Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Nem kell szanaszét hagyni, és akkor nem lopják el.
Amúgy viccből megcsinálhatná egy kellően gazdag ember, hogy pár helyen felönti betonnal - éjszaka, titokban persze - ezeket a szép hosszú, széles és vízszintes bobpályákat, mondván "azt hittem már nem kell és csak a baj van vele".
Én a 15y végállomását áthelyezném a Kinizsi nyomdához, és visszafelé is a Lahner utcán át közlekedne. Így kiegyenlítődne a menetrend a közös szakaszon, mert a két végállomás ugyanolyan távol van a közös szakasztól.
Egy a sok közül, bár nem gondoltam volna, hogy a 33-ason is vannak ilyen problémák.
A kommentek között viszont érdemes szemezgetni. A 15-ösről elég sokat beszélnek. Nem csoda, mióta a Széna térre és a Lahner utcára vannak szétbontva a viszonylatok, a belső végállomás felé kiegyenlítetlen a követés. Valamit kezdeni kellene vele.
a kevés zabáló, szemetelő fizető utasnak is örülni kellenne, hogy egyáltalán vannak...
Ezzel csupán annyi a gond, hogy a szemetelő utasok legtöbbje jegyet sem vált, sőt ő van felháborodva, hogy mit képzel az a szemét ellenőr, hogy macerálja...
"Az utazóközönség úgy 70-80 évig külön büntetés nélkül, négy-hat elemivel megértette, hogy városi közlekedési eszközön NEM eszünk.
se fagylatot, se paradicsomszószos, kecsöpös hamburgert se semmit.
Most teli vagyunk büfé szakos diplomással és ezen egyszerű tény megértetéséhez össznépi konferenciát kell már rendezni."
Szerintem utazzunk vissza még vagy 40-50 évet és beszélgessünk arról is, hogy "Köpködni tilos!"
Az is legyen benne az utazási feltételekben, hogy tilos körmöt rágni, homokot szórni, esztergálni, forgácsolni, fa szobrot faragni és rongyot rázni. Valamit kihagytam még? Szabályozzunk le még valamit?
Nem az egyes tevélenységeket kell tiltani, hanem egy bővített mondatban leírni hogy, "Ügyelj a tisztaságra és ne zavard utastársaidat!"
Kicsit hasonló dolog a rádióhallgatás is, akár utas teszi, akár a jármávezető...
Büntetni is lehet, csak jelen körülmények között óvatosan tenném, mert annak a kevés zabáló, szemetelő fizető utasnak is örülni kellenne, hogy egyáltalán vannak...
Talán pont emiatt kellene valahogy úgy megváltoztatni a "szabált", hogy a járművön minden olyan tevékenység tilos, ami a járművet bepiszkíthatja (a morzsálás is ez szerintem), illetve az utastársakat valamilyen módon zavarja. Magyarul fingani; büdösen, büdös-, szagos tárggyal, - élőlénnyel, - étellel felszállni tilos.
Jó, nem kell a rizsa, mindenki tudja, hogy itt a büntetésekre megy ki a játék, mert az ellenőrök kapnak bizonyos százalékot minden befizetett csekk után. Miután bliccelőt már nem sűrűn találnak (vagy akit elkapnak, az nagy valszínűséggel úgysem fog fizetni), így rámennek a tisztességes emberek baszogatására ilyen nevetséges indokokkal. A tizenéves gyerek, meg a fiatal nő az "jó" alany, úgyse mer visszaszólni, inkább fizet mint a katonatiszt. Remélem nem kell mondanom, hogy mire költség a rozmárok az így megszerzett pár száz forintot...
Na azt nem tudom tolerálni, még akkor sem ha beteg.
Ebben teljesen igazad van. Mivel a hírforrások nem közölték, hogy az említett esetben (haon, villamos, cukorbeteg) milyen étel került elfogyasztásra, így ez esetben nem tudok a dkv irányában pozitív elbírálást alkalmazni. Amennyiben gyros, vagy egyéb "szagos" étel volt, akkor egyértelműen az utas hibázott, de akkor sem "illik" 1x000ft-ra megbüntetni... De egy szendvics, vagy kifli/zsemle járművön történő elfogyasztásába nem hiszem, hogy belehal akárki is az utazóközönség részéről.
Ezúton is elborzadva gondolok vissza a '90-es évek végén történt dologra, amikor a bodai "dakoták" romlott sült halat "ettek" a buszon, gyakorlatilag mindenki gyomra felfordult. De ez csak egy eset volt az ezerből, nem ez alapján kell megítélni a járművön történő étkezést/ivást (természetesen kizárólag alkoholmentes italra értettem).
Sajnos tapasztalatból beszélek, amikor azt mondom, hogy a dkv ellenőrei (itt természetesen szó lehet a volt HV, vagy akár a bkv ellenőreiről is) nem a sokdiplomás, empátiával rendelkező embercsoportból kerülnek ki. A "csordaszellem" alapján nagyon erősnek érzik magukat, és többször voltam szemtanuja túlkapásaiknak, vagy éppen hiányos kommunikációs képességeiknek. Félre értés ne essék, örülök neki, amikor végigellenőrzik a járművet, csak sok olyan konfliktusba kerülnek, amely elkerülhető lenne a részükről. (Ha az utas jelez valamilyen hiányosságot, akkor nem visszaszájalni kellene, hogy "mit kezdjek vele", hanem megköszönni az információt majd ha az utas elvonul, akkor tenni rá magasról - ahogy szoktak, és nem azonnal felháborodva...) Ugyanez igaz a járművezetőkre is. Nekem is többször (5-6) alkalommal volt kapcsolatom járművezetővel, amikor valamilyen balesetveszélyt jeleztem, ebből 2! alkalommal volt az, hogy a vezető azonnal megköszönte, és megszemlélte a jelzett hibát, ebből 1 alkalommal el is hárította azonnal (MAZ trolin), a többi esetben "veszekedni" kellett vele már azért is, hogy nyugtázza a dolgot.
Nem apró dolgok pedig, a legneccesebb az volt, amikor a motorburkolatot 1-2 csavar tartotta (gondolom a többi menet közben a rázkódástól távozott a helyéről - irónia), így egy kisgyerek simán be tudott nyúlni a résen, ami tudjuk mit okozott volna.
Nem kell elnézést kérnem, mert tudom hogy nekik kell enni. De ez csak kifogás volt. Nem hiszem hogy egy gyrost kell bevágni azért, mert cukorbeteg. Ha meg mégis, akkor várja meg a következőt, addigra meg is eszi. Nem arról van itt szó, hogy elmajszol pár kekszet, vagy egy kiflit, mert szüksége van rá. Ez érthető. De amikor felszáll egy óriás hamburgerrel a buszra, és a zsír meg hagyma szagtól már én vagyok rosszzul, és gondolom egy cukorbeteg sem hor a zsebében hamburgert, meg gyrost, hogy hátha rosszul lesz. Na azt nem tudom tolerálni, még akkor sem ha beteg. Lehet ő is tekintettel másokra, ha már ő is elvárja a megértést.
Mindenki fel volt háborodva, hogy mert szegény biztos beteg. Az hát, betegesen zabálós.
Őszíntén kívánom Neked, hogy sose kerülj ilyen helyzetbe, hogy ezzel az alávaló betegséggel szembesülni kelljen a családodban! Nem vagyok cukorbeteg, de velem is előfordult már, hogy muszáj volt ennem (nem buszon!), mert szédültem, a víz kivert. Cukorbetegeknél ez sokkal gyakrabban előfordul, ettől ők még nem bűnözők, hogy büntetni kelljen őket! Sokszor tényleg az életük múlhat azon, hogy minél hamarabb ételhez jussanak! (Ha ehhez a járműveden kell enniük, akkor ott fognak.)
Felháborító a "betegesen zabálós" sértésed, szerintem kérj elnézést a cukorbetegektől emiatt a kijelentésed miatt!
Anno volt olyan HV-s sofőr, bár lehet, hogy vidékit csinált, aki megállt leszállította az utast és továbbment ha étkezett. És milyen igaza volt.
Anno volt olyan HV-s sofőr, akinek nem esett le az ujjáról a gyűrű, és MINDEN nap, amikor a hivatalos reggeli/ebéd ideje volt kultúráltan elfogyasztotta az ennivalóját, és végigsöpörte, végigmosta a járművet belül, és ha volt ideje akkor kivül is. Az összes (alsó)józsai sofőr rendszeresen takarította a végállomáson a buszát még akkor is, ha csak 20-25 perce volt rá, pedig volt nem egy olyan, aki kevésbé lelkesen végezte a munkáját...
Ezzel nem azt mondom, hogy minden egyes járművezetőnek kutya kötelessége lenne az, hogy minden nap végigfókázza a járművét, de ha egy-két paraszt összekoszolja, akkor legalább a végállomásra kérjen takarítószemélyzetet, ha ő nem akar/tud (mert nincs ideje) foglalkozni a problémával!
Egyébként egyet értek az étkezés rosszallásával a szolgáltató részéről, de lehetnek kivételek. pl. tényleg cukorbeteg valaki, vagy hogy magyarázod el a 4-5 éves kis gyereknek, hogy most nem ihatsz/ehetsz, mert a csúnya ellenőr bácsi megbüntet? Hallgassuk végig az üvöltését? Akkor inkább rágcsálja azt a nyamvadt kekszet, vagy kiflivéget. Csak akkor kellene büntetni, ha tényleg "maradandó" károsodás éri a jármű berendezését, értem ez alatt ha nem lehet egyszerű seprű segítségével eltávolítani a szennyeződést.
Ráadásul azt az idióta barmot, aki ezt a "plüss" belsőt megrendelte! Nézd meg a trolinál a rokkantkocsi párnát! Okádék, ahogy kinéz, koromfekete már egyes járműveknél!
Amit nem tudok elfogadni, és továbbra is rosszallással gondolok vissza, amikor a nyáron egy reggel egy nem friss rókácska utazott velünk a kedves dkv járatán. (Megemlítettem itt is.) Állagából megállapítható volt, hogy nem aznap keletkezett, mégsem tettek semmit azért, hogy az utazóközönségnek ne kelljen látni és érezni...
Itt felelős lehetett a takarítószemélyzet, valamint a járművezető is, mert a reggeli átvizsgálás során nem jelezte a szennyezést.
Nem, egyszerűen sok a par***t
Ezzel én is egyetértek, tényleg kifordult magából ez a világ, és ez sajnos egyre rosszabb lesz. Megdöbbentő, ahogy az ifjoncok a közösségi közlekedéshez hozzáállnak! Azon már meg sem lepődök, hogy 4 gerincsérvvel, meg folyamatos lábzsibbadással nekem kell átadnom a helyem a járműveken a kisgyerekes anyáknak, vagy az időseknek, de a legújabb szórakozás, hogy beállnak az ajtóba, és nem hajlandóak onnan elmenni még kérésre sem! (A "szabad lesz?", vagy "elnézést, leszállhatnék?" kérdésekre rendszeres a NEM válasz. Utána meg csodálkozik a köcsög, ha lesodrom a járműről...) Annak idején a tanárunk ilyen viselkedésért lepofozott a járműről, és mehettél gyalog!
A sok firkálóról nem is beszélve! Szilánkosra törném mindkét kezét az ilyen aljanépnek az után, hogy fogkefével kapartatnám le a "mesterművűket" a járműről!
Szóval nem könnyű a helyzet. 20 évvel ezelőtt hatalmas tisztelet övezte a sofőröket (tanárokat), mára ez már eltűnt, lassan a gyűlölet veszi át a helyét, ami nagyon nem jó!
Meg kell rendelnie az önkormányzatnak a DKV-tól vagy ITK-tól.
Van egy egyszerűbb megoldás: DEHUSZ
Felesleges mindet kiküldeni utcát seperni, meg parkot takarítani. Egyrészt 1-2 órás munka (a maradék 4 órában a padon ülnek), másrészt rohadt megalázó. Mibe kerülne legalább a négy decentrumhoz kiküldeni 5-6 embert?
Az egyik olvtárs betett egy képet egy igen kocsos utasterű járműről konkrét komment nélkül. Nyilvánvaló, hogy valamelyik inkulturált utas szemetelte tele. Erre Te beírod, hogy biztos a sofőr volt és így meg úgy, nyilván pejoratívan, amivel azt kívántad suggalni, hogy aki betette a képet az arra gondol, hogy a sofőr szemetelte tele. Erre írt torqmatic, hogy üldözési mániád van. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy megint provokálod a fórumozókat és megint mártírt akarsz csinálni a sofőrökből, holott semmi szükség nincs rá, senki sem bántotta őket, még utalni sem utalt rá senki.
Ez az egyik dolog.
Majd felvetődött a járművön étkezés. Senki sem mondta azt, hogy engedjük meg, már-már tegyük kötelezővé a közösségi közlekedési járművön való étkezést, de azért az sem tartható, hogy ha valakinek tényleg ennie kell, akkor utána még ő járjon utána és kuncsorogjon azért, hogy ugyan már ne büntessék meg. Aztán ha szerencséje van és jó szívű a szolgáltató akkor megússza. Legalábbis anyagilag, mert az idegeskedését és utánajárását senki sem fogja kompenzálni.
Ennyi történt. És arra kérnélék, hogy ne ferdíts.
Az utóbbi pár hozzászólásod egész korrekt volt. Miért nem lehet ezt tartani?
Úgy gondolom, hogy a Te feladatod itt nem az, hogy felvedd a kesztyűt és visszatámadj, hanem próbáld meg elmagyarázni a miérteket, hátha valaki úgy ír, hogy nincs mindennel tisztában. Hiába otthonról írsz mégis a munkáltatódat minősíted a hozzászólásaiddal.
Ússzunk vissza a normális mederbe és a sarkítások helyett jöjjenek inkább javaslatok, mert probléma az van, ez nem vitatható.
Jó hogy ilyen okos vagy. Akkor had csöpögtessék csak a kecsapot mustárt. Aztán ha beleülsz, sírva szaladsz ide a fórumba fikázni a DKV-t. se tudod mit, kapcsoljanak minden busz mögé éttkezőkocsit. Ez már megfelelő szemlélet?