Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

95LE Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6225

Sziasztok!

Az autom végre elkészült,hál' Istennek olyan jól sikerült, hogy csak a festék mérő árulhatja el a törés nyomát! Ja már csak 2 hét és jöhet a dizel teszt. Alapvetően az a véleményem, hogy az olajos motor haszonjárműbe való, de mivel ez lesz a paletta legizmosabbja és a fogyi is ígéretes KÍVÁNCSIAN VÁROM!!!
Fox8 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6224
Most aztán elgondolkodtattál!Kezdem a végéről:mivel tettem már fel ilyen küszöb dekort ezért is jogos a kérdés,hogy a manóban marad ott az A betű közepe ,már ha egyáltalán kivágott?!Nézem a képet már-már kifolyik a szemem,de a józan eszem azt diktálja szerintem az 'csak' süllyesztett+színezett.
1. nem tom hogy lehet leszedni mert még nem szedtem le és már meg sem tudom nézni hogy lehetne.
2.a szerelési utasítást követve a műanyagra kellett rátennem és az pontosan illeszkedik rá,ezt amúgy a gyakorlat is igazolta.Korrekt volt!
3.Ez is ragasztós,ha jól 'tévedek' az ún. 3M öntapadós ragasztó,ami gyárilag már a küszöbre fel volt téve,nekem csak a ragi védő csíkokat kellett eltávolítani+ egy hőlégfúvós melegítés után PONTOSAN a helyére tenni,mert bizony korrigálni nem sok időd van(majdnem zéró amíg a ragasztó kihűl).Attól nem kell félned hogy leválik,mert csákánnyal sem tudnám lefeszíteni(kicsit túlzok) csak ha előtte megint megmelengetem.
4.Igen belülre is szépen lehajlik,egészen a szőnyegig.
Ebbe is bele lehetne maratni a lacsi felíratot,szerintem nem nagy kunszt ,én is terveztem csak türelmetlen voltam és felpattintottam,szerintem már a nagyobb hipermarketek 'kulcsmásolói' is meg tudják csinálni.Az árát már leírtam,meg a színválasztékot is,ezen felül hirtelen nem jut eszembe semmi más.
Előzmény: cápaFeri (6221)
georgbob Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6223
Sok...
Előzmény: szl61 (6220)
cápaFeri Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6222

Hali szl61!

Ez a kormány-nyöszörgés mennyire volt hallható? Nyöszörgés, vagy "sírás", amolyan halk fütyülés volt? 

Ugyanis nálam csak akkor hallottam egyszer a fütyülést, amikor síri csend volt a kocsiban és lassú haladásnál gyorsan áttekertem a kormányt egyik végből másikba egy "s" bejáróban. Máskor még nem hallottam.

Ezen kívül csak halk kopogás hallatszik, ha járó motornál pár centit ide-oda gyorsan mozgatva ráncigálom a kormánykereket. A tied is ilyen volt? Ugyanis kétlem, hogy ha ezzel bevinném a szervízbe, akkor ennyitől a rögtöni cserét dobnák fel.:-)

Üdv!

Előzmény: szl61 (6220)
cápaFeri Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6221

Fox8!

Érdekelne pár dolog a küszöbbel kapcsolatban, ha lennél szíves megírni!

1. Hogy leeht leszedni a gyári műanyag küszöböt?

2. Egyáltalán levetted-e a műanyagot, vagy arra raktad rá?

3. Mivel rögzítetted?

4. Belülre is lehajlik a küszöböd? Ugyanis úgy látom a gyári savállón (az én képemen), hogy csak z alakban (két vízszintes és egy függőleges felület) van meghajtva.

5. Tipped van arra, hogy a gyári saválló küszöbben hogy lehet az a felirat? Ugyanis ha kivágom lemezből az A betű közepe lebegő, ergo valami kell alája, hogy a helyén maradjon. Vagy a lemez csak félig lehet megmarva és a süllyesztés színezve lehet?

Üdv!

Ezen felül minden info érdekel a küszöbbel kapcsolatban.

Előzmény: Fox8 (6216)
szl61 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6220

Sziasztok,

Mai napon megvolt a 15.000 km. szerviz. 9 hónapos az autó.

Chevrolet Gombosnál voltam. III. ker. Békásmegyer.

Mint jeleztem nagyon korrektek voltak.

A kormány meleg motornál való nyöszörgésére jelezték, hogy garanciába cserélik a komplett kormányművet.

Beérkezése kb. 1 hét. Telefonon értesítenek.

Gyári hátsó sárfogó gumi volt, felrakattam. 1062 Ft. volt darabja Áfával.

Pár perc alatt elkészültek.

A teljes szerviz költség: 26934 Ft. volt. Olajat ők adták.

Tov. szép estét mindenkinek.

Fox8 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6219
Igen ez volna az eredeti lacsi küszöb!Csak ez nálunk nem kapható van helyette az:-(
Én is néztem már ezt és tény ami tény:dekoratívabb,de ez is alu ergo:nagyon karcolódik.
Előzmény: cápaFeri (6217)
BeZe1974 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6218
Istencsászár vagy kösz! :)
Előzmény: Stocz (6209)
cápaFeri Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6217

Köszi Fox8, de nem látszott rendesen a képen a sín. Azt hittem, hogy lacsi feliratos, mint ez. Én valami ilyesmire gondoltam volna. Azért köszi, üdv!

Fox8 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6216
A küszöb:
Előzmény: cápaFeri (6202)
Fox8 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6215
Ezek a gyári üléseim!
Előzmény: Stocz (6208)
Fox8 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6214
Igen,öntapadós.Gyakorlatilag hajszárítózás nélkül is lejön, de akkor elpattanhatnak a betűk és több ragasztóanyag marad a karosszérián.Viszont ha felmelegíted előtte akkor viszonylag könnyen lejön és a ragasztó is a betűn marad.A fényezést a hajszárító nem teszi tönkre(ezért nem hőlégfúvot irtam,mert annak a nem szakszerű használata már okozhat galibát).Csak gondolj bele ha a hajszárító tönkretenné a fényezést mit csinálna a fejbőröddel?!
Leszedés után természetesen nem fog ugyanúgy tapadni,de ha belül fogod használni semmi gond,mert megmelegíted a betűkön a ragasztót és frankón fog tapadni.Külsőleg én nem javasolnám hogy újra felhasználd,mert ott azért jóval több környezeti hatás éri.Autótuning boltokban lehet kapni külön betűket,azzal old meg inkább!Esetleg a régi betűkön cseréld ki a ragit kétoldalú ragira,csak figyelj arra hogy vastagabb változatú(1mm) legyen ne az a papír vékony,mert van ilyen is olyan is!
Az esetleges ragasztómaradványokat sebbenzinnel szépen el tudod tüntetni.
Előzmény: LacettiLaczy (6205)
cápaFeri Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6213
Stocz Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6212
Előbb teszteljük le, hogy jó-e a kábel.
Leellenőriztem többször is (egy fél órám biztos ráment), de mint tudjuk az ördög nem alszik (+ a katalógus is tévedhet+ láttam már egyéb cifraságot is az autónkkal kapcsolatban).

Ha jó lesz, és a gondodat is megoldja, akkor majd együtt örülök Veled.
Jutalomnak ennyi elég is lesz.

Üdv: Stocz
Előzmény: pagy (6211)
pagy Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6211
Szia! Ez óriási, hálásan köszönöm! Üdv. pagy (sok játékfilmem van VHS-en és dvd-n, ha van olyan amit szeretnél, ha elfogadod ajándékba és írsz valami címet elküldöm)
Előzmény: Stocz (6210)
Stocz Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6210
Így már jó. nullás lesz.
Nem irigyellek a papírjaid kijavításáért (én a helyedben minél hamarabb megtenném, perzse nem s.k. !).

Az autód szine (ha nem tévedek) Red rock.
A motor-kábelköteg cikkszáma 96404176, kódja SF.

Azért a szervízzel még ellenőriztesd le (bár ha eddig nem tudták kikeresni... ).
Mindegy. Gondolom gariban cserélik, akkor meg úgyis az ő zsebük vállalja a rizikót.

Minden esetre, ha kicserélik a kábelköteget a kocsi átvételénél ellenőrizz le mindent amit tudsz (indul, világít, elalszik aminek el kell, stb.)

Előzmény: pagy (6191)
Stocz Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6209
Szevasz!

Ezek a cikkszámok a 4 ajtós (szedán) hátsó sárfogói.
A kombi, a szedán és az 5 ajtós is más-más sárfogót igényel hátra az eltérő kialakításuk miatt.
Az első sárfogó mindhárom kivitelnél azonos.

Előzmény: BeZe1974 (6193)
Stocz Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6208
Tetszik az üléshuzatod.
Csak nehogy lekoppintsam!
Hol készült?
Előzmény: Fox8 (6183)
Komis Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6207

Üdv tois!

Tied a 10 pont!! Ebből is látszik, hogy egy méregzsák fújta fel az agyát..

Előzmény: tois (6161)
Komis Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6206

Üdv!

Tovább gondolva a felirat variációkat.

pl: LACETTI, már aki vállalja hogy ász

LACETTI, aki földöntúli

LACETTI, aki Lossziból jött haza

LACETTI, Bálna topiktársunknak

LACETTI, a magasabb fordulatot kedvelőknek

stb, stb :-))))))))))))))))))))))))

Visszautalva elégedetlen Lacsi tulajra.

Szivesen megemlíteném a népítélet szerkesztőinek, hogy nézzenek már utána egy picikét... Bár az igazságtartalmát nem vitathatom, mert nem ismerem a tényeket, de kicsit túlzónak itélem a tálalást.

Szevasztok, jó gurulást P300nélkül :-)

Előzmény: LacettiLaczy (6205)
LacettiLaczy Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6205

Fox8! Erről a felirat leszedésről írnál kicsit bővebben? Én az enyémen nagyon szívesen "átalakítanám" LACETTI-ről LACI-vá. Ha jól veszem ki a szavaidból, öntapadóval van rögzítve a felirat. Hajszárítótól nem sérül  a feirat, a fényezés? Mennyire nehézkes így hajszárítós módszerrel leszedni? Leszedés után ugyanúgy fog ragadni? Nem fog leesni? Vagy esetleg valami új ragasztóanyagot használtál a felrakáskor? Előre is köszi a választ!

Előzmény: Fox8 (6203)
Ormió Creative Commons License 2007.04.02 0 0 6204

Köszönöm a tippet, legközelebb rákérdezek. Mert pénteken, mire a szervízbe értünk, már bezárt (3-kor...), és amikor eljöttünk, a lámpa is elaludt, és azóta sem...De úgyis hamarosan jelezni fog.

Üdv: Ormió

Előzmény: Stocz (6172)
Fox8 Creative Commons License 2007.04.01 0 0 6203
Szia Cápa!

Köszönöm az autóm és a GM nevében is a dicséretet:-)))
Holnap teszek fel a küszöbről közelebbit,amúgy ez az a küszöb amiről korábban írtam,hogy nem érdemes venni,mert bár dekoratív de nagyon karcolódik, amúgy a chevi szalonban vettem ha jól emlékszem 14.900 ropi volt a 4db(első+hátsó),és létezik fekete kivitelben is.
A feliratot hátulról kaptam le hajszárító segítségével, ez ízlések és pofonok, nekem így jobban tetszik a lacsi!Tudod:a kevesebb néha több (úgyhogy nem kell felirat!)
Akartam feltenni éjszakai belső képet is,mert úgy dögös a kocsi belseje, úgyanis meg van bolondítva egy kis fénytuninggal és baromi szép a feliraton a kékes fény tükröződése csak hát a felvételből nem lett semmi csak egy feketeség némi színkombinációval,no de ezt majd megvitatom egy fotó fórumon:-)
Előzmény: cápaFeri (6202)
cápaFeri Creative Commons License 2007.04.01 0 0 6202

Hali Fox!

Nagyon mutatós a géped!! Persze, hogy tetszik, hisz nekem is HB és ezüst, spoiler, alufelni, csak nem Premium, csupán Elite.:-))

Jól látom, hogy szép küszöbsineid vannak? Tudnál feltennni olyan képet, ahol rendesen látszanak?

Szabad tudnom, hol szerezted? Vagy ez is benne van a Premium felszereltségben?

Még valami: a műszerfalra tett feliratot a hátsó ajtóról vetted, vagy amúgy? Én nem igazán szedném le hátulról, viszont ahova raktad, ott nagyon jól mutat!

Üdv!  

Előzmény: Fox8 (6183)
georgbob Creative Commons License 2007.04.01 0 0 6201
Mindig itt vagyok ám, csak nem mindig folyok bele az aktuális témába. Múltkorjába elfáradtam az olajügyön. De egy újabb "adalék" került a "kezembe"! 2006-os 1.4-es Toyota Corolla újonan átadva OMV Controllight 10W-40-es olajjal.... (nekem is ez van, csak castrolban...)
Előzmény: georgbob (6200)
georgbob Creative Commons License 2007.04.01 0 0 6200
Emlegetni vagy melegetni? Nem mindegy ám :)))
Előzmény: R*R (6199)
R*R Creative Commons License 2007.04.01 0 0 6199

Szándékosan írtam a:"direkt szerkezetét" nem akartalak felmelegetni... de örülök, hogy velünk vagy!

Előzmény: georgbob (6198)
georgbob Creative Commons License 2007.04.01 0 0 6198

Ja, én voltam. De nem a szűrő, hanem a hővédő lemez koppant a motortartó bakhoz. Pár menet felfelé a függőleges tartón és már jó is lett. (igaz kicsit beleér a bilincs teteje a hangfogó borításba a motorháztetőn, de nem probléma.

.

Előzmény: R*R (6197)
R*R Creative Commons License 2007.04.01 0 0 6197

Sziasztok!

Igazatok van, nem időtartamra igénybevételre kellett volna hivatkoznom. Végülis a kockázat csak annyi: a szűrő megsérülhet. Én is remélem, hogy kíméletes és kisszámú igénybevétel alatt sok idő telik el  (acélszerkezetek fáradásos töréséről azért tudnék mesélni, de itt a fórumon ennek nincs helye).

Valamikor, valaki (cartársuk) a szervizben panaszkodott, hogy zörgést halani a jobb elejéről gázadásnál- kiderült a direkt szerkezete kopogott a környezetéhez...

További szép napot!

Előzmény: Secretknight (6188)
Fox8 Creative Commons License 2007.04.01 0 0 6196
Remélem nem járok úgy mint te!Csak kár, hogy piros a javítod:-))
Előzmény: Cromagnon (6195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!