Üvegházi molytetű (Liszteske) ellen használható készítmények
Kereskedelmi név
Hatóanyag
Dózis
Hatásmód
Forg. kat.
Actara 25 WG
tiametoxam
80g / 100 l
szisztémikus
II.
Actellic 50 EC
pirimifosz-metil
1,0-3,0 l/ha
kontakt
III.
Admiral 10 EC
piriproxifen
0,05%
II.
Applaud 25 WP
buprofezin
0,5-1,0 kg/ha
kontakt
III.
Atabron 120 EC
klórfluazuron
0,03-0,05%
kontakt
II.
Biobest Encarsia
rovarparazita szervezetek
800-2000 egyed/100 m2
biológiai (kontakt)
III.
Biobest Eretmocerus
200-400e./100m2
Bioplant sárgalapok
polibutén ragasztó
10-12 lap/100m2 megfigyelésre
20-24 lap/100m2 gyérítésre
kontakt
III.
Bladafum II. füstpatron
szulfotepp
1db/200 m3
füst/légzési
I.
Chess 25 WP
pimetrozin
0,1%
III.
Confidor 200 SL
imidakloprid
0,125%
szisztémikus
II.
Cyperkill 25 EC
cipermetrin
0,4 l/ha
kontakt
III.
Danitol 10 EC
fenpropatrin
0,3-1,0 l/ha
kontakt
II.
Decis 2,5 EC
deltametrin
0,4-0,75 l/ha
kontakt
III.
En-Strip
rovarparazita szervezetek
1-3 egyed/m2
biológiai (kontakt)
III.
Encarsia lap,
8-20 lap/100m2
Fito-Insect spray és koncentrátum
etilalkoholos növényi kivonat
helyi permetezés
kontakt
III.
Koppert
Encarsia formosa
150-300 db/100 m2
biológiai (kontakt)
III.
Lannate 20 L
metomil
0,1-0,15%
szisztémikus
I.
Mospilan 20SP
acetamiprid
0,25 kg/ha
szisztémikus
II.
Nomolt 15 SC
teflubenzuron
0,5-1,0 l/ha
kontakt
III.
Sanmite 20 WP
piridaben
0,75-1,0 kg/ha
kontakt
III.
Sherpa
cipermetrin
0,4 l/ha
kontakt
III.
Talstar 10 EC
bifentrin
0,2 l/ha
kontakt
III.
Hát most már mindegy, azt a keveréket mindenképpen ajánlani fogom a fórumon, de lehet, nálad is végül a Chess önmagában is jó lett volna. Azért, hogy rájöjjünk a tuti módszerre, ugye nem vágyunk jövőre is kísérletezni:-)))
Legalább 5 féle fehérem van mostanság, jelenleg ez a kis kedvenc, még nagyon újonc magoncka, egészen kicsik, de nagyon édesek a virágai a pici sárga szemükkel.
Az én permetezésem idején még javában tombolt a nyár, a hőség. Egyértelműen nem merem kijelenteni, hogy a Chess nem jött be. Inkább nem tudom eldönteni, hogy melyik használt. Ugyanis a lombot Applaud és Unifos keverékével permeteztük, és egyidejűleg ment a Chess belocsolása.
Legelébb próbáltam azokat használni, amik voltak itthon, mostanra éppen ki is fogyott a készlet, de Rágicának nem jött be a Chess, bár lehet, ő is türelmetlen volt:-) A lényeg, hogy még egy permetezésre való anyagom van a Talstarból és remélhetőleg vége a tortúrának:-)
Azért a jövőre nézve jó lenne tudni, hogy ez a nagy javulás, ami éppen egyidőben állt be mindkettőnknél, nem-e tényleg a hűvösebb időjárásnak és a közeledő ősznek köszönhető-e, mert hátha hamis illuziókban ringatjuk magunkat. Nyár közepén kétszer közel egymás után permeteztem már a Talstarral és akkor nem látszott eredmény, már másnap hemzsegtek, akkor feladtam.
Lehet, hogy nem lenne szabad elkiabálni, de talán nem ezen múlik! Úgy tűnik, a molytetveim végre a végüket járják! Hát elég buta és következetlen voltam, hogy abbahagytam annó a Talstaros kezelést, mert most három, háromnaponkénti permetezés után, úgy tűnik alaposan megfogyatkoztak. Még egyet nyomok rájuk két nap múlva és akkor tényleg úgy néz ki, hogy sikerül megszabadulnom tőlük. Lehet ugyan, hogy a hűvösebb éjszakák is közrejátszottak, meg talán már elment a kedvük a szaporodástól érezvén, hogy jön az ősz (kifejezetten melegkedvelők), de mindegy, éltessük most a Talstart!