Érdemes megnézni a banzuke.com-on az Asashoryu - Kotooshu meccs lassítását. Szerintem erősen határeset, hogy Asa feje vagy a bolgár keze volt lent előbb. Talán egy tizedmásodperc ha lehet a különbég.
A bíró Asát látta győztesnek, de végül felülbírálták. Ez a yokozuna második veresége idén.
Szívesen :) Igen, sajnos úgy néz ki nincs tovább sumonow.net, viszont nemrég nyílt egy elég jó kis oldal: http://www.sumofanmag.com/ jópár cikkel benne.
Ha a mérkőzés kiírása után sérül meg (a holnapi nap mérkőzéseinek kiírása még a mai meccsek előtt megtörtént), akkor az ellenfele küzdelem nélkül nyer, a "technika" ez esetben "fusen-sho". Ha páratlan számú szekitori szerepelne, akkor felhoznak egyet a Juryo-ból. Pl.: a most folyó tornán a harmadik nap első mérkőzése a Ishide (Maegashira #17 ), és Otsukasa (Juryo #1) között.
Legegyszerűbb ha a windows media playerbe benyomod a URL megnyitásához a mms://live.sumo.or.jp/sumolive/ címet.
Egyébként http://sumo.goo.ne.jp/eng/hon_basho/torikumi/eizo_haishin/eizo2.html oldalon ott van a link, az eizo1.html akkor van belinkelve amikor nincs adás.
Láttátok Chio Kotooshu elleni győzelmét. Igazán remekbeszabott gánccsal terítette le a bolgárt. Aztán gyorsan kikapott, hogy ne kelljen a torna végéig izgulnom... :-O
Dejima elleni győzelme során amikor a dohyora került, a jobb keze vállból olyan furán állt. Lehet hogy kifordult, de szinte biztos hogy megsérült. Az utóbbi időben elég sokat bajlódott a vállával, szerintem hamarosan intai lesz a vége.
Egyszerűen övet fogott már a tachiainál Futeno, és kiyorikirizte Kaiot. Nagyon erőtlennek tűnt az ozeki, tehetetlen volt. Nehéz helyzetben lesz így, hogy kadobanban van.
Kaio hosszú pihenés után el kezdett edzeni napról napra egyre jobban ment neki: Hakuhoval és Miyabiyamával kezdett itt 20 meccsből 8-at vesztett, majd következő nap 12-t nyert 3-at vesztett, ma pedig 13-ból 12-t nyert Miyabiyama, Roho és Hakurozan ellen. Derékproblémái továbbra is vannak, de sokkal jobb állapotban van mint legutóbb.
Asashoryu is jó formában van, Kotomitsuki ellen 8 meccsből 7-et nyert.
Tochiazuma szintén kitűnő kondícióban van.
Szegény Hayateumi pedig kénytelen még1 bashot kihagyni, így a makushita osztályba fog visszaesni.
Nekem múltkor sikerült előben makushita és juryo meccseket is látnom. Igaz a linket csak a makucsi meccsek kezdetén teszik ki, de a stream már előtte is él.
Élő adás a tornák idején, kis méretű képen, de azért még élvezhető. Akinek szélessávja van érdemes belenéznie, mert nem csak az eurosport által mutatottakat lehet látni, hanem pl. a mérkőzések előtti teljes ceremóniát, a bevonulást, stb. Természetesen csak a Makuuchi osztály meccseit közvetítik.
További mérkőzések letölthetők itt. A tornák idején általában napi frissítéssel, az aznapi meccsek már este felkerülnek. Természetesen nem mind, meg van hogy kimarad egy nap, de a semminél jobb. Külön érdekessége, hogy néha felkerül egy-két meccs a Juryo és a Makushita osztályból is.
Nem fogom nézni az Eurosporton. 6 éve nézem a tornákat, amióta Musashimaru yokozuna lett. (véletlen egybeesés, akkor még alig tudtam, mi az a yokozuna...)
Akkor még a Eurosport 5 nap alatt napi egy órában leadta az egész tornát, csak egy hetet kellett végigizgulnom az egészet. Akkor már káromkodtam, amikor 5 héten keresztül kellett néznem, hogy végignézzem az egészet, de megvolt a programom a hétfő esti vasaláshoz :)
Most viszont beintettem sajnos. Hogy képzelik, hogy 2 hónapig nézek 2 hét eseményét? Hiszen a végére már azt sem tudom, mi történt az első napokban.
Menjen a fenébe a Eurosport, ezt jól elszúrta nekem.