Keresés

Részletes keresés

monix Creative Commons License 2001.07.09 0 0 1374
Napóra,
Nagyon aranyos Annácska:-)))

Primera,
Az ujjszopáshoz annyit, hogy én nagyon nagyon sokáig szoptam az ujjam. És magam szoktattam le, mert már szégyelltem. A fogaim tökéletesek, és az ujjammon sem látok semmi deformációt:-)))

susok Creative Commons License 2001.07.09 0 0 1373
Csucsuka, várjuk az élménybeszámolót és a képeket:))

Gica, örülök, hogy jól vagy. A Lepény nekem még a 26. hét környékén is közel volt a méhszájhoz. Azóta egyszer voltam UH-n a 34. héten, addigra nekem is feljebb vándorolt. Szóval szinte mindig megoldódik ez a kezdeti probléma.

Buksi, remélem a mi kisfiunk is ilyen aranyos, nyugodt baba lesz, mint a Tietek:))

Noa, nagyon édesek lehetnek a lányok, ahogy egymással ismerkednek. A férjemnek van egy kollégája, a múlt héten voltak 1 évesek a kicsik (kisfiú és kislány), ők is hasonlóan kedves sztorikat mesélnek róluk. Legyen mindig kéznél videó vagy fényképezőgép, hogy megörökíthessétek ezeket a csodálatos pillanatokat.
Noa, van egy lengyel kolleganőm, ha elküldöd e-mailben a leírást, biztosan szívesen lefordítja.

Timcsi, szívből gratulálok az esküvőd alkalmából! Hányan voltatok? Jól sikerült minden?

Napóra, nagyon édes a kis Anna! Mit értesz az alatt, hogy „többemberes baba”? :)))

Berku, örülök, hogy Te is jól vagy. Nagyon sokat gondolok Rátok. Remélem, még nem kell benn maradnod a kórházban, és egy kicsit még otthon élvezheted az utolsó heteket (napokat?). Izgulsz egy picit? Gondolom, már megegyeztetek a nevekben (egy másik topicon olvastam régebben, hogy mennyit gondolkodtatok):)))
Nálunk is minden rendben, holnap megyek először CTG-re és ezután már minden kedden kell kontrollra menni. Múlt héten „hazaköltöztem” a munkahelyemről (nem volt teljesen zökkenőmentes, pl. Matáv:(, úgyhogy most már én is itthonról olvasgatom a topicot. (elnézést, ha melléütök, de itthon egészen más a billentyűzet, így még csak most szokom). Gyömbérrel túl vagyunk a kórházi oktatásokon, láttuk az összes szülőszobát, így nem lesz talán annyira félelmetes, legalább a környezet.

Vigyázz Magatokra, és nagyon-nagyon szorítok.
Susok

gyomber Creative Commons License 2001.07.09 0 0 1372
Sziasztok,

Noa,
A Tescoban szétnéztem a multkor, és 500-ért nem hibás bodykat lehet kapni. Mondjuk ez a kis méret, lehet, hogy a nagyobbnak több az ára is?

Az ágyleirással kapcsolatban, nemhogy ennyi pénzért, de ha fele annyiba került volna az ágy, akkor is kötelességük lett volna hozzá vevőtájékoztatót adni, mert nem adhatnak el fogyasztónak árut a megfelelő tájékouztatás és használati utasitás nélkül. Én ilyenkor gond nélkül kérem a panaszkönyvet, vagy fenyegetőzöm a fogyasztó védelmi felügyelettel. Persze gondolom ez mindig akkor derül ki, amikor már otthon van az ember...

Berku, neked nemsokára elérkezik a nagy nap. Olyan hihetetlen, szinte együtt kezdtük. Pont valamelyik nap került a kezembe az a kis papiros, amire fel volt irva, kinek vártuk azon a hétvégén az eredményét. Te voltál az egyik, susok a másik és én a 3. szerencsés. És jere, Menőmanóka és gzsófi volt, akiknek nem sikerült akkor. Milyen hamar eltelt ez a 9 hónap, már kórházba kell vonulnunk, és ilyen problémáink vannak. Azóta már gzsófi is itt van, menőmanókával meg nem is tudom mi lett. Akkor milyen elérhetetlennek és távolinak tünt ez a baba, nem?!

üdv gyömbér

berku Creative Commons License 2001.07.08 0 0 1371
Sziasztok!
Úgy volt, hogy holnap van a végső határidő, amikor bevonulok a kórházba, de költözött a szülészet és kaotikus állapotok vannak, valamint kevés a hely. :-///. Úgyhogy holnap bemegyünk, kocsiban a kisbőrönddel, aztán vagy ottmaradok, vagy nem. :-/// Hát mit mondjak, nyugodtabbak lennénk, ha maradnék, hiszen kedden már betöltöm a 36. hetet.
Susok, Te hogy vagy?
Ha nem én jelentkezem, a férjem majd behozza a topic-oldalakat és remélhetőleg tudósít is, mint tavasszal.

noa2 Creative Commons License 2001.07.08 0 0 1370
Na, akkor visszazökkenve:

Azt hiszem Gica kérdezett a Kenguru Gold boltról. A Margit körúton pont a templommal szemben van, a Funicia cipőbolt mellett, a neve: Kenguru Folk. Most éppen új dolgot fedeztem fel: a pénztár mellett van két nagy emeletes kosár, amibe a "hibás" árut teszik. A legtöbbön én nem találtam hibát, ha igen, az általában egy miliméternyi festékpötty volt. Ezért rugikat pl. 6-700 Ft-ért lehet kapni, body-kat pl. 400 körül stb. A másik akció is tart még, de abban már inkább csak rövidujjú bodyk vannak. Ja, és az eladók nagyon kedvesek!

Balletje!
A szülés utáni tamponhasználatot ne nagyon népszerűsitsd! :-)))) Nagyon veszélyes, az én kórházamban sokszor hangsúlyozták. Ha belegondolunk, mi is történik a "tisztulás" során, nem is csoda... Szóval hatalmas a fertőzésveszély, ne próbálja meg senki a tampon használatát!

Vettünk új ágyat a kislányoknak! 140-szer 70-es, fehér, levehető majd a két oldala és úgy is használható, igy gondolom még kiszolgál, amig iskolába mennek :-)))) A Megatoysban vettük, egész normális áron, csak nagyon bosszantó volt, hogy nem adtak hozzá magyar nyelvű leirást (vagy legalább valamilyen "ismeretebb" nyelvűt), csak lengyelt. A fene egye meg, ennyi pénzért azért azt az pár mondatot le lehetne forditani!

A lányok fantasztikusak!!! A hétvégeket vidéken töltjük, igy csodás szine van a kis arcocskájuknak. Napról napra ügyesednek, és most kezdik tudatosan felfedezni egymást. Hát az valami fergeteges, amikor fogdossák egymás arcát, kezét és közben kacagnak... Még mindig csak szopnak, azt modta az orvos, hogy gyümölccsel nyolc hónapos korukig ez kielégitő, majd akkor kezdjük a főzeléket. A gyümölcsöt (paradicsom, meggy, őszibarack, banán) nem szopás helyett kapják, hanem kettő között.

Ajánlanék is valamit: Mi Karácsonyra kaptunk egy "Baby Set" botmixert, amit most vettünk elő a gyümölcs miatt. Hát valami fantasztikus! Sokkal jobban használható, mint a hagyományos turmix, és van hozzá cumisüveg, apritótartály, tápszerkeverő fej, ami a cumisüveghez van méretezve (ezt ugyan nem használtuk, de majdcsak jó lesz valamire) Szóval aki megteheti, snnak érdemes beszerezni egy ilyet, mert nagyon hasznos. A hipermarketekben kapható szerintem.

Babakocsi-téma!
A nagy melegben jutott eszembe, hogy kiegészitem Susok leirását: azt is nézzétek meg, hogy lehetőleg az ülés huzatja minél magasabb százalékban legyen pamut, mert a műszálhoz hozzáizzas a baba. (Gondoljunk csak magunkra...)

TAD, BPD stb. (A TAD az TAD...) és még nagyon régen irtam ezen a topicon, hogy a Várandós Kismamák könyvében" (amit mindenki megkap)hol van ezeknek a pontos meghatározása. (harmincvalahanyadik oldal)

Hali,

Noa

Előzmény: noa2 (1369)
noa2 Creative Commons License 2001.07.08 0 0 1369
Sziasztok!

off
Mint topicgazda, a következőt szeretném kérni: Ez a topic a Meddőség-Lombikbébi topic társaságának azon tagjaiból alakult, akik a sok kinlódás után sikerrel jártak és babát várnak illetve már megvannak a kicsinyeik. Sokan átszólnak a társtopicból is, izlelgetik, milyen lesz itt nekik nemsokára, amikor ők is pocakosodni kezdenek. Vannak továbbá, akiknek szerencsére nem kellett megküzdeniük a meddőség rémével, de velünk éreztek-éreznek és csatlakoztak hozzánk, mint szintén gyakorló kismamák. A lényeg, hogy sok topic-kal ellentétben itt nem csak a "téma" a lényeg, amihez ki-ki akár ismeretlenül is hozzászól. A fontos, hogy mindenki ismeri a másik történetét, együtt izgulunk, bánkódunk, örülünk egymással. Ezért kérem, hogy ha valaki újként érkezik ide, MUTATKOZZON BE! Egyébként mindenkit nagyon szivesen látunk!!! :-)))))
És az is jó lenne, ha a stilusbeli vitákat ki-ki email-ben bonyolitaná.
off

Előzmény: TIMCSI (1368)
TIMCSI Creative Commons License 2001.07.07 0 0 1368
Sziasztok!

Hát, őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy a hozzászólásommal ilyen zűrzavart keltek. Nagyon sajnálom, ha bárkinek is rossz érzéseket okoztam vele. Nem hirtelen felindulásból írtam akkor, csak ki akartam hangsúlyozni az orvosok nemtörődömségét itt nálunk. A történetet az anyuka elmondása alapján szóról szóra írtam le aznap délután, amikor hallottam és való igaz, nem gondoltam át, mennyi lehet a valós alapja. Nem értek én az ilyen dolgokhoz, azt hittem, egy babánál előfordulhat ekkora láz, a többi dologban pedig szintén teljesen járatlan vagyok, úgyhogy ezúton szeretnék bocsánatot kérni. Ma csak azért ültem le a géphez, mert a férjemmel együtt a szülőknél vagyunk és az elmúlt nap eseményit beszélgettük együtt és nagy örömömet veletek is meg akartam osztani. Ugyanis tegnap meg volt az esküvőnk, a lagzi is szuper volt, és szerencsére bírtam is. Mégegyszer szeretnék elnézést kérni mindenkitől.

Timcsi

Buksi Creative Commons License 2001.07.06 0 0 1367
Üdvözletem Mindenkinek!

Napóra mégegyszer gratula a pici lányhoz! Nagyon szép kislány!!

Nem emlékszem, hogy Csucsukának gratuláltam volna a picihez, de inkább 2x, mint 1xsem, tehát én is gratulálok a pici fiúhoz, jó egészséget és nagyon sok örömet, boldogságot kívánok az egész családnak!

Szia b_vica!
Üdv a Babavárban. Jó helyre pottyantál, itt általában sok-sok dologról folyik a szó, biztosan Te is találsz magadnak olyasmit ami érdekel.

Csak csatlakozni tudok snoepjeshez és Gicához, nincs két egyforma terhesség. Nekem sem volt semmilyen kellemetlen tünetem a kilenc hónap alatt, végig remekül éreztem magam. Leszámítva talán azt, hogy az utolsó hónapban legszívesebben sütit ettem volna sütivel, de hát ez az én problémám, most van mit letornáznom!:))))))

Ma igen mozgalmas esténk volt. Ínyenctalira mentünk a Liszt Ferenc térre egy étterembe, majd pedig kinéztünk az Indexes Nagytalira is. Nagyon jó volt, hogy elmentünk, régen nem látott ismerősökkel találkoztunk, Peti kézről-kézre járt, nagyon élvezte a dolgot, szerencsére nem zavarta a sok ismeretlen arc. Most érte először fű a meztelen kis talpacskáit.:))
Szóval nagyon jól éreztük magunkat, és az is nagyon jó, hogy el lehet menni Petivel bárhová, nincs vele baj!:)

Kellemes hétvégét mindenkinek! Jó babázást és babavárást, vigyázzatok magatokra ebben a nagy kánikulában!

Sziasztok:

Buksi

b_vica Creative Commons License 2001.07.06 0 0 1366
Snoepjes, Gica,
Koszonom a biztato szavakat, most mar sokkal nyugodtabb vagyok es varom a jovo heti UH-t.

Sziasztok!
B_vica

Gica70 Creative Commons License 2001.07.06 0 0 1365
Napóra
Nagyon édes a kicsi Anna:-) Sok boldogságot mindannyiótoknak. A Vajda dr-ral én is találkoztam a klinikán (Ő csinálta nemrég az onkológiai vizsgálatot), tényleg szimpatikus.

Gzsófi
Örülök, hogy jól vagytok! Szép nagy már a babátok:-) Ti 9 hetesek vagytok, ugye?

Kérdezted, hogy mi hol tartunk: tegnap voltunk UH-n (most már a klinikán, nem a Kaáliban); a Babácskánk ülőmagassága 34mm, a tarkó 1,1mm (az orvosom azt mondta, hogy ezek tökéletes méretek), a lepény viszont fedi a belső méhszájat, amire azt mondta a dokim, hogy nem baj, majd feljebb megy (így aztán ezen nem is izgatom magam, ha jól emlékszem Monixnál is ez volt és Neki is feljebb ment). Egyébként a mi picink is trükközött, kicselezte az UH-s dokit, aki alig tudta elkapni a jó pillanatot, hogy bemérje Őt:-)
Még annyit, hogy a mai nappal töltjük be a 11. hetet:-)

Csucsuka
Várjuk a képeket!

b_vica
Nyugodj meg, ne izgulj! Úgy van, ahogy Snoepjes írta, tényleg nem egyforma felbontásúak az UH-gépek. Pl. mi most a klinikán kevésbé tisztán láttuk a babát a monitoron, mint 2 hete a Kaáliban. Szerintem is, ha növekszik a baba, akkor nem lehet semmi baj! És az álmosságon kívül nekem sinincs semmi "tünetem", pedig tavaly, amikor a méhenkívülim volt, akkor az álmosság mellett még émelygtem is. Azt mondják nincs két egyforma terhesség (még ugyanannál a nőnél sem), így gondolom a "jelek" sem feltétlenül ugyanúgy jelentkeznek. Örülj neki, hogy most nincs hányingered:-)

snoepjes Creative Commons License 2001.07.06 0 0 1364
Sziasztok,

CADves és Balletje, nem első felháborodásomban irtam, többször is átfogalmaztam szalonképesre a mondandómat. Timcsit nem megbántani akartam, hiszen amint láthattátok, megpróbáltam az általa feltett szakmai kérdésre is válaszolni. Ha a megbántás lett volna a célom, akkor nem valószinű, hogy még az általa megadott méreteknek is utánanéztem volna.

B vica, szerintem az, hogy szépen növekszik a baba, mindenképp jó jel. Az, hogy a szivműködését nem látják, lehet, hogy csak attól van, hogy nem elég érzékeny, nem elég nagy felbontású az UH készülék. Gondolom, nemsokára megint megnézik.
A rosszullét pedig természetesen nem mindig jár együtt a terhességgel.

Mindenkinek minden jót, sziasztok, Snoepjes

b_vica Creative Commons License 2001.07.06 0 0 1363
Sziasztok,
En meg nem jartam ezen a topic-on, de mivel Ti Mindannyian valaszinuleg babat vartok, talan jartatok mar hasonlo cipoben.
Majus 17-en volt utoljara verzesem, a mult heten csinaltam tesztet, pozitiv lett. Utana persze elmentem az orvoshoz. Ma voltam UH-n, 13 mm-es (egy hettel ezelott 7,7 mm-es volt) ami a pocakomban van (remelem egy egeszseges baba), de nem latszik hogy dobogna a szive. Ez papir szerint a 7. het. Latszodnia kellene a szivdobogasanak?
A doki azt mondta, meg nagyon korai a dolog es nem biztos hogy latszodik, de en ugy erzem mintha csak engem akart volna megnyugtatni.
Raadasul a gyakori almossagon kivul nem igen erzek semmilyen tunetet. Az elso terhessegemnel ilyenkor mar javaban hanyingerem volt reggelente.
Lehet minden rendben rosszullet nelkul is?

Boldog babavarast mindenkinek!
B_vica

Balletje Creative Commons License 2001.07.06 0 0 1362
Sziasztok!

Snoepjes muszáj volt első felindultságodban írni? Szerintem eléggé megbántottad Timcsit.
Gondold át újra, hogy kinek és mit írtál. ELhiszem, hogy sok benned a keserűség, ennek ellenére nem érzem jogosnak az olyan bírálatot, amilyet itt eleresztettél.

(Timcsi, mi a lányunk születése után vettünk babakocsit, világoskéket. Tökéletes az is, nyugodtan vedd meg!)

Előzmény: snoepjes (1360)
snoepjes Creative Commons License 2001.07.05 0 0 1360
Sziasztok,

néhány napig nem olvastalak benneteket, és közben micsoda zűrzavar támadt. Na de erről majd később, először is Napóráéknak szeretnék gratulálni a gyönyörűséges kislányukhoz. Minden jót kivánok nektek, legfőképp jó egészséget.

Szóval, Timcsi, a TAD az szerintem THD, és igy mellkasátmérőt jelent. A femur pedig a combcsont hosszát jelöli. A 17. hét környékén jársz? A következő mondatod :" Hát köszi, nekem pedig két hétig eltettek egy szupi kék babakocsit, ami tetszik, " számomra elég érthetetlen. Úgy tűnik nem küzdöttél eleget, hogy gyereked lehessen, különben nem ez lenne a legnagyobb problémád.
A 45 fokos láz kissé hihetetlennek tűnik számomra. Már a 42-43 fokos láz is irodalmi ritkaságnak számit, nem hiszem, hogy ha valakivel manapság / amikor a műhiba-perek, betegjogok korát éljük / ilyesmi történne,akkor csak úgy, se szó, se beszéd hazaengednék, és otthon böngészgeti ki az ilyeneket a zárójából.
Piglettel tökéletesen egyetértek. Ha 21.-én szült valaki, akkor 15 nappal előtte még csak jóslófájásai voltak.
CADves, hagyjuk a kutyákat, jó? Bár nem én vagyok a topikgazda, de ez a topik a meddőség-lombikbébi társtopikja. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy más nem szólhat bele / hiszen félig-,eddig én is csak külsős vagyok /, de az ennyire OFF dolgokkal ne fárasszuk egymást, oké?

Mindenkitől elnézést kérek, de egy kicsit kiakadtam, és nem szeretem az ilyen dolgokat magambantartani.

Boldog babavárást kivánok minden pocakosnak, jó babázást a legszerencsésebbeknek, sziasztok, Snoepjes

Csucsuka Creative Commons License 2001.07.04 0 0 1359
Halihó Mindenkinek!

A nagy nap leírása készülget, amint meg lesz, ígérem beillesztem! Valszeg jövő hétre lesznek képek is:)))
Napóra, gratulálok Annához, nagyon szép kislány! Remélem, azért tudsz pihengetni mellette!

Gzsófi, amniocentézisről kb. az a véleményem, mint Estee- nek, egy jó ketyerével egy jó orvos látja, ha gond van. DE Nálatok nem lesz!

Pusszantás!

gyomber Creative Commons License 2001.07.04 0 0 1358
Sziasztok,

Napóra, kicsi Anna nagyon szép.

Gzsófi
szerintem ekkortájt mindenkiben ugyanezek a kérdések merülnek fel, bennem is ez volt. Szerintem ez nincs összefüggésben azzal, hogy betegen megszülnéd-e mert ha egy gyerekről kiderül, hogy Down kóros, akkor bizony szerintem nem kell megszülni, mert az ember nem csak magával tol ki, hanem azzal a szerencsétlen gyerekkel is. Az orvosodnak nagyon igaza van, jelenleg a vetélés kockázata nagyobb, mint a Down kóré úgyhogy nem érdemes kockáztatni. Ha az AFP eredmény, vagy a 18 hetes genetikai UH lát valami rendelleneset, akkor úgyis megcsináltatják veled.

üdv
gy

Estee Creative Commons License 2001.07.04 0 0 1357
Zsofi, a nagy kerdes az, hogy ha beteg lenne a baba, megszulned-e. Ha igen, akkor nem kerdes, felesleges a kockazatos vizsgalat. Masresz letezik genetikai UH is, ahol - ha profi az azt vegzo orvos - nagyon sok baj kiderulhet.

Ez persze az en velemenyem :)

Előzmény: gzsofi (1356)
gzsofi Creative Commons License 2001.07.04 0 0 1356
Gratulálok Napóra Annájához ! Nagyon helyes baba !

Gica ! Köszönöm érdeklődésedet. Tegnap voltunk UH-n: a baba most 3 cm-es, szabályosan "boxolt" a pici kezeivel (valószínűleg nem teszett neki az ultrahang), és ficánkolt fel-alá a felvételen. A következő 3 hétben (a 12. hét eléréséig) még szigorú kímélő éetmód, aztán egy kicsit többet szabad majd...
Te most hol tartasz, hogy érzed magad Gica?

Kérdésem lenne viszont mindenkihez. Mit gondoltok az amniocentézisről, szükséges-e minden ICSI-s terhességnél, ill. Ti megcsináltatjátok-e?
Nekem ugye két spontán terhességem végződött vetéléssel a 6-8. hét között, s ezt fejlődési rendellenességgel magyarázták. Ennek alapján mi azt gondoltuk, hogy meg kellene csináltatni. Az orvosunk viszont tegnap azt mondta, hogy NEM javasolja, mert: 1. az életkor miatt nem szükséges (most töltöttem a 30-at), 2. az ICSI-nél nemzetközi statisztikák szerint nem nagyobb amúgy sem a fejlődési rendellenességek száma, 3. a magzatvízminta-vétel miatti vetélési valószínűsége jelentősen magasabb, mint annak, hogy rendellenesség legyen a babánál. A napokban még konzultálunk minderről más orvossal is, de mindenképpen érdekelne a Ti véleményetek is.
Köszi előre is,
Gzsófi

Estee Creative Commons License 2001.07.04 0 0 1355
Ime Napora Annaja, akihez meg egyszer sok szeretettel gratulalok!

Előzmény: napora (1354)
napora Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1354
Sziasztok!
Most van egy kis időm, hogy végre leírjam kicsi Anna születését, ugyanis ő egy amolyan "többemberes" baba. No de nem baj, szeretünk vele foglalkozni.

Június 17-én 17 óra 55 perckor született 3780 grammal, 55 cm-rel.
A vajúdás kb. 16 órán át tartott, és úgy kezdődött, hogy éjjel fél 12-kor elfolyt a magzatvíz. Gyorsan be a kórházba, s hamarosan kezdődtek a fájások. Csakhogy nagyon fent volt még a méhszáj, s egy ujjnyi volt a tágulás. Rátettek a ctg-re, ott feküdtem reggel 6-ig, közben figyeltem a fájások közt eltelt időt. Reggel 6-kor már 3 percesek voltak a fájások, ezért felkelhettem sétálgatni. Sajnos, ez az örömöm csak egy órán át tartott, mivel váratlanul ismét 10 percesek lettek a fájások, és kiderült, a tágulásban sem haladtam. Visszatettek a ctg-re, pluszban pedig rámkötötték az oxitocin infúziót, s innen kezdve megint csak ágyhoz voltam kötve. Az oxitocint egyre növelték, és délután kettőkor még csak alig két ujjnyi volt a tágulás. Addigra nagyon kimerültem, egyrészt az átvirrasztott éjszaka, másrészt az azóta eltelt fél nap egyre nagyobb fájdalmai és a csigalassú tágulás miatt. Ezért úgy döntöttem, hogy mégis kérem az epidurális fájdalomcsillapítást, bármennyire is nagy volt bennem az ellenérzés. Ekkor már hosszú órák óta kétperces fájásaim voltak, és féltem, hogy nem bírom mozdulatlanul elviselni, amíg bevezetik a gerincembe az epidut. Hát kibírtam, mégpedig kétszer. Ugyanis miután betették a kis csövet, kiderült, hogy gyártási hibás, nincs a másik végén megfelelő lyuk, amire a folyadékot csatlakoztatták volna. Így hát újra kellett kezdeni az egészet. Ennek ellenére megérte, csak azt bánom, hogy nem kértem néhány nehéz órával korábban. De hát ki akartam próbálni, mire futja az erőmből.
Ezután gyorsabban telt az idő, szépen leereszkedett a méhszáj, és beindult a tágulás is. A magzatburkon azonban mégis kellett egy bevágást ejteni, ugyanis kiderült, hogy felül repedt meg, s alul akadályozta a babát útjában. A kitolás gyorsan ment, és milyen szerencse, mivel kiderült, kicsi Panka nyakára kétszer volt rátekeredve a köldökzsinór. A varrásból semmit nem éreztem, mivel arra az időre nagyobb adag fájdalomcsillapítót kaptam, így közben a férjemmel együtt a kislányunkat csodáltuk.
A HIETE-n szültem, Vajda doktornál (eredetileg Drávucz doktorhoz jártam, de ő nem tudott feljönni aznap vidékről), aki nagyon figyelmes, jó orvosnak bizonyult. A bába és az aneszteziológus is csak elismerést érdemel.
Nagyon sokat jelentett, hogy velem volt a férjem, úgy éreztem, nem bírnám ki, ha nem szoríthatnám a kezét.

Annácska jól van, azóta is szépen gyarapodik, sokat szopizik. A szoptatással kapcsolatban: ne hagyjátok elbizonytalanítani magatokat, szerintem olyan nincs is, hogy valakinek kevés a teje.
Minden utánunk következőnek nagyon drukkolok!

Kedves Estee, küldöm Annáról a képet, kérlek illeszd be ide. Köszönöm! Puszilok mindenkit!

Buksi Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1353
Szia Gica!

Peti nagyon aranyos a fogacskáival!:))
Ma délután a mutatóujjamon gyakorolta a harapdálást.:) Szemlátomást nagyon élvezte!:))

Mostanában ritkán jutok a géphez. 6 órakor kezdődik a kedvezményes időszak, de akkor még javában kint vagyunk.
Peti délutánonként 2 körül elalszik és 5 óra körül ébred fel, addigra Mojo is hazaér. Ha jó az idő kimegyünk a kertbe és kint vagyunk kb. 8-ig. Akkor fürdetés, etetés és már 9 óra van....

Júli 20-tól Mojo itthon lesz 3 hétig szabin. Akkor megint lesz egy netmentes időszak, mert egy kis időre elmegyünk a szüleihez, van még néhány "látogatás tartozásunk" az ország különböző részein, azt is rendeznünk kell, aztán újból nyaralunk 1 hetet (most belföldön), a maradék napokon pedig vár a Balaton (persze csak ha jó lesz az idő). De hát miért ne lenne jó????:)))

Tehát azt hiszen igazán naprakész majd csak augusztus végétől leszek. De hát ilyen a nyár!

Azért ezen a héten megpróbálom magam utólérni, olvasásban, írásban egyaránt.

Buksi

Előzmény: Gica70 (1352)
Gica70 Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1352
Gzsófi
Örülök, hogy jól vagy! Mi láttatok a mai UH-n?

Buksi
Épp a napokban gondoltam Rád, hogy olyan régen írtál! Édes lehet az két kis fogacska:-)

Mosómasa
Jobban vagy már?

Noa
A Margit krt-on kb. hova esik az a Kenguru Gold bolt? És az van rá kiírva, hogy Kenguru Gold vagy valami más? Vajon meddig van akció, azt is tudod?
Nem magunknak vásárolnék, mert ugye az korai még, hanem a múlt hétfőn született meg a Bátyámék második babája, Ádám és Neki vásárolnék:-)

Csucsuka
Majd írd meg - ha lesz egy pici időd - hogy milyen volt a "nagy nap"!

Napóra
Te is írd meg, ha lesz időd!

Gyömbér
Én mindig arra gondolok, hogy annyi sok nő megszülte már gond nélkül a gyerekét, úgyhogy ez nekünk is menni fog:-) Fő az önbizalom:-)

Buksi Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1351
Üdvözletem Mindenkinek!

Régen jártam erre, de hát ilyen a nyár, hol itt, hol ott, hol kint, hol bent vagyunk (bent a legkevesebbet)!:))

Peti tegnap óta két apró fogacska boldog tulajdonosa!:)))

Most pedig megyek és elolvasom az elmúlt két hét eseményeit. Majd jövök!:)

Sziasztok:

Buksi

Mámi Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1349
CADves,

Valóban nem sértés, hogy néhány biológiai folyamat hasonlóan zajlik az állatvilágban, csak szerintem nem ide illik, olyan kismamák közé, akik a babavárásról társalognak, meg izgulnak kicsit közösen. Én úgyérzem, piglet is éppen, hogy jószándékkal írta TIMCSInek, hogy gondolkodjon, mielőtt IDE írja a megkérdőjelezhető alapokon nyugvó rémtörténetét a szülésről, mikor amúgy is minden kismamában van egy kis félsz.

A direkt előre elnézéskéréshez, csak annyit, hogy ezek szerint te is érezted, hogy nem stimmel ide a kutya. Én is.

A többi kismamától elnézést az off-ért.

Előzmény: CADves (1347)
Mámi Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1346
Te CADves hogy jönnek ide a kutyák??
Előzmény: CADves (1340)
Balletje Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1345
Sziasztok!

CADves, nem tartom túl jó ötletnek elvinni a topicot az otthon -><- kórház szülés irányába, bár már volt erről szó.

Timcsi történetében nekem csak annyi volt a megjegyezni valóm, hogy nem szabad azzal túl lépni a dolgon, "hogy nyilván ez egy egyedi eset volt". ANNAK a családnak ezt átélni nem egyszerű dolog. NEKIK nem örömmel teltek az első napok, hanem aggódással.
Biztos, hogy az elmesélésben sok dolog sántít, van, ami torzítva megy tovább az ismerős ismerősének.
Egy biztos. Egy szülő nőben az maradt meg tapasztalatként, hogy egy kórházban nem kapta meg a kellő figyelmet.
(A tájékozottabbaktól kérdezném, hogy a baba szívhangjánál nem a pulzus üteme, száma számít? Gondolom az, hogy milyen hangosan hallatszik, az a géptől függ, nem a gyerek állapotától. És a transzfúzíóhoz nem kell a beteg beleegyezése? Akkor nem tájékoztatnak, hogy miért van arra szükség?)

Előzmény: CADves (1342)
gyomber Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1344
Sziasztok,

kicsit elkanyarodtunk aze gymás támogatása témától, ami annak idején a sok aggódóo kismamát jellemezte. Szerintem a sok nő hajlamos a szülésből mártirságot csinálni, és egy kicsit eltúlozza. Azt gondolom. hogy egy terhesgondozás az arról szól, hogy az ember lánya szoros kapcsolatba kerül az orvosával.

Az, hogy valakit csak a pénz hajt, kiderülhet a 40. hétnél hamarabb is, csak figyelni kell a jelekre. A másik, én nem sajnálom tőlük a pénzt, nem az ő hibájuk, hogy ilyen szar a magyar eü helyzete, hogy ilyen tudással, végzettséggel KÉNYTELENEK a paraszolvenciát elfogadni. Erre rá kell tudni.

Ha valaki orvos nem tetszik, venni kell a bátorságot, és megválni tőle. Én olyat is ismerek, aki 7 hónaposan váltott. Nincs abból semmi...

Most hétvégén tudtam meg, hogy a nagyikám, aki egyébként 76 éves, az apámat úgy szülte, hogy amikor elkezdődtek a fájások elindult gyalog a kórházba, ami mellesleg 15 kilóméterre volt, a másik két lányát pedig úgy szülte, hogy mire a bábaasszony előkerült, már kinn volt a gyerek. Kvázi egyedül szülte meg őket. Ehhez képest mnekünk milyen körülményink vannak és mégis itt fosunk a szüléstől (legalábbis én:-))

na sziasztok.

Faxni Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1343
CADves, gyere majd át a negatívba, kérdeznék egy rövidet, csak nem akarom emitt.
Köszi:)
Faxni
Előzmény: CADves (1342)
kriszi Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1341
CAdves!
Én nem kötözködni akarok, de 6. és 21. között 15!! nap telt el. Ennyi időt nem vajúdik senki, ezek valóban jóslófájások lehettek csak. A többedik gyerek sem akadály, hogy ezt ne ismerje fel, ui. nem mindenkinek vannak (felismerhető) jóslófájásai. Nekem egyik gyerekemnél se voltak pl.
És piglet mellé állva még: a félidős UH-án nekem egyik gyerekem sem mutatta meg, milye van.
A horror sztorik helye pedig az SZT negatív inkább, az ittenieknek gond nélküli babavárást, és minél kevesebb rémhírt!
Előzmény: CADves (1340)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.02 0 0 1339
TiMCSI!

Máskor mielőtt leirsz ilyenek sztorikat legalább egy ici-picit gondolkozzál, jó???? VAgy legalábbis tegyél rá kisérletet. Ha nagyon nehéz, akkor viszont jobb ha hallgatsz.

1. Ha valakinek 45 fokos láza van, akkor az már éppenséggel belehalt, pláne ha egy ilyen pici baba. Arról az egyátalában nem elhanyagolható tényről már ne is beszéljünk, hogy az emberi testhőmérséklet mérésére kitalált hőmérőket leginkább 42 fokig skálázzák, max. a 43 fok.

2. Ha valaki 6-ára van kiírva, és akkor fájásokat érez, de ennek ellenére a gyerek 21-éig bent marad, akkor azok valóban nem lehettek az igaziak.

3. UH-s orvos. Tudod a 20. hét táján néha látszik, hogy fiú vagy lány, de sokszor nem. És teljesen mindegy, hogy minek látszik, ha mégsem az lesz.
NEkem sokáig lánynak mondták a másodikat, és csak a 38 hetes UH-n derült ki, hogy fiú.

Piglet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!