Hogy a csudába lenne nagybőgő? Hozza balkézzel a basszust és lábbal csak rápufogtatja a negyedeket az alaphangon. Ez olyasmi hatás, mint a nagybőgőnél a húr megcsapása.
Önálló lábmunkával legfeljebb az előkéket játssza be pedálon. Ez azért érdekes, mert a balkéz basszus visszafoldbackelt, szóval nem megy le a legalsó oktávba. 808-at szoktak kihúzni. Ugyanez a kísérőharmónia is.
Egy ilyen alapmű Lonnibától a Paper Tiger. Minden egyéb ellenére érdemes most csak a basszus kettősségére figyelni, mert itt iskolás módon különül el egymástól a balkéz és láb.
A szám igazából improvizáció, egyszer felörömködték a stúdióban, soha több folytatás. De ahogy játszanak, ahogy szól az egész...!!!!
Már megbocsájtsatok, a fiatalabb nemzedék hová tűnt a fórumról ? Csak kedélyes "öregurak" társalkodója lett ez a hely ? :-)
Más:
Amatőr basszeros ifjú munkatársammal meló közben hallgattuk mp3-ról, és nem hitt el, hogy itt nincs semmiféle nagybőgő. Szerinte 3 perc 2-8 mp között van a bizonyíték. Érdekes !
Imádom a Funes-filmeket! Már gyerekkoromban (ami nem mostanában volt, 60-as évek...) is lelkesedtünk Fantomas-ért és a többiekért. Akkoriban azt hittük, hogy franciásan "Füné"-nek kell ejteni a nevét. Egyébként nem portugál, hanem spanyol szülei voltak, ezért az s hallatszik a neve végén.
Nekem is tetszenek az ekorabeli filmek, még értő kezek munkáját dicsérő zenei aláfestései. Jellemző a bigbandes hangszerelés és megszólalás. Ugyan ez itt az egyszerűségével nem vett le annyira a lábamról, de a Funes filmek mindig nagyon jók anélkül is.
Funesről kevesen tudják, hogy a szóvirággal máris éljek, "színtén zenész"! Ugyanis jazz bárzongorista volt mielőtt színész lett. Eredendően nem francia, hanem áttelepült portugál család sarja volt és annak ellenére, hogy fénykorában nemzeti gigasztár volt a franciáknál, teljesen allűrmentes, józan, megfontolt életet élt, de stílusához illően kellő humorral fűszerezve, kedélyesen s nem nagylábon! Filmjeiben pedig nem csak színészi tehetségét mutatta meg olykor, hanem a rendezésekben is aktívan résztvett. (Talán még a zenéikben is!) :)
Sokszor csak azért néztem meg filmeket, tv műsorokat, hogy végre hallhassak valami mást, eltérő zenét amit csak elvétve sugároztak a Petőfin és az URH-n.
A fiatalabb korosztály szerencsére ezt már nem is érti. ON
Oldrad: Ez a csaj és a csapata, nappal is nagyon jól szól ! :-) Kössz !
Ugyanilyen van nekem is, csak nem ilyen szép állapotban.:)) Én már kissé "szétrokkoltam", néhány billentyű műanyag felfüggesztése eltört, az esztétikumról meg nem beszélek inkább, de nagyon szeretem, ez volt az első orgonám.:)
Főként Budapest és vonzáskörzetében keresnék olyan személyt, aki birtokol működő VOX Continental orgonát, és volna mód meglátogatnom, testközelből megtekinteni a hangszert. (a bemutatást rá bíznám, én magam nem zenélek)
A VR760 elődjéhez sok mindenben visszalépés kezelhetőségben, funkcionalitásban is.
Talán a mostani VR09 volna jobb cucc, de az meg már játékhangszer kategória lett felépítésre, mint mára minden a Rolandnál. Nem szabad Rolandot venni semmiben, csak és kifejezetten digizongorákban, mert ott utólérhetetlen a billentésminőség és játékérzet!