Elég sokat írok én is feleslegesen mostanában a kabantartás miatt:-( Gondolom más is.
Hát ennyi rossz idő után ki tudja, hátha szuper idő lesz szeptember végén-októberben:-) De valóban nem hiszem, hogy sok okom lesz aggodásra, az ablakokból meg zártabb részekről kiteszem őket árnyékba. Bár neked sem volt sok okod, olyan rémes idő, mint azon a héten volt, ritkán van!
Tavaly is volt valami hasonló baj a leanderemmel.De mintha magától elmúlt volna.Vagy ahogy nőtt azok a levelek idővel lehullottak. Ha dudorodnak a fekete pötty, amputálok.De egyelőre ilyet nem csinál.
Hmmm:-( Ez egy nagyon új információ számomra! Sejtettem, hogy nem peteburok, mert azok a levelek alján szoktak lenni, de ilyen lisztharmatot még csak uborkán láttam:-( Nyílván a sok nedvességtől lehet Prütsöqnek, gondolom neked is, ezért aggódsz annyira a túllocsolástól!
A lényeg az, hogy most tedd ki és ne locsold pár napig. Csak ha már kókad. Az ágvégek most már úgy maradnak, vsz. elsárgulnak és lehullanak, fontos most már, hogy az új levelek szépek legyenek. Vsz. tényleg valami gomba lehet, akkor permetezni kellene, de ez egy leandernél elég macerás.
Tényleg nézd meg a honlapon, most hiába is írkálunk ezt, azt... Ha nem ismersz rá a fehérségre, akkor szólj, és persze fénykép is jó lenne. Ha nem tévedek, VAN fényképezőgéped:-)))
Off. Ha valami egyszerű dologról lenne szó, akkor írj emailt.
köszönöm, megnézem majd a linken található információkat is, mert tényleg eléggé nem vagyok képben. az, hogy barnulnak a szárvégei, az a túlöntözéstől lehet?
köszönöm a választ, italia neked is! való igaz, semmit nem konyítok a leanderhez, ez az első darabom. nem kellene locsolni? pedig én aztán agyon öntözöm szegényt, mert azt mondták, azt nagyon kell. milyen gyakran öntözzem és mennyi vizet kíván? ez egy 1,30 magas virág.
a fehérséggel mit tudok kezdeni? valami védőszer esetleg? vagy majd a levegőn magától rendbe jön? meddig lehet kint hagyni, hány fokig? húúú de sok kérdésem van.
űitalia, irigyellek, én októberben mentem volna, de egy sajnálatos esemény miatt nem tudok menni, csak februárban. nézz körül helyettem is. meg adnék vásárlási listát, ha sok időd van:))DDD
Gombabetegség nálam passzolva, de ártani biztos nem árt, úgyis itt van most az ideje. De komolyan mondod a beöntözést? Úgy is lehet használni, nem csak permetezve? Úgy gondolom, hogy a gombabetegségeknél a közvetlen érintkezés elkerülhetetlen.
Sajnos képet nem tudok készíteni normális minőségben telefonnal. Az egyik leanderem kicsi oldalhajtásain most vettem észre, hogy apró fekete pöttyök vannak. Nem dudorodnak ki, nincs sárgás sem körülötte. Lehet,hogy gombás lett a nyírkos, hűvös időtől?Öntözzem be dithanenal?