Valóban az a legfontosabb szempont, hogy mi a tervünk a nyesedékkel. Én az érdekesebbeket már nem merem levágni, de bizony egyebekkel rettentő dolgokat műveltem tegnap, tele is lett a kuka:-(((
Alant írtam, hogy a férjem a Káliátokban milyen klassz színes jelzőszalagokat vett, piros, rózsaszín,kék (mondjuk a ciklámeneknek) egy csomagban, nem kell annyit bogarászni. Kell még mellé egy csomag sárga, a sárgáknak, lazacoknak, fehéreknek. Vagy ne szaladjak ennyire előre:-)))))????
Üpsz...nem tudom, hogy milyen szalagra gondolsz.De nem vettem egyenlőre.:)Talán jövőre,mert akkor már annyi féle lesz,hogy már érdemes lesz, és még időben leszek vele.
Egyszerű tetűírtásra jó a Decis, a Chinetrin meg még sokféle, csak azok most nem jutnak az eszembe, de a boltban biztos ajánlgatnak. Jó persze az Actara vagy a Talstar is, de azok elég drágák ilyen "egyszerű problémához". Ó, azok a régi szép idők, amikor csak levéltetvek voltak!!!
Sziasztok! Mostanában a leánderjeimen de főleg a kicsiken, olyan sárga kis tetű garázdálkodik, könnyen le lehet szedni, de újra és újra vissza térnek? Mivel kezeljem, mit tanácsoltok?
Nálam biztos nem lesz komoly fejlődés, mert az alacsonyabban járó és kevesebb ideig sütő nap már nem ad nekik annyi erőt, a bimbók némelyike még kikínlódja a kisméretű, fakó virágokat..., bár ne tenné, hagyná őket tavaszra.
Visszatérve a molytetvekre..., menéztem a paradicsomokat a fóliában (aminek nincs már teteje, tehát szabadon jár a levegő), ott soha nem permeteztem, rengeteg molytetvük volt, de most csak lézengenek. Szóval..., az időjárás a főként dícsérendő:-( Nem baj, a lényeg az, hogy nincsenek, remélem nem áttelelősek a peték, de ha esetleg igen, akkor amint megjelennek rögtön lépünk és akkor nem szaporodhatnak el.
Rágica eredményeit még kezelhetjük pozitívan, bár a kicsikről azt mondta, nem mentek el..., úgyhogy...???
Szerintem is felettébb, mert az idén aztán tényleg jó sok tápot kaptak, ha nem is annyit, mint tőled, de többet, mint a korábbi években. Na mindegy, szerintem most, hogy már nem nagyon fognak fejlődni, majd szépen bezöldülnek télire:-)
Vagy itt van ez, ez az a nagypillájú "Marikás", amit annyit emlegetünk..., tavasszal tarra vágtam, de ezt az egyet nem volt szívem kivinni Budaörsre, úgyhogy a legklasszabb helyet kapta, igaz, közlekedni alig tudtunk tőle, de sebaj:-) Most minden ágvégén ott a bimbó, de azon is olyan világosak a végén a levelek. Nem volt molytetves.
Más. Most úgy gondolom, eldugom valami sötétebb helyre, hogy megmaradjanak a bimbók tavaszra, kár lenne már értük az idén.
Na ilyenekre gondolok, már tavasztól ilyenek a friss hajtásvégek szinte mindegyik leanderemen, de nincs velük semmi gond, virágzanak, bimbóznak, csak furák, legalábbis nem emlékszem, hogy korábban ilyenek lettek volna. Kezdetben azt hittem, hogy a fóliasátor szűrt fénye miatt, de azok is ilyenek, amik soha nem láttak fóliasátrat.