Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Nem akarok senkit lebeszélni, rábeszélni, de nekem gopro HD-m van, nem kettes, nem hármas, de ezt is az utolsó előtti legszarabb felbontásban (1280x720 30fps) használom és bizony amikor megnézem a videóimat full hd tv-n beszarás milyen éles és élénk videót produkál! A JÓISTEN álldja meg azt az embert aki ezt a kamerát kitalálta!
És ha valakinek nem elég a gopro 3 fehér edition ami ugyan ezt tudja csak jobban produkál kevesebb fény mellett az vegye meg a black-et, de szerintem nem érdemes rá ennyit költeni. Én a gopro-mat 35000-ért vettem leharcolva 1,5 éve, de egy percig nem bántam meg, mondjuk azis igaz, hogy a hármasban benne van a wifi ami azért nem rossz!!!
Ezeket ezzel csináltam és youtube miatt is rosszabb a felbontás, meg monitoron iszonyat rosszul fest fullhd tv után :D .
Persze vízalatti felvételekhez a gopro a kézenfekvő, de a másik 2höz is van vízhatlan tok.
Én, ha nem lenne gopro-m, most tuti, hogy a DriftHD-t venném, beépített LCD-vel, távvezérlővel. És 15e körül van ahhoz is vízalatti tok, így még mindig a goproHERO2 ára alatt vagy.
És magadnak kell megfogalmazni az igényeket, mikor, hol, mit fogsz felvenni vele és mi lesz a végtermék? Ha youtube a vége, szerintem teljesen felesleges valami csúcskamerát venni, oda bőven elég a 720-at tudók egyike is, azok olyan 50e körül megkaphatók már.
Ráadásul a nagyobb felbontás nagyobb tárkapacitást, memóriakártyát és az utómunkánál komolyabb processzor/memória teljesítményt igényel a számítógépeden.
Tehát gondold át, hogy a nagyobb felbontással járó többletköltség (drágább kamera, nagyobb-gyorsabb memóriakártya) megér-e neked ennyit?
Kihasználatlanság miatt eladó Gopro Hero 2 kamera+akku+ vízálló tok+2 öntapadós talp (még van rá másfél hónap garancia) Érdeklődni: 0630-480-9299 (fórumot nem nagyon olvasok)
Hogy lehet a Hero2-n gyári szoftvert visszaállítani, vagy törölni a szoftvert és újra frissíteni. E gép szarul működik, van amikor 10 mp video felvétel után leáll, van amikor négány perc, vegy félóra stb. Ilyenkor ki sem lehet kapcsolni a gépet. Jelenleg a legújabb szoftver van rajta.
Sajnos a videovágás teljesítmény és főleg memória, megy gyors temp könyvtár igényes. Amióta bejöttek a HD kamerák, még gyors háttértár sem árt a normális vágáshoz. Az alap, hogy 8GB RAM, minimum vmi quad-core proci, e-Sata, vagy USB3.0-ás külső vinyó.
Néhány program háklis a videokártyára, de annak többnyire nincs jelentősége, hiszen nem full felbontásban/méretben vágunk.
A kész video exportját meg úgyis a proci csinálja.
sztem vagy megis, es meg az is keves. persze nem szoktak direktben hd-t editalni, hanem valami proxy nezetben (ahany szerkeszto annyifelekepp hivja, egy tomoritett kis meretu anyag) es az alapjan konvertalja a kesz filmbe az eredeti anyagot.
A következő problémával küzdök: van egy Hero 2-m, tökéletesen működik, minden szép és jó, viszont a videó szerkesztéssel gondjaim vannak. Nagyon akad a videó szerkesztés közben. Csak úgy tudom zökkenésmentesen szerkeszteni, ha mondjuk lementem az adott vágóprogramban a nyersanyagot más formátumban, vagy akár mp4-ben is. Így viszont minőségi romlás következik be. Nem hiszem el hogy brutál erős gépre lenne szükség hd-szerkesztéshez. Vagy mégis? Tud valaki megoldást a problémámra?
Sziasztok! Talán furcsa kérdés, de nincs valakinek bérbeadó GoProja? Június utolsó hetére venném kölcsön. Semmi durvulás, kis bringa és hegymászás... Jó lenne persze aránylag olcsón, mert amiket neten találok az nagyon drága..:S Ha esetleg lenne valaki, keressen meg! kornyes[kkc]freemail[pnt]hu
user manual elovesz (v letolt) majd 21. oldal fellapoz, elolvas es beallit. kulon javaslom elolvasni az elso mondatot mert az pont arrol szol ami a kinod.
Eladó egy Contour+ sisakkamera, összes bontatlan tartozékával, + tapadós autóstartó (de bárhova feltapad), +1 aksi Kihasználatlanság miatt eladó! Ára: 150000Ft
Eladó egy Contour+ sisakkamera, összes bontatlan tartozékával, + tapadós autóstartó (de bárhova feltapad), +1 aksi Kihasználatlanság miatt eladó! Ára: 150000Ft