Keresés

Részletes keresés

tweede Creative Commons License 2009.09.22 0 0 793

Szia Guss, és Dominikai Fórumosok,

méég egyszer nagyon köszi mindent!!!kicsit gyorsabban hazaértünk, mint oda:-)))Marcim éppen a banánchipset tolja befelé, a másik felem pedig a Cohibat bontogatja...írok majd egy összeszedett beszámolót ide nektek, akik Dominikára készültök--sajnos csak 5 teljes napunk volt, ebből kettőt Guss szervezésében tölthettünk el, és csak annyi: ki ne hagyjátok a túráit, ha ott vagytok! Olyan sztorikat hallottunk tőle, és olyan dolgokat láttunk, ami az ottani utazási irodával lehetetlen lett volna...és Guss, tudod, írj a Maldívba!!! A.

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.19 0 0 792

Szia Guss!

Köszi a gyors reagálást írtam priviben hogy mire gondoltam!

Előzmény: Dom_Guss (791)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.19 0 0 791

Szia Haki,

Most lesz 23-an egy eskuvom a Saona szigeten, igaz ez teljesen legalis. Minden megoldhato irj egy e-mailt:muchoviaje_rd@live.de

Előzmény: Törölt nick (789)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.19 0 0 790

Szia,

Malariaveszely egyaltalan nincs, azert varnek egy kicsit mig a kisebbik eleri a 1,5 vgy 2 eves kort, ezt inkabb a napsutes erossege miatt mondon. Malaria meg egyeb ilyenek abszolut nincs.

Előzmény: zorbassopron (788)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 789

Szia Dom Guss!

OLvastam hogy szervezel esküvőket... Engem nem hivatalos esküvő érdekelne Punta Cana-n. Bármelyik szállodában ez megoldható, úgy hogy nem kell hozzá papír itthonról? Csak valami egyszerű formális dologra gondoltam február körül.

Előzmény: Dom_Guss (771)
zorbassopron Creative Commons License 2009.09.18 0 0 788
Dom Guss!

Idén novemberben vagy decemberben szeretnénk Dominikára utazni.
Két kisgyermekünk van egy 29 és egy 9 hónapos.
Mekkora a valós malária veszély?Ajánlod-e ekkora gyerekekkel vagy várjunk vele 1-2 évet.
Köszönjük előre is a segítséget.
Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.15 0 0 787

A tenger homerseklete egesz evben allando, 1-2 fok kulonbseg van, telen 27-28  fokos.

A Barcelonak itt is jo hotelei vannak de most felujitas alatt vannak, kozel 90 hasonlo hotel kozul lehet valasztani

Előzmény: miki miki (785)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.15 0 0 786

Szia Zozo,

Nekem nem kerul penzbe ha hivsz, most Saona sziegeten vagyok, de mindjart felhivlak kicsit idegesiteni.

Előzmény: lacoste28 (784)
miki miki Creative Commons License 2009.09.15 0 0 785
Sziasztok!

január tájékán hány fokos a tenger PuntaCana-nál?

A másik, hogy mexikóban voltam már a Barceló hotelban, hihetetlen luxus volt. Dominikán milyen a szállodájuk? Szívesen mennék megint hozzájuk!

Köszi a véleményeket!
lacoste28 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 784

Dom Guss!!

Nekem mikor mutatsz ilyen vizeseseket? :))))

Ha ezt a szamot hivom,az neked penzedbe kerul?Jo lenne egyet dumalni,felhivnalak,adj egy olyan szamot,ami neked ingyenes!!!!

Alig varom,h visszaterjek.

Lacoste

Ui:nincs innen valamire szukseged?

Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.15 0 0 783

Dollart is Eurot is nagyon szeretjuk, hiany van mindkettobol. Ugy is ugy is valtani kell es mindkettot jol valtjak, de ne valts a hotelbe, vard meg mig odaerek azt majd mondom hogy hol.

19 -en este ott leszek a VIK-ben talalkozhatunk is.

Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.15 0 0 782

Szia Tamas,

Epp most fogom a fejem a rengetek jelentkezo miatt, de tudok helyet szoritani, attol fugg hogy mit szeretnel. Saman van egy par, majd keresunk egyet, ha nem akkor majd en beoltozok annak, ugy is mar kezdek hasonlitani a sok munka miatt. Szerintem nagyon gyorsan irj egy email nekem hogy mikor jossz, mit szeretnel, vagy hivj fel (00-1)809-864-5862.

email:muchoviaje_rd@live.de

Talan meg nem keso.

(19. teljesen tele van es mindenki magyar, 1 oraval ezelott tettem be a 4 ures helyre 4 spanyolt!!! 20 meg nem tudom de ezeken a napokon is sok dolog van. Fontos hogy mielobb tudjam mit szeretnel.

Az igazi Samanok akik meg tokosebbek azok Haitin vannak.

Előzmény: Tamás_München (781)
Tamás_München Creative Commons License 2009.09.14 0 0 781

Kedves Guss!

Most pénteken megyünk Punta Cana-ra. all inklusiv a Vik hotel arena-ba. Van szombaton (szept.19) még szabadidőd? Azt szertném kérdezni hogy van-e sámán ott, de természetesen nem turisztikai sámán. Szeretnék szombaton eljutni egyhez.

Még az a kérdésem volna, hogy milyen pénzt vigyek Eurot vagy váltsam inkább dollárra?

bocsi, hogy ilyen későn írok, de most találtam meg ezt az oldalt.

köszi

Tamás

Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.14 0 0 780

Szia Lorand73

Az Occidental Grand Flamenco Punta Cana a "normalis" kategoriába sorolhato. (tehát ajánlható)

Az esös évszak az azt jelenti hogy napi szinten esik az esö 10 percet vagy 30-at de azt is hajnalban. Egyébként nem nagyon van esö mostanában, tegnap este esett kereken 1 percig.

Szerintem sokan tévhitben élnek hiszen itt nem csak télen van szezon, most augusztusban többen voltak mint decemberben és ilyenkor ráadásul olcsobb is.

Ha van kérdésetek nyugodtan kérdezzetek.

Előzmény: lorand73 (779)
lorand73 Creative Commons License 2009.09.14 0 0 779

Kedves Guss,

Milyen szalloda a Occidental Grand Flamenco Punta Cana-n?

Lehet , hogy oda utaznank szept 24-tol.

Milyen most az idojaras, mennyire esos?

Nagyon koszonom a segitseget.

Udv

Tunde

Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.09 0 0 778

Salto de Limon vízesés (itt forgatták a Jurassic Park egy részét)

Salto de Jimenoa (Provincia Jarabacoa)

Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.09 0 0 777

Szintén vízésések, kicsit más jellegüek....

:-))))))))))))))))))))))))

Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.09 0 0 776

Szia Stellamy,

Pár napja utazott haza egy nagyon szimpatikus kedves magyar házaspár, nekik a samana-i Grand Paradise-ban intéztem 8nap/7 este , tengerparti szobával!! (olyan tengerparti ahonnan a teraszról majdnem beleugorhatsz a tengerbe) került 680 Euro. Igaz ez északon van, és transferrel is kell számolni, általában azoknak az ügyfeleknek akik nálam rendelik a hotelt és a szabaidöprogramokat azoknak jutányos árony ezt megoldjuk.

Lényeges dolog a repülöjegy azt érdemes idöben elkezdeni keresgélni, ha van kérdés nyugodtan írjatok.

Előzmény: stellamy (775)
stellamy Creative Commons License 2009.09.08 0 0 775
Szia Dom Guss!! Mi is nézegetjük Dominikát!! Régi vágyam válna valóra,ha idén sikerül eljutni oda!! Tudnál árat is mondani a Grang Paradisora?? Nagyon köszi,még biztosan keresni foglak,ha megyünk minél több,szebb helyre szeretnénk eljutni!!
Előzmény: Dom_Guss (774)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.09.08 0 0 774

Szia 009,

Barmi ami a turizmussal kapcsolatos, nyugodtan lehet kerdezni, az osszes hotelt ismerem a koztarsasagban.

A Barcelo Komplexum volt az elso amit Punta Cana-n epitettek kb. 16-evvel ezelott. Palace Deluxe-t ugyan felujitottak 2008-ban de maga a hotelkomplexum felujitasa meg mindig tart, az ettermek es egyebek nagyresze nem hasznalhato, errol nemzetkozi forumokon szinten olvashatsz. Oszinte leszek, nem ajanlom.

Amit ajanlok:

Ar/szolgaltatas tekinteteben a legjobbak:

Gran Bahia Principe

Grand Palladium

Grand Paradise (nalam lehet foglalni)

Iberostar

Bavaro Principe All Suites

A legjobbak: (dragabbak is)

Majestic Elegance

Paradisus Palma Real

Sol Melia

Barmilyen kerdes szivesen valaszolok.

Előzmény: 009 (773)
009 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 773

Szia Dom Guss!

Párommal Dominikát nézegetjük jövőévi úticélként.

Rábukkantunk a Barcelo Bavaro hotel komplexumra.

Azon belül a Barcelo Bavaro Palace Deluxe-ra. Azt írják 2008-ban fejeződött be az átalakítása.

Róluk hallottál valamit?Ismered esetleg őket?

Köszönöm:

009

pandix Creative Commons License 2009.08.22 0 0 772

Sziasztok!

M1 teletext 404old.

Dominika 2hét 4xAI - 810Euró!!

sok sikert...

Előzmény: Dom_Guss (761)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.08.21 0 0 771

Szia Zozo!

Meg nem irtak, de biztosan fognak, elore is koszonom. Jo lenne ha te is megirnad hogy mikor jossz, sok erdekesseggel szolgal ez a kis sziget meg neked :-)))

Udvozlom Michelle-t is, ha barmi van csak irj.

Isla Saonan mindig eszembe jutsz, pont ott voltam tegnap is, mar 8.00 kor a hajon voltam kis csoportommal, este indultunk vissza, ok egyebkent mar voltak elotte de ugy mint igy viszont majdnem megbolondultak ugy tetszett nekik, jovo honapban pedig szervezek egypar eskuvot is a szigeten :-)))

Ahogy megigertem a te utad a szigetre szerintem tobbnapos lesz.

Vigyazzatok magatokra.

Előzmény: lacoste28 (768)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.08.21 0 0 770

Sziasztok,

Maldiv nagyon szep, en 3 nap utan elkezdtem megbolondulni, nem tudsz mit csinalni, az egyelten latnivalo a fovaros Male, ha egy kicsit ki akarsz mozdulni akkor ott is vagy kisrepulogep ami nem olcso vagy hajoval egy masik szigetre ami ugyan olyan, homokos es palmafas.

Visszaterve a dominikara most mar 10 eve itt elek es en is az idegenforgalmi szektorban dolgozok.

Szerintem a legjobb hotelek (kb 80 ban megfordultam mint vendeg mint megfigyelo)

- Majestic Elegance

- Paradisus Palma Real

- Sol Melia

- NH Real

A Santo Domingo-i utrol csak annyit hogy az megint a hotelbol van, pedig sok a latnivalo a fovarosban, akar 2 napos is lehet, de innen a forumrol sokan voltak velunk meg idaig mindenki jol erezte magat, foleg ugy hogy az idegenvezetes magyarul van nem pedig angolul.

Egyebkent leteznek belfoldi korutak is, igaz Punta Cana ahol a legszebb a tengerpart de vannak szebb reszei is az orszagnak, viszont elmenni Samana-ra lovagolni az egy orultseg, foleg repulovel hiszen olyan latnivalok vannak mint a Salto de Limon (Limon vizese ahol a Jurassic Parkot forgattak) Parque de los Haities (Haities nemzeti park) Playa Rincon (ez Samana legszebb talan az orszag legszebb tengerpartja) meg sorolhatnam.

Az hogy az emberek szegenyek az biztos de lehet nyugodtan mozogni, ezt szerintem sokan megerosithetik akik voltak velem.

Ha van kerdesetek szerintem nyugodtan kuldhetsz egy mailt.

Előzmény: pandix (769)
pandix Creative Commons License 2009.08.21 0 0 769

Szia!

Samana repülős volt, lovaglással egybekötve a tengerparton. Informálódással nem volt gond a Neckermann magyar idegenvezetője mindent elmondott. Annyira nem faragtunk rá semmire...csak 2 fakultatívon...

A Dolphin Islandon voltunk.OTT NEM ÚSZHATTUNK A DELFINEKKEL!!!!! csak pancsikolhatsz velük.TILOS ÚSZNI!!(legalább is 2008-ban)A program jó oldala, hogy készült DVD mindenkinek külön a kis pancsizásáról...ezért talán megérte...

A Manati Park...na az egy tuti állatkínzás...pedig a sok külföldi a Dolphin Islandon volt kibukva ezért titották be ott az úszást!!

A szállodán kívül...mi a parton egy kis faluban mászkltunk TÖBBEN egyszerre, de ez nekem elég is volt(-)

Az út megszervezésével pedig nem volt gond..az időjárásról nem tehet senki. Ott úgy mondták "megfodult az időjárás"...akkor hullámok voltak amikor esett...aztán 10 perc múlva semmi...

Santo Domingónál az idegenvezető szuper volt, csak a program (iszonyat hosszú buszozás)volt nagyon karcsú kevés látnivalóval...(tudom lehet repülővel is menni...)De mindenképp vissza akarok menni...Ha tudsz valami jó szállodát írd meg...

Ja és még valami írj a Maldívról, mert most oda készlünk...Köszi.

Előzmény: Dom_Guss (767)
lacoste28 Creative Commons License 2009.08.21 0 0 768

Hello Dom Guss!

Nem irtak meg az ismeroseink?Odaadtam az e-mail cimedet egy parnak,hamarosan jelentkeznek.Mondtam,h hivatkozzanak Ram.(Igaz tegnap adtam meg csak oda nekik)

Kint az ajandekod a falon.Jol mutat.Michelle is udvozol.

Bye!!

Zozo

Előzmény: Dom_Guss (767)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.08.21 0 0 767

Sziasztok,

Nagyon sajnalom hogy igy jartatok a szabadidos programokkal, de sokan esnek sajnos abba a hibaba hogy nem informalodnak kelloen az utazas megkezdese elott, vagy az utazasi irodak nem kello modon tajekoztatnak, sajnos az ipari turizmus az ilyen, nagyon sokan nem a szallodakbol szervezik a programjaikat, es jol is erzik magukat.

Szerintem es sok meg sokan masok szerint is decemberben van a legjobb ido, ez a szaraz idoszak masodik honapja, az esos idoszak, a huricanok idoszaka az most van oktober vegeig.

Delfinuszas:

Punta Cana-n 3 helyen lehet delfinekkel uszni, ahol ti voltatok az valoszinu a Manati Park, ahol ponotosan a nemet turistak es a GreenPeace nyomasara a mai napig is be akarjak zarni ugyanis rengeteg delfin a korulmenyek miatt elpusztult, de a MARINARIUM es a DOLPHIN ISLAND az a tengerbe van felepitve es ott lehet uszni az allatokkal, vagy a Puerto Plata-i OCEAN WORLD ami most fog nyilni Punta Cana-n is

"Szallodakon kivul nem javasolt a maszkalas"  szerintem ez megint csak a hotelek bevett szovege hogy a turistak a hotelekben koltseg el a penzt, en most is Punta Cana-n vagyok, keson ejjel erek mindig haza, szerintem Miskolcon sem tanacsos kimozdulni ejszaka.

Kis bosszusagok vannak mindenhol, itt eves szinten tobb millio ember fordul meg, es egyre tobben jonnek, ismerem a Maldiv szigetek meg sok hasonlot de ha jol meg van szervezve az utad biztosan nem fogod rosszul erezni magad dominikan.

Lovaglas biztosan Samana-n volt? Innen altalban repulgeppel szoktak menni, autouton kb 7 ora.

Előzmény: pandix (766)
pandix Creative Commons License 2009.08.20 0 0 766

Szia!

Mi is decemberben voltunk...(Grand Palladium Bavaro Resort&Spa 5x)az időjárás eléggé változó...szinte minden nap esett picit az eső...de így is csokibarnán jöttünk haza. A szállodáról több infót a www.tripadvisor.com oldalon olvashatsz, 69%-ra értékeli, 805 fotó van feltöltve.

Kirándulások:Saona VIP isteni...ez a drágább változat, a sima Saona (ezren egy katamaránon)olcsóbb. Samanát is ajánlom lovaglással egybekötve. Catalina Island szintén tuti. Viszont Santo Domingo nagyon meggondolandó...(-) a kirándulás olcsónak számít ugyan, de nagyon rossz utak miatt elég sokan nehezen bírták...a kaja ezen a kiránduláson iszonyat rossz volt, csak salátát ettem a mosdó az étteremben MINŐSÍTHETETLEN!!!!!! Voltunk még "delfinúszás a tengeren" programon NEM ÉRI MEG!! Utólag derült ki, hogy nem úszhatsz velük csak simogathatod. A (német, holland stb.)túrista miatt akik anno állatkínzásnak minősítették ezt.Viszont óriás rájákkal lehetett úszni, a fókákra meg már nem jutott idő. A szállodákon kívül nem javasolt a mászkálás egyedül.

Ja és még valami, kaptok majd törölköző kártyát, ezt kell átadni a parton és kapsz törcsit érte, amit minden nap végén le kell adni és visszakapod a kártyát...Na ez még ok, DE amint ebédelni indulsz és a napágyon hagyod őrizetlenül ellopják!!!!!!(ha nincs törcsid amit beváltanál,,nincs kártyád sem.)Viszont az új kártya már pénzbe kerül a recepción!!(ez több szállodára igaz)

Ettől a kis bosszúságtól eltekintve nagyon jó hely, bármikor visszamennénk.

Szép nyaralást kívánunk!

Előzmény: Melcsi1982 (743)
Dom_Guss Creative Commons License 2009.08.07 0 0 765

Szia Zozo,

Nagyon szepen koszonom kerdesed, jol vagyunk remelem nalad is minden ok.

Szerintem a Paradisus Palama Real az egyik legjobb hotel a dominikai koztarsasagban igaz az ara is egy kicsit magasabb, es meg egy hotel van meg ami nagyon jo az pedig a Majestic Elegance.

Varom a videot Zozo, irtam korabban ha jossz akkor beiktatok neked egy 2 napos Isla Saonat :-))))

Udvozlet

Előzmény: lacoste28 (764)
lacoste28 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 764

Ed Hardy!

Ne hagydd ki!!!Ha lehetosegetek van menni,menjetek!!Nagyon jo hely.Ajanlom DOM Guss szolgalttasait.Eremes vele egy kort menni a szigeten.Azt ajnlanam,h mondjuk egy het Punta Cana-n,s vele egy masik hetet.Persze ha eppen raer.Igaz mi csak ket napot "utkoztunk",de tervezek egy hosszabb utat vele.Rengeteg latnivalo van.Jomagam a Paradisus Palma Real Hotelt ajanlanam.

Dom Guss!

Remelem jol vagytok!Kuldok egy videot az e-mailedre,nezdd majd meg!

Zozo

Előzmény: Dom_Guss (763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!