Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
nekem pl az nem, ha csak egyféle nótát lehet fújni
akárhogy is csűrjük csavarjuk, a liberalizmus szerint rajta kívül minden más náci és irtandó/de minimum cancellelendő-ennek láttuk eklatáns példáját lentebb
ez nem szabadság-ez a véleménydiktatúra legékesebb példája
ebben egy csöppnyi élni és élni hagyni szemlélet sincs
( pont erről szólt amúgy a linkelt Kassai-Puzsér beszélgetés eleje, hogy ez a náci kártya semmi másra nem jó, mint az árokásásra)
oké, nem kell tolerálni mást..a liberálisoknak (még leírni is egy önellentmondás egy mondaton belül)
tehát a liberális nem köteles tolerálni a keresztényt/konzervatívot/jobboldalit bármit, ami nem tetsz neki...pl...akkor a keresztény/konzervatív/jobboldali miért is kell tolerálja a liberálist vagy azt, amit ő képvisel??
ma minden erről a toleranciáról szól-de akkor kinek is a torkán nyomják ezt le folyamat és kik??
csak nem az intoleránsok nyomják a másik fele hogy légy toleráns minden számodra visszatetsző dologgal, mert téged viszont nem tolerállak, ha nem állsz be a sorba??
honnan is jön a cancel culture?? vagy kettős mérce?
szóval akkor mitől is liberális a liberális (számomra ez vmiféle nyitottságot, haladó szellemiséget, elfogadást jelentene), ha mindent cancellel, ami nem fér bele a saját világképébe??
az mióta nyitott vagy elfogadó vagy haladó?
(nb. megsúgom, kevés olyan toleráns hely volt, mint Mo., ahol évszázadokon át megfért a katolikus, a protestáns, a német a szlovák/tót/zsidó és sok más nép/nemzetiség-(ok voltak súrlódások, de megfértek, eléldegéltek)-na ez a befogadó/elfogadó hozzáállás, ahol mindenkinek megvolt a helye a társadalomban, a falvaknak megvolt a tót és svábok lakta fele, épült mindenhol kat. és evang templom (ld. Debrecen a "Kálvinista Róma" ), vagy ld. Európa legnagyobb Zsinagógája ugye....és egyik nép/ember hagyta élni a másikat, na ez volt az igazi haladó szellemiség....
...és miért lettek nagy világégések? mert valakik elkezdtek egyfajta elégedetlenséget szítani a népek körében, hogy ők itt valamiféle elnyomásban élnek..az addig évszázadokon át többnyire békésen egymás mellett élők (ugye milyen ismerős helyzet a mai viszonyokra vetítve is)
...és megint semmit nem tanultunk a múltból...az oszd meg és uralkodj elve az ókor óta nem változott)
Talán azért nem, mert sok millió honfitársunkkal egyetemben úgy gondolom, hogy szociálisan érzéketlen, demokráciát leépitő, politikai-társadalmi-gazdasági korrektséget hírből sem ismerő kvázi bűnszervezetre tájékozott, tisztességes ember nem szavaz... Sztem. :)
Van egy vérfideszes jogász ismerősöm. Már kb egy éve olyanokat posztol, hogy bármelyik elaggott harci dékásnak becsületére válna. De szavazni kell, akkor csakafidesz....
Legutóbb 3 060 706 ember úgy érezte, hogy egy neki megfelelően szociálisan érzékeny demokrata gondolkodású, sikeres, élhető és tisztességes Magyarországot kapott a koalíciótól.
Ne habozz! Tegyél X-re! :) Àm a Turáni átkot viszont ne nekem rójad fel hibámul... :)
Amúgy erről is beszéltem anno... A fideszesek kritikától és kétsegektől mentes vak hittel, egy zászló alá betömörülve leszavaznak a fideszre, míg a fideszt nem kedvelő ellenzékiek moralizálnak, erkölcsi kérdéseken rágódnak, kifogásokat keresnek mindenre, még egymásra is kaffognak ha nekik nem tetszőt mond a "mellettük álló" ... aztán rácsodálkoznak az újabb kétharmadra...
Akkor eljutottunk a turáni átokhoz. Még gondolkozom, hogy X-re tegyelek-e, ezt részben csak azért jegyeztem meg, hogy az ismert utálatosaim egyikének adjak valami muníciót. Minden jót.
Tévedsz. S kár vagdalkoznod. A hazug világot ne nálam keresd...
Én elsősorban édesapa vagyok és ember. S nem, kicsit sem vagyok liberális (bár szavaztam az szdsz-re, ez is hiba volt) viszont szociálisan érzékeny demokrata gondolkodású, sikeres, élhető és tisztességes Magyarországra vágyó ember vagyok. Imádom ezt az országot! S valszeg mégis el kell hagynom...
S igen, határozottan rossz véleményem van azokról, akik a hatalomban tartják a fideszt.