Keresés

Részletes keresés

TheRover Creative Commons License 2005.11.21 0 0 299
TheRover Creative Commons License 2005.11.21 0 0 298

Apropó, Rigel. Ti mit szóltok ahhoz a dizájnhoz? Sztem olyan mint egy félig elszopogatott savanyúcukor, de a fejétől eltekintve nagyon tetszik.

Thile-nek is van, ugye?

Előzmény: levil (297)
levil Creative Commons License 2005.11.20 0 0 297
Olcso. Semmi kulonos monosegileg. 6 huros gitar hangolasu egy oktvval feljebb. GoldTone eg olcso tavolkeleti marka. Sok erdekes hangszert gyart banjomando, stb. Meg meg ves licenszeket kulonlegesebb hangszerekr es Azsiaban legyartja az olcso verziojukat. Van rigel "masolatuk, pl". Dragabb valtozat a gibson weboldalon M-6.s nem gitarozni akarok, de poen, s ennyi penzert. Megvarom amig talalok egy hasznaltat.

L
Előzmény: inch (296)
inch Creative Commons License 2005.11.20 0 0 296

Most akkor gitározni akarsz? :)

Bár én is kinéztem egy gold tone mandolint (vagyis egy prímbanjót)!

Eddig amit hallottam ebből a márkából, az teljesen korrekt volt.

Egyébként mindenkinek ajánlom a decemberi klubot (dec. 11).

A vendég az Old Dad Gave (Bocskai Pista gitár, Batra Gyuri banjo, Hajashi mandolin + ének és baszus, de a srác nevét nem tudom. A grünfeldsben játszik a Bocskaival.)

Hajashiról csak annyit (nem tudom egyáltalán jól írom-e), hogy amikor előszőr megjelent Abaligeten, akkor egy Stelling banjó volt a nyakában, volt nála egy Santa Cruz gitár, és egy nem rossz hegedű.

Aztán rákövetkező évben a Bocskaival, és a Tóth Benedek dobrósal csinálták ezt a zenekart, ahol ő már mandolinozot (ha jól emlékszem egy Kentuckyja van neki is).

Idén lemaradtak Abaligetről, mivel a Hajashi Japánban volt.

by Matthew Inch

Előzmény: levil (292)
TheRover Creative Commons License 2005.11.20 0 0 295
Ez banjo márka 1. sorban, nem?
TheRover Creative Commons License 2005.11.20 0 0 294
Hű de olcsó. Ez valami jó hangszer, vagy mi a különleges benne?
TheRover Creative Commons License 2005.11.20 0 0 293
Állat! az a baj, hogy az utcán az emberek 99%-a vonalkódnak nézné
Előzmény: levil (290)
levil Creative Commons License 2005.11.20 0 0 292
Lehialok, egy ilyen kell!!! :))
levil Creative Commons License 2005.11.20 0 0 291
Itt a Thiele mandolajanak kistestvere. Kb ilyennek almodtam meg a kovetkezo hangszert ha a mandola bevallik. :))
levil Creative Commons License 2005.11.19 0 0 290
Hihi
TheRover Creative Commons License 2005.11.19 0 0 289
kemény, ropogós, nagy az energiatartalma. Jó sokáig ég, bár a lakkja mindig kormoz egy kicsit.
Előzmény: Stms (288)
Stms Creative Commons License 2005.11.19 0 0 288
Milyen az a téli fa?
Előzmény: TheRover (284)
inch Creative Commons License 2005.11.19 0 0 287

Igen!

Ilyenre!

Bár azért szeretnék egyet kipróbálni, mivek csak hallottam róla!

by Matthew Inch

(azért a kentuckyt nem adnám el, mivel van egy kis gyűjtőszenvedélyem, és azért az eléggé kuriózum (perszer ha egy Morist is mellé csaphatnék...))

Előzmény: levil (286)
levil Creative Commons License 2005.11.19 0 0 286
Inch, ilyenre gondoltal? Ez egyebkent nagyon araban is van. Ha vlaki hirtelen megvenne minket mandolinodat olyan aron amit ernek akkor.. :)
Előzmény: inch (280)
levil Creative Commons License 2005.11.19 0 0 285
hihi. nekem is volt megsolalasig ilenem csak arra Aria volt irva. (biztos ugyanabbol a gyarbol jott ki :))
Előzmény: TheRover (284)
TheRover Creative Commons License 2005.11.19 0 0 284
A 7. hozzászólásban prezentált zenekari nászajándék, egy Tennessee A-mandolin. Hatalmas előrelépés volt annak idején, csak szeretnék egy teli fa mandolint, amelyik nem hangolódik el két pengetés után és valami karaktere is van a hangjának. Ez minden amit kívánok egy új hangszertől :-)
Előzmény: levil (283)
levil Creative Commons License 2005.11.19 0 0 283
Azt hiszem STMS arra probal ramutati hogy tapasztalatbol beszelek.

Okos ember mas karan tanul. :)

TheRover. Neked most egyebkent mid van? (Marmint a mandolin csaladbol. Telecastert mar tudom :)
Előzmény: Stms (282)
Stms Creative Commons License 2005.11.18 0 0 282
Te is hányszor voltál már így. :D
Előzmény: levil (281)
levil Creative Commons License 2005.11.18 0 0 281
TheRover. Hogy en hanyszor hallottam mar ezt a tortenetet :)) Sosem igy vegzodik... (Lasd Inch, pl.) L
Előzmény: TheRover (279)
inch Creative Commons License 2005.11.18 0 0 280

Most keresek munkát! Jön a gyerek! Építkezünk!

Szóval ha sikerül a garázskapun, és a gyerekszobán spórolni :( akkor most, de valószínűbb (mondhatni biztos), hogy jó pár év múlva én vennék egy Webbert vagy Gibson F5-öt.

Az mégiscsak jobb mint a Kentucky, bár játszani nem fogok rajta úgy, ahogy az megérdemli, de legalább otthon elleszek vele! :)

De ehhez jó munka, és idő kell!

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (279)
TheRover Creative Commons License 2005.11.18 0 0 279

Én most szeretnék egy jó mandolint venni, még jobb minőségre vlszleg már nem lesz alkalmam, ennél jobban meg komolyabban vlszleg már nem fogok játszani. Erős középkategória kell, nem kergetek légvárakat, a mostani préselt fa, elhangolódós hangszeremnél a Fender, Epiphone, Washburn is jobb, a max amit megkockáztatnék az az Eastman 504 vagy 604, ha tényleg ennyire jó az Eastman, ahogy mondod. Ha meg profi mandolinon akarok játszani, majd elmegyek Hozzád meg Inch-hez és kikunyizom a kezetekből, hadd élvezkedjek 1-2 percig :-)

Inch belőled mindent úgy kell harapófogóval kihúzni. Neked már megvan életed hangszere a Kentucky-val, ugye?

Előzmény: levil (277)
Stms Creative Commons License 2005.11.18 0 0 278
"csak papagajkent tudom emlegetni magam."
Amíg nem kezdesz tüsszögni, nyugodtan. :D
Előzmény: levil (277)
levil Creative Commons License 2005.11.18 0 0 277
Aszem csak ott kell helyesbitenem hogy a flat topokat a klaszikusok preferaljak. Ez valoszinuleg nem volt igaz. Az Ir zeneszek, talan. A klaszikusok meg az "edenyhatuakon" jatszanak. Szamomra mindig erdekes volt a Martinokon meg edenyhatuakon hog a fedlapban is van egy tores (nem egyenes). Ez a flattopokra nem igaz (mert hat az nem flat top).

Az az igazsag hogy ezekhez ne ertek es eszem agaban sincs bele folyni. Nekem a Gibsoni mintara faragott fedlapu mandolinok, azt annyi.

A gibson A ovalok is faragott fedeluek. De erre mar rajottetek nelkulem is :D

S csak papagajkent tudom emlegetni magam. Europaban ugy sincs anyi mandolin hogy normalis dontest tudj hozni :)) (Errol nem is baszelve hogy nem tudod oket vegig probalni)

Az embernek legyen egy hasznalhato mandolinja (A Fender az erre jo) meg majd gyujtson osszes egy uberfasza mandolinra, es ne kosson kmpromisszumokat. (A kompromisszumok alltalaban tobbe kerulnek mint egy uberfasza mando)

Veszek egy MKt mert meg tudom, azt veszek egy Eastman 604es mert meg tudom (kozben bukok egy kisebb vagyont az MKn) de utanna veszek egy 804et mert... az elozon bukok egy nagyobb vagyont, azt veszek valami mester hangszert mert megis az az igazi, az elozon bukok...

Ez a draga mulatsag. Ettol ova intenelek.

L
toxic_twin Creative Commons License 2005.11.17 0 0 276

na igen. Én még amúgy nem adtam fel, hogy életet lehelek abba az öreg cremona mandolinba, amit egymás kezéből kapkodtunk Rover cimborával.

TT

Előzmény: TheRover (274)
Stms Creative Commons License 2005.11.17 0 0 275
Jó duma... Én is ezt mondanám, amikor rá akarok sózni valakire egy mandolint. :D
Előzmény: inch (272)
TheRover Creative Commons License 2005.11.17 0 0 274
Zeppelinék csórók voltak, ezt az egy Gibson A4-et használták. Egyébként fontos dologra hívtad fel a figyelmemet, az A4 ugyanis archtop ÉS ovális lyuk. A flat-top mandolinok nem szépek (hangról megint nem tudok nyilatkozni), csakis így a f@sza az a lyukacska ott középen, domború fedlapon. Tesómnak meg csak a koptatólappal jön be.
Előzmény: levil (267)
PETYUS Creative Commons License 2005.11.17 0 0 273
> ... lapos fedelu mandolint fileg szolistak hasznalnak, meg reneszansz zeneben.

Sőt, utóbbiban (ha autentikus hangszerelésre törekednek) a milánói mandolint használják, aminek a formája szinte teljesen lantszerű.
Előzmény: levil (267)
inch Creative Commons License 2005.11.17 0 0 272

Ja megnéztem én is, és tényleg hiányzik!

Pedig úgy két hónapja még megvolt! :(

by Matthew Inch

ps: Igazán ölelhetnéd a Fendert! Neked pont jó lenne! :)

Előzmény: TheRover (271)
TheRover Creative Commons License 2005.11.17 0 0 271

"a megfelelő mandolinválasztás a játékstílustól is erősen függ" nagyon fontos és igaz, amit írtál. Ezért is nem öleltem rögtön, egyből magamhoz a Fender-t, akármennyire jó hangszer is.

Apropó, nem találom a kis checkbox-ot a musicproduktiv honlapján! Nem tudnál benyomni egy linket a raktáron lévő mandolinjaikhoz?

Előzmény: inch (270)
inch Creative Commons License 2005.11.17 0 0 270

Igen! Van kis különbség azon az anyagon!

Pontosan: Szám címe: Rawhide

Kezd: Ricky Skaggs (elég ütős)- átveszi: Ronny McCoury (itt egy kicsi bizonytalanságot érzek, bár én nem tudnám utána csinálni (olyan cirka ötödik fekvésben nyomja)- és aztán berobban a Thile! Ég és föld akár a játékstílusa (az nem bluegrass- hanem valami überfasza egyébb), akár a hangszere (két gibson után a hangzása.) Evvel nem a Gibsonokat akarom lehúzni, hanem a különbségre hívom föl a figyelmet.

Másik példa: A Kremniczky Géza lejebb emlegetett Ibanez mandolinja.

Amit (és ahogy) a Géza játszik rajta, sokkal jobban átjön azon a hangszeren mint az én Kentuckymon, ellenben bluegrasshoz már kicsit gyengus a hangja (szerintem).

Ergo: a megfelelő mandolinválasztás a játékstílustól is erőssen füg!

(Bár nem hiszem hogy most bárkinek is ujjat mondtam volna!)

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (268)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!