad október végéig. Egyébként hozzánk pont ebben a percben érkezett meg az ősz, épp elkezdett kopogni az eső a felettem lévő tetőablakon (reggel még napsütésben futottam egy utolsót).
Nana, azért volt itt szó komoly mm-ekről! Igaz ritkán. De cserébe hatalmas virágözön! Nálad valóban már most mediterrán időjárás lehet. Nincsenek eladó telkek arrafelé?
Holnapra momdják az országos lehülés, esőt. Azt persze nem írták ki, hogy "kivéve Krampuszkáék felett":-))) Tegnap Budaörsön is nagy hőség volt, itt is remélem az lesz ma még. Az a rossz lányom még nem hozta vissza a fényképezőt!
Látod, két napja felelőtlenül olyasmiket írtam, hogy "már elegem van a nyárból", aztán tessék, most, hogy úgy néz ki valóban vége, majd megszakad a szívem! Végre újra kezdenek virágozni, lehet kinn élni a kertben..., aztán tessék, reggel, este hideg, nappal eső... Jaj, hogy fogjuk kibírni a telet!?
Én sem csak egy csomaggal vettem! :)))) De ezt azért ajánlom, mert még kifizethető összeg az 50 db-os mennyiséghez mérten. A másik formátum, ami szintén kapható, a kis táblácskák, pedig aranyárban vannak, az tényleg méregdrága nagyobb tételnél pedig főleg.....
Egy ötlet a szaporítóknak, színek és fajták jelöléséhez.... Most hétvégén vettünk a Budaörsi Baumaxban a kertészeti részlegen etikett lapkákat, 50 db van egy csomagban és nincs 400 Ft.
Nálam tegnap este tarvágás volt. :( Most úgyis alig virágoznak nálam a leanderek. Nagyon felidegesítettek az atkák, kiszivják a szép új hajtásokat és elcsúfítják a növényt. Sokadszori permetezést is "kiröhögték"... Legalább lett egy kis szaporítóanyag is...:)