Az autom végre elkészült,hál' Istennek olyan jól sikerült, hogy csak a festék mérő árulhatja el a törés nyomát! Ja már csak 2 hét és jöhet a dizel teszt. Alapvetően az a véleményem, hogy az olajos motor haszonjárműbe való, de mivel ez lesz a paletta legizmosabbja és a fogyi is ígéretes KÍVÁNCSIAN VÁROM!!!
Most aztán elgondolkodtattál!Kezdem a végéről:mivel tettem már fel ilyen küszöb dekort ezért is jogos a kérdés,hogy a manóban marad ott az A betű közepe ,már ha egyáltalán kivágott?!Nézem a képet már-már kifolyik a szemem,de a józan eszem azt diktálja szerintem az 'csak' süllyesztett+színezett. 1. nem tom hogy lehet leszedni mert még nem szedtem le és már meg sem tudom nézni hogy lehetne. 2.a szerelési utasítást követve a műanyagra kellett rátennem és az pontosan illeszkedik rá,ezt amúgy a gyakorlat is igazolta.Korrekt volt! 3.Ez is ragasztós,ha jól 'tévedek' az ún. 3M öntapadós ragasztó,ami gyárilag már a küszöbre fel volt téve,nekem csak a ragi védő csíkokat kellett eltávolítani+ egy hőlégfúvós melegítés után PONTOSAN a helyére tenni,mert bizony korrigálni nem sok időd van(majdnem zéró amíg a ragasztó kihűl).Attól nem kell félned hogy leválik,mert csákánnyal sem tudnám lefeszíteni(kicsit túlzok) csak ha előtte megint megmelengetem. 4.Igen belülre is szépen lehajlik,egészen a szőnyegig. Ebbe is bele lehetne maratni a lacsi felíratot,szerintem nem nagy kunszt ,én is terveztem csak türelmetlen voltam és felpattintottam,szerintem már a nagyobb hipermarketek 'kulcsmásolói' is meg tudják csinálni.Az árát már leírtam,meg a színválasztékot is,ezen felül hirtelen nem jut eszembe semmi más.
Ez a kormány-nyöszörgés mennyire volt hallható? Nyöszörgés, vagy "sírás", amolyan halk fütyülés volt?
Ugyanis nálam csak akkor hallottam egyszer a fütyülést, amikor síri csend volt a kocsiban és lassú haladásnál gyorsan áttekertem a kormányt egyik végből másikba egy "s" bejáróban. Máskor még nem hallottam.
Ezen kívül csak halk kopogás hallatszik, ha járó motornál pár centit ide-oda gyorsan mozgatva ráncigálom a kormánykereket. A tied is ilyen volt? Ugyanis kétlem, hogy ha ezzel bevinném a szervízbe, akkor ennyitől a rögtöni cserét dobnák fel.:-)
Érdekelne pár dolog a küszöbbel kapcsolatban, ha lennél szíves megírni!
1. Hogy leeht leszedni a gyári műanyag küszöböt?
2. Egyáltalán levetted-e a műanyagot, vagy arra raktad rá?
3. Mivel rögzítetted?
4. Belülre is lehajlik a küszöböd? Ugyanis úgy látom a gyári savállón (az én képemen), hogy csak z alakban (két vízszintes és egy függőleges felület) van meghajtva.
5. Tipped van arra, hogy a gyári saválló küszöbben hogy lehet az a felirat? Ugyanis ha kivágom lemezből az A betű közepe lebegő, ergo valami kell alája, hogy a helyén maradjon. Vagy a lemez csak félig lehet megmarva és a süllyesztés színezve lehet?
Üdv!
Ezen felül minden info érdekel a küszöbbel kapcsolatban.
Igen ez volna az eredeti lacsi küszöb!Csak ez nálunk nem kapható van helyette az:-( Én is néztem már ezt és tény ami tény:dekoratívabb,de ez is alu ergo:nagyon karcolódik.
Igen,öntapadós.Gyakorlatilag hajszárítózás nélkül is lejön, de akkor elpattanhatnak a betűk és több ragasztóanyag marad a karosszérián.Viszont ha felmelegíted előtte akkor viszonylag könnyen lejön és a ragasztó is a betűn marad.A fényezést a hajszárító nem teszi tönkre(ezért nem hőlégfúvot irtam,mert annak a nem szakszerű használata már okozhat galibát).Csak gondolj bele ha a hajszárító tönkretenné a fényezést mit csinálna a fejbőröddel?! Leszedés után természetesen nem fog ugyanúgy tapadni,de ha belül fogod használni semmi gond,mert megmelegíted a betűkön a ragasztót és frankón fog tapadni.Külsőleg én nem javasolnám hogy újra felhasználd,mert ott azért jóval több környezeti hatás éri.Autótuning boltokban lehet kapni külön betűket,azzal old meg inkább!Esetleg a régi betűkön cseréld ki a ragit kétoldalú ragira,csak figyelj arra hogy vastagabb változatú(1mm) legyen ne az a papír vékony,mert van ilyen is olyan is! Az esetleges ragasztómaradványokat sebbenzinnel szépen el tudod tüntetni.
Előbb teszteljük le, hogy jó-e a kábel. Leellenőriztem többször is (egy fél órám biztos ráment), de mint tudjuk az ördög nem alszik (+ a katalógus is tévedhet+ láttam már egyéb cifraságot is az autónkkal kapcsolatban).
Ha jó lesz, és a gondodat is megoldja, akkor majd együtt örülök Veled. Jutalomnak ennyi elég is lesz.
Szia! Ez óriási, hálásan köszönöm! Üdv. pagy (sok játékfilmem van VHS-en és dvd-n, ha van olyan amit szeretnél, ha elfogadod ajándékba és írsz valami címet elküldöm)
Így már jó. nullás lesz. Nem irigyellek a papírjaid kijavításáért (én a helyedben minél hamarabb megtenném, perzse nem s.k. !).
Az autód szine (ha nem tévedek) Red rock. A motor-kábelköteg cikkszáma 96404176, kódja SF.
Azért a szervízzel még ellenőriztesd le (bár ha eddig nem tudták kikeresni... ). Mindegy. Gondolom gariban cserélik, akkor meg úgyis az ő zsebük vállalja a rizikót.
Minden esetre, ha kicserélik a kábelköteget a kocsi átvételénél ellenőrizz le mindent amit tudsz (indul, világít, elalszik aminek el kell, stb.)
Ezek a cikkszámok a 4 ajtós (szedán) hátsó sárfogói. A kombi, a szedán és az 5 ajtós is más-más sárfogót igényel hátra az eltérő kialakításuk miatt. Az első sárfogó mindhárom kivitelnél azonos.
Szivesen megemlíteném a népítélet szerkesztőinek, hogy nézzenek már utána egy picikét... Bár az igazságtartalmát nem vitathatom, mert nem ismerem a tényeket, de kicsit túlzónak itélem a tálalást.
Fox8! Erről a felirat leszedésről írnál kicsit bővebben? Én az enyémen nagyon szívesen "átalakítanám" LACETTI-ről LACI-vá. Ha jól veszem ki a szavaidból, öntapadóval van rögzítve a felirat. Hajszárítótól nem sérül a feirat, a fényezés? Mennyire nehézkes így hajszárítós módszerrel leszedni? Leszedés után ugyanúgy fog ragadni? Nem fog leesni? Vagy esetleg valami új ragasztóanyagot használtál a felrakáskor? Előre is köszi a választ!
Köszönöm a tippet, legközelebb rákérdezek. Mert pénteken, mire a szervízbe értünk, már bezárt (3-kor...), és amikor eljöttünk, a lámpa is elaludt, és azóta sem...De úgyis hamarosan jelezni fog.
Köszönöm az autóm és a GM nevében is a dicséretet:-))) Holnap teszek fel a küszöbről közelebbit,amúgy ez az a küszöb amiről korábban írtam,hogy nem érdemes venni,mert bár dekoratív de nagyon karcolódik, amúgy a chevi szalonban vettem ha jól emlékszem 14.900 ropi volt a 4db(első+hátsó),és létezik fekete kivitelben is. A feliratot hátulról kaptam le hajszárító segítségével, ez ízlések és pofonok, nekem így jobban tetszik a lacsi!Tudod:a kevesebb néha több (úgyhogy nem kell felirat!) Akartam feltenni éjszakai belső képet is,mert úgy dögös a kocsi belseje, úgyanis meg van bolondítva egy kis fénytuninggal és baromi szép a feliraton a kékes fény tükröződése csak hát a felvételből nem lett semmi csak egy feketeség némi színkombinációval,no de ezt majd megvitatom egy fotó fórumon:-)
Nagyon mutatós a géped!! Persze, hogy tetszik, hisz nekem is HB és ezüst, spoiler, alufelni, csak nem Premium, csupán Elite.:-))
Jól látom, hogy szép küszöbsineid vannak? Tudnál feltennni olyan képet, ahol rendesen látszanak?
Szabad tudnom, hol szerezted? Vagy ez is benne van a Premium felszereltségben?
Még valami: a műszerfalra tett feliratot a hátsó ajtóról vetted, vagy amúgy? Én nem igazán szedném le hátulról, viszont ahova raktad, ott nagyon jól mutat!
Mindig itt vagyok ám, csak nem mindig folyok bele az aktuális témába. Múltkorjába elfáradtam az olajügyön. De egy újabb "adalék" került a "kezembe"! 2006-os 1.4-es Toyota Corolla újonan átadva OMV Controllight 10W-40-es olajjal.... (nekem is ez van, csak castrolban...)
Ja, én voltam. De nem a szűrő, hanem a hővédő lemez koppant a motortartó bakhoz. Pár menet felfelé a függőleges tartón és már jó is lett. (igaz kicsit beleér a bilincs teteje a hangfogó borításba a motorháztetőn, de nem probléma.
Igazatok van, nem időtartamra igénybevételre kellett volna hivatkoznom. Végülis a kockázat csak annyi: a szűrő megsérülhet. Én is remélem, hogy kíméletes és kisszámú igénybevétel alatt sok idő telik el (acélszerkezetek fáradásos töréséről azért tudnék mesélni, de itt a fórumon ennek nincs helye).
Valamikor, valaki (cartársuk) a szervizben panaszkodott, hogy zörgést halani a jobb elejéről gázadásnál- kiderült a direkt szerkezete kopogott a környezetéhez...