Mindegy,akkor sem fogok egy fél ora alatt bepötyögött hosszu levelet ujrairni.Rambutanrol annyi,ha nem volt a mag +5 fok alatt akkor elvileg a licsihez hasonloan kel ki.Annál melegigényesebb, viszont ez a szokásos licsis barnulás ritkábban alakul ki.
Internet explorered van? Ha igen akkor a szöveget kijelölöd, és fent a szerkesztés menű, másolás parancsával ki lehet másolni. Nálam ez működik. Így próbáltad már?
Egyébként ha hosszabb szöveget írsz érdemes vágólapra másolni(i. explorerből szerkesztés menű), ami csak egy pillanat viszont ha ilyen probléma adódik nem kell újra beírni az egész szöveget.
Akkor további jó teleltetést, vigyázz a növényekre, meg magadra is.
na ennyit erröl az indexröl.Fél ora alatt bepötyögtem a választ,utána az egészet nem tette fel,csak hibákat jelzett.Elegem lett,.nem irom le ujra.:((((((((
Pusztulás is van,kelés is van,megy is az oktatás,meg nem is......nem folytatom.
Szia Gáborke! Nos, tudod elég türelmetlen fajzat vagyok, úgy hogy vaníliát már vettem, gránátalmát meg ültettem. (magot) Persze, hogy ebből mikor lesz termés az már más kérdés. De nekem inkább amúgy is a virága miatt kellett. Azért köszönöm, hogy nem felejtetted el.
Az ablakpárkányon van, kb.10-15 fok van abban a helyiségben és erős az életkedve :-)) Akkor majd jövő nyáron meglátjuk mi lesz véle, akar teremni vagy sem .
Szia Zamia! Megvannak ám a növények még amit kértél(persze ha még kell), vanília le van már dugva földbe, a gránátalmá közül meg 4 be is gyökeresedett. Már csak a tavasznak kell jönnie. üdv.
Szia Edikov! Én azt gondolom, hogy nem feltétlenül fontos visszavágnod télen a peppinót, attól függ hogy hol telelteted. Az enyémet én nem vágtam vissza, télikertben van full fényen (éjjel 14-15 C, nappal 18-25 C) és nagyon szépek. Virágzanak, nem úgy néznek ki mint akik le akarnának gyengülni. Persze majd tavaszra kiderül. Nyáron termett is, a kislányomnak nagyon ízlett, sárga dinnyének hívja.
De állítólag 5-10 fokon kell átteleltetni. Teljesen ne száradjon ki, de ne legyen lucskos se. Szerintem most próbálj néhány hajtást meggyökereztetni úgy, mint a képeken, akkor lesz utánpótlás, ha vmi történik
Most lapoztam vissza , vettem észre ,hogy milyen kedvesek vagytok és válaszoltatok , Köszönöm !!!
Szinte kérés nélkül válaszoltatok is ,mert bizony a teleltetése a gondom. Minden növény pihen ilyenkor ,de ez a peppino nem akar ! Azt gondoltam ilyenkor kevés vízet igényel , de ha keveset kap akkor hervad , ha normálisan öntözöm akkor meg nő és nő ,miközben alig van éltető fény télen, persz mondanom se kell ,hogy elég csenevész leveleket hoz. A képeiteken azt látom , hogy vissza kell vágni és hűvös helyre kell vinni ? Jól gondolom ?
Egyébként régi vágyam volt és az idén sikerült egy szép tövet szerezni, de a termését még sose ettem, tényleg csalódást fog okozni ?
A fotón gyönyörű az a peppinó ! Dícséri a gazdáját !
Új vagyok ezen az oldalon, de sokféle növénykém van ,tehát ismerem a növények lelkét, tartását ( jó néhány azért ismeretlen). Lenne egy kérdésem ,tudnátok-e segíteni ebben ?
Ma kezembe került egy hurma (vagy khakiszilva), és amikor felvágtam, volt benne egy érett, fényes, barna mag (tudom ez ritka véletlen ) .
Hogy lehetne kicsíráztatni ? Ismeri vki ennek a módját ?
Köszi Cucurbia! Azt hittem az igazi kakaó vad változata :( . Dracéna pedig nem kell :) Jó trükkösek. Ez a baj, néha még a kertész,virágos sem tudja pontosan, hogy mit is árul. Mit várok az OBI-tól?
Hahó, AVOKÁDÓ-t nem tart senki? Össze-vissza írnak róla a neten, ezért kiváncsi lennék egy rutinos Persea tartó tapasztalataira! Tudom, nem egy különleges növény, dehát saját szaporítás...:D