Sikerült jókor megérkezned: megint rákezdfett az eső... Egyébként most azért nincs sok virág, amit tönkretenne. Viszont még ezekben a hideg napojkban is tovább duzzadtak a bimbók, úgyhogy szerintem ha végre beköszönt a jó idő, lesz itt még virágzás rendesen.
Hát szia, megjöttél látom! Biztos jó volt egy kicsit kikapcsolódni. Nekem is olyan volt, mintha szabin lettem volna..., ki sem dugtam napokig az orromat a kertbe:-) Komolyan jólesett!
Hát az is buga, csak az már az elvirágzott buga, amit vagy levágunk, vagy nem, alant és a honlapon is olvasható, hogy milyen megfontolásból.
Sajnos ez bizony egyértelműen atkás levélzet, a mostani időjárás, pláne ha esett a növényre az eső, akkor kedvező volt, még egy kis levélzet locsolással rá is segíthetsz, mert az atkák maguk a levél alján laknak. De a permetezés is kell feltétlen téli elszállásolás előtt, mert a száraz teleltetőben bizony garázdálkodnak és szaporodnak tovább. Sajnos a leveleid már sosem lesznek szépek, ha úgyis kell metszeni, akkor legjobb levágni őket, de ha nem, majd jönnek az új levelek és előbb-utóbb eltakarják.
Köszönöm neked és ReeDonLee-nek is a választ, így már értem.
Én kezdő naív azt hittem, hogy a buga az ami ott marad a virágzás után, mondhatni "kóró".
Lenne még egy kérdésem, a leander oldalon próbáltam okosodni, és akkor olvastam a takácsatkákról, ezek után szemügyre vettem az én kis növényeimet és döbbenve tapasztaltam, hogy lehet az egyiken garázdálkodik ilyen kis állatka?!
Én már fel vagyok szalagozva, a kicsikre gémkapocs, a nagyokra színes szalag. Amikor ezt a rengeteget viszem le a pincébe, akkor összefogok vagy ötöt-ötöt a grabancánál és mert levinni túl nedvesen nem célszerű, hát kicsit ki vannak száradva, ezért néhány cserép leesik, a tábla kiesik...Majd ha téged is elárasztanak a magoncok...
igen olvastam- de ugy vagyok vele - hogy micsoda élmény lesz ha majd virágzik, és elmondhatom - hogy az első magocskáktól kezdve én nevelgetem- időm van- 8-) - helyem is 8-)- és egy próbát mindenképpen megér- /két éve kinlódok a selyem akáccal -s nem igen akar kikelni - egyszer kikeltek - de ki lettek locsolva- azóta nem sikerül / szóval néha tele van az étkezőm- tálakkal - csirákkal- én meg naponta figyelem hogy van-e már valami 8-)))