Köszönöm a tippeket, már gyúrok az utazásra :) Még egy térképet kell beszereznem, könyvekkel már felszerelkeztem. Esetleg egy útifilm is jól jönne, az sokat szokott segíteni a felkészülésben. Én még a kocsimúzeumot is kinéztem magunknak, oda biztosan elmegyünk.
Feri:Lisszabonban mindenhova el tudsz jutni Metróval,olcsó és gyors,Lonely Planet útikönyvet vegyél és azzal minden nevezetességet meg tudsz nézni:Oceanarium,Baixa Chiado,Felfedezők emlékműve,Gulbenkian Múzeum,Állatkert,Benfica stadion,Vasco de Gama torony stb. Cascaisból nagyon hamar el tudsz jutni Lisszabonba a HÉV szerű vasúttal,gyors és gyakran jár, Estorilon keresztül.Cascais nagyon szép, sok turista,sok-sok étterem-bár,ajándéküzlet.
Cascais és Lisboa kozott nagyon jo a kozlekedes Olyan elovarosi vasut van, mint a Bp-n a HEV. Kb. 50 perc a menetideje, nem draga, a pontos arra nem emlekszem. Lisboabol a Cais de Sodre palyaudvarrol indul. A menetrendet megtalalod itt: http://www.cp.pt/cp/displayPage.do?vgnextoid=a4f6f9e12a584010VgnVCM1000007b01a8c0RCRD es innen az "urbanos Lisbos" menupontol letoltheto.
Április végén megyek Cascais-ba. Érdeklődnék, hogy milyen közlekedés van Lisszabonba? Elsősorban a főváros nevezetességeit szeretném bejárni, és ezért érdekel a megközelítése.
Uramisten. Ez ahóesés dolog elveszi a kedvemet. én sem voltam ott az elmúlt 52 évben.. Viszont most hétvégén megyek. Tud valaki olyan helyet, ahol lehet fado-t hallgatni? Élőben, valami kiskocsmára gondolnék, hátha van ilyen. Előre is köszi.
Hat inkabb feluttol delfele havazott csak, nem az egesz orszagban, nalunk hetagra sutott a nap :o) En orultem, de az emberem ki volt akadva, hogy o minden jorol lemarad :)
Úgy látom éppen jókor tértünk vissza, hogy valami egészen szokatlannak legyünk tanui: tegnap havazott Lisszabonban. A hírek szerint az egész országban esett a hó, még délen is. Lisszabonban utoljára 52 éve havazott. A mobilhálózat majdnem úgy roskadozott a sok telefonhívástól, mintha szilveszter lenne :o)
Eszerint februárban Portugáliában 9-16 fok várható, átlagban minden másnap esôvel.
Persze szerintem most az esôzések nemigen jönnek számításba, fôleg ha megismétlôdik a tavalyi szárazság. Szerintem Algarve még nem lesz alkalmas fürdôzésre, de hátha valaki ír ide, aki ott lakik és jobban tudja.
Hat nem tudom hogyan megy ez intezmenyesitett (hirdetett) uton, de errefele azt tapasztaltam, hogy nem ceges alapon, hanem inkabb ember elmegy adott kornyekre, ahol lakni szeretne es felnez a hazakra, Ki vannak teve a nagy tablak, hogy (te esetedben) aluga-se es teloszam. Talan meg egyeb is, es akkor fel kell hivni oket es egyeztetni. De olyan alberletrol ahol a foberlo benn lakik, vagyis szoba, nincsen infom, hogy mukodik.
Bocs, helyesbítek: idén májusban volt (2005). Az a Hertz iroda Estorilban volt, de már megszünt. De akkor azt mondták, hogy valahol Lisszabonban is lehet Daihatsu-t bérleni náluk 9 €-ért.
Ok, igazad van :o) Csak nekem valahogy ugy megrovidult a karacsony ezzel a ket napossal ami itt van, raadasul most eppen a hetvege is volt, hogy el sem kezdodott mar vege is lett.
Tomegkozlekedessel Caldas da Rainhaba erdemes busszal elmenni. Mi ezt eszaki iranyboll tettuk meg, onnan pedig taxival elmenni obidosba, ami egy iranyba 6-8 euro, de erdemes alkudozni a taxissal. Visszafele iranyba pedig jo megjegyezni egy telefonszamot, amin taxit lehet hivni, mert nem feltetlen allnak taxik ott.
Ha vonattal mentek az kb. 2,5 - 3 ora egy iranyba Lisszabonbol.
A buszallomasrol pedig 2-3 perc setara volt a taxiallomas, ha a buszoknal epp nincsen taxi.
Huzodik es ugyis van helyette masik :o) Szerintem errefele (legalabbis itt eszakon) ez valami nepi jatek, mert allandoan minden atepites alatt van, legalabbis az elmult 2 evre visszateknitve minden atalakuloban es kiepuloben. Eleve a hatarra es a repterekre tennem ki a tablat, hogy atepites alatt. Akkor nem lepodne meg az ember.... mint mi a minap mikor jottem haza, es ejjel jottunk a repterrol a lakasig (8 perc autoval) es eltunt a lehajtonk a palyarol :o) Sehol egy tabla egy tajekoztatas, egy figyelmeztetes, egyszeruen csak nem volt ott ahol lenni szokott.... a nyoma sem :oD Pedig bo egy hettel elotte meg hasznaltuk...
Hat foleg erre jartam, de tobbszor arra is :o) Es lusta diszno vagyok..egy mailre emlekszem, de ezek szerint nem valaszoltam raja :o( A helyzetrol meg roviden es tomoren annyit lehetne mondani: fagyos :oD
Hehe, tudom, mindenki fagyási sérülésekre pályázik, de azért hátha jól jön az infó valakinek. Úgy tudom, valami építési munkák miatt, január végéig nem fog üzemelni a Sintrából induló villamos. (Persze portugál viszonylatban a munkák el is húzódhatnak :o)