Szerintem is furcsa és nagyon sajnálatos, hogy egy koncert sem lesz nem, hogy itt de még közelben sem.Direkt nézegettem én is mostanság hátha lehetne megint menni mondjuk Lengyelországba, de semmi ilyesmi :(
Nem igazán a közönséggel lehet a baj, nyilván vmi más indittatás.Ki tudja?Lehet, hogy külön lezs egy Kelet-Európai koncert sorozat.(bár ez nyilván hiú ábránd..)
szóval csak bennem fordult meg hogy komolyan gondolja a Maiden hogy se cseh,magyar,osztrák,lengyel turné?nagyon gyanús,főleg annak tükrében hogy azt írják "full european dates..."!
és az óra meg csak ketyeg,minnél közelebb kerülünk a turné kezdéséig annál kisebb az esély hogy jönnek.kelet helyett most már északra terjeszkednek,pedig de jó is lett volna egy Iron Maiden behind the Iron Curtain II.
Csak két kérdésem lenne, és azok is költőiek. Hogyan lehet 5 sorban több mint tíz helyesírási hibát véteni? Illetve ezt a vérciki, igénytelen lapot csak véletlenül próbálod itt nyomatni, és nem is látunk többet, igaz?
A levagott 44 percet minden bizonnyal egy kulon DVD-n lehet majd megvasarolni sok-sok penzert :) Ha ez igy van akkor lofasz (Chemical Wedding nelkuli koncertet kiadni?!).
A hivatalos borítót már meg lehet nézni, aminek hátoldala is van, s abból kideül, hogy a Scream for me Brazilból kihagyták a Trumpets of Jerichót, a Chemmical Weddinget, és a cd változatból kimaradt két szám( Tattoed Millionaire, Powerslave) sem lesz rajta. Így az is 60 perc lesz 104 helyett. Miért????
Az Iron Maiden énekesének június 20-án jelenik meg első szóló DVD-je, The Anthology címmel. A három DVD-ből álló csomag igazán elkényezteti a rajongókat, hiszen a lemezeken a következő anyagok lesznek:...
Disc 1 - Live: Dive Dive Dive – 70 perces Los Angeles-i koncert 1991-ből. Skunkworks Live – 60 perces koncert 1997-ből, Gerona-ból. (Spanyolország)
Disc 2 - Live Bootleg!: Scream For Me Brazil – 104 perces kiadatlan felvétel a Sao Paulo-i koncertről.
Disc 3 - Studio Extrák: Promo Videók: 'Tattooed Millionaire', 'All The Young Dudes', 'Dive Dive Dive' (Single), 'Born In '58', 'Tears Of The Dragon', 'Shoot All The Clowns', 'Back From The Edge', 'Inertia', 'Accident Of Birth...', 'Killing Floor', 'The Tower', 'Chemical Wedding', 'The Road To Hell', 'Abduction'.
Extrák: 1. Tyranny Of Souls EPK – interjú Bruce-szal, beszélgetés minden egyes dalról (60 perc). 2. Beszélgetés az összes promo videóról (60 perc). 3. Biceps of Steel – rövid produkció a SAMSON-os időkből, 1981- ből.
állat!!! meg kell venni - mennyibe fog vajon kerülni?
A tavaly nyári svédországi Maiden koncertet is a legjelentősebb svéd állami TV csatorna adta le élő egyenesben. (Ez egy teljesen más világ, abszolut pozitív értelemben!)
vazze, Skandinávia egy császár hely. Vikingz rúl. Ráadásul most kitárták az új tagállamok munkaerői előtt a kaput - hátha ez majd konkrétan is fog jelenteni vmit. Már zúznék is.
Közízlés témakörben szerintem az a probléma, hogy ismét kiütközik az ország egyik jellegzetessége, a tutyimutyi középszerűség. Mint ahogy például reklámokban is csak az ostoba hagyományos mosóporos a jellemző, mert nem merik bevállalni az elvontabb, meghökkentőbb fajtákat, ugyanúgy zenében is csak biztosra mennek. Szerintem Magyarországon a független rádiókat leszámítva szinte az összes rádió hallgathatatlan, még az igazán népszerű zenéknél is félelmetesen unalmasan "válogatnak", mintha például a Rolling Stones vagy Santana nem kifejezetten rövid pályafutása alatt csak két-három számot játszott volna, annyira nem mer senki kilógni a jó kis megszokott langyos vízből (vagy inkább takonyból). A furcsa az, hogy ha például Horvátországban vagy mondjuk Lengyelországban keresgélek a rádiók között, akkor tök más a helyzet. A popzenét játszó adókat hallgatva is tök jól válogatott, jobbfajta, ritkább muzsikákat választanak be, és ők ugyananúgy sokat látott k-európaiak, szóval nem lehet történelmi szívásokra hagyatkozni :) Ami pedig más európai országokat illet, amikor legutóbb Svédországban jártam, egyszer a Norvég fő állami (!) TV adót néztem, és épp egy metal műsorblokkba botlottam. Ami késő délután másnap délelőttig tartott, vagy 15 órán keresztül! Hihetetlen jó műsorok voltak benne, és mindezt fő műsoridőben, a legnagyobb állami csatornán. No comment.
"rockzenét azért nem játszanak, mert ha bejön egy gitárszóló, az emberek munkába menet ijedtükben félrerántják a kormányt"
Tényleg ezt nyilatkozta? Melyik gyökér volt az? Egyébként attól a szartól amit játszanak a ker. rádiók sugárban hányom össze a szélvédőt, az sem kevésbé balesetveszélyes. Vagy a lassú számoktól elalszom.
A magyar közízlés sajnos alapvetően rock-ellenes. Magyarországon a rock sokak szemében a mai napig összekötôdik a bőrdzsekis/csöves/szipus/igénytelen szubkultúrával. PVC-dzsekis, Pokolgép jegyre kannásbortól részegen lejmoló figurák, esetleg sátánisták, ilyesmik ugranak be sokak számára a metal és a rock szavak hallatán.
Milyen reklám-célcsoport lenne az ilyen? - gondolja a menedzser - hiszen ezek csórók, kannásborra költik azt a kevés pénzüket is. Nem küldenének elég fizetős sms-t, nem érdekelné őket a sok autó, bank, telefon stb reklám. Ráadásul a zenéjük is hallgathatatlan. Dzsi-dzsi-dzsi egész nap egy rádióban? Ááááá... Inkább egy kis junájtid, egy kis ámokfutók, egy kis demjén, egy kis boniem. Az a jó. Ilyen egy rendes rádió. Aki magyar ezt hallgatja. Amen.
Én ugyan nem reménykedem abban, hogy valaha lesz itt rockrádió, csak azért jó lenne, igény is lenne rá, meg tudod ez a médiaegyensúly dolog meg hasonlók...
De ez reménytelen. Igazából nem is rockrádióra lenne szükség, hanem arra, hogy a legkeményebb szám a médiában ne bon jovitól a have a nice day, ami szerintem elég nagy szégyen. Meg ne csak Bon Scott szép kis rókázásának mittoménhanyadik évfordulóján hlljunk egy you shook me all night long-ot a slágeren, amire ezer sms jön, hogy ez milyen állat volt és, hogy több ilyen szám kéne a rádiókba, de azért az okos rádiós közvéleménykutatós bácsik csakazértis benyomnak utána egy auth csilla számot, hogy csökkentsék az életkedvemet. Egyszerűen nem képesek felfogni, hogy ez is kell. Nem hiszem, hogy annyira fájna berakni egy rockzenei műsort valamelyik kamu kívánságműsor helyére. Vagy egy jó kis bbc rock show utánzat bruce mesterrel az kéne ide! Nem tudom elképzelni, hogy milyen megfontolásból nincs egy igazi kemény track egy rádiónál sem. Hát csak valamelyiknek mi vagyunk a célközönsége, bazze!