Ha legalább ott lett volna az a szpendor, akkor meg te mentél volna bánatodba nekije a halastónak......
De láccik nem érted a lényegétet nekijéje. Az a wénség tannoy úgy leveri spróentor bécét, mint makkosmarci jegenyéről a varnyút, mert ő egy olyan. Ha jól érzi magáját, olyan teret tud csinálníi, mint a legjobb szélessávuak, csak kevesebb dopplerrel terheli a gazdáját.....
" A Classic Monitor hangja elég rossz benyomást keltett bennünk. Én a magam részéről elfogadhatatlanul mesterséges, agyonszínezett hangképnek tartom: egyes hangszercsoportok teljesen eltűnnek, más hangszerek abnormálisan kiemelkednek belőle; a középtartomány kiürül, a basszus döng, belül pedig egy nagyon kellemetlen, csattogó közép-magashang dominál. (Hangsúlyozom: akkor még nem voltak méréseink a Tannoyról!)"
DL ezt hallotta annó egy Tannoyról én kb ugyanezt hétvégén
Úgy volt keresztben, hogy hosszában leválasztotunk kb 4-5 métert egy asztalokból épített barikáddal amit betámogattunk matracokkal. A két NEA volt beállítva. Sokkal kevesebb technika volt jelen. Az idén ezért is gondoltam, hogy két szobát rendezzünk be. No aztán a tetőtéri kisszobak akusztikája sem volt sokkal jobb, csak másként volt szr.
"de picivl többet is tehettünk volna az ügy érdekében."
Jövőre bevállalom:
- Nem 60 cédát, hanem 500-at hozok (Spacc ki van lőve 3 napra); - Bigi lemezei közül orvul elcsórom a Prodigy féléket; - Ha Spacc mégis kinyitja a száját, túrófánkot, vagy tequilás üveget nyomok bele; - Hozok csöves MC prepre-t;
Csak egyet ne kérjetek. Ennél többet én nem tudok inni! :-)))
Tavaj vagy 10-15 matracot hordtunk át Süketkoma vezényletével a szobákból + aszatlokból barikádokat építettünk. Kezdéskor meg is említetettem csaptnak, hogy valamit kezdeni kellene vele, de nem nagyon ment a dolog. Aztán Tere rángatott át pár darabot mikor elviselhetetlennek itélte a helyzetet.
Csak hát ettünk, ittunk, dumáltunk, lemezeket cserélgettünk... Ezek valahogy mind fontosabbak voltak mint, hogy hogy szól a terem. Ezzel utólag is egyetértek ugyan, de picivl többet is tehettünk volna az ügy érdekében.
A zöldmezős zenehallgatás az Altmann DAC/erősítő/notebook kombinációval kiváló ötlet, nem kell hozzájuk 230V, elég kiszedni valamelyik autó akkumulátorát :-) Bár mire a Triót is kicipelném hozzájuk, lehet akkor maradjon inkább a hálózati feszültség.
Spacc: "Bátor dolog ám ilyen sanyarú akkusztikai helyszini tapasztalatból következtetést levonni....."
Ezt nagy betűkkel beírnám minden hifista és audiofil számítógépének a startup screenjébe, a Windows logo helyébe, hogy bootoláskor, meg a fórumozás megkezdésekor lássák (tulajdonképpen ezt inkább más fórumokra kellett volna írni, de tudom titokban ezt is olvassák). Az Apple Mac tulajdonosok ezt tudják, nekik nem cserélném le a szép alma logót :--))))
Már rongyosra téptem a számat: a keverés nem egyenlő a tannoy hepehupás frekimenetének kiegyenlítésével. A hangmérnök nem eq-zik!!!!!
Kérdezd meg terénket, hogy amikor lefeküdt a kőre, jó lett-é a hangja. Eccerüen arról volt szó, hogy ezt a hangfalat nem állványon, és nem ebben a magasságban kell elhelyezni. Bátor dolog ám ilyen sanyarú akkusztikai helyszini tapasztalatból következtetést levonni.....
Tannoy ból én azt hallottam amit eddig is tudtam róla Egy erős felsőbasszus dominál és viszonylag nagy torzítás Szinte látni lehetett a hepehupákat az átvitelben
A Tannoyon kevert számok biztos jól szólnak rajta de pl az énekhang az borzalmasan torzított. De ez az én szubjektív véleményem egy erősen visszhangos előnytelen szobában